Ne bom oporekala, ker so zadeve "abstraktne
in se jih ne da prijeti
", me pa zanima kako bi razložil "čudežne" ozdravitve, ki so se zgodile v trenutku (tudi v Sloveniji), kjer je Theta praktik npr. postavil na noge več 10letnega tetraplegika?
Lep dan!
Iza
Pozdravljena Iza
Govoril sem predvsem o odraslih, ker podzavest 10 letnega otroka in 30-60 letna odrasla oseba je povsem nekaj drugega. Sicer sem se pa opredelil na nezavedne negativne mentalne in emocionalne vzorce...O telesnih boleznih ne rečem nič, ker je vse možno- verjamem, da je res..tudi s samoprepričanjem, z močno molitvijo itd...Čudežnih ozdravitev na fizičnem nivoju je bilo že ogromno število, tudi medicinsko dokazanih, tako da o tem raje ne bi. Sam sem govoril o naši podzavesti, ki sicer ima dosti povezave s kasneje manifestirano fizično boleznijo - jo tudi prikliče, pogojuje..se strinjam, vendar- sem pač mnenja, da je za to potreben poln pristop in ne le ena terapija. Tole je le moje mnenje in nič več..vsakdo ima pač svojega.
Morda bi se lahko tudi vprašali, čemu pa VSI ne spremenijo svojega delovanja, ozdravijo- psihofizično, pa čeprav so bili na tretmaju pri enem in istem theta praktikantu? Kje bi bila potem napaka ? Saj v bistvu to, o čemer govorim vemo vsi, vsi se zavedamo svoje odgovornosti in tudi omejenih sposobnosti -bodisi v vlogi terapevta ali pa pacienta. Je pa res, seveda se vsakršna tehnika manifestativno globoko zapiše v pacienta, če je opravljena korektno, theta pa sploh. V bistvu je theta stanje že samo po sebi zdravilno, mislim, da je dr. Rossi to nekje dokazoval pred nekaj leti -glede procesa celičnega samozdravljenja, ki se pojavi v theta stanju, mislim da je tudi korektno to s preizkusi dokazal. Pa da ne govorimo o biološki inteligenci, povezavi z duhovnim virom , o induktivnih možnostih-ogromen potencial, o povečanju čutnih zmožnosti, o višji zavesti, o ločevanju energijskih teles, o neizmerno dragocenih izkustvih..itd..tega je veliko....
Saj veš Iza, v bistvu sem sam velik pristaš thete, kot tudi nekaterih drugih načinov, vendar navadno rečem bobu bob in nič drugače. Seveda pa tole , o čemer govoruim -ni nikakršno pravilo, tudi pri meni samem ne, je le malce razmišljanja o tem in zavedanja, da vse ravno čisto
vedno in pri vsakem- ne pade samo iz neba.
Da je potrebno se zavedati tudi določenih omejitev, predvsem pa samoodgovornosti, tako praktika -kot tudi osebe, ki je zdravljena. In da je božje načelo človekov duhovni razvoj, ki pa je sam po sebi pri vwečini omejen, če ne skrbimo sami za ravnovesje -akcije in pasive- za harmonijo jin in jang. To smo mi, ker nam je Bog dal to možnost in povsem v nas je, če bomo te dar izkoristili ali pa ne ...
Drugače pa , da ne bo pomote,
Theta je praktično najmočnejši način , s katerim sem se v življenju do sedaj srečal- tukaj mislim-tudi praktično izpeljal, mnogo sem jih že, nekaj pa je še stvari, ki jih moram preizkusit in se potem opredeliti-sam v sebi.
Sem pa seveda zagovornik in pristaš theta zdravljenja. Ne jemlji mojih besed, kot kritiko ali kaj podobnega, le malce bolj v srž razmišljanja grem, nič več...ker me veliko stvari zanima in imam rad tudi dorečene. Od zena do thete in vmes je dolga pot- veliko razlik je, vendar gredo več ali manj vse v isto smer- pomagati sebi in drugemu-tako fizično, kot tudi duhovno. In theta je prav lepa zadeva za to....
Bodi lepo

Pozdrav