Poll

Lahko.
3 (50%)
Ne more.
3 (50%)

Total Members Voted: 6

Author Topic: Poliamorne zveze  (Read 19856 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
Re: Poliamorne zveze
« Reply #15 on: April 24, 2014, 09:03:45 AM »
O ne, to pa ne, nikakor!
Ne ne...
Jaz ne...

Res da smo si ljudje ful ful različni, ampak....si sploh ne morem predstavljat, da kjerkoli kaj takega lahko funkcionira.
V bistvu ja, obstajajo tudi taki ljudje, take veze.
Me pa res zanimajo na kakšnem nivoju so njihova čustva.
Kaj globljega najbrž ne.
Čustva jemljejo kot svobodo, beseda "ljubezen" pa v njihovem jeziku pomeni sex  :laugh:

amen

SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #16 on: April 24, 2014, 09:59:06 AM »
O ne, to pa ne, nikakor!
Ne ne...
Jaz ne...

Res da smo si ljudje ful ful različni, ampak....si sploh ne morem predstavljat, da kjerkoli kaj takega lahko funkcionira.
V bistvu ja, obstajajo tudi taki ljudje, take veze.
Me pa res zanimajo na kakšnem nivoju so njihova čustva.
Kaj globljega najbrž ne.
Čustva jemljejo kot svobodo, beseda "ljubezen" pa v njihovem jeziku pomeni sex  :laugh:

amen

Podpis 8)
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #17 on: April 24, 2014, 10:26:59 AM »
Že že.
Pa bi lahko (mogoče ste že) funkcionirali v taki zvezi?
Govorim o poliamorni zvezi, ki je ena od oblik odprte zveze, v kateri partnerja čisto lepo dopuščata eden drugemu vzporedne zveze (nisem najbolj natančna v definiciji zdajle).
Ne govorim o navadnem varanju, kjer počnemo stvari za hrbtom. Ne govorim o skoku čez plot.
Tukaj so v plotu vrata na stežaj odprta in sta jih partnerja v svojo ograjo zavestno vdelala.  :D

Torej - bi lahko funkcionirali v odnosu, v katerem bi se vaš partner redno sestajal (beri: seksal) še z nekom, za katerega bi zatrjeval, da ga ljubi?
Bi vam zneslo?

Ne vem, mogoče če bi živela v kakem drugem okolju. Tako sem bila pa vzgojena zelo puritansko, pa čeprav sem zelo svobodomiselna nekje v podzavesti to vpliva name.
Sicer pa sem bila v nekem zeloooo podobnem razmerju, sem mu dopuščala vse živo, ker sem ga imela zelo rada. Čeprav sva kasneje nehala, ker je mene vseeno žrlo on pa ni mogel živet z občutkom krivde. Je pa kasneje s to svojo drugo ljubeznijo, prakticiral nekaj podobenga o čemer govorimo. Pa jima je laufalo skoraj 10 let.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #18 on: April 24, 2014, 10:47:46 AM »
Mogoče je taka zveza zveza prihodnosti. Včasih sta se dva združila z namenom razširitve družine, združitve posesti ... Ženska je pač potrebovala moškega, da jo je preživljal, moški pa žensko, da mu je pogospodinjila (nek nadomestek matere). Čez desetletja (sedanjost) se je odnos med moškim in žensko bolj usmeril k enakovrednemu partnerstvu, od katerega imata oba tudi čustvene koristi. Ni samo preživetje, velik poudarek je na kvalitetnem preživljanju časa v dvoje ... Oba sta enakovredna, ženska lahko poskrbi tudi sama zase.
V prihodnosti, če se bo družba razvijala v smer, v kakršno se ... Kjer bo vedno manj časa, vedno več bo treba dat od sebe ... Manj časa za zasebnost. Človek še sam sebi ne bo kos, kaj šele, da bi moral skrbet za druge.
Več je tudi možnosti in s tem želja po stvareh, ki so bile v preteklosti nedosegljive. Včasih je človek konec domačega sela dojemal kot skrajni rob sveta, zdaj lahko vsak (seveda, ki ima sredstva za to) obišče skoraj čisto vsak konec sveta, na voljo so mu vse možne dejavnosti, s katerimi se lahko ukvarja (umetnost, šport, osebnostna rast, potovanja, ni da ni). Človek se lahko razvije oz. samoaktualizira do popolnosti in partnerstvo lahko postane postranska stvar. S tem, ko je človeku vse prej našteto na voljo, se težko ustali in začuti željo po družini, po potomcih. Mogoče te želje niti nima vsak ... Upala bi si trdit, da to ni novo - da je bilo že prej - le včasih se je to preprosto "moralo". Še danes ljudje čudno gledajo na tiste, ki so samski, ki se nočejo vezat, ki nočejo imet otrok ... Nekdo mogoče to gleda kot na nekaj nezaslišanega in neverjetnega, lahko je pa to naslednji korak v evoluciji družbe. 

Povsem možno je, da bodo poligamne zveze, ki mogoče niti ne bodo zveze - bolj bo šlo za prijateljstvo s sexom, res postale povsem normalne. Če je kdo bral Huxleyev roman Krasni novi svet, bo vedel, o čem govorim.

9ZK 656

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #19 on: April 24, 2014, 10:54:00 AM »
Povsem možno je, da bodo poligamne zveze, ki mogoče niti ne bodo zveze - bolj bo šlo za prijateljstvo s sexom, res postale povsem normalne. Če je kdo bral Huxleyev roman Krasni novi svet, bo vedel, o čem govorim.

Kolikor sem slišal se to že dogaja med najstniki. :laugh:
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #20 on: April 24, 2014, 11:26:37 AM »

Ah dogajalo se je tudi nam, ko smo bili najstniki  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #21 on: April 24, 2014, 11:57:39 AM »

:laugh:
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #22 on: April 24, 2014, 12:12:18 PM »

:laugh:

:P
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #23 on: April 25, 2014, 09:25:30 AM »
Sem brala Huxleyja in točno vem, o čem govoriš.

Je pa tako, da se res že sedaj dogaja, da je seks brez ljubezni, velikokrat najstniki niti ne vedo, kaj to sploh je.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #24 on: April 25, 2014, 10:12:07 AM »

Je pa tako, da se res že sedaj dogaja, da je seks brez ljubezni, velikokrat najstniki niti ne vedo, kaj to sploh je.

A ti si vedno seksala samo s tistimi, ki jih imaš rada  ;) Najstništvo je čas upora, čas preizkušanja, poskušanja...valda probaš. Ne vem no :D

Moja astro karta

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #25 on: April 25, 2014, 10:15:23 AM »

A ti si vedno seksala samo s tistimi, ki jih imaš rada  ;) Najstništvo je čas upora, čas preizkušanja, poskušanja...valda probaš. Ne vem no :D

Vsi ne probajo... Eni se šparajo za ljubezen svojega življenja (tisto ljubezen, ko se potem nekaj časa po poroki z njo loči - malo šale, da ne bo kdo narobe razumel) in potem nadoknadijo.  ;D 8)
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #26 on: April 25, 2014, 10:16:51 AM »
Jaz sem imela (mislim, da je bilo leta 2008) obdobje svojih petih minut. Vsak vikend sem se grela drugje.  8)
Do enega sem nekaj čutila ...
Drug je bil znanec mojih let ...
Tretji je bil star 19 ...
Četrti je bil celo neki estradnik ...  ;D
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #27 on: April 25, 2014, 10:17:48 AM »

Vsi ne probajo... Eni se šparajo za ljubezen svojega življenja (tisto ljubezen, ko se potem nekaj časa po poroki z njo loči - malo šale, da ne bo kdo narobe razumel) in potem nadoknadijo.  ;D 8)

Kriza srednjih let. Če si se preveč držal nazaj, te vrže.  ;D
9ZK 656

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #28 on: April 25, 2014, 10:18:56 AM »

Kriza srednjih let. Če si se preveč držal nazaj, te vrže.  ;D

haha  :D
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #29 on: April 25, 2014, 10:19:40 AM »
Jaz sem imela (mislim, da je bilo leta 2008) obdobje svojih petih minut. Vsak vikend sem se grela drugje.  8)
Do enega sem nekaj čutila ...
Drug je bil znanec mojih let ...
Tretji je bil star 19 ...
Četrti je bil celo neki estradnik ...  ;D

Ja, ja  :PL :kon :Ve in to v  :Sk...na MC...
Kako pa sedaj obvladuješ to svojo škorpijonsko, plutonsko strast?
No, saj ni za na forum, to je bolj v razmislek sami sebi, jo živiš ali je kje skrita?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.