Author Topic: Tehnične težave 2. del  (Read 93151 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Tehnične težave 2. del
« Reply #195 on: August 28, 2017, 04:40:29 PM »
V profil, Signature, želim vstavit astro karto. A imamo kje kakšna navodila, kako se ureja profil? Čeprav je tema Tehnične težave, ampak tema, kjer so stalna podrobna navodila?

Grem pod Profil, Signature, vstavljam kodo s spletne strani Shrani.si, ali obliko url, jpg... Vsakokrat dobim tale odgovor:
The attachments upload directory is not writable. Your attachment or avatar cannot be saved.

Help me, please  :o

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #196 on: August 29, 2017, 12:30:24 AM »
Rena, Profile in Forum profile, pa se vstavi karto, tako jaz delam, če si vprasala to? pa dobro bodi  :-*

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #197 on: August 29, 2017, 12:47:14 AM »
Cvetka.  Rena ima prav. Nekaj ne dela kot bi moralo. To bom moral pogledati in urediti, najbrž odpreti za pisanje direktorij kamor pridejo avatarji in priponke.
To je problem že kar nekaj časa. V najslabšem primeru se bom obrnil na proizvajalca foruma.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #198 on: August 29, 2017, 07:55:22 AM »
Spreminjanje mojega profila je čisto zablokirano. V podpisu imam en link in sem za preizkus želela samo zbrisat ta link. Niente, ni šlo. Zdaj sem naredila še zadnji preizkus in sem poskusila spremenit Personal text. Niente. Onemogočena sem. Kdo me je zblokiral?  :P

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #199 on: August 29, 2017, 07:58:09 AM »
Jaz sem ravnokar tole prejela na svoj privat mail:

A reply has been posted to a topic you are watching by Rena.

View the reply at: http://www.nenavadno.com/forum/index.php?topic=6428.new;topicseen#new

Unsubscribe to this topic by using this link: http://www.nenavadno.com/forum/index.php?action=notify;topic=6428.0

More replies may be posted, but you won't receive any more notifications until you read the topic.

Regards,
The Spletni simbol Team.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #200 on: August 29, 2017, 08:25:29 AM »
Ammm, ne štekam...  :o

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #201 on: August 29, 2017, 08:26:49 AM »
Kao da si odgovorila meni in dobila obvestilo na privat mail. Skupaj z vprašanjem, ali naj deaktiviraš?????? Kot rečeno, nč jasno.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #202 on: August 29, 2017, 08:28:48 AM »
Spet sem dobila isto.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #203 on: August 30, 2017, 03:08:40 AM »
Jaz sem ravnokar tole prejela na svoj privat mail:

A reply has been posted to a topic you are watching by Rena.

View the reply at: http://www.nenavadno.com/forum/index.php?topic=6428.new;topicseen#new

Unsubscribe to this topic by using this link: http://www.nenavadno.com/forum/index.php?action=notify;topic=6428.0

More replies may be posted, but you won't receive any more notifications until you read the topic.

Regards,
The Spletni simbol Team.

Pika,

V nekem času si se prijavila na določeno temo. Potem kajpak dobiš avtomatsko obvestilo.  Mislim, da sem to ugasnil še v času ko se je forum delal, sicer bi vsi dobili avtomatsko vsak odgovor iz določene teme kjer smo pustili svojo sled zapisa.   Te stvari torej lahko čisto sama ugasneš.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #204 on: August 30, 2017, 03:38:28 AM »
Spreminjanje mojega profila je čisto zablokirano. V podpisu imam en link in sem za preizkus želela samo zbrisat ta link. Niente, ni šlo. Zdaj sem naredila še zadnji preizkus in sem poskusila spremenit Personal text. Niente. Onemogočena sem. Kdo me je zblokiral?  :P

Tole sem nocoj pogledal in ribal gor in dol. Pravzaprav je zanimivo, da se to dogaja samo pri nekaterih, pri drugih pač ne.  Konkretno sem šel na en profil od uporabnice, ki nima nobenega posta in je sprememba profila prijela.  Šel sem tudi na Tejkin profil in je tudi prijelo.. 

Moram ugotoviti zakaj ne prime samo pri nekaterih, pri drugih pa. 
Avatarji ne primejo pri nobenemu.  Tudi to moram popraviti.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #205 on: August 30, 2017, 03:42:47 AM »
Sem ugotovil tole.  Prime shranjevanje profila, ko se odkljuka "no avatar".  Če je predhodno dodan avatar v kakršni koli obliki, torej avarar iz linka ali iz forumske izbire, potem shraniti pač ne gre.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #206 on: August 30, 2017, 04:38:20 AM »
Rena in ostale deklice.   Žal mi je ker tega popravila ni dočakala Tea, čeprav funkcije najbrž nebi uporabljala kaj veliko.

Kaj je bilo?  V preteklem času kot vemo smo imeli težave z gostovanjem in večkrat se jim je kaj zalomilo.  V enem od zalomov   se je nekaj premaknilo in tako ostalo tudi ko sem premaknil domeno in še vse ostale moje, na domovanje.com.  Pri transferu se včasih zgodi, da se kakšne mape ne vidi, oziroma se jo vidi, vendar na nov strežnik se jo zapiše drugače.  Tako sem se nocoj  na forumu od proizvajalca naučil, da obstoja še nek mali freeware, ki ga je treba naložiti na domeno in on potem vse napake poprave. Imenuje se repair_setings.php   Tako sem tudi naredil, vendar se nam je forum zrušil.    Zrušil se nam je, ker sem pobrisal tisti freeware avtomatsko in ne ročno.  Naloži se ga seveda ročno.  Potem sem ga še nekajkrat uporabil, pognal in nič ni kazalo, da bi se sploh kaj premaknilo v pravo stran. Že je nastala panika nakar  sem poskusil naložiti in pognati ta isti freeware, torej repair_setings.php. 

No, ob tem poskusu  je tudi začelo delovati kot prej. Več kot to.  Nekako vidim vse avararje. Verjamem tudi vi. 
Torej predvsem ti Rena, poskusi mal spreminjati in dodati karto. Spodaj je link foruma.

In seveda.  Mogoče se tudi vam zdi, da forum dela malo hitreje.  Je tako?  Ali pa je tako samo ta trenutek, ko kokoši spijo. :) :)

Andres

https://www.simplemachines.org/community/index.php?action=search2;search=The+attachments+upload+directory+is+not+writable.+Your+attachment+or+avatar+cannot+be+saved.
« Last Edit: August 30, 2017, 05:01:14 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #207 on: August 30, 2017, 12:53:44 PM »
Moj avatar je izginil, dobil nogice, šel papa ;D :laugh: :laugh: :laugh:
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #208 on: August 30, 2017, 10:51:20 PM »
Moj avatar je izginil, dobil nogice, šel papa ;D :laugh: :laugh: :laugh:

Tejka.  Tvojega sem na žalost jaz namočil.   Sem šel v profil in shranil drugače kot je bilo. Če si imela avatar iz linka, ga moraš nazaj pridobiti in postaviti notri in bo

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #209 on: August 30, 2017, 11:17:30 PM »
Tud mojega avatarja ni :(