Author Topic: Natalne karte članov foruma--drugi del  (Read 121056 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline skorpijonka

• Mojster
Re: Natalne karte članov foruma--drugi del
« Reply #390 on: May 19, 2009, 02:38:18 PM »
Ali se da iz karte razbrati recimo neko specifično lastnost?
Recimo: vožnja. Obstaja kakšna povezava med planeti/hišami ipd, kjer je nakazano, da nekomu ne leži vožnja, promet, ceste, hitrost?
Ne gre za strah, ampak kot da ne bi obstajala ta sposobnost.

Joj,kako kompliciram. Upam,da razumete vprašanje.

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #391 on: May 19, 2009, 04:44:51 PM »
Strela, lahko greš k nekomu, da ti preko thete naloži občutke v zvezi z vožnjo, če teh nimaš v sebi. ;)
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #392 on: May 20, 2009, 07:31:02 AM »
Recimo: vožnja. Obstaja kakšna povezava med planeti/hišami ipd, kjer je nakazano, da nekomu ne leži vožnja, promet, ceste, hitrost?

Iz karte se seveda da razbrati lastnosti. Da se razbrati torej fizično, kakšen je človek, potem njegov karakter, njegovi talenti, njegove preizkušnje, izzivi itd.....

Seveda te danosti potem lahko premagujemo, časovni okvir za to pa so tranziti in progresije.

Torej ob rojstvu dobimo zapise, če hočeš, lahko rečemo načrt življenja. Osnovni krog. Potem planeti krožijo po tem krogu in v danem trenutku sprožijo natalni zapis. Takrat se z našim razvojem, danostmi itd. nekaj dogaja. Tu pa nastopi naša svobodna volja, ko lahko nek dogodek vidimo tako ali drugače, se naj tako ali drugače odzivamo itd...

Večja dinamika je v natalni karti, večja možnost samorazvoja osebe je. Če je natalna karta v zelo skladnih pozicijah, pa v progresivnem in tranzitnem dogajanju sledi nekaj disonantnih pozicij, bo tak človek imel s tem večje težave.

Torej astrolog bo najprej proučil natalno karto, potem pa bo proučil še vso zgodovino človeka, da bo lahko opisal trenutno dogajanje osebe.

Seveda pri tem preraščanju in ozaveščanju pomagajo vse tehnike, ki poleg astrologije govorijo o samospoznanju. Med temi je najmočnješa sigurno theta.

Vendar se tudi theta tehnike loteva vsak človek na način, ki je zapisan v njegovi karti.

Kaj je osnova theta tehnike?

Prvo je zmožnost misliti in afirmirati. Na kakšen način nekdo to dela, je zapisano skozi njegovega Merkurja. Torej natalnega Merkurja, potem pa seveda tudi, kako se je Merkur pomikal glede na človekovo starost skozi horoskop, kakšne lekcije in izkušnje si je nabral /glede na to, katerih natalnih zapisov se je že lotil/.

Druga stvar je potem postaviti si cilj. Kaj sploh želimo. Za to je zaslužno Sonce. In seveda je razlika kaj si nekdo sploh želi in koliko je ustvarjalen pri tem, da si želi.

Tretja stvar je Luna. Pri theti je zelo pomembno, da tisto kar manifestiramo tudi občutimo, kot da že imamo. Z disonantnimi pozicijami Lune, tako natalno, kot v progresijah in tranzitih, bomo to zelo težko dosegli, oz. z manjšim potencialom

Četrto je seveda Venera, s katero lahko nekako ovrednotimo vso zadevo. Venera govori tudi o naši lastni vrednosti v odnosih do drugih. In le-ti so zelo pomembni tudi ko govorimo o zrcaljenju.

In ne nazdanje tudi Mars. Z njim se premikamo, se borimo, dosegamo cilje, se potegujemo za stvari, ki jih želimo. Mars je moč, da delamo korake itd......

In na vrsti sta še Jupiter in Saturn. Jupiter kot optimist: vse je možno. In Saturn kot tisti, ki po mojih izkušnjah dela v življenju in seveda tudi pri thetiranju največ štale.

Kajti Saturn je planet omejitve, meje, fizičnega. In da bi šli lahko v theto, ga seveda moramo premagat. Moramo verjet, da lahko vse fizično spremenimo v drugo obliko, kar pa Saturn ostro zavrača. Theta govori, da meja ni, da je vse možno. Z močnim Saturnom v karti, bo človek zelo zelo težko šel preko teh Saturnovih meja in se prepustil univerzumu.

Vesolje ..... to je Uran..... Ki je točno nasprotje Saturna. Kjer Saturn postavlja meje in omejitve, tam Uran dela revolucijo in jih zavrača. Je anarhist, če hočeš.

In imamo seveda tudi Neptuna. Z dobro postavljenim Neptunom smo lahko odlični thetki in thetke, lahko pa nas tudi odnse v svet fantazije. Z Neptunom je vse možno. Z njim sanjamo z odprtimi očmi, smo brezoblični, smo voda, para, zrak ......ki vemo da je, pa vednar ga ne vidimo, ali pa ne moremo spraviti v obliko /protiutež Saturnovi temi/

In konec koncev imamo tudi Plutona, ki je zaslužen za smrt in rojstvo. In ob vsaki spremembi, ki jo naredimo na sebi, na nek način umremo, nehamo obstajat na nekem nivoju in se rodimo drugi mi. V vsakem orgazmu naprimer doživimo svojega Plutona.....

No, evo ...............tako nekako na kratko ....... vabljene v mojo šolo astrologije ....  ;)

No, glede šofiranja pa takole

Za vožnjo in šofiranje je odgovoren Merkur in 3 hiša. Tam vidimo, kako bo nekdo deloval v prometu, kakšen izkušnje ga čakajo in tudi kakšno prevozno sredstvo si bo nabavil.  ;)

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline tia13

• Uporabnik
  • **
  • tia13
« Reply #393 on: May 20, 2009, 08:45:21 AM »
hm ne vem kako naj pri moji natalni karti intrepetiram merkurja , ki je povezan z samo simboliko vožnje..., res pa je da še vedno nisem naredila izpit za avto , nekako se ne spravim , enkrat prešno leto sem nekaj v tej smeri začela toda na tem je tudi ostalo, saj mi fajn da bi mela izpit pa avto , ampak vem da se  bo to  slišalo smešno , nikakor mi ne potegne.... res pa je da skoz poslušam od drugih da je že čas ( i konow that ), pa kok je fajn, ampak jst tam kamor moram pridt se že znajdem , mam svoje noge,avtobus,itd... ah enkrat me bo že življenje pripravilo do tega oz. jaz sama se bom, like always  ang:

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #394 on: May 20, 2009, 10:16:58 AM »
Tea? Hvala lepa.
Načeloma si mi ful pomagala, zdej je pa res že čas, da se spravim v to astrologijo in malo pogledam kaj in kako.

Kakšen nasvet, s katero literaturo začet?

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #395 on: May 21, 2009, 05:28:00 PM »

Iz karte se seveda da razbrati lastnosti. Da se razbrati torej fizično, kakšen je človek, potem njegov karakter, njegovi talenti, njegove preizkušnje, izzivi itd.....

Seveda te danosti potem lahko premagujemo, časovni okvir za to pa so tranziti in progresije.

Torej ob rojstvu dobimo zapise, če hočeš, lahko rečemo načrt življenja. Osnovni krog. Potem planeti krožijo po tem krogu in v danem trenutku sprožijo natalni zapis. Takrat se z našim razvojem, danostmi itd. nekaj dogaja. Tu pa nastopi naša svobodna volja, ko lahko nek dogodek vidimo tako ali drugače, se naj tako ali drugače odzivamo itd...

Večja dinamika je v natalni karti, večja možnost samorazvoja osebe je. Če je natalna karta v zelo skladnih pozicijah, pa v progresivnem in tranzitnem dogajanju sledi nekaj disonantnih pozicij, bo tak človek imel s tem večje težave.

Torej astrolog bo najprej proučil natalno karto, potem pa bo proučil še vso zgodovino človeka, da bo lahko opisal trenutno dogajanje osebe.

Seveda pri tem preraščanju in ozaveščanju pomagajo vse tehnike, ki poleg astrologije govorijo o samospoznanju. Med temi je najmočnješa sigurno theta.

Vendar se tudi theta tehnike loteva vsak človek na način, ki je zapisan v njegovi karti.

Kaj je osnova theta tehnike?

Prvo je zmožnost misliti in afirmirati. Na kakšen način nekdo to dela, je zapisano skozi njegovega Merkurja. Torej natalnega Merkurja, potem pa seveda tudi, kako se je Merkur pomikal glede na človekovo starost skozi horoskop, kakšne lekcije in izkušnje si je nabral /glede na to, katerih natalnih zapisov se je že lotil/.

Druga stvar je potem postaviti si cilj. Kaj sploh želimo. Za to je zaslužno Sonce. In seveda je razlika kaj si nekdo sploh želi in koliko je ustvarjalen pri tem, da si želi.

Tretja stvar je Luna. Pri theti je zelo pomembno, da tisto kar manifestiramo tudi občutimo, kot da že imamo. Z disonantnimi pozicijami Lune, tako natalno, kot v progresijah in tranzitih, bomo to zelo težko dosegli, oz. z manjšim potencialom

Četrto je seveda Venera, s katero lahko nekako ovrednotimo vso zadevo. Venera govori tudi o naši lastni vrednosti v odnosih do drugih. In le-ti so zelo pomembni tudi ko govorimo o zrcaljenju.

In ne nazdanje tudi Mars. Z njim se premikamo, se borimo, dosegamo cilje, se potegujemo za stvari, ki jih želimo. Mars je moč, da delamo korake itd......

In na vrsti sta še Jupiter in Saturn. Jupiter kot optimist: vse je možno. In Saturn kot tisti, ki po mojih izkušnjah dela v življenju in seveda tudi pri thetiranju največ štale.

Kajti Saturn je planet omejitve, meje, fizičnega. In da bi šli lahko v theto, ga seveda moramo premagat. Moramo verjet, da lahko vse fizično spremenimo v drugo obliko, kar pa Saturn ostro zavrača. Theta govori, da meja ni, da je vse možno. Z močnim Saturnom v karti, bo človek zelo zelo težko šel preko teh Saturnovih meja in se prepustil univerzumu.

Vesolje ..... to je Uran..... Ki je točno nasprotje Saturna. Kjer Saturn postavlja meje in omejitve, tam Uran dela revolucijo in jih zavrača. Je anarhist, če hočeš.

In imamo seveda tudi Neptuna. Z dobro postavljenim Neptunom smo lahko odlični thetki in thetke, lahko pa nas tudi odnse v svet fantazije. Z Neptunom je vse možno. Z njim sanjamo z odprtimi očmi, smo brezoblični, smo voda, para, zrak ......ki vemo da je, pa vednar ga ne vidimo, ali pa ne moremo spraviti v obliko /protiutež Saturnovi temi/

In konec koncev imamo tudi Plutona, ki je zaslužen za smrt in rojstvo. In ob vsaki spremembi, ki jo naredimo na sebi, na nek način umremo, nehamo obstajat na nekem nivoju in se rodimo drugi mi. V vsakem orgazmu naprimer doživimo svojega Plutona.....

No, evo ...............tako nekako na kratko ....... vabljene v mojo šolo astrologije ....  ;)

No, glede šofiranja pa takole

Za vožnjo in šofiranje je odgovoren Merkur in 3 hiša. Tam vidimo, kako bo nekdo deloval v prometu, kakšen izkušnje ga čakajo in tudi kakšno prevozno sredstvo si bo nabavil.  ;)

Uau,res dobro tole napisano :P ang:
Super strnjeno v par stavkih  :)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #396 on: May 21, 2009, 07:38:13 PM »
Kar je Tea napisala ob koncu sestavka, sem včeraj hotel napisati sam.  Najbolje je, da se nekatere udeležite njene šole astrologije.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #397 on: May 22, 2009, 03:08:51 AM »
Najlepsa hvala Tea. Povezava ni partnerska, ampak posebno prijateljska.
Me je vbistvu zanimalo, ce se vidi dolgotrajno druzenje/stiki.
 ang:

Pri Saturnu DA

Kot vidiš sta vladarja AS in DS ki označujeta oba partnerja Saturn in Luna .... kot bi šlo za neko posebno skrb drug za drugega ...

Koliko časa? Postavi gor tranzite in boš videla potek dogodkov.

Res zanimivo, Tea. Namrec, ko sem to osebo spoznala, me je ena mocna sila vlekla k njemu. Ne znam opisat. In ze pri prvem pogovoru je bilo neverjetno. Obcutek sem imela, kot da bi se pogovarjala z nekom, s katerim zivim ze od majhnega. Kot moj brat, ki ga nikoli nisem imela.
Je pa precej bolj preudaren kot jaz.  ;D
In vcasih kar rahlo skrivam kaj, ker poslusam nauke.  :P
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #398 on: May 22, 2009, 03:14:29 AM »
Za vožnjo in šofiranje je odgovoren Merkur in 3 hiša. Tam vidimo, kako bo nekdo deloval v prometu, kakšen izkušnje ga čakajo in tudi kakšno prevozno sredstvo si bo nabavil.  Wink

Oven,
3 Hisa/Lev

;D
Izbrala bi avto rdece barve ali se bolje kaksna mocno oranzna.
Pri voznji pa ... sledim pravilom, ampak sem rahlo vzkipljiv voznik kar se tice komunikacije z drugimi na cesti. Enkrat me je policaj ustavil zaradi trobljenja  :P in z roko tudi rada kaj nakazem.  :D
Speljem tudi malo bolj divje, ja  ::)
Sem se pa tokom let naucila mirno parkirat rikverc. Na zacetku sem avtomobislki zadnjik rahlo oznacevala.  ;D
 ang:

http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #399 on: May 22, 2009, 07:11:25 AM »
hm ne vem kako naj pri moji natalni karti intrepetiram merkurja , ki je povezan z samo simboliko vožnje..., res pa je da še vedno nisem naredila izpit za avto , nekako se ne spravim , enkrat prešno leto sem nekaj v tej smeri začela toda na tem je tudi ostalo, saj mi fajn da bi mela izpit pa avto , ampak vem da se  bo to  slišalo smešno , nikakor mi ne potegne.... res pa je da skoz poslušam od drugih da je že čas ( i konow that ), pa kok je fajn, ampak jst tam kamor moram pridt se že znajdem , mam svoje noge,avtobus,itd... ah enkrat me bo že življenje pripravilo do tega oz. jaz sama se bom, like always  ang:

Ti naredi kot čutiš

Sicer tvoj vladar 3 je sonce v 12 hiši in oponiran z Neptunom /vladarjem 12/ tako da te čisto razumem. Čez kamot ga ni.  ;) Ribja energija vedno hoče bit na nek način pocrkljana.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline tia13

• Uporabnik
  • **
  • tia13
« Reply #400 on: May 22, 2009, 08:51:23 AM »

Ti naredi kot čutiš

Sicer tvoj vladar 3 je sonce v 12 hiši in oponiran z Neptunom /vladarjem 12/ tako da te čisto razumem. Čez kamot ga ni.  ;) Ribja energija vedno hoče bit na nek način pocrkljana.
[/quote]
mislim , da se kar strinjam z napisanim z astrološkega vidika pa vidim, da so tudi razlage za moje "nešofiranje" ;D....
tea hvala ti  ang:

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #401 on: May 22, 2009, 11:25:55 AM »
Enkrat me je policaj ustavil zaradi trobljenja  :P in z roko tudi rada kaj nakazem.  :D
Speljem tudi malo bolj divje, ja  ::)
ang:[/b]

To so tipične vozniške izkušnje iz arabskih držav. Imaš očitno profesionalne deformacije. ;D
www.theta.si
DZK 519

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
« Reply #402 on: May 22, 2009, 03:42:55 PM »
Sama še nimam vozniškega izpita pa ne vem, če sploh bo.    :P Kaj porečete?

http://www.shrani.si/f/1I/fQ/1aNnj7mW/astro2a01anonymous469884.gif

Sicer pa, Andres imaš prav. Skrajni čas, da se vpišem v šolo astrologije. Ko vas berem, se počutim, kot da sem gola in bosa. Pa  tak firbec me mantra.  ;D

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #403 on: May 22, 2009, 04:13:50 PM »
Mačica sva že dve. Bi bilo pa fino vedet kdaj ga it delat, da ne bom spet pogrnila ;D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #404 on: May 22, 2009, 05:24:26 PM »
Sicer pa, Andres imaš prav. Skrajni čas, da se vpišem v šolo astrologije. Ko vas berem, se počutim, kot da sem gola in bosa. Pa  tak firbec me mantra.  ;D

Mačica, s Teo sva se že pogovarjali, da bi imela šolo astrologije pri meni v Celju. Upam, da se bova lahko dogovorili za kaj takega v jesenskem času in bomo Teo poslušali tudi na Štajerskem. ;D
www.theta.si
DZK 519