Author Topic: Največje zmote v astrologiji in astroloških interpretacijah  (Read 30627 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vesta

• Mojster
Ne glede na to, da se le-te običajno ne najdejo v resnejšem astrološkem čtivu, pa vseeno zbodejo, kadar jih z enim očesom poškilimo v revijah pri frizerju ali na dopustu. So enoplastne, izključujoče, prikrito celo žaljive. Najbolj me moti vsekakršna nepoučena interpretacija dvojčkov, devic, pa tudi kozorogov in rib.

Mars v dvojčkih očitno po novih definicijah pomeni, da bo moški opolzek, obseden z varanjem do tolikšne mere, da bi že do tridesetega leta moral imeti deset otrok z različnimi ženskami, hkrati pa je istočasno (poglej si ga no) frigiden ter brez občutka za potrebe drugega. Venera v dvojčkih naj bi ves čas flirtala, zamenjavala ljubezenske interese hitreje kakor lahko rečeš 'keks', bila sebična, lažniva in v kogaršnji zadnjici. Z Merkurjem v dvojčkih nikoli ne moremo pričakovati, da ga bodo zanimale težave, ki segajo pod kapaciteto čustvenega razpona žličke za čaj. Z dvojčki sploh nikoli ne bi smeli začeti razmerja, če nočeš doma imeti nikoli odraslega otroka. Od dvojčkov se raje umaknite pol kilometra stran.

Kozorog je tudi kriza zase. Mars naj bi pomenil potencial za impotentnega farja, Venera za pleh p(t)ičko, ki bo hodila na skrivaj seks-seanse v podzemlje, ki bo hladna mati in zmešana na denar (zaradi tega, prosim, se bo sploh poročila), Luna je na sploh zanič in ne prenese kritike, pa tako ali tako je čustveno podhranjena in možača. Ponedeljke preživlja v analiziranjih finančnih stanj svojih znancev, poleg tega pa se ne bo poročila, če ne bo mož nekdo, ki kaj velja. Redni tlačani pri njej ne pridejo v poštev. Merkur je starokopiten verski fanatik, ki pred spanjem vsakič zmoli očenaš, Sonce in Pluton pa brezvestna biznismena brez posluha za karkoli, razen – uganili ste – denar.

Ribe so sinonim za alkohol in izsiljevanje – kakršno koli, še raje pa čustveno. Alkohol, mamila, drugi, kar hočete. Ona vam bo v kaselce polagala plakate za verižne mahinacije in tečaje dvomljivega slovesa. Mars bo o seksu zgolj sanjaril, poleg tega pa bo tudi varal in petkrat na mesec grozil s samomorom. Polovico časa bo nezavesten in v drugi sferi, medtem ko se bo njegova 'ženska' kolegica posvečala spletnim klepetalnicam in azilom za bolne, vmes pa goltala tablete. Sledila bo vsakemu, ki jo bo lepo pogledal in se zjokala ob vsakem filmu, kjer so vmes otroci ali potapljajoča ladja, pa tudi če le-teh ni.

Device pa so nasploh nekaj, česar se moramo ogibati kot hudič križa. NI važno, naj se gre za Mars, Venero ali Luno, tukaj gre za samo ocenjevanje – drugih, seveda. Nimajo pojma o odnosih, o čustvih, so nerodni in neprivlačni. Praktično last resort, primeren samo za samske ženske in tiste, ki imajo kakšno resno kožno bolezen. Otroke zatirajo in sovražijo, ne znajo se smejati, so obsedene s higieno in s sabo obvezno nosijo razkužilec. Večni jamralci, ritolizniki in oportunisti, kateri obvezno končajo življenje sami in jih ne prenaša niti ribica v akvariju. Seks je zanje rutina in podobna šolski uri za petletnike. Obvezno brez smisla za modo in v večini živeči pri mami ali teti, ki poskrbi za vse potrebe.

Če verjameš! :P Astrologija ima ob vseprisotnih takšnih definicijah status lari-fari vede in ne čudim se zakaj je tako. Piše lahko vsak, četudi napol razume angleško (če je bolj pameten, krade iz Teine strani). Kaj je razlika med Jupitrom, Marsom in Venero, pa itak večina ne ve, kaj šele, kako funkcionirajo pri različnih spolih.

Ta tema je namenjena temu, da se na tovrstne definicije opozori in se jih (tudi) popravi. Da vidimo pri čem smo. Podebatiramo. Vsakdo česa ne razume najbolje ali ne optimalno, morda potrebuje še kak komentar, da si ustvari resno sliko, kakšno izkušnjo več. Ne šparajmo kritike, včasih je potrebna.
« Last Edit: July 23, 2017, 09:30:51 PM by Vesta »

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Največje zmote v astrologiji in astroloških interpretacijah
« Reply #1 on: July 23, 2017, 09:43:14 PM »
Prav fino si to dodala.  Malo drugačno od današnjega horoskopa, a je kljuv vsemu dobro obuditi, čepra sem ob naslovu pričakoval, da boš napisala o Plutonu, ki se ga uradno ne jemlje več.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #2 on: July 23, 2017, 09:47:08 PM »
Hvala Andres! Ja, tudi o tem bo še treba - a Plutonci vemo, da ta najmodernejša zadeva 'ne pije vode'. Da sta energiji med Marsom (ki ga tako radi znova in znova privlečejo na plan ob tem vprašanju) in Plutona medsebojno povsem drugačni, je še najmanj ...
« Last Edit: July 23, 2017, 09:49:02 PM by Vesta »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #3 on: July 23, 2017, 11:13:11 PM »
hahahaha ja kolk se pa režim zdej. Hvala za popestritev večera. Dvojčki smo klinc ja...vedno je uno a dvojček si...o brrrr, pol maš dva obraza  :laugh: :laugh: Mam ja, enega nosim s sabo v žepu, nonstop haha.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #4 on: July 24, 2017, 07:15:41 AM »
Odličen prispevek.  8)

Se mi zdi, da smo tudi :Sk po krivem tarča mnogih predsodkov.
Izpostavlja se samo maščevalnost, obsedenost, pikanje itd.
V resnici smo pa zelo globoka, strastna in senzibilna bitja.
Pa ne, da sem pristranska zaradi sebe - kar poznam Škorpijonov, so zelo v redu ljudje. Predani, sočutni ... Imajo nekaj "več". Osebno nisem nikoli presenečena, ko kdo pove, da je rojen v tem znamenju.
9ZK 656

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #5 on: July 24, 2017, 08:57:53 AM »
Uffffa...ta za device je pa mocna  :o
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #6 on: July 24, 2017, 09:22:53 AM »
Predvsem bi rada poudarila, da je sončevo znamenje potencial, ki ga posameznik nosi v sebi in ga razvija skozi celo življenje.
To ni nekaj kar že smo, to je nekaj kar postajamo in bolj kot se približujemo svojemu soncu in bolj kot ta potencial v polnosti živimo, bolj smo avtentični, bolj žarimo, bolj nas drugi prepoznavajo kot avtoriteto, kot osebo, ki ve kdo je in kaj hoče, ki živi sebe....
Torej potrebno je prepoznati in nato razvijati in živeti ta naš sončev potencial...to pomeni razvijati se v boljšega človeka, razvijati tiste pozitivne lastnosti sončevega znamenja...je pa res, da moramo prepoznati tudi tiste negativne, se z njimi soočiti, jih sprejeti kot del sebe in ne kot projekcijo na drugih in šele nato jih lahko preobrazimo...potem res žarimo svoje sonce....
Drugo kar se mi zdi pomembno je, da ne živimo ves čas samo svoje sonce, saj se lahko skurimo, sončeva energija, v kolikor je premočna, nas dobesedno lahko tudi skuri...zato moramo živeti večplastno, se moramo prepustiti tudi veneri, luni, biti aktivni z marsom, se razvijati intelektualno z merkurjem, razvijati komunikacijo, prepoznati sile transpersonalnih planetov, ki nas včasih "brutalno" premetavajo in premikajo nazaj na našo pravo sončevo pot...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #7 on: July 24, 2017, 09:35:30 AM »
hahahaha ja kolk se pa režim zdej. Hvala za popestritev večera. Dvojčki smo klinc ja...vedno je uno a dvojček si...o brrrr, pol maš dva obraza  :laugh: :laugh: Mam ja, enega nosim s sabo v žepu, nonstop haha.

:laugh: :laugh: :laugh:
9ZK 674

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #8 on: July 24, 2017, 09:36:43 AM »
Odličen prispevek.  8)

Pa ne, da sem pristranska zaradi sebe - kar poznam Škorpijonov, so zelo v redu ljudje. Predani, sočutni ... Imajo nekaj "več". Osebno nisem nikoli presenečena, ko kdo pove, da je rojen v tem znamenju.

Se strinjam. Se spomnim, ko sem vedno govorila škoprijonov ne bi imela za partnerja nikoli, prav tako ne leva. No, sedaj imam najbližje ljudi okoli sebe škorpijone, pa tudi mož ima kar izpostavljeno to znamenje. Niso tako negativni kot se govori.
9ZK 674

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #9 on: July 24, 2017, 09:38:58 AM »
Govorim z vidika Marsa in Venere v devici.  ;D Pa tudi Lune v Ribah.  :laugh:

So določene stvari, ki držijo, ampak je tudi druga stran, ni vse samo negativno. So določene stvari, od katerih z devičevsko Venero ne bom odstopala (ne greš umazan v posteljo, marš pod tuš takoj), ampak se pa da vse prilagodit, če imaš za to voljo. V vsakem od nas je nekaj negativnega in nekaj pozitivnega. Oboje je potrebno vzeti v zakup.
9ZK 674

Offline Manja

• Veteran
« Reply #10 on: July 24, 2017, 10:36:19 AM »
Se popolnoma strinjam, Vesta. Za nas, device, splošno v horoskopih velja točno tak, kot si napisala. Se včasih, ko tole berem, sprašujem, če so mi pravi datum rosjtva vpisali v rojstni list. :D ;D

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #11 on: July 24, 2017, 12:25:01 PM »
Odličen prispevek.  8)

Moja najboljša prijateljica je :Sk  :So :PL :Sa. Četudi z ASC v  :dv in  :Lu :Le, je tudi takrat, ko se navidez šali, nekaj resnega v njej. Z vsakim dejanjem poseže v nekaj globjega, pa ne vedno namerno, ampak tako je, zamisliš se. Če me je kdo izoblikoval v življenju, moje poglede na identiteto, ego, lastnost, 'ženskost' je to ona in čeprav živiva 700 km, se vez še vedno močno čuti. Nekako sem skeptična do sorodnih duš, a če res imam eno, gre verjetno zanjo.

Sicer pa ja,  :Sk so v revijah arhetipi serijskih morilcev in zalezovalcev, pa še pri nobenem nisem zaznala take težnje. Niti ne posebno poudarjene posesivnosti, kvečjemu kdaj ugotavljam, da imajo tako razvito intuicijo, da že brez tega hitro ugotovijo, kaj se dogaja. So pa vsi po vrsti vztrajni in lovijo svoje cilje kolikor dolgo je pač treba ...

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #12 on: July 24, 2017, 12:57:22 PM »
Hoho, kaj pa, če je vse res?  ;D
9ZK 656

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #13 on: July 24, 2017, 01:45:40 PM »
Oh, saj res, pozabila sem na tone komarjev in kakšnega pajka vmes. Oni bi gotovo imeli kak sočen komentar o tem  ;D

Ne vem, jaz osebno imam  :Lu in  :Ve:ko in na pocukrane komplimente, rožice in osladne citate, prepisane iz verzi.net, res ne padam. Tudi hitro prepoznam, kdaj kdo blefira in kdaj je obupan in včasih mu znam kar konkretno zabrusit, da naj se zbere. Teža enega življenja je več kot dovolj za nosit, že tako ali tako si pa pod kupom 'trajno alkoholiziranih, sanjaških'  :ri ne smem pustit, da bi zapadla v še večjo čorbo.  :P

Sicer pa je najbolj zoprno to, da traja blazno dolgo, da stvari prebavim. Potrpim veliko, nikdar pa ne pozabim ali odpustim in priložnosti za popravce, ko enkrat nekdo prestopi črto, pri meni ni. Včasih bi bilo fajn, da bi kar odvrgla to prtljago in rekla 'klinc, ko jih šiša', ampak podzavest kar ne pusti.
« Last Edit: July 24, 2017, 01:50:09 PM by Vesta »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #14 on: July 24, 2017, 02:03:16 PM »
Hoho, kaj pa, če je vse res?  ;D

Maja  :laugh:
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.