Stestirala sem arganovo olje kot "kremo" za obraz
. Rezultati odlični, sploh za suho kožo. Edino kar je, ima arganovo olje značilen vonj po oreščkih...no jaz mu zato dodam eterično olje pomaranče (a se je potrebno pri temu izogibat sončnih žarkov) ali pa rožno etrerično olje, pri uporabi teh je pa strogo treba pazit, da so čista naravna eterična olja.
Se splača probat 
Jaz že dve leti uporabljam ( namesto kreme za obraz, občasno za telo in za oblogo za lase ) čisto arganovo olje, katero si kupujem v Maroku ( treba je paziti oz. poznati zadevo, ker to olje pogosto mešajo z olivnim, mandeljevim ali kakšnim drugim oljem ). Vonj mi je zelo prijeten ( po oreščkih, ja ), učinek odličen ( lasje so se obnovili in so svetleči, koža lepo nahranjena ), sploh je super, ker se olje dokaj hitro vpije in ne pušča mastnih madežev. V kozmetične namene se uporablja arganovo olje iz nepraženih jedrc, za kulinariko pa iz praženih jedrc ( je malce temnejše barve kot olje iz nepraženih jedrc ). Arganovo olje je res maroško zlato.

, pa še podpiramo ekonomsko emancipacijo berberskih žensk, ki pridno (sevedq ročno ) delajo, da se mi potem lahko mažemo po dolgem in počez.

Tudi njihove specialne vrtnice, iz katerih izdeluje svega in svašta

so nekaj posebnega.