Dokler imam še svež spomin lahko zapišem nočni vpliv esence. V zgornjem postu sem napisal, da bom uporabil esenco Afrodita, saj vendarle gre za sobotni večer, pa še na pol sem bil zmenjen z eno Filipinko. Vse v redu. Na mizici v spalnici imam vse štiri esence in tako sploh nisem prebral, šele ko sem se že namazal malo, sem opazil, da ne gre za Afrodito, temveč Lakshmi. No, tega sem se zavedel prepozno in nisem hotel mešati dveh vonjem.
Čez petnajst minut sem prišel dol v mesto kjer navadno parkiram in par mojih let me je ustavil ter prosila sta če ju peljem domov, kar je bila na Islandiji praksa vsak vikend, še prej, ko so bili lokali odprti le do treh ponoči. Pristal sem, saj doma sta bila en kilometrev ven iz centra. Moški je takoj rekel, da sem jaz njegov prijatelj in ne vem še kaj vse je naložil. Potem sta vprašala odkod sem in sem povedal, da iz Slovenije. Je rekel, da on je dirigent, ter da je bil že večkrat v Piranu s pevskim zborom. Tako sta me ob pol enih ponoči povabila k njemu na kavo. Ženska dela v turizmu, torej Lakshmi je to nekako na sebe navlekel. Več kot to. Dela v agenciji, kjer je direktor moj bivši šef, še iz časa, ko se s turizmom ni ukvarjal.
Na poti domov sem ob treh ponoči srečal žensko, ki dela na socialni. Tam jih dela še veliko, vendar le ona in še ena imata čez moj primer zaradi otrok. In ker Lakshi predstavlja blaginjo to pomen, da bo naslednji teden v petek le veselo, ko imam tam sestanek. Sicer je pa že čas. Skratka zanimiv razplet večera.
In kako se je izteklo s Filipinko za katero sem pravzaprav gor dal esenco. Pet minut po tistem ko sem se napačno namazal, kot rečeno z Lakshijem, je poklicala, da sploh ven ne gre, da se je premislila. Lakshi torej dela.

Andres