Dobila nove recepte za Muffine.
Espreso maffini75 g sladkorja
1 ščepec soli
2 jajci
100 g tekočega masla
75 ml espreso kave
60 g moke
60 g jedilnega škroba
2 poravnani žlički pecilnega praška
200 g pretlačene skute
1 žlička kisle smetane
2 žlički jedilnega škroba
1 zavitek vanilijevega sladkorja
3 žlice sladkorja v prahu
1 žlica kakava v prahu za posip
Pečico segrejte na 180 °C. Sladkor, sol, jajca, tekoče maslo in espreso dajte v skledo in z metlicama za stepanje temeljito zmešajte. Moko dobro zmešajte s škrobom in pecilnim praškom, stresite v skledo z mokrimi sestavinami in s kuhalnico na hitro premešajte, le toliko, da se suhe sestavine navlažijo. Ne mešajte preveč.
S papirnatimi modelčki nato obložite vdolbinice pekača za mafine, jih napolnite s testom in pecite v pečici približno 15-20 minut. Medtem dobro zmešajte skuto, kislo smetano, škrob, vanilijev sladkor v prahu. Maso takoj po peki z žlico položite na vroče mafine in jih pri isti temperaturi pecite še nadaljnih 10 minut. Mafine nato vzemite iz pečice in na rešetki povsem ohladite. Preden jih ponudite, jih še po želji potresite s kakavom v prahu.
Kavni muffini1 skodelica močne črne kave
1 skodelica sladkorja
2 jajci
1 skodelica jogurta
2,5 skodelice moke
2 čajni žlički pecilnega praška
Posebej zmešamo tekoče in suhe sestavine, mešanico tekočih sestavin dodamo suhim in mešamo le toliko časa, da ne vidimo več suhih delov sestavin.
V pladenj vložimo papirčke in napolnimo posodice do 2/3 s pripravljeno zmesjo.
Pečico segrejemo na 200 °C in v njej pečemo pecivo 25 minut.
*************************************************************************************************
Nisem se preizkusila, ampak ce je kavna aroma, bi ze bil skoraj greh, da ne bi.
