nobeno leto jih ni bilo toliko.
Sem rekla da bom tudi jaz očistilo vse in razkužila, ma se mi zdi da ne bo kaj veliko pomagalo.
Danes se bom lotila pregledovati še vso hrano v omarah in pretresati v steklene kozarce z zamaški, da ne bodo mogli priti not.
Ma me jezi, ker zlezejo povsod in potem meces hrano proc...
In jutri pregledam se vsa oblacila in upam da ni kaksne vecje skode...
Kar se mene tiče, sem enkrat dobila ene frdamane "žvadi" v živila. In prej vsa važna, da ima svakinja plastične posode in svašta, pa to je samo potrošništvo, pa jaz ne rabim....pa PM...od žvadi dalje tudi jaz nabavila nekaj plastičnih škatel. Al te žvadi (prinesla domov z rinfuzo fig, eni taki 1mm hroščiči, ala oklepniki s klešami) so moje plastične škatle gladko premagale in zlezle pod pokrovom ponovno v hrano. Nato sem ugotovila, da so naj sploh in oh najboljše zadeve, da imam vse v kozarcih za vlaganje, s "šrauf" pokrovi. Od takrat sem celo kupila v Tediju nekaj 2 L kozarcev, s kozarci na navoje in imam res vse, ama vse v kozarcih. Hudiči hroščarski so končno kapitulirali šele po hladni vojni, ki sem jo peljala z njimi z lakanjem, ko res niso več našli niti drobtinice hrane kje. Danes kakšno stvar že dam takole v omaro, v vreči, v kateri sem kupila. Se mi recimo ne da takoj organizirat, al pa mam vse kozarce ponucane. Ampak je ok, kontroliram pa še vedno. Kar vzorec sem dobila vase in prav moram vsake toliko preverit, da ni kje kakšne zalege.
Drugače pa, nekaj molcev mi včasih kje prileti...jih skušam eliminirat. Najbolj fajn je pa kar preprat cote in luftat mantle pa to...pa čim bolj stran zmetat, kar ne nosimo več kot leto ali dve... pa volno, če jo imamo dat v kakšno nepredušno zaprto škatlo...
In tako no...lalalala....če se vam je dalo vse prebrat