Če smo že začeli s to temo ...
Predlani pozimi se mi je na licih pojavila neka rdečica. Kot sem razmišljala, bi lahko bilo hormonsko pogojeno, ker se mi je takrat tudi zmedel ciklus, ker sem izgubila kar precejšen % telesne maščobe. (Nisem bila sicer debela, ampak sem začela gradit mišično maso in seveda je šel % telesne maščobe navzdol.)
Ali pa je bila kriva savna, ker sem hodila vsak teden 2-3x, ker smo imeli v službi karte za wellness...
Bila sem pri dermatologinji in je rekla, da gre za začetno fazo rosacee. Rdečica naj bi se odstranila z laserjem. Šla sem v kozmetični salon, kjer naj bi mi opravili laserski postopek, tam pa je kozmetičarka rekla, da pri njih mi pa laserja ne bodo delali, ker to sploh ni rosacea (tudi meni ni izgledalo tako ...) in da bodo problem odpravili z nekimi tretmaji z naprednimi sadnimi kislinami, bla bla bla ... (No, potem sem na njihovi strani videla, da so te postopke šele začeli uporabljati in sem bila najbrž poskusni zajček ...).
Šla sem parkrat, mogoče je bilo za kakšna 2% bolje, potem si pa finančno nisem mogla več privoščit. Zmetala sem nekje 300-400 EUR, potem sem pa rekla, da se za take rezultate ne grem več ...Še zdaj mi je žal, da jih nisem pogonila za kaj drugega, če sem jih že morala.

In mi en dan kapne ... Če so bile to sadne kisline ... Doma imela citronko ... Dajmo poskusit dat na obraz to raztopino! In sem naredila precej močno raztopino, vanjo namočila vato in dala na obraz za toliko časa, kot sem lahko zdržala. To sem naredila nekje 10x, včasih vsak dan, včasih na 2-3 dni, če me je še peklo in rdečica je v večini izginila!!! Zdaj dajem koži malo časa, da se regenerira, potem bom to naredila že parkrat ...
Saloni naj si pa svoje zasoljene cene in napredne postopke kar nekam vtaknejo ...

Kdor nima v glavi, ima v nogah - oz. kdor ima v glavi, ima tudi v denarnici.