Poll

Koliko časa bo po vašem mnenju trajala pandemija coronavirusa?

Do konca aprila 2020.
2 (20%)
Do konca maja 2020.
2 (20%)
Trajala bo še celo poletje.
2 (20%)
Trajala bo celo leto 2020.
4 (40%)
Pandemija sploh ne obstaja.
0 (0%)

Total Members Voted: 10

Author Topic: Coronavirus  (Read 41099 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
Re: Coronavirus
« Reply #165 on: December 10, 2020, 12:18:05 PM »
Zdaj so frizerji in kozmetičarke krive za stanje okužb? Kaj pa vse proizvodnje in vse ostale dejavnosti? A naj vse zaprejo? A bo gospodarsvo potem še kdaj stopilo na noge? Dojemi še ti, da je izvorna težava to, da so bili ukrepi prepozno sprejeti in tista razna vaša dopustovanja po hrvaški in drugod, ko se je že vedelo, da je praktično vse okuženo in so bili prehodi po tistem še dolgo dovoljeni, karantene pa se sploh niso izdajale kot bi se morale! Takrat je bilo vsakomur vseeno, zdaj pa jok in na drevo. Takšni pač ste. In tisto, kar je pač moteče, je to, da zdaj druge obtožujete za dejansko stanje, sebe pa v to ne štejete.
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #166 on: December 10, 2020, 12:25:28 PM »
Žarek, mislim, da smo že vsi dovolj dojeli in se lahko umiriš.

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #167 on: December 10, 2020, 12:32:00 PM »
A veš kaj, eni ne bodo nikoli dojeli in ravno to je pomilovanja vredno. Njihova stvar sicer, ampak tako pač je. Mi je pa moteče, ko takšni nedolžni osebki niso nič krivi, vsi ostali okrog pa so krivi. Takšni v svojem življenju ne znajo sprejemati svoje odgovornosti, temveč prelagajo vse ne ostale, oni sami pa so vedno najboljši in nič krivi. Tudi to je en del te korone, če se začnemo poglabljati v to, vendar se ne bomo. Do tega naj vsak sam pride, vendar dokler se bo druge obtoževalo in krivilo, bo to bolj težko. HAHA!
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #168 on: December 10, 2020, 01:40:08 PM »
Jaz lahko zase napišem, da imam pred svojim pragom počiščeno razumevanje širjenja virusa. Kot sem nekje že zapisala, vnuki niso bili na obisku pri meni od 22.2., pustna sobota je bila, prav tako nisem bila na obisku pri njih. Vidimo se samo pod oknom bloka. To mi je bilo najhujše pometanje, ostalega se z lahkoto držim.
Bodite dobro✊✊✊

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #169 on: December 10, 2020, 02:23:03 PM »
Bajduvej. Dobro bi bilo, da ste sami s sabo iskreni. To je ponavadi takrat, ko druge ne bomo prepričevali o svojem "prav" haha. In se torej vprašali, ali od začetka prvega vala skoz in dosledno upoštevate ukrepe? Si pravilno nadanete masko? Si jo pravilno snamete? Jo pravilno SHRANITE?! Jih menjavate vsak dan ali celo več krat na dan? Ali uporabljate tudi svoje osebno razkužilo, vedno in povsod? Vsakič, ko zapustite dom, vsakič, ko vstopite in IZSTOPITE iz trgovine, BENCINSKE, BANKOMATA(!) ali kakršnega koli objekta, ker za prenos virusa ne rabiš veliko. Vsakič, ko greste na bencinsko, ko primete denar, pismo v nabiralniku, karkoli pač že.  Nešteto je možnosti.  Ste dosledni? Sami sebi odgovorite, ne meni. Eni mislite, da je takšen virus možno zatreti kar tako. Se ga ne da.
Bi se ga dalo veliko hitreje omejiti, če bi se ukrepi sprejeli dosti prej in če bi se tudi meje zaprle. Ampak ja, gremo dopustovat na hrvaško, naprimer, ko je bilo tam že vse okuženo in tudi uradno zelo ZELOOO slabo stanje, je tam bilo največ slovencev. Pa dobro, pustimo jim odprte meje, pa dobro, pustimo jim še dovoljene vikend prehode in tak naprej. Veliko je bilo slabih odločitev in v bistvu največji kiks je bil to, da so se ukrepi sprejeli veliko prepozno. In to je to. Vsa umetnost je to. Razlika je samo v tem, da velika večina se ni zavedala, kaj bodo vse te prepozne odločitve in ukrepi prinesli. In tista večina zdaj joka in obtožuje in krivi druge, kar je pa resnično pomilovana vredno. Zdaj samo še čakamo izjavo kakšne strokovnjakinje, da napiše, da tisto izpred treh mesecev nazaj nima veze s tem. Hahaha

No jaz uporabljam vse to kar si naštel in še več. Masko vedno in povsod. Tukaj sploh ni debate. Rutinsko umijem roke vsakič ko primem za karkoli, kar ni v mojem stanovanju. Vsakič. Če ni moč umiti roke, imam pri sebi razkužilo. Delam od doma, ne družimo se z nikomer. Trgovina on line...vse zadeve, ki jih prinesejo gredo za tri dni v karanteno. Isto vsi papirji, ki jih dostavijo stranke. Možnost, da dobim virus sem zmanjšala na minimum. Vseeno enkrat na mesec peljem mami na kemoterapijo - to je edini stik. In si ne morem privoščiti, da bi kaj staknila.

Kar se pa tiče ukrepov, ne vem kje živiš, ampak v moji okolici se ljudje zelo, zelo dolgo niso držali prav ničesar. Stranke so dobile recimo karantensko odločbo, pa je prišel k meni v pisarno, kaj je pa to, daj mi povej. Torej pozitiven, ve da je pozitiven, pa je majmun prišel vprašat kaj je to. Spet drugi pride čisto prehlajen, komi govori, brez maske. Delodajalec 30 zaposlenih, od tega 15 okuženih....ampak nima veze, gremo mi zdaj v Belgijo malo delat. Hvala klincu jih je potem Belgijska policija prijela in odpeljala nekam in tam dala v karanteno. Ljudje so poleti se švercali iz Bosne, Srbije, Kosova čez hrvaško...so tam plačali par dni dopusta, kao sem bila na Hrvaškem. Ali pa čez Avstrijo. Iz moje ožje družine teta pozitivna, stric in sestrična morata v službo, delodajalec ne pusti, da ostaneta doma, kljub temu da sta v stiku s pozitivnim. Soseda me vabi, da novo leto preživimo v Kranjski gori na žurki, pridi cel žur bo. Ene 5 družin bo. V sosednjem bloku majo psihiča, ki pljuva na kljuke in to razmaže. So ga zadnjič dobili. Super. Druga soseda, dela na črno, vsak dan 10 strank obdela - kozmetika. V maske ne verjame, ker to javno objavlja na FB. Torej zakaj bi jih zdaj nosila med delom na črno. Lahko ti povem še pa još primerov kje se folk ne drži. Kako vem, imam servis - trenutno 100 strank, mi nosijo odločbe, vem kaj se dogaja pri njih, poznam stališča direktorjev in nemoč nekaterih delavcev.

Torej, kjer smo sfalili. Predvsem v karantenskih odločbah in sledenju stikov.  Tukaj je glavni fail. Fail, da smo verjeli, da bodo ljudje sami dovolj odgovorni, da bodo klicali za karantensko odločbo, da bodo delodajalci odgovorni (eni pač niso, ne si zatiskat oči). Če bi država vploklicala brezposlne, študente, kogarkoli pač da bi pomagal pisati karantenske odločbe in slediti stikom, garantiram da tega problema ne bi bilo. Tako pa je narod prepuščen sam sebi in veliko tistih, ki bi se mogoče držali ukrepov se ne, ker jih drugi zavedejo. Tako je pa nedopustno, da je nekdo v družini okužen, drugi morajo pa delat. Vsi bi morali imeti karanteno avtomatično. Prav tako če se nekdo okuži v službi, da gredo njegovi stiki za 10 dni v karanteno. Ljudem omogočiti en mehurček s katerim se lahko družijo, ker pač eni ne znajo brez družbe. Torej omogočiti, da določijo eno družino s katero se lahko družijo. Ampak potem samo ta družina, ni več še 100 njih. 100% nadomestila za karanteno. Pustit frizerke in ostalo odprto, ampak stroga kontrola le tega. To ne pomeni, da bo tako kot je bilo pri meni par mesecev nazaj, ko je rekla a dam lahko masko dol in jo je že dol tlačila, kao sej bo rekla ja. Pa sem rekla da ne. Pa me je gledala ja kaj je s tabo, Pa sem rekla da ne, da prosim če lahko da masko gor, brez tega se ne bom strigla.  No pol popoldne je pa sporočila da je sin zbolel.  Take se pač mora kontrolirat. Zadeva ne bo trajala večno. Samo v tem času je pa treba zadeve organizirati tako, da bo najmanj škode za državo.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #170 on: December 10, 2020, 10:55:01 PM »
Teoretično izven svojega bivališča ni mogoče, da bi si roke umila vsakič, ko primeš karkoli, kar ni v tvojem stanovanju, kaj šele praktično. Sploh pa ne v poslovnih sferah. Pa niti v drugih pogledih ne. Že, ko greš na bencinsko se najprej dotakneš ročke za gorivo. Potem se dotakneš denarnice, denarja. Kljuke na avtu, ključev in tako dalje. Za kaj takega bi morala uporabljati še rokavice. Pa še to ne bi bilo dovolj. Ampak fajn je, da se trudiš, to je super, ker zagotovo imaš manj možnost okužbe kot ostali.

Glavni fail ni tisto, kar ti trdiš. Sfalili smo tam, kjer sem jaz napisal. Karantenske odločbe so se izdajale ves čas. Stikom pa so MORALI prenehati slediti, ker jim niso mogli več slediti. Zakaj? Ker so ukrepi bili prepozno sprejeti. Zakaj? Ker so takrat okužbe že bile razširjene, omejitev pa ni bilo. Ljudje so se množično okužili in nastala je prava bomba in od tistega trenutka ni bilo mogoče več slediti stikov. Ni mogoče, tako da tvoji študentje pa brezposleni pa ne vem kdo še takoj odpadejo. Praktično je vse drugače kot si eni mislite. Tu se pač vidi tvoje pomanjkanje informacij kako to poteka. Teoretično lahko na svetu narediš vse. Praktično pa ne,a ne. Že pri prvem valu so imeli težave s sledenjem in je bilo okuženih takrat nič v primerjavi s tem, koliko jih je bilo na začetku drugega vala. Tudi javno je bilo povedano, da stikom več ni mogoče slediti, ker so okužbe razširjene povsod in ljudje ne vedo kje sploh so se okužili. To ni tak preprosto, kot eni mislite. So ljudje, ki so v parih urah po Sloveniji bili v stiku z več sto ljudmi. Tak da praktično je to nekaj drugo kot pa teoretično razmišljanje. Vsi smo vedeli kaj bo, ampak dopustovanje in vse ste imeli, zdaj pa imejte pač te ukrepe in katerim ne paše pač naj druge krivijo, kako so oni krivi, medtem ko sami sodijo v isto skupino. Hehehehehe
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #171 on: December 11, 2020, 09:42:48 AM »
Žarek jasno mi je ne stikom ne morejo slediti, ker nimajo dovolj kapacitet za sledenje. Ravno tako kot jaz ne morem narediti 300 bilanca, ampak jih lahko samo 150. Zato, se pa v takih primerih išče rešitev. Vedno se bo kakšen stik kje izgubil. Samo poglej kako je bilo pri Kitajcih, okužene takoj v karanteno brez možnosti izhoda. Vse njegove stike v karanteno, brez možnosti izhoda. A razumeš razliko? Jaz ne trdim, da mora tistih 5 bogih ljudi, ki to dela prevzeti iskanje stikov še za ostalih 2000 ljudi. Vendar, če je na Kitajskem to lahko počela vojska, lahko to počne tudi pri nas. Pri nas edino česar se ne zmore je birokracija in uveljavljanje človekih pravic na vsakem koraku. Ko se gre za življenje in smrt, je v času nalezljivih bolezni jasno, da se bo pač ena zadeva podredila drugi.
Je že res, da nismo Kitajci. In da bi marsikdo svoje stike zamolčal, pa vendar bi vseeno lahko večino stikov polovili in vsaj občutno zmanjšali trenutno številko. Zato so se Čehi odločili recimo za množično testiranje.

Pa za tvoj info, dopusta nisem imela. Sploh pa ne na Hrvaškem letos, se zavedam svoje odgovornosti in kot bivša zaposlena v javnem sektorju, prekleto dobro vem kaj pomeni slovenska birokracija in pomanjkanje financ za zaposlitev novega kadra. In predvsem kako je enim vse status quo in se ne želijo premakniti iz cone udobja.
Ukrepi gore/dole....dejstvo je, da bi morale biti meje zaprte čez poletje in da se turizem ne bi smel dogajati. Dejstvo je tudi, da imamo preveč sezonskih delavcev po Sloveniji, ki so izsilili odprtje meja da gredo lahko do svojih družin, kar je bil spet en fail. Potem seveda to, da recimo vsi tisti ki so na vizah še vedno prihajajo v Slovenujo brez karanten, brez testiranj, ker rečejo da so v tranzitu, pride sem za 12 ur okuži par folka in gre nazaj. Žal to ne gre. Ali VSI negativen test ali pa pač nobeden, tako bi moralo bit v trenutno situaciji. Pa če se komu to zdi fašistično ali ne. Smo država z največjo umrljivostjo, mi se pa obnašamo ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine...cmon.

Aja pa še replika glede umivanja rok. Glej grem na benzinsko primer tankam....ko stopim v poslovalnico si razkužim roke, plačam denarnico pospravim, grem ven si razkužim roke. V avtu razkužim volan in kljuke. Ko pridem domov si roke umijem in razkužim kljuko, ki sem jo prijela. Sicer pa glede na to da se ne vozim nikamor, grem tankat enkrat na dva meseca :D Ne vem jaz s tem  nimam težav in mi je to samoumevno, sem se pa morala fejst kontrolirat da mi je to prišlo v kri. Otrok pa pač ne vozim s seboj, ampak gremo le v gmajno, na hrib in na sprehod.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #172 on: December 11, 2020, 10:00:03 AM »
Sicer pa odličen članek. In s to birokiracijo se kot računovodja za 100 strank ukvarjam VSAK dan. Zato imam lahko o tem svoje mnenje in stojim za to. Da je neizdaja karantenskih odločb totalen fail. Totalen.

https://www.mladina.si/203145/odklenjeno-kaj-je-slo-narobe-in-zakaj-ukrepi-v-sloveniji-ne-delujejo/?fbclid=IwAR11VZ04IPPNbP3HNuqUJhG0tuxdJO42gNLM63cxnJTod8tuWvjSe0-F-vU
« Last Edit: December 11, 2020, 10:05:30 AM by Jane »

Moja astro karta

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #173 on: December 11, 2020, 11:30:07 AM »
Ne moremo primerjati Kitajske z nami, ker med tema državama ni nobene primerjave. Tam je bilo več okužb in smrti kot je navedenih in že zaradi režima je bilo vse drugače. Glede sledenja stikov pa bom rekel, da še vedno misliš, da je vse tako preprosto in te torej prepuščam dalje tvojemu mišljenju. Se pa strinjam z določenimi deli tvojega zapisa, da.
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #174 on: December 11, 2020, 11:35:18 AM »
Ne moremo primerjati Kitajske z nami, ker med tema državama ni nobene primerjave.

Mi imamo 5G.  ;D ;D ;D
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #175 on: December 11, 2020, 01:38:14 PM »
Žarek, poanta tega foruma je tudi, da med seboj spoštljivo komuniciramo.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #176 on: December 11, 2020, 01:58:34 PM »
Vso neprimerno komunikacijo vseh sem zbrisala. Če sem kaj sfalila mate gumb report. Prosim, da se vsi obnašate kot odrasli in imamo konstruktivno debato. Covid vsem nam zbuja takšne in drugačne občutke, vsi smo siti že vsega, ampak dajmo poskusiti vsaj tukaj ohraniti nek nivo. OK?  :-* :-*

Moja astro karta

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #177 on: December 11, 2020, 02:09:56 PM »
Jane  :-* :-*

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #178 on: December 11, 2020, 03:26:23 PM »
Zbrisala sem od vseh, ki ste se izražali nestrpno. Ne samo tvoje. Tvoj besednjak trenutno res ni primeren, niti ne vem zakaj toliko gneva.

Je pa Andres administrator in bo on urejal naprej z nami vsemi.

Moja astro karta

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #179 on: December 11, 2020, 03:46:03 PM »
Kaj je žaljivega v tem, da sem piki rekel, da naj gre na luft, da ne bo celo življenje presedela in  da ji bo kisik koristil? Povedal sem resnico in resnico je treba izbrisati, kajne?  Da, brišeš moje, ostalih provokacij in bedarij pa ne. Sramota!
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆