Poll

Koliko časa bo po vašem mnenju trajala pandemija coronavirusa?

Do konca aprila 2020.
2 (20%)
Do konca maja 2020.
2 (20%)
Trajala bo še celo poletje.
2 (20%)
Trajala bo celo leto 2020.
4 (40%)
Pandemija sploh ne obstaja.
0 (0%)

Total Members Voted: 10

Author Topic: Coronavirus  (Read 41240 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cvetka

• Sp.simbol
Re: Coronavirus
« Reply #150 on: December 05, 2020, 06:08:32 PM »
Jane, srečno🍀🐞✊

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #151 on: December 09, 2020, 11:42:03 AM »
Kako ste zadovoljni s potekom epidemije?  :laugh:
Vzemimo to vprašanje kot retorično.

Kot sem že pisala, najbolj zanimivo je to, kaj coronavirus prinaša posredno. Kaj pove o svetu in njegovih naseljencih.
V naši državi smo popolnoma cepnili na praktičnem izpitu iz demokracije in pomislim, da bi za nas kot družbo več naredila diktatura. Demokraciji, kot dokazujemo vedno znova, nismo dorasli. Temelj tega nazora ni samo svoboda, temveč tudi družbena odgovornost in neškodljivost. Kiksi se dogajajo že ves čas, le zdaj so zaradi izrednih razmer bolj opazni in katastrofalni. Epidemija nas slači do golega in kaže naše slabe lastnosti.

Egoizem in pohlep sta bolj pogubna kot virus sam.
Mali, večno nerazumljeni človeček, ki se zaradi svojih kompleksov repenči in izsiljuje svoje pravice, je prešibek, da bi se odrekel svojim instant užitkom in s tem mogoče pripomogel k dobrobiti celotne družbe. Temu malemu nadobudnežu manjka vsebine in samozavesti. Praznino v sebi polni z drobci, kot so dopust ob tamburicah, zabave s popivanjem, obiski množičnih prireditev, potrošništvo, pavje razkazovanje na raznih aktivnostih, ki si jih lahko privošči. Miru v sebi ne najde, niti ne obstaja njegov Jaz. Je skupek aktivnosti, ki jih izvaja, sam, brez tega pa ne obstaja. Hitro se da poiskati tovrstne osebke. Njihove teme pogovora se vrtijo okrog tega, kaj imajo, kje so bili, koga poznajo ... Ne premorejo pa globine, sočutja, modrosti in razumevanja življenja.
Mir in tišina sta za močne, modre ljudi. Ti dve lastnosti tam tudi rasteta, kar samo po sebi dovolj glasno govori o lastnostih ljudi, ki neprestano hlastajo za motili iz zunanjega sveta. Skoraj bi pomislila, da so ekstrovertiranost nad introvertiranost povzdignili ravno iz tega razloga. Več je bilo prvih. In ta čudovita večina odprtežev se požvižga na vsa priporočila in odloke. Egoistično nadaljujejo s svojim življenjem, kot je vedno bilo, saj drugega ne znajo.

Popolno zaprtje dejavnosti nam verjetno ne bi pomagalo. Niti drugi dodatni ukrepi. Ker vedno se bodo iskale luknje v pravilih, ki jih bodo egoisti in pohlepneži našli. Če bi pri našem narodu karkoli zaleglo, bi se to že pokazalo. Oktobra je bilo rečeno, da se zapira za dva do tri tedne, pa je tu že december, upad okužb pa je bil v prejšnjem tednu okrog 2 % (v drugih državah s primerljivimi ukrepi od 25 do 40 %). Zgovorno.
Nismo sposobni res stisniti in stopiti skupaj za neko res kratko obdobje, raje ga razvlečemo na vsaj pol leta in pogubimo zdravstvo, gospodarstvo, poskrbimo za več žrtev ...
Zraven pa raste nepotrpežljivost. Ironično, bolj pri tistih, ki jim dol visi in ne bodo ničesar izgubili, kot pri tistih, ki se ukrepov držijo, zraven pa zaradi jebivetrov še izgubijo službe. Kot, da nismo na isti ladji.
Spraševala sem se, če obstaja korelacija med tistimi, ki kršijo predpise in tistimi, ki se jih dosledno držijo ter njihovim splošnim profilom. Obstaja opazna razlika v načinu življenja, statusu, izobrazbi, delu, ki ga opravljajo, prostočasnih aktivnostih, ki jih gojijo? Sem prepričana, da je tako, ampak profiliranje zna dvigniti precej prahu, ampak naj si s tem roke maže kdo drug.

Za stanje/sranje kot je, smo krivi sami. Ne vlada, tudi stroka ne ... Nemški politik je izjavil, da stroka postavi diagnozo, vlada pa poskrbi za zdravilo. Morda bodo nekatere države pri zdravljenju epidemije pri narodu uspešne, bolj me pa skrbi za zdravje posameznikov. So potrpežljivost, solidarnost in odgovornost že podlegle okužbi? Pa ne s tem virusom, ampak že davno?
Pred dnevi sem gledala film, v katerem je starejša gospa govorila o vojni. Kako je kljub svoji moči destrukcije ljudi med seboj povezovala. Tega zdaj ni več opaziti. Predolgo časa je minilo od zadnjega izrednega stanja, ena ali dve generaciji nista doživeli hujših globalnih preizkušenj in lastnosti so izumrle. Morda še pokukajo tu in tam izza kakšnega vogala in tiho spomnijo nase ...

Človečki imajo zdaj idealno priložnost, da si podarijo vsebino. Namesto prednovoletnih zabav, popivanja/polivanja s kuhanim vinom, nakupovalnih maratonov in ostalega, kar mami in moti v tem času leta, lahko sebi in drugim podarijo mirnejšo in bolj gotovo prihodnost. Lepo bi bilo, če bi se opogumili in (živalske) avtomatizirane nagone zamenjali s preudarnostjo in človeškostjo.
Kot bi rekli majhnemu otroku: "Daj, poskusi, lahko je."
« Last Edit: December 09, 2020, 11:50:56 AM by Maja »
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #152 on: December 09, 2020, 03:14:35 PM »
Maja odlično napisano👏👏👏
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #153 on: December 09, 2020, 04:12:42 PM »
Maja, hvala za ta zapis 🤗🤗🤗, sploh ni več kaj dodati👍, se strinjam z vsako besedo.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #154 on: December 09, 2020, 05:04:08 PM »
Maja, z v cajtng.  :D Odlično.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #155 on: December 09, 2020, 11:13:32 PM »
Se v celoti strinjam s tabo. Toliko sebičnežev, egoistov kot jih je zdaj naplavilo pa že dolgo ne. Eni so pokazali svoj realni obraz, določeni so me prav razočarali. sem jih imela za bolj inteligentne, iskreno.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #156 on: December 10, 2020, 01:13:01 AM »
Draga Maja, iz tega kar si napisala se čuti obupanost in tvoj klic na pomoč, nič drugo. V stiski si, ne vem do kakšne mere se tega zavedaš.

Praviš tudi, da vlada ni nič kriva. In kriviš druge, da so krivi za stanje, ki trenutno je, kakršno pač je. Jaz bi tukaj najprej rekel, da si ti v zmoti in kar ostani v tej zmoti, dokler pač moraš biti v tej zmoti.
Pri prvem valu smo sprejeli ukrepe zelo hitro in torej pravi čas. V drugem valu pa smo ukrepe sprejeli veliko PREPOZNO in tukaj išči vzrok tega, kar se zdaj dogaja in ne obtožuj druge, da se ne držijo ukrepov. Dvomim, da sploh veš, kdaj smo začeli sprejemati ukrepe v drugem valu in koliko je takrat bilo potrjenih okuženih. Da ne govorim, da je takrat turizem na polno cvetel, ukrepi pa, boljše da o tem ne govorimo. Ljudje se zdaj presenetljivo dobro držijo ukrepov. Kršiteljev je praktično zelo malo in tudi evidenca prekrškov in prijav glede teh stvari je javno dostopna. In tudi osebno nisem opazil nobene kršitve. Tu ni problem to, da se ljudje ne držijo ukrepov, temveč to, da je ta virus nemogoče kar tako zatreti, ker je že na samem začetku, ko smo začeli sprejemati prve ukrepe(!) bil razširjen POVSOD in to je izvorna težava. In od tistega trenutka, če kdo misli, da lahko v tem modernem svetu kar tako kontroliraš tako prenosljiv virus, se pač moti. Nemogoče je. Teoretično je možno, če bi se vse familije zaprle v stanovanja za mesec in pol. Brez izhodov, brez služb, brez nakupov potrebščin! Torej, nemogoče. Praktično pa vsi vemo, kakšna je situacija. Ljudje moramo v službe, moramo v trgovine in tako naprej. Tisti, ki lahko delajo od doma, takih je zelo malo, če primerjamo razmerje. In tudi to je dokaj nepomembno, ker ti virus tako ali tako prenese kdo od tvojih sostanovalcev. In zanima me, če tiste, ki ste se okužile tudi krivite druge, da drugi ne upoštevajo ukrepov? Morate vedeti, da gre za virus, ki je zelo nalezljiv. Koliko krat se dotaknete svojega telesa ali osebnega predmeta medtem, ko ste v trgovini, v službi, kjerkoli že pač ste?  Veliko krat in tega sploh ne veste. Do okužbe pride zelo hitro. In dejstvo je, da noben od nas ne ve, če je že bil nevede okužen in je torej sam širil okužbe vsepovprek. Tudi, če ste zdaj imeli potrjeni potek bolezni, ste bili mogoče prenašalec že v prvem valu, zato o tem nima smisla razpravljati oziroma krivdo stresati vsepovprek. Zato jaz mislim, da je smiselno najprej zelo dobro pomesti pred svojim pragom in za začetek mogoče sebe razumeti malo boljše. Še boljše in smiselno pa bi bilo podati argumente, Maja in vse ostale, glede kršitev, ki jih torej opažate?! Ker sem vsak dan na terenu pa jih ne opažam in tudi drugi viri isto rečejo. Torej, podajte argumente, kje torej vidite kršitelje? A sploh veste, koliko je patrulj in nadzorov po cesti, mestih, v zadnjih mesecih? Pohvalno in še enkrat, kršitev je manj, kot bi si kdo mislil. Očitno vse podpisane in avtorica komentira iz kavča, "samoizolaciji", njihov vir pa so očitno rumeni mediji. Pa brez zamere, mi je pa res vseeno. Hehe

Sicer sem pa se spomnil te objave, ko ti je bilo tisto razkužilo v trgovinah povsem odveč... Škoda besed. Kakor veter pihne...

Tudi meni ta prisilni premor kar dobro dene.
Pred vsem tem so nas zasuli z zelo ambicioznimi cilji, mudilo se je to, panika v zvezi z onim ... Vse navzgor, vedno bolje, vedno več ... Opazovala sem nekaj oseb, kako se komaj še držijo na površju, tudi sama nisem našla pravega navdiha več.
Potem se pa vse ustavi zaradi neke stvari, ki pride povsem nepredvideno ... Kaj pa zdaj? Morda se nam Univerzum (ali karkoli že) celo malo posmehuje - upravičeno.

Sočustvujem z ljudmi, ki se v teh razmerah bojijo za svoje službe in seveda zdravje. Čeprav slednje je preraslo v čudno paniko in ravnanje brez glave. Na primer odredba ob vstopu v trgovino, ki je ne bom imenovala, da je treba roke razkužiti in si nato nadeti rokavice. Prodajalka sedi za blagajno z masko, k jo nekaj časa nosi na smrčku, nato pa jo kot očala pomakne na glavo. ::)
Pa sosed, ki je nataknil rokavice že, ko se je iz garaže odpeljal v trgovino. Super, ostal bo zdrav. Me zanima, če tudi kondome natikajo vsako jutro.
Koliko nesmisla! Da bi vsaj učinkovalo kot placebo ...

Hvaležna sem za svoje delovno mesto. V moji prejšnji službi se je namreč že začelo govoriti o odpuščanju. Prvi dan karantene! Bojim se, da bo veliko delodajalcev tole izkoristilo, da se na fini način znebi ljudi, ki jim niso po godu (v konkretnem primeru gre tu za osebe južnjaškega porekla, kar je zelo zgovorno glede mentalitete osebe, ki planira odstrel). Ali bo lekcija človeštvu prinesla razsvetljenje in bomo spoznali, kaj je res pomembno, kaj so prave vrednote - ali pa bo drek še bolj drekast in bo vse še bolj grdo.
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #157 on: December 10, 2020, 02:13:55 AM »
Bajduvej. Dobro bi bilo, da ste sami s sabo iskreni. To je ponavadi takrat, ko druge ne bomo prepričevali o svojem "prav" haha. In se torej vprašali, ali od začetka prvega vala skoz in dosledno upoštevate ukrepe? Si pravilno nadanete masko? Si jo pravilno snamete? Jo pravilno SHRANITE?! Jih menjavate vsak dan ali celo več krat na dan? Ali uporabljate tudi svoje osebno razkužilo, vedno in povsod? Vsakič, ko zapustite dom, vsakič, ko vstopite in IZSTOPITE iz trgovine, BENCINSKE, BANKOMATA(!) ali kakršnega koli objekta, ker za prenos virusa ne rabiš veliko. Vsakič, ko greste na bencinsko, ko primete denar, pismo v nabiralniku, karkoli pač že.  Nešteto je možnosti.  Ste dosledni? Sami sebi odgovorite, ne meni. Eni mislite, da je takšen virus možno zatreti kar tako. Se ga ne da.
Bi se ga dalo veliko hitreje omejiti, če bi se ukrepi sprejeli dosti prej in če bi se tudi meje zaprle. Ampak ja, gremo dopustovat na hrvaško, naprimer, ko je bilo tam že vse okuženo in tudi uradno zelo ZELOOO slabo stanje, je tam bilo največ slovencev. Pa dobro, pustimo jim odprte meje, pa dobro, pustimo jim še dovoljene vikend prehode in tak naprej. Veliko je bilo slabih odločitev in v bistvu največji kiks je bil to, da so se ukrepi sprejeli veliko prepozno. In to je to. Vsa umetnost je to. Razlika je samo v tem, da velika večina se ni zavedala, kaj bodo vse te prepozne odločitve in ukrepi prinesli. In tista večina zdaj joka in obtožuje in krivi druge, kar je pa resnično pomilovana vredno. Zdaj samo še čakamo izjavo kakšne strokovnjakinje, da napiše, da tisto izpred treh mesecev nazaj nima veze s tem. Hahaha
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #158 on: December 10, 2020, 03:38:39 AM »
https://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,8928.msg275573.html#msg275573

Evo, manj kot dva meseca nazaj si napisala: Maske in razkuževanje so bolj ali manj prdec v veter. Zakaj je bil pa prejšnji teden v naši bajti rotavirus in ljudje dobivajo neke druge viroze? Samo na srečo ali nesrečo gre - pride do tebe ali ne.

Maska in razkuževanje ni noben prdec v veter, ker sta to dva učinkovita ukrepa! Je pa takšna izjava, ki pa ni tvoja prva, vsekakor prdec v veter. In ne, ne gre samo za srečo in nesrečo. Ampak odloči se že, ker skoz nihaš proti ukrepom in za ukrepe. Nič ti ne paše. Ne paše ti ne maska, ne razkuževanje, nič. Po drugi strani pa druge kriviš, druge obtožuješ. Svoje objave pa pozabljaš. In točno takšni so najhujši, največ dreka imajo takšni za nohtami. Govorijo in pišejo nekaj, delajo pa čisto drugo. Jaz jim rečem hujskači. Saj vsak sam zase ve, ampak meni je to pač malo čudno!

◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #159 on: December 10, 2020, 05:05:04 AM »
Berem zgoraj od Maje, Žarka in drugih.  Svojega mnenja ne menjam od februarja. Na srečo nisem edini in vir informacij je precej bogat.  Do sedaj je bila vedno dana vrednost besede znanstvenikov in doktorjev.    To pot jih ne slišijo predvsem tisti, ki odrejajo vladne ukrepe. Kdor ne vidi, da je to delo Novega Svetovnega Reda, pač ne vidi. In tak red potrebuje sužnje, ki slabo mislijo. Ti sužnji so last, in v Korona posegu se gre za lastnino DNK, ki bo lahko po cepljenju zasežena.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #160 on: December 10, 2020, 08:35:13 AM »
O, kakšen lep odziv na mojo kolumnico.

P. S. Mnenja o čudnih praksah uporabe zaščitnih sredstev nisem menjala.  :laugh:
« Last Edit: December 10, 2020, 09:08:35 AM by Maja »
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #161 on: December 10, 2020, 10:55:11 AM »
Ah, dajte, no. Ogromno ljudi je, ki ukrepe krši, žal. Frizerji delajo na črno, kozmetičarke tudi, jih poznam osebno. In najbolj hecno je to, da ravno pri tem delu na črno potem pride do okužb, ki se znosijo povsod.Enim je popolnoma vseeno za karanteno. Je ne upoštevajo. Četudi jo imajo. In to je napaka.
Da ne omenjam delodajalcev, ki vseeno zahtevajo, da pridejo delavci na ceste. Če bi se malce bolje upoštevalo ukrepe, bi bilo okužb pol manj, to je dejstvo. Tako pa poznam tudi prenekatere, ki se požvižgajo na vse ukrepe in zaradi takih potem smo, kjer smo.
9ZK 674

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #162 on: December 10, 2020, 11:41:16 AM »
Pa saj bistvo vsega sploh ni to, da jih drugi kršijo, ampak bistvo vsega tega je bilo samo to, da se eni delajo kako zelo nedolžni so in kako vse ukrepe upoštevajo, pri vsem tem pa krivijo in obtožujejo druge za situacijo v kateri smo! In vsi ste isti, tudi vsi podpisani pod Majin post, vključno z njo in vključno s tabo. Samo v tem je fora, če ne dojameš, ti je pač treba pisno napisati. Če ne bo šlo drugače tudi narisati. Kriviti druge za vse, a po drugi strani pa sami kršite ukrepe. V tem tvojem postu pa verjetno sebe opisuješ, ker tako trdiš kako zelo poznaš. Dvoličnost.
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #163 on: December 10, 2020, 11:52:49 AM »
Govoriš, da bi bilo pol manj okužb, če bi se ukrepe upoštevalo malo bolj. Ti sploh pojma nimaš kaj pišeš in to se takoj vidi, da očitno najbolj splošne stvari ne razumeš o virusu. Pa vsi drugi so krivi. Mene zanima, zakaj noben od vas sebe ne vidi v tem? Pa delodajalci zahtevajo bolnega covid-19 bolnika? A to foro iz prvega vala še kar uporabljate eni? Kje so ti delodajalci? Ne poznam nobenih, ki jim je vseeno za UKREPE ZA PREPREČITEV ŠIRJENJA OKUŽBE, še tisti, ki se delajo, da jim je vseeno, uporabljajo maske in razkužila, ker jih morajo. Karantena pa itak nikomur ne paše, kar je razumljivo. Najbolj so krivi tisti zadaj, ki se skrivajo, kot nedolžne ovčke in čivkajo kako so vsi drugi krivi za vso situacijo, le oni ne. Se je to zelo dobro pokazalo. Tudi tukaj so. Vsi ostali so krivi, le oni ne. HAHA
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #164 on: December 10, 2020, 11:54:57 AM »
Dvoličnost, hinavščina. To so lastnosti teh ljudi, ki druge obtožujejo, sami pa niso nič krivi. Gniloba v samem bistvu, tudi tako bi lahko vse  to poimenovali.
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆