Author Topic: Zelim se udeleziti tecaja theta zdravljenja  (Read 28234 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pozdrav

• Trenutno v uvajanju
  • *
Re: Zelim se udeleziti tecaja theta zdravljenja
« Reply #15 on: December 31, 2008, 01:19:01 PM »
Ne bom oporekala, ker so zadeve "abstraktne  ;D ;D ;D in se jih ne da prijeti  ;D ;D ;D", me pa zanima kako bi razložil "čudežne" ozdravitve, ki so se zgodile v trenutku (tudi v Sloveniji), kjer je Theta praktik npr. postavil na noge več 10letnega tetraplegika?

Lep dan!

Iza

Pozdravljena Iza
Govoril sem predvsem o odraslih, ker podzavest 10 letnega otroka in 30-60 letna odrasla oseba je povsem nekaj drugega. Sicer sem se pa opredelil na nezavedne negativne mentalne in emocionalne vzorce...O telesnih boleznih ne rečem nič, ker je vse možno- verjamem, da je res..tudi s samoprepričanjem, z močno molitvijo itd...Čudežnih ozdravitev na fizičnem nivoju je bilo že ogromno število, tudi medicinsko dokazanih, tako da o tem raje ne bi. Sam sem govoril o naši  podzavesti, ki sicer ima dosti povezave s kasneje manifestirano fizično boleznijo - jo tudi prikliče, pogojuje..se strinjam, vendar- sem pač mnenja, da je za to potreben poln pristop in ne le ena terapija. Tole je le moje mnenje in nič več..vsakdo ima pač svojega.
Morda bi se lahko tudi vprašali, čemu pa VSI  ne spremenijo svojega delovanja, ozdravijo- psihofizično, pa čeprav so bili na tretmaju pri enem in istem theta praktikantu?   Kje bi bila potem napaka ? Saj v bistvu to, o čemer govorim vemo vsi, vsi se zavedamo svoje odgovornosti in tudi omejenih sposobnosti -bodisi v vlogi terapevta ali pa pacienta. Je pa res, seveda se vsakršna tehnika manifestativno globoko zapiše v pacienta, če je opravljena korektno, theta pa sploh. V bistvu je theta stanje že samo po sebi zdravilno, mislim, da je dr. Rossi to nekje dokazoval pred nekaj leti -glede procesa celičnega samozdravljenja, ki se pojavi v theta stanju, mislim da je tudi korektno to s preizkusi dokazal. Pa da ne govorimo o biološki inteligenci, povezavi z duhovnim virom , o induktivnih možnostih-ogromen potencial, o povečanju čutnih zmožnosti, o višji zavesti, o ločevanju energijskih teles, o neizmerno dragocenih izkustvih..itd..tega je veliko....
Saj veš Iza, v bistvu sem sam velik pristaš thete, kot tudi nekaterih drugih načinov, vendar navadno rečem bobu bob in nič drugače. Seveda pa tole , o čemer govoruim -ni nikakršno pravilo, tudi pri meni samem ne, je le malce razmišljanja o tem in zavedanja, da vse ravno čisto vedno in pri vsakem- ne pade samo iz neba.
Da je potrebno se zavedati tudi določenih omejitev, predvsem pa samoodgovornosti, tako praktika -kot tudi osebe, ki je zdravljena. In da je božje načelo človekov duhovni razvoj, ki pa je sam po sebi pri vwečini omejen, če ne skrbimo sami za ravnovesje -akcije in pasive- za harmonijo jin in jang. To smo mi, ker nam je Bog dal to možnost in povsem v nas je, če bomo te dar izkoristili ali pa ne ...

Drugače pa , da ne bo pomote, Theta je praktično najmočnejši način , s katerim sem se v življenju do sedaj srečal- tukaj mislim-tudi praktično izpeljal, mnogo sem jih že,  nekaj pa je še stvari, ki jih moram preizkusit in se potem opredeliti-sam v sebi.  
Sem pa seveda zagovornik in pristaš theta zdravljenja. Ne jemlji mojih besed, kot kritiko ali kaj podobnega, le malce bolj v srž razmišljanja grem, nič več...ker me veliko stvari zanima in imam rad tudi dorečene. Od zena do thete in vmes je dolga pot- veliko razlik je, vendar gredo več ali manj vse v isto smer- pomagati sebi in drugemu-tako fizično, kot tudi duhovno. In theta je prav lepa zadeva za to....  

Bodi lepo  ang:

Pozdrav

Offline Pozdrav

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #16 on: December 31, 2008, 01:22:58 PM »
Pa da še jaz rečem kakšno na to temo ;D :D :P

Je pa tudi res, da lahko Kreator dela in dela zate, ma če se ti zavestno ne odločiš, če ne ozavestiš kaj je tisto kar bi rad zamenjal, če nisi pripravljen na spremembe, če.....se zgodi bore malo skoraj nič in pa še v danem momentu si lahko narediš več škode kot koristi.

Eccola toliko z moje strani zaenkrat ;) :-* ang:

Natanko o tem sem pisal -se strinjam ! :-*

Bodi lepo  ang:

Pozdrav

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
« Reply #17 on: December 31, 2008, 05:30:15 PM »
Pa da še jaz rečem kakšno na to temo ;D :D :P

Je pa tudi res, da lahko Kreator dela in dela zate, ma če se ti zavestno ne odločiš, če ne ozavestiš kaj je tisto kar bi rad zamenjal, če nisi pripravljen na spremembe, če.....se zgodi bore malo skoraj nič in pa še v danem momentu si lahko narediš več škode kot koristi.

Eccola toliko z moje strani zaenkrat ;) :-* ang:

Natanko o tem sem pisal -se strinjam ! :-*

Bodi lepo  ang:

Pozdrav

Se popolnoma strinjam z vama ang:
Tudi sama sem mnenja, da moramo sami pri sebi ozavestit, šele potem it v akcijo, seveda če smo pripravljeni izpustit določeno stvar ali prepričanje iz svojega življenja. Je treba prej dobro premlet, kaj nam lahko sprememba prinese....
Pa saj sta že vse napisala ;D :-* :-*
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #18 on: January 01, 2009, 10:26:56 AM »
Pozdravljena Iza
Govoril sem predvsem o odraslih, ker podzavest 10 letnega otroka in 30-60 letna odrasla oseba je povsem nekaj drugega. Sicer sem se pa opredelil na nezavedne negativne mentalne in emocionalne vzorce...O telesnih boleznih ne rečem nič, ker je vse možno- verjamem, da je res..tudi s samoprepričanjem, z močno molitvijo itd...Čudežnih ozdravitev na fizičnem nivoju je bilo že ogromno število, tudi medicinsko dokazanih, tako da o tem raje ne bi. Sam sem govoril o naši  podzavesti, ki sicer ima dosti povezave s kasneje manifestirano fizično boleznijo - jo tudi prikliče, pogojuje..se strinjam, vendar- sem pač mnenja, da je za to potreben poln pristop in ne le ena terapija. Tole je le moje mnenje in nič več..vsakdo ima pač svojega.
Morda bi se lahko tudi vprašali, čemu pa VSI  ne spremenijo svojega delovanja, ozdravijo- psihofizično, pa čeprav so bili na tretmaju pri enem in istem theta praktikantu?   Kje bi bila potem napaka ? Saj v bistvu to, o čemer govorim vemo vsi, vsi se zavedamo svoje odgovornosti in tudi omejenih sposobnosti -bodisi v vlogi terapevta ali pa pacienta. Je pa res, seveda se vsakršna tehnika manifestativno globoko zapiše v pacienta, če je opravljena korektno, theta pa sploh. V bistvu je theta stanje že samo po sebi zdravilno, mislim, da je dr. Rossi to nekje dokazoval pred nekaj leti -glede procesa celičnega samozdravljenja, ki se pojavi v theta stanju, mislim da je tudi korektno to s preizkusi dokazal. Pa da ne govorimo o biološki inteligenci, povezavi z duhovnim virom , o induktivnih možnostih-ogromen potencial, o povečanju čutnih zmožnosti, o višji zavesti, o ločevanju energijskih teles, o neizmerno dragocenih izkustvih..itd..tega je veliko....
Saj veš Iza, v bistvu sem sam velik pristaš thete, kot tudi nekaterih drugih načinov, vendar navadno rečem bobu bob in nič drugače. Seveda pa tole , o čemer govoruim -ni nikakršno pravilo, tudi pri meni samem ne, je le malce razmišljanja o tem in zavedanja, da vse ravno čisto vedno in pri vsakem- ne pade samo iz neba.
Da je potrebno se zavedati tudi določenih omejitev, predvsem pa samoodgovornosti, tako praktika -kot tudi osebe, ki je zdravljena. In da je božje načelo človekov duhovni razvoj, ki pa je sam po sebi pri vwečini omejen, če ne skrbimo sami za ravnovesje -akcije in pasive- za harmonijo jin in jang. To smo mi, ker nam je Bog dal to možnost in povsem v nas je, če bomo te dar izkoristili ali pa ne ...

Drugače pa , da ne bo pomote, Theta je praktično najmočnejši način , s katerim sem se v življenju do sedaj srečal- tukaj mislim-tudi praktično izpeljal, mnogo sem jih že,  nekaj pa je še stvari, ki jih moram preizkusit in se potem opredeliti-sam v sebi.  
Sem pa seveda zagovornik in pristaš theta zdravljenja. Ne jemlji mojih besed, kot kritiko ali kaj podobnega, le malce bolj v srž razmišljanja grem, nič več...ker me veliko stvari zanima in imam rad tudi dorečene. Od zena do thete in vmes je dolga pot- veliko razlik je, vendar gredo več ali manj vse v isto smer- pomagati sebi in drugemu-tako fizično, kot tudi duhovno. In theta je prav lepa zadeva za to....  

Bodi lepo  ang:

Pozdrav

Dobro novoletno jutro!
Kako naj jemljem kot kritiko, saj nisem napisala svojega mnenja  ;D
Jaz se načeloma zelo strinjam s tabo in načeloma tudi z drugimi, ki imajo lahko nasprotna mnenja ;)
Dejstvo je, da ne glede na to, da je vsak samo ena zanka v puloverju Vsega kar je, vsak deluje nekoliko drugače (pa v končni fazi spet popolnoma enako  :D), kar je rezultat mnogih dejavnikov in težko je določiti kaj je pravilno in kaj ne (dandanes že obstajajo teorije, ki ovržejo temeljne fizikalne zakone itd.).
Tako si lahko postavimo neko teorijo, jo pretesiramo in dokažemo, potem pa se sigurno nekaj zgodi, ki vsadi seme dvoma. In meni se zdi to zabavno, sicer bi bili kot računalniki, kar bi pa hitro postalo neskončno dolgočasno...

Neskončno lepo novoletno jutro in vsa jutra in dneve, ki sledijo!  :-*
Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #19 on: January 05, 2009, 12:18:55 PM »
Ta vikend 10. in 11.1.2009 imam dvodnevni seminar Druženje in soustvarjanje s Kreatorjem. Naučili se bomo povezovati s Kreatorjem in pogledali kaj vse nam nudi soustavarjanje z njim. Če koga zanima slučajno naj me kontaktira na PM. Glede na to, da delam z manjšimi skupinami, so prosta še 4 mesta.
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Kali

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #20 on: January 25, 2009, 08:18:27 PM »
Pozdravljene,

tudi jaz se nameravama udeležit osnovnega theta seminarja pa še vedno nisem zasledila odgovora na Petrovo vprašanje - naj izberem Tajo ali Edmonda?

Hvala  :)
Roke ki pomagajo, so svetejše kot usta, ki molijo.
Sai Baba

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #21 on: January 25, 2009, 08:45:19 PM »
Pozdravljena in dobrodošla,

lahko izbereš tudi Izo  :D, ki je tudi tukaj na forumu aktivna, jaz sem bila na njenem seminarju pred enim tednom in je bilo super.

Mogoče se oglasi še kdo od forumcev, ki so bili tudi tam, in pove svoje mnenje oz. izkušnjo, da ne bo izgledalo moje mnenje pristransko, ker tečaj pač poteka v mojem centru.

Če se pa odločiš, je tukajle link, naslednji tečaj je zadnji vikend v februarju (27.2.-1.3.)

http://www.althea.si/i-del19-theta.htm

Lepo bodi, nensi

Offline Kali

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #22 on: January 25, 2009, 08:59:37 PM »
To je pa ekspres odgovor, hvala  :). Lesce so mi malce predaleč, zato sprašujem za bližjo lokacijo. Bom pa povedala komu, ki je iz vašega konca.

Lep večer ti želim.
Sai Baba

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #23 on: January 25, 2009, 09:06:23 PM »
Hvala. Ma tudi Lesce niso tako zelo daleč iz Lju (30min).
Lahko se pelješ z mano iz Lju do tja in nazaj, grem itak vsak dan gor in dol, če se odločiš dobrodošla.  ;)

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #24 on: January 25, 2009, 09:09:03 PM »
Pozdravljene,

tudi jaz se nameravama udeležit osnovnega theta seminarja pa še vedno nisem zasledila odgovora na Petrovo vprašanje - naj izberem Tajo ali Edmonda?

Poslušaj sebe in svoje občutke. Težko je reči. Meni je bil Izin seminar bomba, sem bila sicer kot asistentka, pa še z Nensi in dvema drugima udeležencima smo si krajšali pot. Sama sem bila pri Taji,ker je takrat samo ona to delala. Slišala pa sem pohvale tudi o Edmondu.
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Kali

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #25 on: January 25, 2009, 09:57:58 PM »
Hvala. Ma tudi Lesce niso tako zelo daleč iz Lju (30min).
Lahko se pelješ z mano iz Lju do tja in nazaj, grem itak vsak dan gor in dol, če se odločiš dobrodošla.  ;)

Hvala za prijaznost, ampak sem doma v Cerknici, pa mi je res malce predaleč za vozit.  :)
Sai Baba

Offline Kali

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #26 on: January 25, 2009, 10:01:40 PM »
Pozdravljene,

Poslušaj sebe in svoje občutke. Težko je reči. Meni je bil Izin seminar bomba, sem bila sicer kot asistentka, pa še z Nensi in dvema drugima udeležencima smo si krajšali pot. Sama sem bila pri Taji,ker je takrat samo ona to delala. Slišala pa sem pohvale tudi o Edmondu.

Nena hvala tudi za tvoje mnenje  :).

Tukaj gor ste same prijazne punce (no pa kakšen fant tudi)  ;).
Sai Baba

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #27 on: January 25, 2009, 10:14:36 PM »
 :D  :-*

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #28 on: January 26, 2009, 01:16:58 PM »
Kali, naredi tako kot sama čutiš. Oglej si spletno stran od Taje in Edmonda in zagotovo boš začutila, kam te vleče. tisti učitelj bo zate najbolj primeren, ki te pritegne, če pač nisi pripravljena iti v Lesce k Izi. Sicer vem, da je v Ljubljani še ena učiteljica, ampak ne vem, če je že začela izvajati seminarje. Če te zanima, ti lahko pošljem njene podatke oz. jih najdeš na spletni strani Vianne Stibal, ustanoviteljice ThetaHealinga. Upam, da te to ne bo preveč zmedlo.  ;)

Goga
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Kali

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #29 on: January 26, 2009, 09:54:21 PM »
Goga hvala za namig  :).
Sai Baba