Author Topic: Konec Interneta leta 2012  (Read 40840 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Konec Interneta leta 2012
« Reply #15 on: June 22, 2008, 04:18:49 PM »
Glede na prvi post v tej temi je predstavljen samo tihi program in razmišljanja v ozadju kako bi ponudniki dostopa do interneta zaslužili še bolj.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Princes

• Mojster
« Reply #16 on: July 13, 2008, 06:11:21 PM »
Ni ravno tema v vezi interneta, ampak vseeno vam priporočam v branje naslednji prispevek iz Pozitivk in predvsem ogled intervuja :)

Načrt Svetlobe za planet Zemljo 1.del      
nedelja, 13. julij 2008 @ 05:02 CEST
Piše: Pozitivke
Marcel Messing. Je nizozemski filozof in antropolog. Napisal je knjigo in posnel film Zbudite se, v katerem pojasnjuje sedanjo situacijo na planetu. Indijanci, Tibetanci, Aborigini, nekatera afriška plemena kot je Zulu ( Credo Mutwa ) se prav tako zavedajo, kaj se dogaja.  V okultnem pomenu globalna elita moči, ki jo vodijo padli angeli poskuša postaviti vrh piramide, to je vstaviti čip v človeka, s katerim bodo vplivali na hormonski sistem človeka preko sistema GPS, HAARP tehnologije in Cray računalniki  v CIA, Pentagonu in Bruslju.

Duhovno evolucijo človeka želijo zaustaviti z ustvarjanjem elektro magnetne kletke, ki bi ljudi zasužnjila v omejeno materialno zavest 3.dimenzije. Padli angeli delujejo preko astralnih reptilskih bitij iz 4.dimenzije z imenom Annunaki, ki jih 7.000 let stare sumerske tablice opisujejo kot Padle Čuvarje. Živijo na planetu X ali Nibiruju, ki približno vsakih 2.500 pride v sončni sistem in bližino Zemlje.

Sumerske tablice opisujejo prihod teh izven zemeljskih bitij in njihovo delovanje v Sumeriji. Tablice so bile shranjene v Bagdadskem muzeju, ki so ga načrtno bombardirali američani v nedavni iraški vojni.

Nibiru je bil na robu ekološke katastrofe in Anunnaki so potrebovali zlat prah, da bi ga razpršili v atmosfero in z zlatom obložili površino planeta. Prišli so na Zemljo, prvič že pred 450.000 leti in z genetsko manipulacijo so ustvarili sužnja-človeka- delavca v rudnikih zlata. To opisuje zgodba o stvarjenju Adama in Eve. V človeško jajčece so dodali reptilsko DNK Anunnakov in tako pokvarili originalno človeško DNK. Križali so se tudi z ženskami in to je imelo za posledico neusklajenost med elektromagnetnimi polji moškega in ženske, kar je pripeljalo do zelo bolečega poroda pri ženskah.

Potomci Anunnakov so glavnih 13 kraljevskih družin s tako imenovano modro krvjo oziroma večjim odstotkom reptilske DNK., ki danes želijo zasužnjiti ves planet in z epidemijami odstraniti s planeta 50% ljudi. 34 od 42 ameriških predsednikov je imelo v sebi kraljevsko kri. George Bush je v 13 kolenu potomec angleške kraljevske hiše. Je član tajnega društva Skul and Bones- lobanja in kosti, ki ima 3000 članov, ki so na visokih položajih in sprovajajo programe za zasužnjenje planeta.

Število 12 oziroma 13 je zelo pomembno. Buddha je imel 12 glavnih učencev, ustanovitelj rozenkrojcerjev prav tako, Jezus je imel 12 apostolov, Kralj Artur je imel 12 vitezov, Hitler je imel 12 temnih posvečencev. Na nas vplivajo energije 12 znamenj zodiaka, v auri je 12 vhodov, v letu je 12 mesecev. Potrebno pa je narediti prehod v število 13, ki predstavlja Kristusovo zavest. Potrebno bi bilo vpeljati 13 mesečni lunarni koledar in dodati 13-to astrološko znamenje Kačjenosec. Število 13 je simbol Kristusove energije, ko se osvobodimo omejenosti v DNK, ki so nam jo vsilili Anunnaki. Ko se človek duhovno razvije, preseže padle angele, ki z elektronskimi napravami, mobilno tehologijo, chemtrailsi, HAARP tehnologijo, GPS sistemom, genetskim inžineringom hrane, čipi, cepivi, biometričnimi potnimi listi, kamerami, bar kodami na hrani itd… skušajo ujeti človeško zavest v 3.dimenzijo, ker vse to blokira naš hormonski sistem, tretje oko ( epifizo ), zelo pomembno čakro timus in tako preprečuje možnost povezovanja z zavestjo Kristusa.

Simbol njihovega početja je oko v vrhu piramide, ki ga lahko vidite na bankovcu za 1 dolar in je tudi simbol tako imenovane vojni proti terorizmu, ki je tako kot napad na WTC 11. septembra zamišljen kot način omejitve človekove svobode in uvedbe popolne kontrole Novega Svetovnega Reda. ( NWO ) Načrt je čipirati vso hrano in živali v letu 2008. Mondex in Motorola sta v zadnjih 3 letih proizvedla 2 milijardi čipov, velikih kot riževo zrno, ki ga želijo implantirati v desno dlan človeka.  Zdaj pa so naredili še bolj učinkovit nano čip, ki je neviden in tekoč in ga bodo dali v cepivo. Skušali bodo narediti pandemijo z umetno narejenimi virusi, zaradi katere naj bi uvedli obvezno cepljenje. Ko se boste cepili, boste dobili tudi tekoči čip, ne da bi to vedeli. Na ta čip naj bi vplivali preko sistema GPS, ki je povezan z Cray računalniki v CIA, Pentagonu in Bruslju. Tam bodo analizirali vaš hormonski sistem in naredili načrt, na kakšen način vas lahko spremenijo v cyborga – daljinsko vodenega človeka robota. Projekt TIA že poteka – Total Informatic Awareness- projekt popolne računalniško vodene zavesti. Sedež TIA projekta je v Pentagonu, vključuje pa kamere, biometrični potni list, kontrolo obrazov....Deluje tudi že Lifelog program, ki preko računalnika Echalon v ameriški tajni agenciji NSA beleži kaj ste kupili, katere internetne strani obiskujete, katera mesta obiskujete. Zaposlenih imajo 60.000 ljudi, ki proučujejo te podatke.

Pogovor z Marcelom Messingom si lahko ogledate na You Tube. Film je dolg 1 uro 30 min in ima slovenske podnapise:

http://video.google.com/videosearch?q=se+bomo+prebudili+&sitesearch=#

Načrt temnega bratstva pa na srečo ne bo uspel, kajti oni se ne zavedajo v celoti, da Svetloba Kristusa prihaja od znotraj, iz človekovega srca in razprši vso temo in sočutno povabi v Svetlobo vse, ki to želijo. Na Zemljo prihajajo zelo visoke kozmične frekvence skozi sončne izbruhe in iz središča naše galaksije, ki je velika črna luknja. Njihovo delovanje se bo stopnjevalo od leta 2012, ko bo sončni sistem usklajen s središčem naše galaksije, do leta 2024. Nekaj informacij o načrtu Svetlobe za planet Zemljo od novembra 2007 posreduje gospa Malin, ki ima spletno stran, kjer lahko kupite tudi visoko nabita eterična kristalna olja, ki vas usklajujejo z vibracijo novih kozmičnih žarkov, ki zdaj prihajajo na Zemljo in zaradi katerih se elektromagnetna mreža temnega bratstva pogosto kvari. Te visoke frekvence Kristusove zavesti bodo razpršile vse zarote temnega bratstva zoper človeštvo in povzdvignile našo zavest na višjo stopnjo razvoja, če bomo to želeli.

"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #17 on: July 14, 2008, 02:52:25 AM »
Tole je bilo v isti ali podobni obliki že večkrat objavljeno. Del sestavka se zdi preveč grozljiv, da bi bil resničen. Nikjer se namreč  ne omenja drugih civilizacij in/ali duš, ki so tudi tu med nami in po svoje delajo mir in red.

Ena taka nezemljanka mi je nekoč v intervjuju rekla, da imamo taka bitja ki nam želijo slabo. Istočasno pa imamo več takih, ki so z nami prijatelji in nam želijo dobro.  S tem je kajpak mislila na druge civilizacije.
Ravno pred kratkim sem hotel ponovno do nje stopiti, toda ženska ima po novem predstavnika za javnost. Hmm.  To je bil tudi vzrok, da nisem šel dlje. 
Če kdo med vami nima predstavnika za javnost bi se torej sestali avgusta?? :)

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #18 on: July 14, 2008, 02:34:47 PM »
Na mail mi je bil poslan link, ki pravzaprav govori točno o tem članku.   Povrhu vsega ima še presenetljivo slovenske podnapise.

http://video.google.com/videosearch?q=se+bomo+prebudili&sitesearch#

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #19 on: July 15, 2008, 03:48:14 AM »
Že lani sem dobil en tekst, ki spada pod današnji čas, oziroma čas ki prihaja in s tem tudi letom 2012.  Naslov teme resda ni najbolj pravilni, a naj bo kot je. 

Andres

O letu 2012

Smo sredi velikih sprememb v zavesti...ali lahko to čutite? Mnogi od vas doživljate občutek, kako se čas pospešuje, se sprašujete kdo ste in kaj se dogaja z življenjem in ugotavljate, kako ne morete več delovati na star način.

Od leta 1987 in od harmonične konvergence naprej na Zemljo pritekajo valovi božanske energije. Valovi ljubezni prihajajo na Zemljo, da nas pripravijo na veliki preobrat, ko se približujemo letu 2012.

Leto 2012 določa konec mnogim velikim časovnim ciklusom, posebno konec 26.000 letnega ciklusa in 225 milijon letnega ciklusa, imenovanega tudi galaktično leto. Maji, Inki, Azteki, Hopiji in vedska tradicija, vsi ti potrjujejo, da leto 2012 označuje konec glavnih ciklusov in pričetek velikega napredka v zavesti. »Veliki preobrat« je termin za naše potovanje proti letu 2012 in naše rojstvo v prebujeno stanje naše zavesti.

26000 letni ciklus

Naše Sonce in naš celotni sončni sistem sta del večjega kozmičnega ciklusa. Naše Sonce se vrti okrog centralnega sonca Alcyone. Alcyone je najsvetlejša zvezda v konstelaciji Plejad. Naše Sonce je ena od 8 zvezd, ki se vrtijo okrog Alcyone.

Ena taka rotacija traja 26000 zemeljskih let, od tega preteče 2200 let v vsaki izmed 12
pozicij zodiaka.

V letu 2012 bo Zemlja in naš sončni sistem izpolnila 26000 let trajajoč cikel medtem ko se bomo premaknili iz dobe rib v dobo vodnarja. Ko smo v dobi vodnarja to pomeni vrnitev ženskega principa, Boginje/svečenice in vrnitev v čas, ko bomo čista ljubezen v zlati dobi.

225 milijonov let galaktičnega ciklusa – galaktično leto

Kot imajo Plejade v galaksiji svojo rotacijsko spiralo, se tudi Mlečna cesta vrti okrog svoje osi, galaktičnega centra, ki se nahaja v središču Mlečne ceste.
Ena taka rotacija Mlečne ceste traja 225 milijona zemeljskih let. V letu 2012 bo naše centralno sonce Alkione naredilo polno 225 milijonov let trajajočo rotacijo okrog galaktičnega centra, kar nas bo poneslo v višjo zavest in višje stanje bivanja.

Fotonski pas (tahionski pas)
Skozi galaktični Center Mlečne ceste teče fotonski(tahionski) pas luči. Ta pas se razteza čez vso Mlečno cesto in čez naše centralno sonce Alkione in naprej.
Ko se bližamo letu 2012, bo naše Sonce in cel sončni sistem popolnoma v tem pasu luči (fotonskotahionskem).
Fotonskotahionski pas je integralni element, ki prebuja človeštvo in dviguje našo vibracijsko frekvenco. Ta pas je eden od glavnih dejavnikov pri usmerjanju energij Vala ljubezni na Zemljo.

Skok v 2012

2012, ko bodo naše Sonce, naše centralno sonce Alkione in galaktični center poravnani v fotonskotahionskem pasu, bomo imeli priložnost za izvršitev velikega skoka, skoka v veliko bolj zavesten način bivanja.
Ob tem imamo pomoč množice zvezdnih bitij, kot so to Plejadčani in Sirijčani, vsi pod vodstvom Galaktične federacije.
Ta veliki skok se dogaja prav zdaj. Začel se je leta 1987 (ob harmonični konvergenci) in pomeni 25 letno obdobje do leta 2012. Takrat je galaktični center začel oddajati določeno frekvenco energetskih valov, imenovanih »valovi ljubezni« da nam pomaga pri prehodu do 2012.

Zdaj je čas, da se človeštvo naravna s temi valovi in opravi svoje delo ZDAJ, da zagotovi miren in ljubeč prehod v 2012. Veliki skok ni dogodek, ki se bo zgodil v decembru 2012, je naš prehod, ki nas vodi v 2012, v višjo zavest.

Torej kaj lahko storim ZDAJ?

Od 7.julija 2007 je galaktični center Mlečne ceste pričel oddajati zelo specifično frekvenco imenovano »val ljubezni«. S tem je človeštvu dana priložnost, da dela s to energijo na vseh nivojih svojega obstoja – fizičnem, čustvenem in duhovnem – zato, da bi prebudilo speče energijske centre in pričelo vibrirati na višjih nivojih resonance.

Film Val ljubezni je darilo v pomoč človeštvu v našem procesu vnebovzetja, v procesu, ko postajamo ljubezen. Enostavno z gledanjem filma in njegove simbolične predstavitve kreacije, aktivacije in vnebovzetja s pomočjo svete geometrije, mi postajamo zavestni. S tem ko se prebuja vse več in več ljudi, imamo potencial za veliki preskok v ljubečo in mirno zlato dobo.
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Ivan

• Novinec
  • *
« Reply #20 on: July 15, 2008, 11:35:20 AM »
Andres

Vse to kar ste napisali potrjuje  pravilnost Majev in njihoveh napovedi ter njihovega koledearja.
Če pa podrobno prebirate vedenje o Sumercih, Majih in Jogi-jev pridete do enakih zaklučkov,le verjeti jim je potrebno.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #21 on: July 15, 2008, 12:09:10 PM »
Mislim, da bo držalo Ivan. Seveda pa bomo za marsikaj preseneči tudi v pozitivnem smislu, verjamem.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #22 on: July 15, 2008, 06:20:50 PM »
Tole je pa bilo pravi užitek poslušat in prebrati...veliko sem že vedela, pa vseeno vsakokrat še kakšna pomembna misel pride na plan...

...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline tar_mar

• Novinec
  • *
« Reply #23 on: July 15, 2008, 07:46:20 PM »
[..., pa vseeno vsakokrat še kakšna pomembna misel pride na plan...

[/quote]

Iz praktičnega duhovnega vidika

Ni naključje, ko sedaj malo brskam po spominu. V duhovnost me je vleklo od 1971 (sem mislil iti za duhovnika) do 1986, kjer sem bil "na literaturi" leta 1988 sem pričel "aktivno" z določenimi zadevami, ki trajajo "mogoče" še z večjo intenzivnostjo čedalje bolj še danes in naprej.
V glavnem lepo mi je.

Srečen sem, da sem del tega. Hvala

:)

Tar_Mar
« Last Edit: July 15, 2008, 07:48:04 PM by tar_mar »

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #24 on: July 17, 2008, 02:17:27 PM »
Na Katedrali sem objavil članek Začetek apokalipse tudi v Sloveniji. Tu spodaj bom prilimal kopijo.

Andres

Slovenijo je pred dnevi prizadel najhujši vihar v zgodovini države. Marsikdo je še včeraj mislil, da takšne naravne katastrofe ne morejo doleteti naše dežele, da se takšni pojavi dogajajo samo v Ameriki in drugih državah.

,,Kako lahko Bog dovoli katastrofe, zemeljske preobrate in umiranje? Zakaj Bog ne posreduje?” se gotovo sprašuje marsikateri človek. Prakristjani želimo jasno povedati, da Bog ljudem ne pošilja katastrof – nasprotno: Bog je pravočasno svaril!
V vseh časih je Bog govoril po pravičnih možeh in ženah, po Svojih prerokih. Bog je opominjal in kazal Svojim otrokom pot nazaj k njihovemu božanskemu izvoru. V današnjem prelomnem času je Bog spet poslal k ljudem velikega preroka, to je Gabriele, Božjo prerokinjo in poslanko, po kateri je vsemu svetu oznanjal in oznanja svoje še neslišano sporočilo.

Spomnimo se samo poletja 2003. Takrat smo lahko doživeli, kaj pomeni, da nas moči vesolja „polagoma ožgejo.“ Zemlja kliče Stvaritelja, da se je usmili ter jo osvobodi. Leta 1997 je ljudem govoril Bog-Oče  kot tožitelj za mater zemljo:
  „In tako se postopoma izpolnjuje zadnji del Janezovega razodetja, Apokalipsa. In potem bo mir. Kako se bo to zgodilo? Izrečeno samo globalno za vas ljudi – kdor ima ušesa, da posluša, ta sliši. Kdor ima oči, da gleda, ta vidi. Mati Zemlja se stresa zaradi potresov. Mati Zemlja se stresa ob viharjih, gozdnih  požarih in še ob marsičem ter kliče: ,Vi, ljudje, kaj ste naredili iz mene? Moji otroci me trpinčijo in mučijo. Mučijo živali. Živali umirajo od lakote in žeje, kajti suše se pojavljajo vedno pogosteje, tako sušne kot so vaša človeška srca.' In mati Zemlja kliče: ,Otroci moji, kaj počnete z mano? Kaj počnete z živalmi, rastlinami in minerali?' Toda ljudje ne poslušajo, prav tako kot niso poslušali prerokov in prerokinj ter resničnega Boga, JAZ SEM. Prav tako niso poslušali in ne poslušajo Jezusa, Kristusa, njihovega Odrešitelja.
Mati Zemlja neprenehoma joče, kajti povodnji in morja naraščajo, ter kliče: ,Otroci, kaj počnete z mano? Neskončno sem žalostna zaradi vas. Ne morem vas več nositi. Ljudje vseh časov niso slišali klica trpinčene Zemlje, kaj šele Božjo besedo po prerokih in prerokinjah, po duhovno razsvetljenih možeh in ženah, po bojevnikih za notranje kraljestvo. In tako se odprejo usta Zemlje, matere Zemlje. To so vulkani. In mati Zemlja kliče: ,Zdaj vas ne morem več nositi! '- ,Mir, mir, mir,' kliče. In iz njenih ust teče lava  ter prekrije velike površine Zemlje.
K tej sliki spada še to, da bodo vaši tako imenovani sateliti, vaša narejena nebesna telesa, padla z vašega neba in na Zemlji bo nastal trušč. Manjši in večji preskoki polov bodo pripravljali velikega in potem bo mir. Magma iz Zemlje bo stopila na površje in vse prekrila.“
Malo ljudi je resno sprejelo klic matere Zemlje po Stvaritelju in tako danes doživljamo to, o čemer je v Svojem razodetju govoril Bog -Oče:
„Kdor ima ušesa, da posluša, ta sliši. Kdor ima oči, da gleda, ta vidi.“

V Svoji besedi človeštvu iz leta 1997 je Bog-Oče govoril, da bodo mater Zemljo stresali viharji. Toda ni šele leta 1997 opozarjal na to. Že leta 1991 je Kristus dejal:
„...In atmosfera bo dajala znamenje viharjev...“

Kakšne posledice bodo imela znamenja viharjev, je svaril Kristus leta 1993:
„O glejte, viharji časa niso samo napovedani – vihrali in divjali bodo na vseh kontinentih. Toda to je šele začetek. Celotni kontinenti se bodo majali, kajti zemeljske plošče bodo vedno bolj rotirale, ker se bo zemeljska magma vse bolj segrevala. Tako se bo segrevala tudi celotna  Zemlja. Vedno razmišljate samo o atmosferi, ki je razdejana. Toda, Jaz vam rečem: magma se vse bolj in bolj segreva in zaradi tega prihaja do velikega gibanja. Zemlja se segreva. Led se topi. Prihajajo povodnji, začenjajo se viharji...
Govoril sem o viharjih časa, ki bodo prizadeli Zemljo. Toda, spoznajte, mogočni viharji bodo divjali čez deželo in porušili mnogo zgradb. Poljem bodo odvzeli rodovitno zemljo. Kar boste posejali, bo iztrgano iz zemlje. Kajti viharji bodo mogočno besneli, ne bodo samo divjali čez deželo – to so vrtinčasti viharji, ki nastanejo in opustošijo cela okrožja, vasi, mesta...“

1993 smo bili o tem posvarjeni, sedaj, 15 let pozneje, je to že realnost. Mednarodne raziskave klime že dolgo pritrdilno odgovarjajo na vprašanje, ali človek spreminja klimo. Globalna sprememba klime je v polnem teku in njena znamenja so očitna.

Univerzalno življenje
Celovška cesta 87, Ljubljana
www.univerzalno-zivljenje.si 

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #25 on: July 19, 2008, 01:13:41 AM »
..sem ze davno rekel, da je planet Zemlja prenatrpan z ljudmi, torej tistih 50% je preracunljivih, saj si moramo zagotoviti preventivno prihodnost zdravega, lahkotnega, poučnega ,uzivaskega  obstoja .Ze davno je zbezljal človeški nagon, torej izbrani, izbranci bodo prevladali nad tistimi,ki nimajo znanja prezivetja" ang:
let it be

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #26 on: September 10, 2008, 02:05:05 AM »
Tole sem slučajno našel. Mogoče pa se ta konec sveta bliža čisto drugače kot smo pričakovali.

http://24ur.com/novice/svet/uprizorili-bodo-veliki-pok.html

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline bilka

• Mojster
« Reply #27 on: September 10, 2008, 06:12:42 AM »
naj vas potolažim, da se danes šele začenjajo poskusi. več o njih si lahko preberete na tej povezavi:
http://www.siol.net/svet/znanost_in_okolje/2008/09/pospesevalnik_delcev.aspx

se mi zdi, da je bolj jasno razloženo in sploh ni tak tabu, kot bi človek razumel samo iz novic na kanalu a. poleg tega...kaj te vemo, kaj vse dela NASA ali pa kakšna druga agencija, pa se nam sploh ne sanja v kaki nevarnosti lahko živimo ;)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #28 on: September 10, 2008, 07:36:24 AM »
Se grem malo uredit,    če se slučajno ne vidimo več.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #29 on: September 16, 2008, 01:09:51 PM »
Se grem malo uredit,    če se slučajno ne vidimo več.  ;D

ti se kar uredi za sebe  ;) na konec pa bomo vsi skupaj malo počakali  ;D

Mislim da so si sami malo reklame delali, ko pa ljudje samo še na tako reagirajo...ni ga čez senzacijo  ???
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656