Author Topic: Naravni lepotni pripomocki  (Read 146634 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Naravni lepotni pripomocki
« Reply #150 on: November 21, 2012, 03:13:53 PM »
To so ta gretja in klime. Spijem 3-4l na dan, pa skoraj ne grem na WC, ko sem v službi. Pomojem kar hlapi iz mene. Pa nosnice me pečejo, tako je suh zrak. Pa suhe oči imam.
Za kožo uporabljam olivno olje ...
9ZK 656

Offline Luna

• Mojster
« Reply #151 on: November 21, 2012, 03:20:25 PM »
Ja, jaz tudi po 3l spijem. Tudi jaz sem se na olja osredotočila, predvsem mi je všeč sezamovo, samo malo mi je odveč vsak dan se s tem mazati, pa čakati da se vpije itd. Ampak zgleda, da res ni druge.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #152 on: November 21, 2012, 03:48:51 PM »
Jaz sem tudi "lena", kar se mazanja tiče. Sploh mi ne pride v navado. Koža itak največ dobi od znotraj, po mojem, od zunaj je samo zaščita ...
Imam pa zdaj domače olivno olje - kakšna razlika od kupljenih ponaredkov!  :o
9ZK 656

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #153 on: November 22, 2012, 12:04:33 AM »
Imam pa zdaj domače olivno olje - kakšna razlika od kupljenih ponaredkov!  :o
  Vrjamem!
Jaz uporabljam orehovo olje za obraz. Občasno se fajn obnese tudi kakšna maska iz gline in medu.

Ali kdo kaj priporoča za suho kožo in lase? Ne vem kaj bi bil točno vzrok, ker spijem sicer dovolj vode čez dan...
Všeč so mi naravna, doma narajena mila. Poleti sem uporabljala milo iz kozjega mleka. Luna, če imaš suho kožo po telesu, ti ga res priporočam. (mil na obrazu ne uporabljam)
Poskusi s kakšno "domačo" masko za lase; npr. iz jajc, olja...
Gretje in potem suh zrak v prostoru res naredita svoje... tudi mene včasih oči pečejo...

citiram: "Kaj pa suha koža? Če z maščenjem kože telo sporoča, da je vode premalo in jo poskuša obdržati, s sušenjem kože sporoča ravno obratno – da je vlage in sluzi preveč in jo zato poskuša čim prej »izpariti«. Zelo pogosto gre za vlago, ki se je nakopičila v pljučih kot posledica zadržane žalosti. Ste že slišali frazo »posušiti se od žalosti«? Žalost nas zapre, dihamo plitvo, v pljučih zastajajo tekočine in vse skupaj zelo hitro opazimo tudi pri stanju kože..."   (http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=87)
zimska izsušitev: http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=583

« Last Edit: November 22, 2012, 12:12:43 AM by hannah »

Offline Luna

• Mojster
« Reply #154 on: November 22, 2012, 11:08:36 AM »
Hm zanimiva teorija, morda je res kaj na tem, ker sem ugotovila, da me eni dogodki, sploh iz otroštva, čeprav sem mislila, da sem jih razrešila, še vedno spravijo v jok, se pravi da moram to še vedno zadrževati.

Drugače pa je res ogromna razlika med domačimi in onimi drugimi olji. To jaz pri bučnem olju opažam. Res čisto drugo. Pa tudi pri kisu.

Offline Fresita

• Uporabnik
  • **
« Reply #155 on: January 28, 2013, 08:34:06 PM »
Ali kdo kaj priporoča za suho kožo in lase? Ne vem kaj bi bil točno vzrok, ker spijem sicer dovolj vode čez dan...

Meni pomagata maska iz medu za obraz in kokosovo olje za lase.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #156 on: January 28, 2013, 11:14:39 PM »
Meni tudi ustreza med, čeprav jaz si naredim piling iz njega. Med segreješ, da se utekočini, dodaš sladkor, lahko tudi olje, in narediš piling obraza. Odlično odstrani odmrle celice, hkrati pa kožo blazno nahrani.
9ZK 674

Offline Luna

• Mojster
« Reply #157 on: August 27, 2013, 09:51:48 AM »
Jaz sem med porbala tudi kot masko za lase. Malo nenavaden občutek, ko imaš tako pacato in lepljivo zadevo na glavi, ampak laski so potem zelooo mehki. Priporočam :)

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #158 on: August 27, 2013, 03:11:57 PM »
Meni je pa med boljši za konzumiranje kot za mazanje. Piling pa sladkor+olivno olje, poceni, učinkovito, koža fenomenalna po njem, lahko ga narediš večje količine in uporabiš za telo :)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #159 on: August 27, 2013, 03:16:30 PM »
Aha točno, ne vem če je kje... Tokrat sem herpes "cajtala" z eteričnim oljem čajevca. Skoraj bp v 4ih dneh, z medicinskimi žavbami sem ponavadi na tej stopnji po enem tednu :)
Žal pa mi turbo mozolja na bradi kar noče ubit. Verjetno bo treba kakšno drugo pot ubrat (študiram skalpel :D )
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #160 on: August 27, 2013, 03:34:35 PM »
Če smo že začeli s to temo ...

Predlani pozimi se mi je na licih pojavila neka rdečica. Kot sem razmišljala, bi lahko bilo hormonsko pogojeno, ker se mi je takrat tudi zmedel ciklus, ker sem izgubila kar precejšen % telesne maščobe. (Nisem bila sicer debela, ampak sem začela gradit mišično maso in seveda je šel % telesne maščobe navzdol.)
Ali pa je bila kriva savna, ker sem hodila vsak teden 2-3x, ker smo imeli v službi karte za wellness...
Bila sem pri dermatologinji in je rekla, da gre za začetno fazo rosacee. Rdečica naj bi se odstranila z laserjem. Šla sem v kozmetični salon, kjer naj bi mi opravili laserski postopek, tam pa je kozmetičarka rekla, da pri njih mi pa laserja ne bodo delali, ker to sploh ni rosacea (tudi meni ni izgledalo tako ...) in da bodo problem odpravili z nekimi tretmaji z naprednimi sadnimi kislinami, bla bla bla ... (No, potem sem na njihovi strani videla, da so te postopke šele začeli uporabljati in sem bila najbrž poskusni zajček ...).
Šla sem parkrat, mogoče je bilo za kakšna 2% bolje, potem si pa finančno nisem mogla več privoščit. Zmetala sem nekje 300-400 EUR, potem sem pa rekla, da se za take rezultate ne grem več ...Še zdaj mi je žal, da jih nisem pogonila za kaj drugega, če sem jih že morala.  :laugh:
In mi en dan kapne ... Če so bile to sadne kisline ... Doma imela citronko ... Dajmo poskusit dat na obraz to raztopino! In sem naredila precej močno raztopino, vanjo namočila vato in dala na obraz za toliko časa, kot sem lahko zdržala. To sem naredila nekje 10x, včasih vsak dan, včasih na 2-3 dni, če me je še peklo in rdečica je v večini izginila!!! Zdaj dajem koži malo časa, da se regenerira, potem bom to naredila že parkrat ...
Saloni naj si pa svoje zasoljene cene in napredne postopke kar nekam vtaknejo ...  >:D

Kdor nima v glavi, ima v nogah - oz. kdor ima v glavi, ima tudi v denarnici.  :laugh: :laugh: :laugh:
9ZK 656

Offline Luna

• Mojster
« Reply #161 on: August 27, 2013, 04:48:54 PM »
Jaz tudi med še rajši jem, že nekaj let pri meni nadomešča cukr, tako da je v omari zmeraj najde najmanj en kozarec medu ;D
Tejka, jaz imam izkušnje, da je mozoljčke najbolje na miru pustiti, bolj ko jih mrcvariš, mažeš ipd. slabše je. Zna biti pa zelo težko narediti nič.  :laugh:

Maja, jaz sem tudi prišla do zaključka, da te kozmetični saloni amo oberejo, pomagajo pa bore malo. Jaz se grem samo podepilirat še h kozmetičarki. So pa te sadne raztopine kar popularne zadnje čase, amapk mi je tvoja rešitev bolj ušeč, samo mogoče malo pazi, da ne bo premočno in da ne boš kože dodatno poškodovala, pa mislim, da je pametno zraven kakšen zaščitni faktor uporabiti, oziroma jaz najrajši kar olja za zaščito uporabljam. Drugače meni za rdečico pomaga tudi limonin sok. Sem praktično vso umetno kozmetiko opustila in se mi je koža občutno poboljšala. Me ne zateguje, se ne lušči ipd., pa čeprav prej nisem uporabljala veliko kozmetike, pa še to bojda neko kvalitetno in naravno. Zdaj imam po potrebi za čiščenje med in sodobikarbobno, pa potem raztopino iz vode in jabolčnega kisa, da se ph kože zopet uravnovesi. Poceni in preprosto :)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #162 on: August 27, 2013, 05:46:51 PM »
Ravno zato, ker grem na morje, bom zdaj premehala. No, pa saj se tako ali tako ne nastavljam soncu ...
Saj limonina kislina = citronka. Le, da tu lahko narediš močnejšo raztopino.
S sodo delam piling ... Pa s sokom kumar se vlažim - ko jih naribam, jih ožamem in potem večkrat nanašam na kožo, da mi ni treba ravno s koleščki na obrazu nekje ležat.  :laugh:

Meeeeeeed!!! Moj tast ga je letos izstisnil preko 100 litrov!
9ZK 656

Offline cristallyne

• Uporabnik
  • **
« Reply #163 on: August 28, 2013, 08:16:15 AM »
Eno off topic vprašanje za Majo. Se ti je potem ciklus uredil? Za koliko % maščobe? Sprašujem namreč, ker imam jaz tudi težave

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #164 on: August 28, 2013, 10:04:34 AM »
Pojma nimam, koliko imam % BF ... Pa sem rekla, da bom šla enkrat zmerit. Čisto iz firbca - mi nizek % BF ni prvi cilj. Prej sem imela tam do 58kg, zdaj jih imam 51 in ob upoštevanju, da sem dobila tudi kar nekaj mišična mase, je % BF najrž kar konkretno padel.
Izgledam takole, takole in takole, koliko je pa to v številkah, pa žal ne vem ...

Je pa problem bolj, kot v hujšanju in nizkem % BF, prehranjenost, ker če je vnos prenizek, se metabolizem zelo upočasni. Najprej začne telo stradat, zadrževat vodo, izguba maščobe se ustavi, potem pa useka še na hormonski sistem. In ko pride do tega, traja nekaj mesecev, da se zopet uravnovesi - seveda ob ustreznem vnosu hranil.
Prejšnji mesec je bil prvi normalen ciklus, dolg 30 dni; prej so bili okrog 40 (je pa res, da sem vedno, ko se mi je začenjala menstruacija, pokasirala nočne izmene in te so zavlekle ciklus za toliko dni, kot je bilo nočnih izmen ...)
Vnos zdaj imam še enkrat večji kot cca. eno leto nazaj. So pa tudi treningi toliko težji - delam namreč po programu za moč.
« Last Edit: August 28, 2013, 10:18:06 AM by Maja »
9ZK 656