Author Topic: Ali si zaslužij(m)o še eno priložnost? O odpuščanju in še čem....  (Read 35896 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lilith

• Trenutno v uvajanju
  • *
Re: Ali si zaslužij(m)o še eno priložnost? O odpuščanju in še čem....
« Reply #30 on: November 16, 2006, 09:28:57 AM »

A kako naj nekomu, ki pride po pomoč in ki mu je beseda reinkarnacija tako tuja kot meni blkjočščćšuz, rečem: "Oprosti, tvoja naloga v tem življenju je taka in taka. Očitno si v prejšnjem življenju storil nekaj, kar moraš v tem popraviti, izboljšati, dodelati."

Bog ne daj tega početi. Problem sodobnega duha časa je, da zna biti zelo nasilen s svojo filozofijo "sprejemanja storilcev", do žrtev pa je precej krut (v smislu odvzemanja pravice, da se čutijo prizadete, pa da so si itak same krive, da se jim je to zgodilo...).
Osebno sem mnenja, da ima vsaka žrtev vso pravico, da je jezna in da obtožuje (to je del njenega procesa, da bo nekoč zmogla postati metulj - če priredim tvojo zgodbico). Jeza nam daje moč in je lahko zelo konstruktivna v smislu postavljanja meja in zaščite sebe.
Če nekdo storilcu ne želi odpustiti, naj mu ne odpusti -storilec pa se bo že moral s tem sprijazniti (če sem malce žleht- naj si misli, da je žrtvino neodpuščanje pač del njegove - storilčeve- karme).

Offline lipicanka

• Novinec
  • *
  • zivljenje je preprosto
« Reply #31 on: November 18, 2006, 06:08:23 PM »
mene osebno je vse to trplenje,dvignilo gor,pobrala sem se in zazivela ponovno.
zacela misliti se sprejemati delati na sebi,predvsem pa ne ponavljati napak.
ne skrivaj se za kalupi,sprejmizivljenje tako kot je ,ne skusajbiti nekdo ki nisi,predvsem neigraj.....bodi kar si,in ljubezen bo sledila sama od sebe

Offline lipicanka

• Novinec
  • *
  • zivljenje je preprosto
« Reply #32 on: November 19, 2006, 05:05:05 PM »

zadnic sem brala zanimivo knjigo,odpusti in pozabi.
nakar mi je sodelavec rekel,odpustis ze ze ,ampak pozabis pa tesko .
pa se prav je imel
ne skrivaj se za kalupi,sprejmizivljenje tako kot je ,ne skusajbiti nekdo ki nisi,predvsem neigraj.....bodi kar si,in ljubezen bo sledila sama od sebe

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #33 on: November 20, 2006, 09:40:30 AM »
Saj verjetno namen vsega tega je, da odpustiš, pozabiš pa ne. Če bi pozabili....le kako bi se potem ubranili ponavljanja svojih napak?
No, verjamem, da obstajajo tudi taki, ki znajo tudi pozabiti. Oziroma potlačiti nekam v podzavest. Kjer tiho čaka kot speči vulkan. Nekega dne se vse nepredelano vrne. Vrne še siloviteje in mogočnejše kot nekoč. Zatorej je bolje se se tem soočati sproti, pa če je še tako boleče.
Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #34 on: November 21, 2006, 11:16:10 PM »
A kako naj nekomu, ki pride po pomoč in ki mu je beseda reinkarnacija tako tuja kot meni blkjočščćšuz, rečem: "Oprosti, tvoja naloga v tem življenju je taka in taka. Očitno si v prejšnjem življenju storil nekaj, kar moraš v tem popraviti, izboljšati, dodelati."

Čuj... povem kar mislim in kakor mislim. Če je nekoga pot pripeljala do mene, mora dobit informacije od mene. Kaj bo z njimi mlel, je njegov problem. Poznam ljudi, ki so se z mano skregali, ker niso razumeli kaj sem govoril in to dojeli čez leta. Poznam tudi ljudi, ki še zdaj niso, ma to ni moj problem. Kako skušam ljudem pomagat, je dojemljivo zelo malo ljudem... žal jih več kot štiri še nisem spoznal... ma tudi to je nekaj ;) Če bi polovica ljudi na svetu rešila samo enega človeka, bi bilo lepo.

Večina me sovraži za pomoč in način pomoči, ki sem jim dal. So tudi ljudje, ki sem jih zmerjal in žalil, da bi dojeli in o meni bodo povedali samo najgrše. Tako pač je. Vest imamo vsak svojo in pot tudi. Kdor je ne dojema v celoti mu očitno to ni namenjeno... Nevem zakaj se sekirat, če nekdo samovoljno zabija glavo v pesek? Dejansko je to tudi za terapevta izpit, da mora pustit ljudem svojo pot, pa naj je še tako zgrešena. Taka pač je! To je svobodna volja.

Že ki govorimo o reinkarnaciji, naj povem, da je bilo dosti rasvetljenih ljudi v budizmu tudi morilcev in zločincev! Ljudje so pač dosegli rasvetljenje. Ravno v tem je poanta, da se osvobodiš vezav na samsaro. Da se povzdigneš iznad dobrega in slabega. In če nisi na nivoju, da bi te besede razumel, tega posta ne boš niti bral.

Ste prebrali celestinsko prerokbo ali ne?!? Saj je vse jasno napisano!

spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #35 on: November 22, 2006, 09:17:25 AM »
Na tehle straneh smo toliko zreli, da bi morali nekaj zadev razumeti. Sploh kar se karme tiče. Če poenostavim je nekako takole: duše se zmenita kaj bosta na tem svetu delali. Se pravi, da žrtev "prosi" storilca, da naredi to ali drugo, prav za to, da bo le-ta lahko presegla svoj dolg.

Lahko vam razložim nekako astrološko: v rojstnem horoskopu imamo zapisane določene lastnosti in tudi situacije. Imamo pa zapisano tudi, kako bomo presegali te danosti. Kajti horoskop kaže tudi človeka v njegovem razvojnem smislu.

Se pravi: kar ni zapisano, se nam ne more dogajati. Nekateri zapisi so bolj travmatični, drugi pa manj. Je pa dejstvo, da kar ni naša energija, se nam ne more dogajati. Kajti ne more nas nekdo nalagati, če sami tega ne prepoznamo /torej ni zapisa v nas/, ne more biti nekdo krut do nas /če sami nimamo tega zapisa/, ker ni energije, ki bi živela. Ko se tega zavemo, potem lahko te danosti preraščamo, zavemo pa se jih ob dogodkih. Nekdo nam jih mora pokazati. In to je "storilec".

Vem, da je to težko razumeti. Saj vedno iščemo krivce izven sebe. Če pa bi lahko stvari pogledali z drugega zornega kota, ko nam nekdo naredi kaj slabega, potem bi lahko prečistili svoje energije in se storilcu zahvalili.

Ozrite se po uspešnih ljudeh in ozrite se po propadlih ljudeh. Kakšna je razlika med njimi. V prvi fazi nobena. Vsi so morali skozi težke življenjske preizkušnje. Razlika pa je ta, da so nekateri razumeli in prerasli, drugi pa omagali in krivili druge za svojo "usodo".

Pa ne govorim tja v en dan. Tudi sama sem v življenju marsikaj izkusila kot otrok. Tudi sama sem bila že na meji prepada. Sama vem, kako težko je pogledati resnici v obraz in videti tudi svoje temne plati, ki nezadržno privlačijo temo. Morala sem se soočiti s tem in potem to temo obsije tudi sonce.

Prav je, da "žrtev" pustimo v jezi in žalosti, ni pa prav, da to jezo in žalost, prizadetost skupaj z njo negujemo. S tem ne naredimo nobenega napredka.

Energija pač potuje zmeraj v obe smeri. Taka in drugačna. Svoj odsev vidimo na vsakem koraku, v vsakem odnosu.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #36 on: November 23, 2006, 12:15:36 PM »
Tea! Če bo svet en dan lepši, bo "krivda" tudi tvoja....  ;D ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #37 on: November 23, 2006, 05:37:44 PM »
Upam Lord  ;D s tvojo pomočjo bo lažje  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #38 on: November 24, 2006, 01:15:24 PM »
Tea! Če bo svet en dan lepši, bo "krivda" tudi tvoja....  ;D ;)

;D Upam, da bom na svoji poti srečala čimveč takih krivcev. Verjamem pa, da nam je vsem zapisano s kom pridemo v stik in sploh zakaj.

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #39 on: November 24, 2006, 09:15:44 PM »
Svet bo nekega dne lepši, če si bomo pomagali med seboj.
Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.

Offline lipicanka

• Novinec
  • *
  • zivljenje je preprosto
« Reply #40 on: December 09, 2006, 05:37:43 PM »
tako lepo ste napisali,ja lepse bo ce si bomo pomagali med sabo,zakaj potem toliko hinavscine?ogovarjanja,zakaj potem ljudje hrepenijo po tem da te pohodijo unicijo potopijo v zlici vode?
sam se le nasmehnem,se umaknem in si mislim svoje,kdor koplje jamo drugemu sam pade vanjo.

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #41 on: December 15, 2006, 10:34:43 PM »
Ravno v HREPENENJU je vsa poanta. Ljudje pač iščejo hrepenenja. Želje. To jim je vcepljeno v glavo od malega. Da se jim nekaj mora dogajat. Da morajo bit nekaj, ker jih bo če ne nekdo prehitel.
Vedno se govori o nekih hipotetičnih osebah, ki niso nihče drug kot oni sami in njim popolnoma enaki! Potreba po ljubezni, toplini, družbi, to je vse zgrešeno pojmovanje. Buddha je imel prav. edini ki je poštekal in za njim Jezus. Žrtvoval je svoje telo, ker mu ni več rabilo, in predal se je, da bi nam praktično pokazal, kaj pomeni odvreči vse. Tudi sebe in potem ponovno vstaneš! To so pokazali tudi v filmih matrix in da se vnovič ne ponavljam z naštevanjem vseh filmov in knjig ki kar naprej tupijo eno in isto in ljudje ne razumejo "ŠE ENE PRILOŽNOSTI"!

Hrepenenja pa se ve, da nimajo meja. In vsak ima svoj način, da si prilasti nekaj, kar si želi. Tudi če mora čez truplo nekoga... Niti ne ve zakaj mora to imeti. Tako je pač določeno.

Ljudje so patetični. Odpuščanje pa ni nič drugega kot zmožnost odrekanja hrepenenjem. Če ne moremo oprostit je samo ker smo si nekaj prilaščali, kar nam je nekdo vzel. In ker tega ne bomo mogli dobit nazaj, smo užaljeni in jezni.

Po smrti pa ljudje dojamejo, da je bilo vse del šolanja in takrat dojamejo, da so padli na izpitu. To je kot vprašanje na izpitu, ki ga nikakor nismo znali. Ko smo oddali nalogo in prišli ven, smo prebrali v knjigi odgovor in si rekli "Kako se tega nisem spomnil!!! pa saj je vendar tako preprosto!!!"
Isto je po smrti, ko uvidimo, da je bilo vse del načrta, da se nečesa naučimo. Takrat je prepozno, da bi popravili in takrat se začnemo žret in temu se reče pekel. Isti pekel doživi tisti, ki je moril, saj uvidi, da je bila rešitev tudi brez tega.

To govorim za navadne smrtnike...

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #42 on: December 15, 2006, 11:16:20 PM »
Tale tvoj post Lord me je spomnil na množico tistih, ki pogosto pišejo v komentarje na Pozitivkah. Namreč preveč se vsem iz ust slinijo besede  ljubezen, sprejemanje, pozitivnost, da bi bilo to res. In takšni menim so najmanj dozoreli duhovnoži. Najbolj znan izraz za njih je kvazi duhovneži.  Sicer pa o Jezusu in Budi kakor si ti napisal nisem poučen zato reciva, da imaš prav. A vendarle moraš za premico vzeti tudi družbo v kateri živimo, le ta pa je kot veva zelo ekonomsko naravnana.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline lipicanka

• Novinec
  • *
  • zivljenje je preprosto
« Reply #43 on: December 17, 2006, 04:27:50 PM »
hmmm.
jaz imam zelje in cilje v zivljenju,ampak to ne pomeni da bom morala uniciti nekoga da bom prisla do zastavljenega cilja.
moji cilji mene delajo bogatejso,z njimi postajam drugacna,se spreminjam.
in me bogatijo vse ter nove izkusnje,sama sem mnenja kar das drugim to dobis nazaj.

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #44 on: December 17, 2006, 10:57:31 PM »
hmmm.
jaz imam zelje in cilje v zivljenju,ampak to ne pomeni da bom morala uniciti nekoga da bom prisla do zastavljenega cilja.
moji cilji mene delajo bogatejso,z njimi postajam drugacna,se spreminjam.
in me bogatijo vse ter nove izkusnje,sama sem mnenja kar das drugim to dobis nazaj.

Pa si prepričana da so te želje TVOJE in da niso priučene?