Author Topic: Tarot karta dneva - 17. del  (Read 103910 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
Re: Tarot karta dneva - 17. del
« Reply #45 on: March 18, 2020, 04:50:15 AM »
Sočustvujem z ljudmi, ki se v teh razmerah bojijo za svoje službe in seveda zdravje. Čeprav slednje je preraslo v čudno paniko in ravnanje brez glave. Na primer odredba ob vstopu v trgovino, ki je ne bom imenovala, da je treba roke razkužiti in si nato nadeti rokavice. Prodajalka sedi za blagajno z masko, k jo nekaj časa nosi na smrčku, nato pa jo kot očala pomakne na glavo. ::)
Pa sosed, ki je nataknil rokavice že, ko se je iz garaže odpeljal v trgovino. Super, ostal bo zdrav. Me zanima, če tudi kondome natikajo vsako jutro.
Koliko nesmisla! Da bi vsaj učinkovalo kot placebo ...

Situacija s koronavirusom SARS CoV-2 (COVID-19) je izjemno resna in večina zadevo ne jemlje resno, zaradi česar bodo posledice hude. Resnično me žalosti, da je tako. Prva okužba je bila 4. marca, kar na inkubacijsko dobo in potek bolezni pove, da se bo situacija glede virusa, začela kritično dogajati proti koncu marca, nato celoten april in celoten mesec maj. Umirjanje šele v juniju, juliju. Odvisno od tega, koliko resno bodo ljudje zadevo vzeli, čeprav je že zelo pozno. Žal smo situacijo vzeli veliko premalo resno. Zadevo spremljam že od takrat, ko je Kitajska imela šele 5 žrtev in že manj kot mesec po tistem se je govorilo, da se virus lahko širi aerosolno. Vsak ukrep za preprečevanje je DOBER! Tudi, če je to le rokavica v trgovini. Glede ukrepov še bolj napredujemo, ampak prepočasi. Statistično gledano se bo žalostno dogajanje aktivno začelo proti koncu marca in se ne bo končalo do začetka junija. Glede na število prebivalstva, bi se končno število žrtev ustavilo nekje med 800 in 1100. Vse to, zaradi tega, ker bi ljudje in država lahko naredila bistveno več, kot se je naredilo do zdaj. Žal.

◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #46 on: March 18, 2020, 10:50:53 AM »
Ne podcenjujem nevarnosti virusa, ampak ljudje so dejansko totalno neuki, kar se tiče zaščitne opreme in postopkov.
Lahko si nataknejo rokavice, odidejo z njimi v svet, pa recimo, da se nekje dotaknejo virusa, nato avtomobilskega ključa, telefona itd., doma odvržejo rokavice in veselo rišejo po virusih na ekrančku. Sami pripomočki, brez pravilne uporabe in razumevanja, so prdec v veter.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #47 on: March 18, 2020, 12:00:09 PM »
Je res.
Je pa zanimivo opazovat, kako so ljudje odreagirali na situacijo.
Od ene do druge skrajnosti, vse sorte karakterjev je butnilo na plano.
Prva je, žal, popolna flegmatičnost in ignoriranje virusa. Mogoče je ponekod prisotne tudi nekaj filozofije v smislu "če me ni strah, če se ne sekiram, sem bolj odporen". Ponekod gre za neukost, ponekod za precenjevanje lastnega organizma, vsekakor pa neodgovornost do drugih.
Druga skrajnost je seveda panika, kjer razum odpove in se v trgovini stepeš za sekret papir, da mora posredovati policija (se je zgodilo sorodniku v Šiški).

Sama se strinjam z razkuževanjem pred vstopom v trgovino in po zapustitvi le-te. Tudi z maskami uslužbencev in obiskovalcev. Je pa res, da morajo biti pripomočki pravi. Na nekaterih materialih virus ne preživi, medtem ko so drugi lahko gojišče bakterij. Navaden robec, če ga uporabiš kot masko, lahko mogoče nekaj minut celo ščiti, potem pa zaradi dihanja in vlage postane paša za bakterije in si narediš dodatno škodo.

Sama nisem v paniki, ni me strah, ne bom pa trdila, da me nič ne skrbi. Previdna sem, ko grem k staršem po solato, da sem na razdalji. Nista več najmlajša in se morata paziti.

Kot sem že rekla, sama izolacija zame ni problem, na nek način živim po starem. Tako sem pred leti, preden sem učila, lahko preživljala tedne, zatopljena v raziskovanje in v svoje delo. Meseci in leta so šli v razvoj. Včerajšnji dogodek me je spomnil ravno na to. Koliko neprespanih noči, koliko veselja in navduševanja nad nastajajočimi rezultati, koliko financ in predanega dela, tudi v popolni izolaciji.
In v takem času včeraj prejmem informacijo, od katere vso noč nisem spala.
Ko nekdo, ker pač lahko, ker je večji od tebe in ima krdelo pravnikov, preskoči vsa ta leta razvoja, vse prehojene poti, vso srčno predanost, ves krvavi pot. In si prisvoji končni rezultat.

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #48 on: March 18, 2020, 03:18:45 PM »
Ne podcenjujem nevarnosti virusa, ampak ljudje so dejansko totalno neuki, kar se tiče zaščitne opreme in postopkov.
Lahko si nataknejo rokavice, odidejo z njimi v svet, pa recimo, da se nekje dotaknejo virusa, nato avtomobilskega ključa, telefona itd., doma odvržejo rokavice in veselo rišejo po virusih na ekrančku. Sami pripomočki, brez pravilne uporabe in razumevanja, so prdec v veter.

Jaz te čisto razumem, ampak kar sem hotel s citatom izpostaviti je odredba v trgovini, ki je ne želiš imenovati, po čemur iz zapisa sklepam, da so ti tiste rokavice tam popolnoma odveč. Če govorimo o trgovini, sem zelo skeptičen, da si nekdo ne bi znal nadeti rokavic. Če pa takšni obstajajo pa jih ni veliko in smo torej še vedno pri odličnem ukrepu, ki je v tej krizni situaciji še kako zelo na mestu! Isto je z razkužili.
Postavi se v vlogo tistih, ki so v trgovini zaposleni. Najbrž si ne predstavljaš, koliko njim pomenijo tiste rokavice pri vhodu. In ne gre samo zato, koliko to pomeni zaposlenim, ampak da takšen ukrep dejansko rešuje življenja. Pa nisem zaposlen v trgovini, ampak mislim, da je to povsem jasno.
Poleg tega sem še vedno mnenja, da vsak ukrep je DOBER, tudi če ga od stotih ljudi par ne bo upoštevalo. Žal obstajajo takšni, ki NOČEJO upoštevati navodil in jim je popolnoma vseeno, za kar pa lahko nekdo drug plača z življenjem. Tudi to, da ljudje danes ne bi bili več dovolj informirani glede osnovnih stvari, se ne strinjam, ker glede ukrepov in kako zaščiti sebe in ostale ljudi, se piše dobesedno vsak dan, nešteto krat na dan in tudi tematika je povsod samo koronavirus. Kdor dobi zaščitno masko je v tej situaciji nedvomno seznanjen z navodili uporabe. Dejansko je zelo preprosto. Tako, da to je daleč od tega, da bi bil prdec v veter. Ob takšnem mišljenju, morda celo dejanjih, ne bi prišli nikamor. Ne zameriti komentarju, ker ne mislim nič slabega, ampak o tej tematiki pa bi lahko pisal v nedogled.
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #49 on: March 19, 2020, 01:36:31 PM »
XX - Sodba - izpolnjena karma, dobro opravljeno delo, nove vibracije, prebujenje, razsvetljenje, rojstvo, razodetje, regeneracija, vstajenje, nagrade, novi načrti, glasba, zdravljenje, dobra novica
9ZK 674

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #50 on: March 20, 2020, 09:31:45 AM »
IV - Cesar - avtoriteta, odgovornost, struktura, razlog, mir, izkušnje, znanje, moč, modrost, trma, zrelost, samoobvladovanje, zaščita, stabilnost, usposobljenost.
9ZK 674

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #51 on: March 21, 2020, 10:15:58 AM »
0 - [/color]Norec[/color] - začetek, potovanja, sklepi, novo poglavje v življenju, dve poti, izbira, spremembe, ideali, upanje na svetli jutri, sreča, smeh, zaupanje v življenje, spontanost, nedolžnost,  zaupanje, odprtost, lahkomiselnost.
9ZK 674

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #52 on: March 22, 2020, 09:29:48 AM »
XX - Sodba - izpolnjena karma, dobro opravljeno delo, nove vibracije, prebujenje, razsvetljenje, rojstvo, razodetje, regeneracija, vstajenje, nagrade, novi načrti, glasba, zdravljenje, dobra novica.
9ZK 674

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #53 on: March 22, 2020, 11:49:46 AM »
XX - Sodba - izpolnjena karma, dobro opravljeno delo, nove vibracije, prebujenje, razsvetljenje, rojstvo, razodetje, regeneracija, vstajenje, nagrade, novi načrti, glasba, zdravljenje, dobra novica.

Nove vibracije ja
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #54 on: March 22, 2020, 11:52:40 AM »
Ja .. Tako ali drugače. Saturn je šel v vodnarja, ki naj bi naznanjal novo dobo. Bomo videli, kaj bomo od tega odnesli.
9ZK 674

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #55 on: March 22, 2020, 11:53:32 AM »
Se pravi, da je to saturnovo delo?
SOLAR RETURN 2022 /2023

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #56 on: March 22, 2020, 11:55:05 AM »
Med drugim tudi, ja. Ema Kurent je napovedovala potres, se prav spomnim. Ravno tako še ena slovenska astrologinja. pa tudi tuji so tako napovedovali.
9ZK 674

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #57 on: March 22, 2020, 11:56:59 AM »
Med drugim tudi, ja. Ema Kurent je napovedovala potres, se prav spomnim. Ravno tako še ena slovenska astrologinja. pa tudi tuji so tako napovedovali.
:o
SOLAR RETURN 2022 /2023

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #58 on: March 23, 2020, 09:06:47 AM »
Za danes pa spet ...

9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #59 on: March 23, 2020, 12:42:02 PM »
Ooo, lepa.
9ZK 674