Author Topic: Olajšaj se malo. Osemnajsti del.  (Read 134048 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Olajšaj se malo. Osemnajsti del.
« Reply #390 on: September 04, 2018, 03:37:09 PM »
Žal je situacija kar resna. Trenutno je v umetni komi. Doživel je zastoj srca. Upamo, da smo bili dovolj hitri, ko smo ga pričeli oživljati. Bomo pa videli čez cca 2 dneva, kakšna bo situacija. Ali je kaj poškodb na možganih ali ne.  :'(
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #391 on: September 04, 2018, 03:40:31 PM »
 :'( Naj se dobro odvije! Držim pesti!

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #392 on: September 04, 2018, 04:44:52 PM »
Joooj :'( :'(
Posiljam obilo pozitivne energije :-* :-* :-*
Koliko je star sodelavec?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #393 on: September 04, 2018, 04:56:14 PM »
Joooj :'( :'(
Posiljam obilo pozitivne energije :-* :-* :-*
Koliko je star sodelavec?
41.
9ZK 674

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #394 on: September 04, 2018, 06:51:00 PM »
Hvala za pomoč in podporo. Kaj naj naredim, da bom lahko kontrolirala svoje misli, da ne bom delala stvari, ki jih nikoli nisem in jih tudi sedaj ne želim. Misli se mi stalno vrtijo okoli njega. Tako močnega čustva še nikoli nisem občutila. Kakšna sila me vleče k njemu. Jaz teh čustev in te privlačnosti ne razumem. Kot bi neke sile delovale name. Poskusite mi odkriti, kaj se dogaja z mano. Tako ne bom zdržala, nebi pa tudi zapravila prijateljstva.

Eno vprašanje, pst, ne bom okol govorila  ;)... To čutiš do moža?  8)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #395 on: September 04, 2018, 06:52:32 PM »
Saša...vse dobro vašemu sodelavcu.

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #396 on: September 04, 2018, 07:10:51 PM »
Ne Rena. Lahko prebereš mojo prvo prošnjo 1. Sept.
Ravno tega ne razumem. Moža imam rada, imama lepo življenje brez konfliktov. Čustva ki jih tako močno čutim, ki si jih ne znam razložiti pa so do osebe, s katero nisem bila nikoli v osebnem stiku.  Zato ne zastopim tega močnega čustva in sile ki me z njim povezuje. In ga nebi rada izgubila.  Bova lahko samo prijatelja in to tudi ostala dolgo? :-\

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #397 on: September 04, 2018, 07:25:36 PM »
Ne Rena. Lahko prebereš mojo prvo prošnjo 1. Sept.
Ravno tega ne razumem. Moža imam rada, imama lepo življenje brez konfliktov. Čustva ki jih tako močno čutim, ki si jih ne znam razložiti pa so do osebe, s katero nisem bila nikoli v osebnem stiku.  Zato ne zastopim tega močnega čustva in sile ki me z njim povezuje. In ga nebi rada izgubila.  Bova lahko samo prijatelja in to tudi ostala dolgo? :-\

Sem prebrala nazaj. Kaj razumeš pod osebni stik? Fizični kontakt? Ker če prav razumem, sta prijatelja in to je osebni stik na en način. Je družinski prijatelj ali tvoj prijatelj? Ob kakšni priliki si prvič začutila ta čustva? Koliko si stara (cca)? Koliko časa sta z možem že skupaj? Kaj ta prijatelj vzbuja v tebi, kakšno počutje, občutke? Kaj podobnega ti lahko nudi kakšna druga oseba, kakšna druga dejavnost? S kom si se nazadnje tako počutila?

Je pa tako, da ne glede na vse, čustva je težko spraviti pod "maniro" oz. poslušnost.... Vsaka situacija, vsaka oseba drugačna in enotnega recepta ni.

Za sliko imam še premalo podatkov.

Po feelingu in izkušnjah... Če si zaljubljena vanj, je vprašanje, kaj te veže z možem. In kaj ti pomeni več? In kaj zdrži na dolgi rok?

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #398 on: September 04, 2018, 09:47:03 PM »
Vse se je začelo preko spleta in to je najin stik, brez fizičnega kontakta. Nikoli ga nisem videla v živo, le preko slike. To Začeli so se kar tako, z malo tipanja kdo in kaj sva. Je pa pri meni to postopoma začelo preraščati v čustva, z vsakim dnem močnejša. Ravno ta čustva, občutja, počutje ustvara v meni zmedo, ki se je ne znam ubraniti. V podzavesti se jo najbrž niti ne želim. Se mi je zdelo kot neka seksualna privlačnost, mislim, da sem se zaljubila, In ravno tega ne razumem. Še z nikomer nisem tako čutila, niti z možem ne. Nobena dejavnost mi teh občutkov ne more dati.
V zakonu nimam težav, pred poroko sva hodila 13 let, poročena sva 37 let, v vseh teh letih sva se videla skoraj  vse dni. In samo 1x sva se sprla za kakšen teden.  Mož je dober do mene. Prav nobenega razloga ne vidim, da bi bežala od njega. Ta ki me tako privlači po mojem občutku ne goji niti približno tako kot jaz ali vsaj kaj, ne vem, tako da je to najbrž samo enostransko.  Kako so se ta čustva in še tako močna razvila pri mojih 70-tih? Začela sem se obnašati kot najstnica. Raziskovala sem vse kar je mogoče, da izvedela čim več o njem, ga spraševala kje je, kaj dela itn. javljala sem se mu pogosto v najrazličnejših časih.  Moj instinkt mi pove, da ga to že moti.  Pogovori z njim mi veliko pomenijo, so mi prijetni. Rada bi, da bi to najino znanstvo ostalo, ampak kot resnično prijateljstvo tudi z njegove strani. Ali je to mogoče, kam bo vse to pripeljalo? Moja čustva so še vedno zelo močna, prav nič ne popustijo. Krotim se kolikor se lahko, si pa ne želim z mojo agresivnostjo zagreniti življenja ne meni ne njemu.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #399 on: September 05, 2018, 01:25:55 PM »
Vse se je začelo preko spleta in to je najin stik, brez fizičnega kontakta. Nikoli ga nisem videla v živo, le preko slike. To Začeli so se kar tako, z malo tipanja kdo in kaj sva. Je pa pri meni to postopoma začelo preraščati v čustva, z vsakim dnem močnejša. Ravno ta čustva, občutja, počutje ustvara v meni zmedo, ki se je ne znam ubraniti. V podzavesti se jo najbrž niti ne želim. Se mi je zdelo kot neka seksualna privlačnost, mislim, da sem se zaljubila, In ravno tega ne razumem. Še z nikomer nisem tako čutila, niti z možem ne. Nobena dejavnost mi teh občutkov ne more dati.
V zakonu nimam težav, pred poroko sva hodila 13 let, poročena sva 37 let, v vseh teh letih sva se videla skoraj  vse dni. In samo 1x sva se sprla za kakšen teden.  Mož je dober do mene. Prav nobenega razloga ne vidim, da bi bežala od njega. Ta ki me tako privlači po mojem občutku ne goji niti približno tako kot jaz ali vsaj kaj, ne vem, tako da je to najbrž samo enostransko.  Kako so se ta čustva in še tako močna razvila pri mojih 70-tih? Začela sem se obnašati kot najstnica. Raziskovala sem vse kar je mogoče, da izvedela čim več o njem, ga spraševala kje je, kaj dela itn. javljala sem se mu pogosto v najrazličnejših časih.  Moj instinkt mi pove, da ga to že moti.  Pogovori z njim mi veliko pomenijo, so mi prijetni. Rada bi, da bi to najino znanstvo ostalo, ampak kot resnično prijateljstvo tudi z njegove strani. Ali je to mogoče, kam bo vse to pripeljalo? Moja čustva so še vedno zelo močna, prav nič ne popustijo. Krotim se kolikor se lahko, si pa ne želim z mojo agresivnostjo zagreniti življenja ne meni ne njemu.

Lumpi, pa sta se že kdaj pogovorila o tem, kaj si oba od odnosa želita? Kakšne so njegove želje, pričakovanja? Se je kdaj izjasnil o tem, kako te dojema?
Koliko časa si že dopisujeta?

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #400 on: September 05, 2018, 01:55:59 PM »
O tem, kakšen odnos imava se nisva pogovarjala. Ve da sem poročena, ve da se z možem razumeva, ve kaj jaz čutim do njega in tudi da si te privlačnosti do njega ne znam razložiti. Nikoli ni povedal, da karkoli čuti do mene. Je precej redkobeseden kar se tiče njega samega.  Komaj kaj izvlečem iz njega, se mi a zdi, da je takrat odkrit in pošteno pove, se mi ne zlaže. Ravno zato tudi slutim, da so vsi ti občutki le enostranski- moji. Slutim, da si ne predstavlja tesnejšega in globjega razmerja z mano. Vem, da ne misli slabo o meni. Najino dopisovanje traja dobra 2 meseca.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #401 on: September 05, 2018, 03:58:09 PM »
O tem, kakšen odnos imava se nisva pogovarjala. Ve da sem poročena, ve da se z možem razumeva, ve kaj jaz čutim do njega in tudi da si te privlačnosti do njega ne znam razložiti. Nikoli ni povedal, da karkoli čuti do mene. Je precej redkobeseden kar se tiče njega samega.  Komaj kaj izvlečem iz njega, se mi a zdi, da je takrat odkrit in pošteno pove, se mi ne zlaže. Ravno zato tudi slutim, da so vsi ti občutki le enostranski- moji. Slutim, da si ne predstavlja tesnejšega in globjega razmerja z mano. Vem, da ne misli slabo o meni. Najino dopisovanje traja dobra 2 meseca.

Lumpi, nikoli ni prepozno, kajne. Saj če bi bila čustva zacementirana, ne bi bilo ločitev, povezav novih parov. Kdo se lahko upira, ko po letih in letih "iste hrane" nekdo ponudi slastno novo jed, servirano na novem krožniku in na drugačni mizi. In vzplamti zaljubljenost. Drugi osebi smo novi, zanimivi, posveča nam več časa. Tudi naši stalni partnerji nas razumejo, podpirajo, a tako zanimivi jim le nismo več. Metuljčki spet zabrenčijo v trebuhu, joj kako lepo je, ko kri hitreje steče po žilah, ko smo spet polni življenja, vse to pa smo dobili z novim "navdihom".

Kot si instinktivno začutila sama, kot iz tvojega opisa čutim tudi jaz, pri njemu teh čustev ni, ali pa jih noče pokazati, ker se ali ne želi vezati ali ne želi sprememb v svojem življenju. Čez kamot ga ni. Sedeti pred ekranom, imeti dobrega poslušalca, voditi iskrive tople pogovore, hkrati pa ni treba nikamor, pa ne izstopiti iz svoje cone udobja. Kaj je lahko lepšega.

Slej ko prej se pa zgodi, sploh nam čustvenim ženskam, da čustev ne obvladujemo več.

In Lumpi, kaj boš? Čustev na vrvici nimaš, nadaljni pogovori z njim pa bodo samo "segrevali tvojo jed in jo ohranjali vročo" (zelo rada uporabljam prispodobe, prehranske pa še najbolj, ker rada jem  ;D). Težko je v glavnem ohranjat stike, čustva pa obvladovat.

Lahko ti naredim kak vpogled v tarot karte, vendar ne o izidu in tvoji odločitvi. V to ne gledam, ker na koncu je izid itak stvar osebne odločitve, oz. če je posameznik pripravljen na spremembo ali ne. Lahko pogledam, kaj te ta trenutek podpira in kaj ovira...

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #402 on: September 05, 2018, 04:35:43 PM »
V celoti se strinjam z Reno, le, da bi sama rada osvetlila zadevo z druge plati. Na podoben način sem tudi sama stkala stik z osebo, ki mi danes pomeni izjemno veliko, takorekoč je ena pomembnejših v mojem življenju, in ta najin odnos se meri že v letih, ne mesecih. Kar nekaj let je temeljil izključno na tem mediju, kasneje je prerasel tudi v realo, ko je dozorelo na to stopnjo. Rada bi poudarila, brez obsojanja, seveda, da je dva meseca izjemno kratka doba že za običajne stike, kaj šele za virtualne: podoba na drugi strani računalnika je lahko zelo vabljiva, zlahka lahko prikrijemo določene stvari o sebi (predvsem bolj žmohtne, ki jih načeloma tako ali tako neradi nosimo v vitrini), kakšno stvar tudi potvorimo, da se "lepše sliši" ali bolj ugaja, vendar pa traja precej časa, da se vzpostavi tudi zaupanje in varen prostor. Vidva tega, po tem, kar pišeš, še nista vzpostavila. Na začetku je tako, da radi ostanemo na pogovorih, ki so naša varna cona (tudi besedilo zgoraj še enkrat poudarim), vendar sami vemo, da je to ena zelo majhna slika (če sploh je avtentična) realnosti. Iz istega razloga se lahko hitro zbližamo, posebej oseba, ki ji brano zaigra na strune, zlahka začuti privlačnost, celo zaljubljenost, vendar traja bistveno več kot mesec, dva, morda celo leto, da osebo spoznaš globje, ko ti postane jasna tudi splošna življenjska dinamika, nazori, pričakovanja in ne gre zgolj za filtriranje na formalnosti in vsakdanje klepetanje. Takrat se lahko začne presojanje kompatibilnosti. Tako jaz, kot oseba, sva kar nekaj časa razmišljali in se pogovarjali, pri čemer se je bilo treba seveda tudi ustaviti, ko bi čustva zašla prehitro in pregloboko. Mislim, da tvoj dopisovalec na tem mestu, ko je začutil, da se meja prehitro tali, pravzaprav ravna zelo OK (seveda, če je moj vtis pravi) in je edino korektno, da ti ne obljublja scenarijev in ne spodbuja čustev, ki so se razplamentela v tebi. Če ravna "hladno", še ne pomeni nujno, da te ne želi v svoji bližini, ali da do tebe nič ne čuti, morda je le previden, trenutno ne čuti, da bi kakršno koli razmerje (tudi prijateljstvo) temeljilo na trdnih temeljih, ali pa pač išče le razvedrilo, nekoga za vsakdanji pogovor, deljenje novosti. Na tebi je, da sprejemeš tako, kot ti trenutno nakazujeta instinkt in se, ko se ti zdi, da ga motiš, malo zaustaviš. Vem, včasih se je težko samokontrolirati, tudi sama in mnogi se urimo v tej veščini. Na tem mestu bi vprašala še, kaj mi daje on, česar mi mož ne more ali ne daje zadostno? Morda bi bilo dobro premisliti, kako se razmerje lahko osveži, ubere nov pristop k komunikaciji, povezovanju, po 37 letih si zlahka predstavljam, da zapade v rutino (kar pa ni nujno slabo), sploh ker praviš, da je zakon sicer dober ... Na tem mestu si ti, da premisliš, ali si zmožna kljub občutkom življenje voditi karseda normalno? Da ti on ne predstavlja edine sreče, svetle točke, drugače pa vegetiraš? Če je odgovor ja, bi dala vse skupaj malo na stran in počakala, če pa ne, je bolje, da se stvar zaključi, ker s tem lahko tvegaš občutek napadenosti in popoln odmik z njegove strani (ker bo on čutil tvoja drugačna pričakovanja), jed pa bo zmerom "pogreta".

To je le moje mnenje in prosim, nikar ga vzeti tako, kot da je edino pravilno, ponujam le svoj pogled na situacijo. Srečno.

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #403 on: September 05, 2018, 04:49:13 PM »
Hvala Rena. Vem, da bom odločitev sprejela sama. Precej  dolgo o tem že razmišljam, ker tako kot je sedaj bo šlo težko naprej. Lahko da bom mojo odločitev še vmes spreminjala. Sama ta trenutek ne vidim možnosti da bi bila z njim kdaj skupaj. Ne vem pa kaj bo prinesel čas. Se pa počutim dobro, ko si dopisujeva. Rada bi, da bi ta najim odnos prešel v pošteno, odprto, pravo prijateljstvo. To se mi ta trenutek zdi najboljše. Sama sem se do sedaj uspevala "vzeti v roke" kadar sem bila v kakšni nenavadni situaciji. Tokrat mi to ne gre. Mogoče bi pomagal odprt pogovor z njim, če bo pripravljen nanj. Mogoče se bodo moja čustva takrat umirila, ko bom vedela kaj mi je ponujeno na krožniku.  Doma ae stvari v tem času niso poslabšale. Ta moja zgodba teče poplnoma po drugi poti. 
Vpogleda v tarot karte bom vesela. Če bom vedela kaj me ovira in kaj me podpira bom bajbrž našla smer odločitve. Zato prosim, naredi mi vpogled.   

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #404 on: September 05, 2018, 06:44:58 PM »
Hvala Vesta, tvoja obrazložitev se me je zelo dotaknila. Tudi sama sem prišla do zaključka, da se moram malo odmakniti, kar mi je zelo težko, ampak čutila sem, da če ne bom tako naredila bom dosegla edino to, da se bo vse skupaj končalo. So pa moja čustva trenutno premočna, da bi se v celoti odmaknila. Čas bo moral pokazati kako. Vesta, hvala še enkrat za lepe in koristne nasvete.