Author Topic: 11. hiša  (Read 52262 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
Re: 11. hiša
« Reply #60 on: February 18, 2008, 11:54:56 AM »
11H  v Dvojčkih: zelo gibljiva in komunikativna prijateljstva; zelo mu ustrezajo razmišljanja in študij v skupini; druženje s prijatelji pomembno predvsem zaradi miselne in intelektualne vezi; lahko miselni vodja ali povezovalec skupine, lahko se borbeno uveljavlja (zdrava napdalnost) v skupini (sekstil Mars Merkur) – ugled prepričljivega človeka.

Mislim, da ta odstavek tudi nakazuje razlog kako iz zakaj samo Patrik lahko doda  49 smeškov v en post. :)

Andres

Ja, sej blo men tud full easy. Patrik, pač  ;) :D ;D

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #61 on: February 18, 2008, 11:58:53 AM »
Tea hvala za razlago.... :D vedno bolj se prepoznavam skozi skupinsko delo, vendar še vedno rada soliram ali pa moram imeti vsaj  eno izmed glavnih besed ali vplivov v skupini. Odnosi, prijatelji...vsekako pomembni in to vedno bolj ( zajeten kup planetov v Vagi v P karti ).

Joj Iza, po mojem bo to, da imam kup talentov, pa se nekako niso ( še ) materializirali v veeelik kup cekinov  ;D  Nimam malo a tudi veliko ne  ;D Je pa res, da znam denar zelo dobro privarčevat ( včasih mi je to uspelo skoraj iz nič  )...moram pa imeti nek konkreten cilj pred seboj;  znam pa ga čisto po megalomansko zapravit ( se moram sicer potem malo s sabo vestjo ukvarjat )  :D Po mojem brez denarja ne bom nikoli, nekako se bom vedno znašla  ;)

Hvala obema, Tea in Iza  :D
« Last Edit: February 18, 2008, 12:00:38 PM by taja6 »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #62 on: February 18, 2008, 12:21:03 PM »
Tea hvala za razlago.... :D vedno bolj se prepoznavam skozi skupinsko delo, vendar še vedno rada soliram ali pa moram imeti vsaj  eno izmed glavnih besed ali vplivov v skupini. Odnosi, prijatelji...vsekako pomembni in to vedno bolj ( zajeten kup planetov v Vagi v P karti ).

Joj Iza, po mojem bo to, da imam kup talentov, pa se nekako niso ( še ) materializirali v veeelik kup cekinov  ;D  Nimam malo a tudi veliko ne  ;D Je pa res, da znam denar zelo dobro privarčevat ( včasih mi je to uspelo skoraj iz nič  )...moram pa imeti nek konkreten cilj pred seboj;  znam pa ga čisto po megalomansko zapravit ( se moram sicer potem malo s sabo vestjo ukvarjat )  :D Po mojem brez denarja ne bom nikoli, nekako se bom vedno znašla  ;)

Hvala obema, Tea in Iza  :D

Seveda soliraš, Uran oz. Vodnar drugega niti ne zna. Saj ravno to je čar, biti skupinski človek in ohraniti lastno identiteto.  :D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #63 on: February 18, 2008, 12:23:16 PM »
Hej, hej Iza! ;) ;D

Najprej, najlepša hvala za obširno razlago. Vse je tako, kot si napisala! Vse! :o :o ;D Res si pravi astrolog in ti zato čestitam. Delaj tukaj naprej, kot nameravaš. Naj te prav nobena stvar ne odvrne od tega. Ne pusti se slepiti in pojdi to pot naprej. To ti je kapital in prihodnost v hobiju! :) ;) Pa to že tako sama veš! ;) ;D

Hja, študiram v Gradcu prevajanje in tolmačenje! :) Tujina in 9. hiša sta res zelo močno izraženi! ;) :)

Res je, da sem rad med ljudmi, rad komuniciram in tolmačim o skupnih interesih in zanimanjih. Res pa je tudi, kadar je kdo v težavah, da mu pomagam in ga spravljam na prava pota. Že od nekdaj pa si želim, da bi postal učitelj in tako pazil na svoje ovčice! ;) ;D
Postavljam in zastavljam si lastne vzorce logičnega razmišljanja. Se pravi, težko znam spremeniti v lahko. In tega se najbolj držim in se še učim. Poenostavljanje in povezovanje pri meni ni španska vas! ;) ;D Tako, da to tudi drži! :) :o ;D Res obvladaš! ;)

Čustva pri meni kar vrejo na dan. Lahko jih prenesem na sogovorca in na inštrument. To je prisotno vedno, a prav ta opozicija me tudi svoje dni stane, saj se tega ne morem rešiti in je prisotno prav vedno! >:( ;D Ampak to je moja narava! ;) :) In res je, da sem veliko potoval. Veliko je bilo poti in gibanja v mladosti, oja! ;) :) In ravno to mi je dalo željo, da študiram in prebivam v tujini. Tujina mi je domača in se počutim, kot doma. :) Čeravno imam domotožje, le-to hitro mine. Hja, 9. hiša mi res dominira! :) In hvaležen sem za to! :)

Sem trmast in kar hitro sem si postavil cilje, ja! :) In ko se odločim, to tudi naredim oz. izpeljem. Imam nemara svoj svojevrsten način razmišljanja in izvrševanja. Zato me tudi malokdo razume, jaz pa njih. A svet ima sto čudov! :) ;) In ravno zato me vsi ne sprejemajo, kot bi me morali. Imajo me za nekaj več, za nekaj, kar presega njih. A meni to ne ustreza. Počutim se izrinjenega in res pred časom! :'( Ampak ljudji in časi se spreminjajo. Vse bo bolje. Ravno zato me tudi vidijo krutega in hladnega. V resnici sem pa mali amorček, ki vedno pomaga in želi le najbolje! ;D Uh, tile aspekti pa so res genijalni! ;) ;D Čustveno pa sem se žal tudi že ločil od očeta, ki je dolgo služboval v tujini in se potem vrnil. A tiste vezi med nama že žal dolgo ni! :'( :'( Ampak se trudim, da se ponovno vzpostavi. To je princip Plutona v 4. hiši! ;) A ima res svoje slabosti! :-\

Dopade pa se mi Merkur kvadrat Uran. Stik z višjimi nivoji in inteligenco. Hja pa si me dobila! ::) :-X ;D Tudi to drži, a se komaj v tem uveljavljam. Zato bi te prosil, če še lahko tukaj samo malo to obrazložiš in povlečeš. Lepo, lepo prosim! Ta del me res predvsej zanima! ;) ;D

Iza, najlepša hvala. Res si genij! ;) :o Hvala ti tisočkrat, angeli ti bodo vse dobro povrnili! ;) Hvala, hvala, hvala!!! :)

Lep pozdravček in naj te angelci čuvajo! :)

Patrik, hvala za vse komplimente, predvsem pa za spodbudo  :D
Pa "poglejmo". Bom v celoti prepisala, potem pa sam presej  ;D:
Merkur in Uran
Predstavlja stik z višjimi mentalnimi nivoji, stik s kozmično inteligenco. Kot posledica se pojavljajo nenadne in močne vizije, vpogledi in intuitivne ugotovitve: to je pravzaprav "normalno", saj je uran Merkurjev višji nivo. V primeru harmoničnih aspektov sta Merkur in Uran lahko sobra prijatelja, v primeru dinamičnih aspektov pa imamo opravka s podobo genija-norca (pri tebi gre za to drugo varianto  ;D ;D ;D). Linija med skrajnostima je tenka in prav to mejo predstavlja stik med planetoma. Dokelr Urana s pomočjo svojega osebnega Merkruja obvladujemo, smo geniji. Uranska energija je divja, neznosno močna in svetla in kada njegova nečloveško močna in napeta električna energija Merkurja odrine, se osebnost zruši in posledica je neprištevnost (pri tebi seveda to niti pod razno ne pride v poštev  ;D ;D ;D). V splošnem se v govoru in razmišljanju pojavlja ostrost, suhost, za okolico tudi krutost. Dotočni je lahko miselno nenavadno izviren in inovatorski, vendar le redko uspe vzpostaviti tudi bolj človeški, blažji način komuniciranja. Ljudje, ki so dotičnemu blizu, ga večkrat opišejo s pridevniki kot npr. objektiven in izviren in prav nesramno pošten in odkrit (Azra, a se strinjaš?  ;D ;D ;D)

Tu imam eno vprašanje za Teo: Ali je možno, da ljudje takole preko neta (recimo forum ali chat) na nek način "izgledamo" drugače kot bi bili recimo, če bi se dejansko srečali? Meni namreč Patrik niti pod razno ne deluje "kruto"  ;D ;D ;D
Ali je še kak drug aspekt, ki tega omili?

V osnovi je Merkur-Uran zelo zelo hladna kombinacija, ki sama zase ne pozna sočutja in usmiljenja. Ti kvaliteti sta domena Luna, ki je zraven vključena ali pa ne (pri tebi je), odvisno od posameznika. Merkur-Uran skratka pravi, da je resnica pomembnejša od medčloveških vezi.
Omeniti moramo še nadarjenost za elektroniko, računalništvo in jezike  ;D ;D ;D, ki jih tak Merkur nosi s sabo. O sami manifestaciji takih darov pa bodo odločali drugi horoskopski dejavniki in pa seveda posameznik sam.

Iz druge knjige:
Merkur je psihološko naša temeljna moč komunikacije. Uran v aspektu z njim vnaša v miselni proces posameznika električne prebliske abstraktnega uma. Aspekt med Uranom in Merkurjem imajo zelo pogosto novinarji, prevajalci, astrologi.
V vseh primerih gre za prevajanje kozmičnega uma v vsakodnevno stvarnost. Novinarji morajo v svojem poklicu ostati nepristranski in se ne smejo osebno zavzeti za nobeno konkretno situacijo. Enako morajo prevajalci hladnokorvno prevajati besedilo, ne da bi se nanj osebno odzvali. Astrologi interpretirajo kozmični jezik, ki naj bi bil tudi objektiven, to je neodvisen od interpretatorja.
Merkur v aspektu z Uranom ponazarja dinamiko nepristranskega in objektivnega vrednostenja in sporočanja idej. Ljudi s tem aspektom drugi pogosto obtožujejo, da osebno hladno opazujejo situacijo okoli sebe in včasih tudi, da so nesramni in da ne pokažejo naklonjenosti do nekega stališča, pa četudi jim je oseba sicer blizu.....
Jao zdej se že malo ponavlja in zateženo postaja  ;D ;D ;D

A bo dovolj?  ;)

Ko bom znala vse to povedati v enem stavku, tako kot Tea, častim, enkrat v našem baru, pa še enkrat recimo v Portorožu  ;D :D ;)

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #64 on: February 18, 2008, 12:25:48 PM »

Seveda soliraš, Uran oz. Vodnar drugega niti ne zna. Saj ravno to je čar, biti skupinski človek in ohraniti lastno identiteto.  :D

Tea, to si gledala 6h?
TNX

Lep dan!

Iza
« Last Edit: February 18, 2008, 12:29:00 PM by Iza »
ThetaHealing™ Instructor

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #65 on: February 18, 2008, 12:49:10 PM »

Tea, to si gledala 6h?
TNX

Lep dan!

Iza

V Tajinem primeru imamo zanimivo kombinacijo. Naravna 11 hiša je v 6 hiši  ;D
Torej da te ne zmedem

Taja je spraševala o naravnem vladarju 11 hiše, ki je Uran. Ta je seveda v njenem primeru vladar 6 hiše, ker se ji začne v znamenju Vodnarja.
Ker je vladar 11 hiše v njenem primeru Merkur ...... Oba vladarja pa gresta v 2 hišo ........... smo tam

Poleg tega sta v Tehtnici, Venera je vladar ... pa tudi vladar 3 hiše ...... vidiš Iza kako se prepleta .... in dela na to zadevšno lep sekstil, obnem gre še Venerin dispozitor v devico .....

in krog se zaokroži z energijo nazaj na Merkurja.....

Torej da se Taja vidi ...... potrebuje odmev preko prijateljev .... sodelavcev .... skupinske ustvarjalnosti ....
in vse kar sem napisala.

Uran je tudi vladar 7 hiše, ki govori o pomembnih drugih ... tako da tu so moje jedrnate besede potrjene na vseh možnih nivojih.

Ker pa Uranska energija vedno ohranja individualnost, kljub temu da je v skupini .... Za Uranske tipe /Vodnarja/ je itak značilno, da slabo slišijo ......... kajti "nočejo" slišat ..., po drugi strani pa brez tega odmeva sploh ne bi opazili svoje nenavadne in drugačne narave.

Vsa druženja so zračne narave, torej logika deluje ......ob tem ni čustvene navezanosti, pač pa samo "interesi", pa ne narobe razumet.  ;)
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #66 on: February 18, 2008, 12:53:02 PM »

Joj Iza, po mojem bo to, da imam kup talentov, pa se nekako niso ( še ) materializirali v veeelik kup cekinov  ;D  Nimam malo a tudi veliko ne  ;D Je pa res, da znam denar zelo dobro privarčevat ( včasih mi je to uspelo skoraj iz nič  )...moram pa imeti nek konkreten cilj pred seboj;  znam pa ga čisto po megalomansko zapravit ( se moram sicer potem malo s sabo vestjo ukvarjat )  :D Po mojem brez denarja ne bom nikoli, nekako se bom vedno znašla  ;)

Lepo si opisala situacijo z denarjem. Seveda se boš znašla, saj imaš kozmično podporo v Neptunu. Poleg tega gre Venera v 12 .... vedno se najde nekaj "skritega" ... lahko tudi tako, da obidemo državne mline  ;D ;D

Pluton te uvršča v seznam, na katerem je Onassis pa Bill Gates, pa še bi se našlo ..  ;D  Poleg tega pa še Jupiter na 8°  :P .. pa v Tehtnici .. vedno se bo našel nekdo ... ki lahko kaj prispeva ...

No, tole bi bil tudi aspekt "mafije" kot radi rečemo ....  ;D

Ko takole proučujemo karte se meni vedno zdi zanimivo, kako bi se vse skupaj lahko odvijalo, pa se ne ......
zakaj že ne Iza?
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #67 on: February 18, 2008, 12:56:40 PM »
Tea, hvala, dobiš taveliko šaktlco  ;D, ko bom pa znala bit tko kratka in eksaktna kot ti, pa še 2  ;D ;D
Kaj pa Tajina 2H? Bi lahko rekli, da bo šajtrga premajhna za cekine okrog prevažat, al tkole iz aviona česa ne vidim?  ;)

TNX

Lep dan!

Iza

Nečesa res ne vidiš Iza ......... sem ti dala malo razmislit v zadnjem postu.  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #68 on: February 18, 2008, 01:09:10 PM »
Tu imam eno vprašanje za Teo: Ali je možno, da ljudje takole preko neta (recimo forum ali chat) na nek način "izgledamo" drugače kot bi bili recimo, če bi se dejansko srečali? Meni namreč Patrik niti pod razno ne deluje "kruto"  Grin Grin Grin
Ali je še kak drug aspekt, ki tega omili?

Nič ne omili ........
- dispozicija lune je itak Merkur
- Merkurjev dispozitor je Neptun
- Neptunov pa Saturn, ki gre potem skupaj z Uranom v kvadrat na Merkurja in Luno
- dispozicija Urana in Saturna pa je Jupiter, ki dela kvadrat z Neptunom

Torej vsekakor smo v resničnem svetu drugačni. Pri Patriku je to izrazito, kajti Merkur v Ribah je zmuzljiv ....
Njemu dela domišljija sto na uro ..... kot bi lahko rekli .... v resnici lahko verjame še sam sebi.

Problem pri Patriku je seveda lastna vrednost, odnosi, sploh z osebami nasprotnega spola, pa še kaj ...... :)
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #69 on: February 18, 2008, 01:43:02 PM »

No, tole bi bil tudi aspekt "mafije" kot radi rečemo ....  ;D

;D to sem že večkrat zasledila v literaturi in tudi glede Onassisa  ;D zaenkrat se mi kakšnih ovinkov okoli državnih mlinov ni bilo potrebno posluževati, vsekakor pa  mi moja strokovna podkovanost in tudi delovne izkušnje nudijo zelo dobro podlago za to  ;D glede Neptunove podpore si verjetno mislila na trigon med Venero in Neptun...

ja res tudi to, da dostikrat nočem kaj slišati, ko se za nekaj odločim ali sem v kaj prepričana...vedno preverim vsa možna dejstva, pretuhtam in ko se odločim, sem prepričana, da nisem nič izpustila in vem vse, akr potrebujem in  tedaj se me bolj težko premakne. Se mi pa zdi,d a v zadnjih dveh letih tole druženje, povezovanje v odnose, tudi skupine  prihaja na plano šele v zadnjih dveh letih...pred tem sem strogo odklanjala vsakršno ovezovanje v skupine...tako ekstremno npr. tudi izobraževanj, delavnic, kjer se je delalo v skupinah, se nisem udeleževala ravno zaradi tega. Delala sem vedno rada sama, študirala sama in tudi učila, pridobivala informacije, znanje sama. To se je sedaj močno spremenilo.

Tale vodnarska nota (npr. vodnar v 6. h. ) me vsakič, ko pridem v službo in ko odhajam in ko se štempljam, v srce zbode ( ker me tako nesmiselno nadzirajo in mi kratijo svobodo, namesto da bi gledali samo rezultate dela ) in na vsake toliko mi udari ven energija, da se počutim v pisarni, v uradniškem delu preveč omejena, zato vem,da ni to moja zadnja službena postaja.  ;) je pa zanimivo razmišljat o svoji življ. , službeni poti skozi lastno natalno karto .

hvala še enkrat  :D

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #70 on: February 18, 2008, 02:37:11 PM »

Nečesa res ne vidiš Iza ......... sem ti dala malo razmislit v zadnjem postu.  ;D

Se bom pa spet kej nouga naučila, a ne?  ;D

Res ni vidm nič posebnega, pa vendarle, če naglas razmišljam:
1. Uran v Tehtnici mi je najbolj sumljiv
2. Naravni vladar 2H v 12H: zamegljeno - spet sumljivo
3. konjunkcija Pluton Uran: hitre in nenadne izgube in pridobitve (samo tu vmes so lahko pridobitve, kar lahko pomeni šajtrge denarja)

Samo tole mi na vse + argumente ni zadosti, ker so ful lepi aspekti iz 10H od Lune dol na vse planete (ima Luna sicer opozicijo na Neptuna).
Pa Taja ima Južni vozel v 2H, kar pomeni, da zadevo obvladuje...

Res ne vem  :-\ :-[, ko ma pa tolko lepih aspektov.
Tea, daj prosim napiši, že več kot uro buljim v karto....  :D

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #71 on: February 18, 2008, 02:53:26 PM »

3. konjunkcija Pluton Uran: hitre in nenadne izgube in pridobitve (samo tu vmes so lahko pridobitve, kar lahko pomeni šajtrge denarja)

Samo tole mi na vse + argumente ni zadosti, ker so ful lepi aspekti iz 10H od Lune dol na vse planete (ima Luna sicer opozicijo na Neptuna).

Lep dan!

Iza

Venera kvadrat Saturn  ;D ;)
www.Astro-Star.net

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #72 on: February 18, 2008, 02:59:18 PM »

Lep dan!

Iza

Venera kvadrat Saturn  ;D ;)

:o
Pokosi vse sekstile in trigone? Ufgh....  ;)
Hvala.

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #73 on: February 18, 2008, 03:03:19 PM »
tale Venera kvadrat Saturn me pa res vedno tepe  ;D pa denar, pa ljubezen... izgleda, da mi  nič ne bo pomagalo to, da je vladar 7 hiše v 2 hiši  ;D hec, saj  vem, brez lekcij bi življenje bilo dolgoačasno  :D na splošno pa sem se morala za vse, kar sem pridobila dobro potruditi, včasih za najmanjši dosežek vložiti ogromno truda....
« Last Edit: February 18, 2008, 03:05:28 PM by taja6 »

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #74 on: February 18, 2008, 03:47:36 PM »
Jah, Taja tako je, če imaš malo "rdečih" aspektov. Jaz jih imam malo morje, je pa vsak dan keri drugi kriv  ;) ;).

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor