Danes sem skuhala čemaževo juhico. Spodaj je recept, jaz sem ga čisto eno malo poesnostavila, a je bilo vseeno nad dobro

ČEMAŽEVA JUHA
Za 2 osebi:
1 čebula
100 g gomoljne zelene
1 korenček
1 moknat krompir
100 g čemaža
1 žlica masla
900 ml čiste juhe
100 ml belega vina
200 g smetane za stepanje
sol
poper
Priprava 25 min
Na osebo: 550 kcla/2300 kJ

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Zeleno, korenček in krompir očistimo in olupimo. Vse narežemo na majhne kocke. Čemaž operemo, do suhega otresemo in narežemo na ozke rezance.
V kozici razpustimo maslo in na njem pražimo čebulo, da postekleni. Dodamo polovico čemaža in kratek čas pražimo. Dodamo zelenjavo ter prilijemo juho in vino. Zavremo in počasi kuhamo 15 min. Medtem čvrsto stepemo smetano.
Juho obdelamo s paličnim mešalnikom. Posolimo in popopramo. Dodamo polovico preostalega čemaža in kuhamo 2-3min. primešamo stepeno smetano. Juho razdelimo na krožnika in potresemo s preostalim čemažem.
Dober tek!
