Author Topic: Harmonija zaznav  (Read 11918 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
Re: Harmonija zaznav
« Reply #15 on: October 20, 2019, 11:08:41 PM »
Najbrž res vsak vidi drugače. Imela sem sodelavko, ki je besede ločila po barvah. Na ta način si jih je lažje zapomnila.
Ko smo jo spraševali na kakšen način jih deli, kaj ji določena barva predstavlja je razložila da ji npr. rdeča pomeni črko "r",
rumena npr. "s". Tako je bila tudi beseda rdeča ali rumena.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #16 on: October 21, 2019, 09:15:18 PM »
Hvala Pika  :-*  rumeno oranžna je ena mojih ljubših barv  :)

O super, Jane. :-*
Drugače si pa verjetno prebrala v mojih prejšnjih postih, da (najverjetneje) s tabo kot tako moje zaznave nimajo veze in bi nek drug sinestet vse skupaj videl drugače.

Ja vem o čem je govora. Sej v bistvu ima vsaka zadeva-beseda svojo barvo, samo naši možgani je ravno ne zaznajo, ti imaš to sposobnost. Jaz sem nekaj časa zaznavala recimo aure ljudi oziroma samo neke odseve ali pa luknje na tistem delu avre, kjer so imeli problem. To je seveda drugače kot tvoje.

Kaj se je zgodilo, da jih ne zaznavaš več?
Kako bi opisala, na kakšen način si jih zaznavala?

Drugače besede imajo barvo, zvok, okus, otip in vonj. :)

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #17 on: October 21, 2019, 11:07:05 PM »
Pika, kaj bi rekla za mene?  ;) ::)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #18 on: October 22, 2019, 09:14:34 AM »
Draga purple,
kljub barvi, ki jo izraža tvoje ime, je beseda tvojega imena v temno-rdeče rjavih tonih. Po nekem "naključju" se vanjo prikrade vijolična, ki ima zvok nižjih tonov piščali.
Žvrgoleč okus koščičastega sadja se spaja s potegnjenim valom lanenega snopa, ki v ozadju diši po marelicah v lupinah mandarin.
Tvorbe potujejo od leve proti desni in ko berem tvoje poste, dobijo barvo četrtka.  :)

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #19 on: October 22, 2019, 09:40:13 AM »
Pika,

brala sem besedo po besedo in si skušala v glavi naslikati in predstavljati vse kar si opisala. No, skoraj mi je uspelo  :laugh: Hvala  :-* Mimogrede... rojena sem na četrtek  :) ;)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #20 on: October 22, 2019, 10:00:01 AM »
Pika,

brala sem besedo po besedo in si skušala v glavi naslikati in predstavljati vse kar si opisala. No, skoraj mi je uspelo  :laugh: Hvala  :-* Mimogrede... rojena sem na četrtek  :) ;)

Ja, težko si je naslikati, sploh, ker je opisana tvorba nek ekstrakt vseh zaznav in niti slučajno ne celotna slika.
Pri sinestetičnih doživljanjih obstajajo tudi zaznave, ki se jih ne da opredeliti znotraj poznanih čutov - vid, sluh, otip, voh..., temveč so onkraj naštetega.

Zanimivo glede četrtka. :)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #21 on: October 22, 2019, 11:41:23 AM »

Drugače si pa verjetno prebrala v mojih prejšnjih postih, da (najverjetneje) s tabo kot tako moje zaznave nimajo veze in bi nek drug sinestet vse skupaj videl drugače.

Ja vem o čem je govora. Sej v bistvu ima vsaka zadeva-beseda svojo barvo, samo naši možgani je ravno ne zaznajo, ti imaš to sposobnost. Jaz sem nekaj časa zaznavala recimo aure ljudi oziroma samo neke odseve ali pa luknje na tistem delu avre, kjer so imeli problem. To je seveda drugače kot tvoje.

Utrujena sem, samo to haha. Prej sem imela več časa, spočita sem bila in sem videla barve okrog ljudi. Zdaj če se potrudim pa res koncentriram bom videla, trenutno sem pa z glavo čisto drugje in niti ne opazim več. zaznavam pa drugače, včasih kdo stoji zraven mene, pa točno vem kje ma težave od kje prihajajo.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #22 on: October 22, 2019, 12:00:12 PM »

Utrujena sem, samo to haha. Prej sem imela več časa, spočita sem bila in sem videla barve okrog ljudi. Zdaj če se potrudim pa res koncentriram bom videla, trenutno sem pa z glavo čisto drugje in niti ne opazim več. zaznavam pa drugače, včasih kdo stoji zraven mene, pa točno vem kje ma težave od kje prihajajo.

Zanimivo.
Pri meni, kadar sem npr. preobremenjena, so nekatere zaznave močno povečane, premosorazmerno s stopnjo obremenjenosti.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #23 on: October 22, 2019, 01:46:16 PM »
jaz sem se pa s svojo dvanajsto hišo navadila, da se odklopim, ker če ne bi tud preveč vidla in posrkala :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #24 on: October 22, 2019, 02:38:33 PM »
jaz sem se pa s svojo dvanajsto hišo navadila, da se odklopim, ker če ne bi tud preveč vidla in posrkala :D

Jaz se umaknem.
Kadar sem preutrujena, je vse bolj agresivno, grobo.
Čeprav se potem oglasi v sanjah. Nimam šans. :laugh: Moram predelati, pa če hočem ali nočem.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #25 on: November 29, 2019, 02:40:10 PM »
Hmmmmmmm oranžna Jane. Saša je garant zelena  ;D Moja malenkost pa meglena :laugh: :laugh: :laugh:
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #26 on: November 29, 2019, 07:06:44 PM »
Hmmmmmmm oranžna Jane. Saša je garant zelena  ;D Moja malenkost pa meglena :laugh: :laugh: :laugh:

Nee, Saša je migasta in krogčasta.
Ti si pa barve regratove lučke. Torej barva je tam nekje :D, ampak samo kot "komora", ker izpod nje se vijejo navzdol modrikasti odtenki. Ko izgovorim tvoje ime in pomislim nate, imaš okus, ki spominja na tisto japonsko Mochi sladico. Pojava gleda frontalno, direktno vame, rahlo navzdol in ima nek pogled, obraz. Ta je podolgovat. Celoten vtis je dokaj mističen. Samo ime sicer tudi od poleg belkastih megličastih odtenkov vsebuje tudi svetlo rumeno in oranžno in tvorba se drži skupaj nekje bolj na višini, potem pa skupaj s tvojim pisanjem preide v nekakšno srednje do temnejšo vijolično, ki se potegne navzdol.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #27 on: November 30, 2019, 11:32:58 AM »
Uau kakšen opis  :o :) Hvala Pika :-* :-*
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #28 on: December 01, 2019, 04:42:33 AM »
Pika.  Kaj ko bi ti opisala, za kaj pri tem sploh gre?

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #29 on: December 01, 2019, 09:44:32 AM »
Andres, bom opisala takoj, ko bom lahko, sicer sem pa precej opisovala pred časom v Uslužbencih (mislim, da prejšnji del) in prosila, da se skopira sem, ker sama ne znam.
Tudi moramo še spremeniti naslov rubrike, nisem še dobila prave ideje.