Na tehle straneh smo toliko zreli, da bi morali nekaj zadev razumeti. Sploh kar se karme tiče. Če poenostavim je nekako takole: duše se zmenita kaj bosta na tem svetu delali. Se pravi, da žrtev "prosi" storilca, da naredi to ali drugo, prav za to, da bo le-ta lahko presegla svoj dolg.
Lahko vam razložim nekako astrološko: v rojstnem horoskopu imamo zapisane določene lastnosti in tudi situacije. Imamo pa zapisano tudi, kako bomo presegali te danosti. Kajti horoskop kaže tudi človeka v njegovem razvojnem smislu.
Se pravi: kar ni zapisano, se nam ne more dogajati. Nekateri zapisi so bolj travmatični, drugi pa manj. Je pa dejstvo, da kar ni naša energija, se nam ne more dogajati. Kajti ne more nas nekdo nalagati, če sami tega ne prepoznamo /torej ni zapisa v nas/, ne more biti nekdo krut do nas /če sami nimamo tega zapisa/, ker ni energije, ki bi živela. Ko se tega zavemo, potem lahko te danosti preraščamo, zavemo pa se jih ob dogodkih. Nekdo nam jih mora pokazati. In to je "storilec".
Vem, da je to težko razumeti. Saj vedno iščemo krivce izven sebe. Če pa bi lahko stvari pogledali z drugega zornega kota, ko nam nekdo naredi kaj slabega, potem bi lahko prečistili svoje energije in se storilcu zahvalili.
Ozrite se po uspešnih ljudeh in ozrite se po propadlih ljudeh. Kakšna je razlika med njimi. V prvi fazi nobena. Vsi so morali skozi težke življenjske preizkušnje. Razlika pa je ta, da so nekateri razumeli in prerasli, drugi pa omagali in krivili druge za svojo "usodo".
Pa ne govorim tja v en dan. Tudi sama sem v življenju marsikaj izkusila kot otrok. Tudi sama sem bila že na meji prepada. Sama vem, kako težko je pogledati resnici v obraz in videti tudi svoje temne plati, ki nezadržno privlačijo temo. Morala sem se soočiti s tem in potem to temo obsije tudi sonce.
Prav je, da "žrtev" pustimo v jezi in žalosti, ni pa prav, da to jezo in žalost, prizadetost skupaj z njo negujemo. S tem ne naredimo nobenega napredka.
Energija pač potuje zmeraj v obe smeri. Taka in drugačna. Svoj odsev vidimo na vsakem koraku, v vsakem odnosu.