Author Topic: Predlogi za astro teme  (Read 35180 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Predlogi za astro teme
« Reply #15 on: August 14, 2024, 01:54:00 PM »
Razumljivo.
Ampak res izkušen astrolog bi nemara znal najti razliko med tema dvema?

Ja. V čem je potem sploh smisel, če IZKUŠEN astrolog ne more razbrati tako hudih odklonov, kot so huda osebnostna motnja in podobno, normalnemu, zdravemu človeku pa pripiše najmanj osebnostne karakteristike množičnega morilca.

Upam, da se ne bomo skregali, opravičujem se v imenu vseh nejevernih Tomažev tukaj in se izgovarjam na AC v devici. ;D

Lilly en astrolog je rekel, da astrologija ni za device, ker preveč komplicirajo haha.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #16 on: August 14, 2024, 01:55:30 PM »
Tanka meja je med genijem in norcem in tega iz astrologije ne moreš vedeti. Ne moreš vedeti kakšen IQ ma nekdo in na kakšni stopnji zavedanja je. Nekdo s kvadratom mars pluton bo serijski morilec, spet nekdo drug bo samo hitre jeze.

No ja, jaz po naključju in precej pobližje poznam dve osebi, ki sta rojeni isti dan kot Silvo Plut in v obeh je neka "morilska energija", ki najbrž samo zavoljo tega, ker nista (z)rastla v takšni mizeriji in brezbrižnosti, kot on, ubija samo verbalno (to ni prispodoba - nisem še spoznala koga, ki bi to z besedami in obnašanjem počel tako učinkovito in precizno kot onadva).
IQ pa je po mojem mnenju tudi možno (v grobem) določiti, res pa je, da s pregledom cele karte oz. celotnega miselnega aparata in ne samo določenega aspekta. In samo malenkost je potrebna, pa se obrne "navzdol", v drugo skrajnost.

No moj bivši mož ima apekte ala Silvo Plut, smo se na to temo režali tudi na tečaju astrologije. Pa ni nikogar ubil. Zna pa ubit z besedami. Saj so še drugi indici kjer bi lahko sklepal a bo nekdo ubil ali ne. Ampak to je vedno konec koncev tudi svobodna volja mar ne?
Nikoli ne bom pozabila kako je Tea rekla, ko sem prvič prišla k njej na obisk, sem jo našla nekje na netu, ko sem bila 20 let stara. In je odprla mojo karto preden sem prišla. In je rekla bog mi pomagi, ker ni vedela kaj se bo sedaj prikazalo pred njo. Bo to neka totalno duševno bolna oseba ali bo OK? Torej pri vsem svojem znanju samo ko je pogledala mojo karto ni vedela kaj se dogaja z mojo dvanajsto hišo, v katerem nivoju sem. To potem prinese pogovor s stranko in ko vidiš njen odnos. Iz same karte ne boš vedel, žal. Stojim za tem. Včasih gledam karto koga same trigončke, vse oh in sploh....bi si mislil ta ima lagodno lepo življenje, ko se začneš pogovarjati z njim pa vidiš da je nesrečen do amena in črnogled da bolj ne more bit. Ker ima v karti en sam samcat kvadrat npr.

Saj nisem rekla, da te karta naredi morilca. Bi pa tudi dva primera, ki ju omenjam, ob vzgoji Plutove ali Trobčeve matere in "ugodni" razporeditvi hiš postala morilca, gre za izrazito agresivno, kolerično in živčno energijo in čustveno nihanje, kar je v določenih okoliščinah pač  eksplodiralo v radikalnem, ekstremnem nasilju. Res pa je, da če bi mi pokazala npr. karto serijskega morilca, iz karte tega dejstva ne bi razbrala, ker gre za čisto statistično (ne)verjetnost in bi prej upoštevala vse druge možne scenarije.

Razumem, kaj si želela povedati, repliko sem imela nekako v mislih za Piko in Majo, da iz karte ne moreš vedeti a je nekdo res morilec ali ne.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #17 on: August 14, 2024, 02:08:03 PM »
Razumljivo.

Ja. V čem je potem sploh smisel, če IZKUŠEN astrolog ne more razbrati tako hudih odklonov, kot so huda osebnostna motnja in podobno, normalnemu, zdravemu človeku pa pripiše najmanj osebnostne karakteristike množičnega morilca.

Upam, da se ne bomo skregali, opravičujem se v imenu vseh nejevernih Tomažev tukaj in se izgovarjam na AC v devici. ;D

Lilly en astrolog je rekel, da astrologija ni za device, ker preveč komplicirajo haha.

Hahaaaa, no meni je IZKUŠENA astrologinja rekla, da so me želeli splaviti in da sem bila v otroštvu spolno zlorabljena. ;D

Aja, pa s tem nočem zdaj rečt, da je astrologija zame. Ker najbrž res ni. ;D
« Last Edit: August 14, 2024, 02:11:21 PM by Škratinja Nagaya »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #18 on: August 14, 2024, 02:10:08 PM »
In a si bla? A so te želeli splaviti? Misliš, da bi ti mati to priznala?

Moja astro karta

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #19 on: August 14, 2024, 02:17:17 PM »
In a si bla? A so te želeli splaviti? Misliš, da bi ti mati to priznala?

Draga moja, ni me želela splaviti in zelo kmalu za mano je imela mojega brata.
Ne, nisem bila. Tudi tega ne trdim v brez zveze in si ne domišljam.
In ne, uspehov v življenju mi niso drugi zrihtali, sploh ne zato, ker bi jim bila spolno privlačna. Zaradi Jupitra, baje.
Ne, nisem pozno spregovorila in NE, Neptun mi ne zakriva resnice in NE, nisem lažnivka.

JA, vse to mi je bilo servirano pred publiko, na tečaju, ko se je obravnavalo astro karte slušateljev.
Nisem imela nobenih šans, da bi komurkoli od prisotnih lahko razložila, da NIČ od tega ni res, ker pač V KARTI TAKO PIŠE in naj raje ozavestim svojega Neptuna.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #20 on: August 14, 2024, 02:23:46 PM »
Razumljivo.

Hahaaaa, no meni je IZKUŠENA astrologinja rekla, da so me želeli splaviti in da sem bila v otroštvu spolno zlorabljena. ;D

Jaz pa naj bi imela govorno napako (nasploh spregovorila precej pozno - pri 18 mesecih sem že govorila cele stavke in pela, da so se ljudje okrog mene čudili) in odsotnega očeta, ker imam "požganega ribjega Merkurja" in kvadrate s Plutonom. Pa moj Merkur sploh ni požgan, ampak je cazimi, torej povzdignjen in se z njim takorekoč preživljam  :D Oče pa je - no, razen tega, da je in ostaja precejšen sanjač, bil bolj prisoten v mojem življenju, kot 80 % slovenskih fotrov, sem si kot smrklja večkrat želela, da bi bil manj.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #21 on: August 14, 2024, 02:27:57 PM »
Ne vem vprašam. Ker meni moja mami za boga tega ne bo priznala, da je sploh pomislila na to. Pa vem, da je mogla vsaj za trenutek na to pomisliti in da je bila med mojo nosečnostjo nesrečna. Prav tako tudi jaz moji hčerki nisem povedala za kar težak začetek njenega spočetja, pa je bil. Pa ko me vpraša rečem, da je zaželjena. Kaj boš otroku rekel. Pa ne pravim da je tako pri tebi, samo pravim, da včasih ne vemo ravno vsega.
Se mi pa zdi da si že apriori proti vsemu kar se reče v astrologiji, zaradi te slabe izkušnje. Jaz te čisto štekam, da si bila slabe volje in da si imela občutek da se moraš dokazovati in oprati svoje ime. Je pa treba tečaje vzeti z veliko rezervo, ker na naših tečajih smo se pogovarjali o vseh možnih aspektih kako bi se lahko manifestirali in je pomembno ravno to, da čez pogovor potem pokažeš tudi slušateljem da kako se je ta spekt uresničil pri nekom. pri mojih aspektih smo tudi na veliko pretiravali recimo, samo da daš nek oris ostalim, da začnejo razmišljati kaj bi lahko bilo. Smo pa potem vedno dorekli na koncu no evo pri njej se to lahko tako izraža. In tukaj bi ti vsekakor morala dobiti možnost da to poveš. To je napaka predavatelja.

dejstvo je pa da tudi vsak astrolog ne ustreza vsakemu. Ne vem nekomu nekdo zadane vse, pa meni osebno ne potegne, pa pove vse mimo. Izredno važno je tudi moje mnenje, na kakšnem nivoju je astrolog ki to dela. Če je sam nižje kot si ti, ja pozabi da boš dobil odgovore ki jih rabiš ker on sploh ne ve kje si ti :D

Moja astro karta

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #22 on: August 14, 2024, 02:28:14 PM »
Razumljivo.

Jaz pa naj bi imela govorno napako (nasploh spregovorila precej pozno - pri 18 mesecih sem že govorila cele stavke in pela, da so se ljudje okrog mene čudili) in odsotnega očeta, ker imam "požganega ribjega Merkurja" in kvadrate s Plutonom. Pa moj Merkur sploh ni požgan, ampak je cazimi, torej povzdignjen in se z njim takorekoč preživljam  :D Oče pa je - no, razen tega, da je in ostaja precejšen sanjač, bil bolj prisoten v mojem življenju, kot 80 % slovenskih fotrov, sem si kot smrklja večkrat želela, da bi bil manj.

Draga, skoraj identično.
Ja, pozabila sem omeniti, da je bil "moj oče odsoten" in ga praktično nisem imela.
Ja BOŽE SAČUVAJ!
Aja, na podatek, da sem zgodaj spregovorila, sem dobila (pred publiko) takoj servirano, da je šlo za NADKOMPENZACIJO, saj se deficit pogosto NADKOMPENZIRA.

Kje je "facepalm"?

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #23 on: August 14, 2024, 02:29:07 PM »
Tanka meja je med genijem in norcem in tega iz astrologije ne moreš vedeti. Ne moreš vedeti kakšen IQ ma nekdo in na kakšni stopnji zavedanja je. Nekdo s kvadratom mars pluton bo serijski morilec, spet nekdo drug bo samo hitre jeze.

No ja, jaz po naključju in precej pobližje poznam dve osebi, ki sta rojeni isti dan kot Silvo Plut in v obeh je neka "morilska energija", ki najbrž samo zavoljo tega, ker nista (z)rastla v takšni mizeriji in brezbrižnosti, kot on, ubija samo verbalno (to ni prispodoba - nisem še spoznala koga, ki bi to z besedami in obnašanjem počel tako učinkovito in precizno kot onadva).
IQ pa je po mojem mnenju tudi možno (v grobem) določiti, res pa je, da s pregledom cele karte oz. celotnega miselnega aparata in ne samo določenega aspekta. In samo malenkost je potrebna, pa se obrne "navzdol", v drugo skrajnost.

No moj bivši mož ima apekte ala Silvo Plut, smo se na to temo režali tudi na tečaju astrologije. Pa ni nikogar ubil. Zna pa ubit z besedami. Saj so še drugi indici kjer bi lahko sklepal a bo nekdo ubil ali ne. Ampak to je vedno konec koncev tudi svobodna volja mar ne?
Nikoli ne bom pozabila kako je Tea rekla, ko sem prvič prišla k njej na obisk, sem jo našla nekje na netu, ko sem bila 20 let stara. In je odprla mojo karto preden sem prišla. In je rekla bog mi pomagi, ker ni vedela kaj se bo sedaj prikazalo pred njo. Bo to neka totalno duševno bolna oseba ali bo OK? Torej pri vsem svojem znanju samo ko je pogledala mojo karto ni vedela kaj se dogaja z mojo dvanajsto hišo, v katerem nivoju sem. To potem prinese pogovor s stranko in ko vidiš njen odnos. Iz same karte ne boš vedel, žal. Stojim za tem. Včasih gledam karto koga same trigončke, vse oh in sploh....bi si mislil ta ima lagodno lepo življenje, ko se začneš pogovarjati z njim pa vidiš da je nesrečen do amena in črnogled da bolj ne more bit. Ker ima v karti en sam samcat kvadrat npr.

Tako v domačih kot v tujih virih sem zasledila teorijo, da se da iz karte razbrati tudi preddispozicije za določeno odločitev. Po domače planeti že vedo, kakšna, bo, osebek pa misli, da se je odločil sam. S tem se izloči pravi pojem svobodne volje ...
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #24 on: August 14, 2024, 02:35:44 PM »

Tako v domačih kot v tujih virih sem zasledila teorijo, da se da iz karte razbrati tudi preddispozicije za določeno odločitev. Po domače planeti že vedo, kakšna, bo, osebek pa misli, da se je odločil sam. S tem se izloči pravi pojem svobodne volje ...

Sem brala o tej teoriji. Spet drugi pravijo, da ni vse determinirano. Da so zadeve, kot so usoda, ki se bodo zgodile ne glede na to kaj delaš. Druge zadeve pa lahko spremeniš, glede na svoje delovanje. Zdej karikiram, ne pravim da je to res ali pa da je res tako bilo. Ampak recimo Plut je imel zamere do žensk ima pluton kvadrat mars, lahko bi se ko ga je ženska prizadela odločil, da ji odpusti in gre naprej s svojim življenjem ali pa se odloči da bo ostal v tej jezi in zagrenjenosti. Vsekakor mu je to težje storiti kot nekomu ki tega kvadrata nima, pa vendar izbiro ima. Je pa to zadeva, kjer bo moral vložiti precej truda.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #25 on: August 14, 2024, 02:37:39 PM »

dejstvo je pa da tudi vsak astrolog ne ustreza vsakemu. Ne vem nekomu nekdo zadane vse, pa meni osebno ne potegne, pa pove vse mimo. Izredno važno je tudi moje mnenje, na kakšnem nivoju je astrolog ki to dela. Če je sam nižje kot si ti, ja pozabi da boš dobil odgovore ki jih rabiš ker on sploh ne ve kje si ti :D

Ali ni astrologija kot matematika in podaja gotova dejstva?
V matematiki ne more biti npr. 1+1=4, tako tudi astrologija ne bi smela dopuščati različnih interpretacij ...
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #26 on: August 14, 2024, 02:41:11 PM »

Ali ni astrologija kot matematika in podaja gotova dejstva?
V matematiki ne more biti npr. 1+1=4, tako tudi astrologija ne bi smela dopuščati različnih interpretacij ...

V tem primeru bi bil edini pravi astrolog kompjuter.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #27 on: August 14, 2024, 03:04:38 PM »

Oprosti, tole se sliši precej egocentrično in tudi v vsakem obziru nespoštljivo. Potem takem lahko kar vsako mnenje zavrnemo, če nam ne "sede" in ga imamo za netočnega, saj pač ne ve, kaj govori? Ljudje smo subjektivna bitja in zato je jasno, da o sebi in o drugih nimamo povsem realne slike, marveč samo vtis, od katerega smo se v različni meri zmožni objektivno distancirati. Iz istega razloga naš "vtis" ni vse in mi sami nismo v poziciji od božanstva ali kozmosa poslanega sodnika, ki bi z absolutnim uvidom razsojal, kje je kdo in kakšen je njegov duhovni ali bog si ga vedi kakšen razpon (in bom piknila še bolj in pobarala, zakaj smo tako radi prepričani, da je nekdo "pod nami", tiste "nad nami" pa srečujemo redko ali sploh ne?). Zakaj ljudje radi govorimo o in podoživljamo pretekla življenja, ko naj bi bili kralji in kraljice, svečeniki, razni eminentneži, učenjaki, revolucionarji itd., ne pa tudi tistih, ko smo se nahajali bolj na dnu družbe in bili po današnjih statističnih, intelektualnih in družbenih indikatorjih nepismeni telebani?

Astrologija po mojem mnenju ni matematika, je pa kljub temu po mojih izkušnjah veda, ki v vsaj 70 % zanesljivo napove določene energije, ki nas usmerjajo proti natalno inherentnim odločitvam in dejanjem. Ob tem je s 30 % seveda še možno veliko narediti, celo spremeniti tok dogajanja v povsem drugo smer, a temelji obstajajo in po mojem mnenju so. Če bi šlo za princip "ugibaj in razbiraj po filingu do potrditve", se sama je niti ne bi lotila in tako tudi astrologov, ki učijo ali delajo na ta način, pa četudi z ne vem kakšnimi diplomami, pač ne smatram za kompetentne. Nazadnje pa ostaja dejstvo, da toliko, kot je v duhovnih vedah raznih šarlatanov, ki izkoriščajo manipulacijo in subjektivno interpretacijo za lasten egotrip ali dobiček, je v drugih vedah ne boš našel.
« Last Edit: August 14, 2024, 03:12:29 PM by Vesta »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #28 on: August 14, 2024, 03:21:22 PM »
Daleč od tega da bi bilo egocentrično, sprejmem pa tvoje razmišljanje. Ampak da razložim, osebno sem se srečala z vsemi možnimi astrologi takšnimi in drugačnimi. Recimo Pika osebno ima izkušnjo, da ji je napovedala nekaj xy in ji ni dala možnosti zagovora. Osebno se mi zdi, da mora bit astrolog na nekem nivoju in mora imeti izredno visoko razvito etiko. Ta je očitno ni imela in je s tem Piko prizadela. Pri delu z ljudmi se moraš zavedati, da ti je etika na prvem mestu.  Niti ne želim povedati, da je nekdo pod nami ali nad nami v smislu napredka, ker ta se ne meri tako. Vsi smo tam kjer moramo biti. In to ni mišljeno kot oh glejte mene sem boljši kot ostali. Ampak če ti dobiš astrologa, ki ne dela na sebi in je izredno negativen, težko res težko bo tak astrolog podal pravilno napoved, ker velja njegova jaz imam prav.

Recimo sama se osebno zavedam, da ne morem dajati nasvetov o določenih temah, o katerih nimam pojma. Kako naj nekomu svetujem, da naj gre čez neko zadevo, če nimam pojma ker se z ničemer podobnim nisem soočila. Ljudje dandanes bi pa radi vsem solili pamet o vsem. Ne gre tko. In samo o tem govorim. Da z določenimi pač nismo energetsko kompatibilni. Nič narobe s tem, samo tako pač je.

Glede prejšnjih življenj, ne vem ali imam samo jaz smolo, ampak do sedaj v nobenem nisem videla da bi bila kak plemič haha, samo navadni jadnik, ki ima en kup težav  :laugh: :laugh: :laugh:

Moja astro karta

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #29 on: August 14, 2024, 03:41:08 PM »
Daleč od tega da bi bilo egocentrično, sprejmem pa tvoje razmišljanje. Ampak da razložim, osebno sem se srečala z vsemi možnimi astrologi takšnimi in drugačnimi. Recimo Pika osebno ima izkušnjo, da ji je napovedala nekaj xy in ji ni dala možnosti zagovora. Osebno se mi zdi, da mora bit astrolog na nekem nivoju in mora imeti izredno visoko razvito etiko. Ta je očitno ni imela in je s tem Piko prizadela. Pri delu z ljudmi se moraš zavedati, da ti je etika na prvem mestu.  Niti ne želim povedati, da je nekdo pod nami ali nad nami v smislu napredka, ker ta se ne meri tako. Vsi smo tam kjer moramo biti. In to ni mišljeno kot oh glejte mene sem boljši kot ostali. Ampak če ti dobiš astrologa, ki ne dela na sebi in je izredno negativen, težko res težko bo tak astrolog podal pravilno napoved, ker velja njegova jaz imam prav.

Recimo sama se osebno zavedam, da ne morem dajati nasvetov o določenih temah, o katerih nimam pojma. Kako naj nekomu svetujem, da naj gre čez neko zadevo, če nimam pojma ker se z ničemer podobnim nisem soočila. Ljudje dandanes bi pa radi vsem solili pamet o vsem. Ne gre tko. In samo o tem govorim. Da z določenimi pač nismo energetsko kompatibilni. Nič narobe s tem, samo tako pač je.

Glede prejšnjih življenj, ne vem ali imam samo jaz smolo, ampak do sedaj v nobenem nisem videla da bi bila kak plemič haha, samo navadni jadnik, ki ima en kup težav  :laugh: :laugh: :laugh:

To pa seveda drži. Vsak je lahko astrolog, ne more pa vsak biti poklicni astrolog. Ampak danes je za marsikoga dovolj velika referenca, da ima diplomo neke šole, zavoda ali inštituta, ki ga, ker tu ni regulacije, lahko ustanovi in vodi kdorkoli. Sama sem tudi mnenja, da se, če želiš biti res dober, ne smeš šolati samo pri enem, ampak pri več astrologih, ker sicer ne boš sposoben razmišljanja izven tistih okvirjev, ki so ti bili postavljeni oz. naučeni. Večina klientov, ki pride na posvet, pa je laikov in zato nimajo zmožnosti, ki bi jim lahko pomagale pri ločevanju zrnja od (takšnih) plevel.
Tea je bila ena svetlih izjem, model pravega astrologa, ki se je zavedal, da mora svoj ego ob delu postaviti v 2. plan. Le tako si tudi lahko zares in ne zgolj samodeklarirano dovzeten, da lahko pomagaš sebi in drugim

Ah, ne sekiraj se, tudi jaz bojda nisem bila nič posebnega. Ko/ker pa sem bila vodja nekega afriškega plemena in svečeniku odrobila glavo iz inata, ker ni hotel spat z mano, pa se je to raztegnilo v lekcijo za vsa druga življenja, ki je še nisem razrešila in do danes ne morem doživet popolnega združenja in sreče s partnerjem.  :D
« Last Edit: August 14, 2024, 03:42:40 PM by Vesta »