12.HIŠA je tudi doktorat 
Iz tvojih ust v božja ušesa, draga Jane, mene kar stresa, ker imam v 12. na vladarici 3. hiše Saturna in Plutona v Kozorogu in me kar malo skrbi, če bo diploma drugo leto uspela, do doktorata bo še kar nekaj let preteklo

Smem povprašati, od kje ta domena?
Jaz bi sicer z 9. hišo doktorat povezala, je le pod Jupkotovo domeno in ta je vrhovni učitelj, vrhovni svetovljan, zrel učenec. Pa lej, Pika, na MC ti sedi, s Plutonom in Marsom v Kozorogu, to je zelo spodbudno, torej s svojim znanjem prodreš v svet

, si narediš ugled in zakoreniniš svojo pozicijo v družbi. Tujine pa tudi jaz ne vidim.
Imam letos tudi sama polno 12. hišo v solarcu, pa ni take krize, kot sem se bala, samo veliko kontempliram, spajam svoje dosedanje življenjske nazore s prihodnjimi cilji, veliko odnosov se je prerodilo, pa ne tako, da bi to opazila, ampak drugačno je, skoraj bolj zrelo, nekako se ne ukvarjam več s stvarmi, ki so energijo samo jemale, nazaj pa nič ne dale ... tudi se tiho pripravljam na spremembo poklica, morda vzporedni študij ... Pa na trenutke sem praktično asocialna, a bolj v tem svojem malem razmišljanju, kot po naravi.
Me bolj skrbi drugo leto, ko imam Plutona in Saturna na DSC v solarni, tranzitno pa na natalni Veneri.