Jaz sem pa danes sanjala, hm, zanimive sanje. Namreč, bila sem na poroki, svoji, hkrati pa se je istočasno poročil še sodelavec od mojega dragega. In vsi so bili tam, čakali smo, da se je vse začelo, bilo je polno ljudi, prav istočasno smo vsi 4 hodili proti oltarju. Zanimivo je bilo pa to, da je bil župnik hkrati tudi notar. No, ko smo prišli do oltarja, pa se je neka zabava začela, tako da se sploh nismo poročili ampak smo še čakali, ura je bila pa že pozno popoldne. Meni in ta drugi nevesti je šopek ovenel, zato sva hodili po pokopališču in grobovih ter nabirali rože za v šopek.
Pa še paziti sva morali, ker je bila tam neka gospa, ki je urejala grobove, da naju ni opazila, kako sva midve "ropali" grobove teh rož. Pa še težko jih je bilo najdit, ker so bile rožice dokaj ovenele, spomnim pa se, da sem hotela imeti bele rože in smo samo bele iskali. Pa res tisti grobovi, stari, zapuščeni, samo ta stara gospa jih je oskrbovala. Mi smo pa poleg imeli tisto zgradbo, kjer smo se poročili.. No, vsja hotlei smo se.
Ura je bila že zelo pozno, že 21:30, ko še zmeraj nismo bili poročeni, smo pa končno prišli do tega, da bomo se poročili, jaz seveda s tem novim šopkom belim, pa še malce roza rožic sem dala vmes, potem smo pa zakorakali skupaj proti oltarju. No, potem sem se pa zbudila.
Tule dobim eno težko asociacijo ...
Povej, me zanima.
Jalovo prizadevanje.
Mrtve rože - simbol življenja in razcveta.
Grobovi - smrt v še bolj nazorni obliki.
Poskus oživljanja nečesa, kar je že mrtvo.
Bele rože - čistost, nedolžnost, naivnost ... Mogoče tudi to ni več tvoja vloga.
Mogoče poskusiti sprejeti nekaj, kar je malo "drugače", ne samo tisto, kar že je ...
Ja, sem sama isto mislila nekako, ker res nekaj kakor da umira znotraj mene. Mrtve rože.. Mislim, da je čas, da spremenim par "umrlih" zadev.
In ti grobovi. Pokopališče.
Čeprav ni bilo kot oživljanje nečesa, kar je bilo mrtvo, ker tiste umrle rože so bile drugače od teh, ki sem jih nabirala potem na novo.
Bela roža.. Ja, so mi lepe bele rože, sem bila pa presenečena, da sem želela roza rože vmes, ker roza barve načeloma ne obožujem ravno veliko.
Saj v bistvu, če tako pogledam, je res nekaj na novo sedaj, ker kot pravim, se ravno premika nekaj v meni, kot da bi stare stvari odpadale. Je pa tako, ne pustim se več "ujet" v ta kalup bojazni in ugajanja. Ne, poskrbela bom zase. Saj v bistvu to delam že nekaj časa, ampak mislim, da se je sedaj zadnji košček skupaj sestavil.