Najprej bom objavila en zanimiv članek oziroma blog na temo kozmetike:
http://ksenija.argentinaslovenia.com/2008/08/03/malo-strupa-tu-malo-strupa-tam-ker-se-cenim/ ...res se zamisliš ko prebereš takšne stvari...sama že dolgo časa skušam čimveč prakticirati z naravno kozmetiko...
Zanima me pa tudi če ima kdo izmed vas kakšne izkušnje z sodo bikarbono v te namene...sama jo trenutno preizkušam kot šampon...sicer je na začetku kar hecno...saj ko jo raztopiš v vodi je skoraj tako kot si bi na lase dal le vodo in seveda se ne peni kot smo navajeni...rezultati zaenkrat po nekaj tednih uporabe so zelo zanimivi...drugače moji lasje postanejo kar hitro mastni po uporabi sode pa zdržijo kakšen dan dva več...pa še po tem so manj mastni kot so bili prej po treh dneh...prav tako mi je blo zanimivo to, da sem drugače večkrat imela prhljaj...ko sem si prvi teden umivala lase z sodo bikarbono ga ni bilo...potem pa sem si en dan umila lase ponovno z navadnim šamponom in dobila ogromno prhljaja....nato sem si spet umila s sodo bikarbono in prhljaja skorajda ni bilo več...nisem mogla vrjet kako je lahko po enem pranju skorajda izginil (prej je blo potrebno kar nekaj pranj preden je izginil do te mere)....zaenkrat sem z uporabo zadovoljna čeprav se morem še vedno navadit na to da se ne peni...in ni občutka da si sploh umivaš lase...kasneje bom morda probala še z kakšnim dišečim dodatkom ali pa kaj...ima mogoče kdo informacije katera naravna ''snov'' se vsaj malo peni...Idejo in napotke za sodo bikarbono kot šampon sem pa dobila v temlem članku:
http://ksenija.argentinaslovenia.com/2008/08/05/soda-bikarbona-na-preizkusnji-sampon/soda bikarbona pa naj bi prav tako belila zobe...
//Tako so to počele naše babice
Čeprav je ta način beljenja zob zelo star, pa jih veliko trdi, da resnično deluje. Pomešajte žličko soda bikarbone, malo soli in nekaj kapljic jabolčnega kisa. Mešanica, ki se ob tem malo zapeni, je tako pripravljena za ščetkanje zob. Nato zobe ščetkajte z običajno zobno pasto
Na škatlici od sode bikarbone, ki sem jo kupila sem prebrala še da je uporabna tudi za kopel skupaj z sivko...no to bom še morala preizkusiti=) Če koga še zanima lahko še dodam kakšno zanimivo stvar ali recept za kaj vse se lahko uporablja...Seveda pa me zelo zanimajo vaša mnenja in izkušnje če jih mogoče imate...
Lep pozdrav,
Metka