V moji sinastriji ne gre za obracanje besed in tovrstno manipulacijo, to prepoznam takoj, ker imam tudi sama v natalu ta kvadrat med plutonom in merkurjem. Gre za to, da me je z besedami dotolkel, poteptal, da se je posluzeval besedne agresije, ki jo je uporabljal toliko casa, dokler ni videl, da me je sesul in potem je odnehal.. Moja luna v tehtnici, merkur v dvojcku in stelij v raku ne prenasajo nikakrsne agresije.. Pluton pac ne spusti, ne odneha, ko te on potegne v podzemlje, tezko prides ven. Tako nekako deluje pluton tudi v sinastriji, ce pade na kaksen oseben planet. Ubije tvojo predstavo o lepem, idealnem, ne gre pri plutonu tako zlahka, moras iti v te temne globine, v te sencne dele samega sebe in predvsem moras spustiti in en del pustiti v podzemlju, vsaj za nekaj casa. Pluton (Bog Had) je potegnil pac najkrajso slamico, zato mu je tudi pripadalo podzemlje. Bil je seveda ob tem spoznanju uzaljen, mascevalen, ljubosumen, vse to kar nam ob plutonu tudi pride na povrsje.
Sem pa ob tem tudi sama prepoznala, da sem v preteklosti znala delovati na ta negativen plutonski nacin v komunikaciji, ko nisem znala spustiti...Sedaj ta plutonski kvadrat v natalu raje uporabljam za potapljanje v globine, v temo, v sencne plati, kar v terapevtskem delu tudi moram in mi ni tezko in predvsem mi nic podzemnega, temnega ni vec tuje...Sem to podzemlje kar dobro ze raziskala

Tako tudi partnerja sedaj ze ustavim oz se zavedam, da je to plutonsko pritiskanje in stiskanje njegovo in ne moje ter mu tako lahko dam jasno vedeti, da si tega vec ne dovolim. Imam namrec svojega saturna eksaktno na njegovem merkurju, tako da sem tudi jaz njemu kar saturnska uciteljica