Eccola mene, še čisto na frišno z delavnice pri Varji. Bilo je odlično, vsaj zame, ki potrebujem tudi nekaj zemeljskih veščin. Teoretično bom rekla, je bilo povedanega veliko tega kar že vem, je pa bilo vmes nekaj stavkov, ki so mi razjasnili določena meni zamegljena polja.
Kar pa mi je bilo nadvse všeč, pa so bile praktične vaje. Delavnica je bila na temo opuščanja čustev, ki nas v danem momentu prežamejo. Še posebej "negativna" čustva. In to je eden izmed načinov, da stopiš na pot sprememb. Tako nam je Varja nekaj zelo učinkovitih vaj, kako to sprostiti. Ena od njih je še posebej zanimiva in "smešna" vendar zelo učinkovita. Sicer jo težko opistai tako na forumu, vendar bom vseeno poskusila. Morda komu pride prav.
Včasih pride kako res močno čustvo jeze ali zamer do nekoga. Ponavdi ne vemo točno ali pa ne znamo ali pa nas je strah določeni osebi to povedat. Vaja je takšna, da prikličemo to čustvo vase, da to res začutimo v telesu in nato začnemo na glas izgovarjati nam neznane besed. Enostavno se prepustiš in začneš naglas te "glasove" izgovarjati. Ven pride npr. vaubudužhkdubativklžjikl...ipd. Dejnsko to res izgovarjaš iz srca in prav padeš noter v vajo. Na koncu se morda čutiš malce utrujeno, ker dejansko izpoveš svojo bolečino. Zato potem še to bolečino še fizično streseš ven s poskoki, tresenjem telesa ... Ful dobra vaj, po kateri se počutiš olajšanega. Poskusite...

Vsekakor moram priznati, da sem zopet bogatejša za eno prijetno in koristno, predvsem pa uporabno izkušnjo.