Pa res ej, Maja, odkod kengurujčič ...
Zanimivo to zaporedje živali...najprej kenguru kot žival oddaljenega kontinenta. Ravno včeraj zvečer sem gledala Animal planet, namreč, samica kenga je nosila v vreči mladička, bilo je pa kar kritično, ker je bila suša. Na srečo je začelo deževat, v času suše pa ji je le še ostalo nekaj mleka, da je mali "torbarček" preživel. In še bolj zanimivo, v maternici je na čakanju bil že naslednji zarodek, vendar je ostal kot na čakanju in ne bo šel v vrečo, dokler mu starejši bratec ne naredi placa. Sicer zarodek pride v vrečo mesec dni po spočetju, nato pa naprej raste v vreči oz. tu nadaljuje razvoj kot v maternici... (matr sem pametna, ane).
No, če greva nazaj na zaporedje živali... Torej nekaj, kar je šele v fazi rasti zarodka, ki mora bit aktiven in se potrudit, da prileze (se zgrebe) za možnost nadaljnega razvoja ...nato plaha srna...se ojača v mogočnega rogatega jelena...na koncu pa se razvije še pravljica, sanje, fantazije...
Kot človek: zarodek in nato otrok, odraslo obdobje - delo, moč, odraslost, obveznosti. In naposled obdobje, ko lahko človek začne skrbeti tudi za svojo dušo, za svojo duhovno rast, si dovoli preseči omejitve materialnega sveta, začne verjeti v čarobnost sveta in življenja...
In ja, priti iz gozda...iz svoje podzavesti, prepoznati različne sile, ki so tam...pa cesta - vožnja življenja...
Ob Majinih sanjah sem dobila asociacijo, ostali pa, as soon as posible