Author Topic: Razlike med spoloma  (Read 121898 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline luana

• Uporabnik
  • **
Re: Razlike med spoloma
« Reply #105 on: September 11, 2010, 05:08:32 PM »
No, jz bi pa takole rekla. Forum je tu zato, da izražamo svoja mnenja. Lahko si nasprotujemo, ne moremo bit pa pri tem žaljivi. Je že tako danes, da gre življenje v nove sfere. Mi smo pa še celo forum nenavadno. Življenje se išče v novih oblikah. Morda nekatere ženske gredo v svojo, moško, samostojno, poslovno smer, a to je njihova pravica. Biti zelo ženska, celo povsem odvisna od moškega, je lahko druga skrajnost. Vsakdo si plete življenje po svoje in vsakega je treba v njegovem življenju sprejemat, dokler ni v našo škodo.

Ni v moji navadi se spuščat v take in drugačne debate, pri tej z lahkim srcem dodam, strpnost, strpnost, strpnost. Naj bode ženska ali moški, vsakdo ima pravico do svojega mnenja, spodbijanje drugega pa se imenuje ne biti strpen do drugih, kar v današnji družbi tudi je.
Torej, suma sumarum: Vsakdo ima svoj prav, pa naj bo kakršen koli je!
Vsakdo počne kar mu je po godu, zakaj bi neki  obsojali, zakaj?

:-* :-* :-*
Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #106 on: September 11, 2010, 07:56:29 PM »
Gaja.  Saj vsi vpleteni v to temo smo relativno podobnega mnenja. Razen ene.  Kljub vsemu hvala za špricanje.

Andres

Andres, prosim. Naj vama služi ;) I feel SLOVEnia. ;D
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Zarja

• Uporabnik
  • **
« Reply #107 on: September 12, 2010, 02:42:32 PM »
Če bi bili vsi enaki bi bilo dolgčas, če bi bile vse ženske z enakimi lastnostmi, in vsi moški prav tako z enakimi lastnostmi, doooolgčaaaas.

Moški more bit moški, pač spreten pri takodoločenih moških opravilih, po drugi strani mu pa ne sme bit odveč prijeti za takodoločena ženska opravil, kar je pa men še najbolj bistveno, s tem ko zaplodi otroka se njegovo delo ne konča. Hočem preveč ?

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #108 on: September 12, 2010, 04:37:32 PM »
Ah, Andres zakaj toliko pisanja o ženskah, saj ja ti nisi ženska, si menda moški :D
Napiši raje kakšen naj bo PRAVI moški, se mi zdi, da boš to še najbolje vedel :D
Saj veš-spremeniti mora vsak najprej sebe,potem se bodo spremenili drugi okrog njega.
In če smo ženske postale res tako "slabe", ma kaj je narobe z vami moškimi, da ste to dopustili :o
Vstopili smo že v Vodnarjevo dobo in v tej dobi pač razlik med spoloma naj več ne bi bilo,smo pa seveda komaj na začetku ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Orange

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #109 on: September 12, 2010, 04:45:02 PM »
Če bi bili vsi enaki bi bilo dolgčas, če bi bile vse ženske z enakimi lastnostmi, in vsi moški prav tako z enakimi lastnostmi, doooolgčaaaas.

Moški more bit moški, pač spreten pri takodoločenih moških opravilih, po drugi strani mu pa ne sme bit odveč prijeti za takodoločena ženska opravil, kar je pa men še najbolj bistveno, s tem ko zaplodi otroka se njegovo delo ne konča. Hočem preveč ?

Seveda ne zahtevaš preveč...otrok potrebuje tako mamo, kot očeta.

Ne vem pa kako je z moškim, ki ni spreten pri določenih moških opravilih, kot praviš....veliko je fantov moje starosti, ki ne znajo zamenjat gume na avtu, ki ne kosijo trave okoli hiše, in kaj zato, in veliko poznam takšnih, ki se ukvarjajo z otroki in kuhajo...pa kaj?! A so taki zato kej manj moški?

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #110 on: September 12, 2010, 04:56:05 PM »
A so taki zato kej manj moški?

Odgovor na to vprašanje je pa spet pogojen z osebnimi prepričanji in željami.

Jaz vem kaj hočem pri ženski, ko to razjasniš, lahko začneš iskat kar rabiš in ignoriraš ostalo.

Offline Orange

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #111 on: September 12, 2010, 05:28:38 PM »
A so taki zato kej manj moški?

Odgovor na to vprašanje je pa spet pogojen z osebnimi prepričanji in željami.

Jaz vem kaj hočem pri ženski, ko to razjasniš, lahko začneš iskat kar rabiš in ignoriraš ostalo.

Bojan, se strinjam s teboj, vse je pogojeno z osebnimi prepričanji in željami. Za nekoga je pravi desc tak, za drugega drugačen. Ali pa ženska.

Moje mnenje je pa tudi, da se trend spreminja v to smer, da danes večina mladih, tako žensk kot moških ne sprejema več stališča, da naj bo moški edini prehranjevalec družine(V raziskavi iz leta 2002 je bilo ugotovljeno, da okoli 85% študentov zavrača tradicionalno delitev družinskih vlog). Moški zagovarjajo ta del ženske emancipacije, da naj tudi ženska hodi v službo in naj ima svoje prihodke. Ko pa pridemo do neplačanega dela, torej do vsega tistega, kar se dogaja znotraj družine, pa se izkaže, da moški podpirajo tradicionalno vlogo žensk. Žal. Iz tega, pomoje, prihaja do toliko konfliktov med spoloma, ki bodo najverjetneje še narašali. Iz tega toliko razvez, iz tega toliko novih družinskih vlog. Danes gre za družino dogovorov, sprememb, mnogoterosti. Za družino, ki lahko izhaja iz ločitve, ponovne poroke, ponovne ločitve, v katero konec koncev sodijo otroci tvojih, mojih, najinih družinskih preteklosti in sedanjosti.

In te družine ne bo zamenjala nobena druga. Čas, ko so bile ženska za štedilnikom je minil. To stanje bi lahko dosegli le, če bi zavrteli kazalce časa nazaj, ali ženske izgnali iz izobrazbe. Kar pa je nemoče in bi s tem kršili Zakon o eneakosti moških in žensk...

Še nekaj, danes ne gre za krizo družine, gre za zapoznelo prilagajanje moških ženski emancipaciji. Gre tudi za žensko dvojno/trojno preobremenjenost. Moški dela tisto, kar je delal 100 let nazaj, služba, ženska pa poleg službe skrbi še za otroke in gospodinjstvo.

T

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #112 on: September 12, 2010, 06:10:46 PM »

Ne vem pa kako je z moškim, ki ni spreten pri določenih moških opravilih, kot praviš....veliko je fantov moje starosti, ki ne znajo zamenjat gume na avtu, ki ne kosijo trave okoli hiše, in kaj zato, in veliko poznam takšnih, ki se ukvarjajo z otroki in kuhajo...pa kaj?! A so taki zato kej manj moški?

Ne. Taki so prevzgojeni in to nasilno, saj od babe ni  več čisto nič. Popolnoma nič.  Je pa baba postala velika potrošnica, saj  80% vsake sleherne veleblagovnice je namenjeno le njej. Torej baba svojo ženskost išče v svojem kompleksu, kompleks pa lahko zmanjša v trgovini kjer ji nudijo cunje in kremico,ki so ji servirane  s strani multinacionalk. Vsako minuto pa je otrok starejši. Otrok seveda, ki ne raste ob mami, saj ona povprečno več govori s prodajalkami kot s tistim, ki ga je devet mesecev nosila.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Zarja

• Uporabnik
  • **
« Reply #113 on: September 12, 2010, 06:39:54 PM »

Ne. Taki so prevzgojeni in to nasilno, saj od babe ni  več čisto nič. Popolnoma nič.  Je pa baba postala velika potrošnica, saj  80% vsake sleherne veleblagovnice je namenjeno le njej. Torej baba svojo ženskost išče v svojem kompleksu, kompleks pa lahko zmanjša v trgovini kjer ji nudijo cunje in kremico,ki so ji servirane  s strani multinacionalk. Vsako minuto pa je otrok starejši. Otrok seveda, ki ne raste ob mami, saj ona povprečno več govori s prodajalkami kot s tistim, ki ga je devet mesecev nosila.

Andres
Andres, ti maš pač takšna pričakovanja o ženskah, takšna ženska jst ne bom nikoli, jst sem pač neki posebnega. Mam pa tud posebna pričakovanja o moškemu, tazga je težko najst, samo Gaja pravi, da pride takšen, k me bo mev rad točen takšno kt sem :)
Bistvo vsega je, da zabitih pa ozkogledih tipov ne prenesem. če znam jst gomo pr avtu zamentat, tko kt je že gor rekla, jo more znat tud tip, pa otroku more tud znat plenico zamenjat, d ne gre pol mamica za teden dni v bolnico otrok pa pr tašči, al pa v kupu dreka en teden.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #114 on: September 12, 2010, 07:06:08 PM »
Zarja.  Zgornji odgovor je bil namenjen Orange.  Tebi pa seveda želim, da najdeš moškega, ki to tudi. Ne zabitega in ne ozkogledega. Priporočljivo je da zna zamenjati zračnico na kolesu, ne le kolo na avtu. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Orange

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #115 on: September 12, 2010, 08:17:32 PM »

Razumem, kaj misliš...enkrat mi je prof. sociologije rekel, da je zgrožen, ko hodi po Lj in vidi kako so vse punce presušene, in vse nosijo "špičaste" čevlje. Potem pa so bile naslednje leto skoraj vse v spredaj zaobljenih čevljih. Produkt potrošništva pač. Zavajajoče je mnenje, da te nakupi in potrošništvo osreči. To se itak nikol ne neha. Hrepenijo po še več in več nakupih. V sebi so pa takšni ljudje najverjetneje zlo nesrečni.

Nismo pa vsi taki, veliko nas je tudi takšnih, ki živimo v manjših krajih, kjer ni prisotna poplava veleblagovnic. Zato hodimo mi med vikendi v hribe ali na kolo, ne pa v veleblagovnice. In nam tudi ni bisvo življenja kaj bomo oblekli.

Kaj se pa tiče otrok, to ni samo žensko vprašanje. Ravno tako je moško.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #116 on: September 12, 2010, 08:20:08 PM »
Ampak spet moramo paziti, da ne enačimo modnosti oz. tega, da je styling človeku pomemben, z nesposobnostjo vzgajanja otrok.

Offline Orange

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #117 on: September 12, 2010, 08:43:40 PM »
Ampak spet moramo paziti, da ne enačimo modnosti oz. tega, da je styling človeku pomemben, z nesposobnostjo vzgajanja otrok.

Res je, eno z drugim sploh nima veze. Po moje gre tle bolj za današnji problem, ko starši otroku ne posvečajo dovolj časa, pa mu raje kaj kupijo, in mislijo koliko so zdaj dobrega naredili za otroka, pa ga vpišejo v vse možne tečaje, z njim pa ne preživijo skoraj niča časa. Čeprav kar se tiče časa ne gre za kvantiteto, temveč za kvaliteto preživetega časa z otrokom.

Offline Zarja

• Uporabnik
  • **
« Reply #118 on: September 12, 2010, 10:30:43 PM »
Žal je današnji svet naravnan tako, da želijo starši nuditi otrokom materialno blaginjo, da bodo imeli vse kar mi nismo imeli. Potem pa pripelje do tega da otroke vzgajajo vzgojiteljice v vrtcih in v šoli v podaljšanem bivanju, ker pač starši delajo cele dneve, da lahko otroci dobijo vse kar si zamislijo.

Svojih otrok res še nimam, mam pa en cel kup nečakov. Pa je potem tako, enega mam v hiši, pa enih par 60 kilometrov stran. Pa je tako, da tisti 60 kilometrov stran vedno kaj dobijo, ko pač pridem tja, se pravi jasno da njihovo ljubezen kupujem z darili, takšnimi in drugačnimi. Pa sem se lani enkrat prov zasekirala, ker ta naš hišni vedno pri darilih zvisi, da pozabim nanjga...pa mi je rekla njegova mati, da ma ta naš mulc precej več od tete kot oni ko so 60 km stran doma...pa če dobro pomislim ma prov.

Jaz mam okoli sebe tako nekako 90% moške družbe, ker so mi moški pač bolj enostavni za druženje.

Offline Orange

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #119 on: September 12, 2010, 10:42:44 PM »
Žal je današnji svet naravnan tako, da želijo starši nuditi otrokom materialno blaginjo, da bodo imeli vse kar mi nismo imeli. Potem pa pripelje do tega da otroke vzgajajo vzgojiteljice v vrtcih in v šoli v podaljšanem bivanju, ker pač starši delajo cele dneve, da lahko otroci dobijo vse kar si zamislijo.

Svojih otrok res še nimam, mam pa en cel kup nečakov. Pa je potem tako, enega mam v hiši, pa enih par 60 kilometrov stran. Pa je tako, da tisti 60 kilometrov stran vedno kaj dobijo, ko pač pridem tja, se pravi jasno da njihovo ljubezen kupujem z darili, takšnimi in drugačnimi. Pa sem se lani enkrat prov zasekirala, ker ta naš hišni vedno pri darilih zvisi, da pozabim nanjga...pa mi je rekla njegova mati, da ma ta naš mulc precej več od tete kot oni ko so 60 km stran doma...pa če dobro pomislim ma prov.

Jaz mam okoli sebe tako nekako 90% moške družbe, ker so mi moški pač bolj enostavni za druženje.

Današnja vseobsežna pozornost, ki so jo deležni otroci, je pogosto bolj sebična kot se zdi na prvi pogled. V njej se dostikrat skriva »posesivna ljubezen«. Iz tega sledi, da nenehna osredotočenost staršev na otroke le tem postavlja nenehne zahteve, ki pa jim je težko ustreči. Če so v preteklosti starši od otrok pričakovali spoštovanje in poslušnost, se danes od njih pričakuje tudi ljubezen. Tako morajo današnji otroci staršem nuditi tudi čustveno podporo. V reku »moj otrok naj ima boljše življenje, kot sem ga imel jaz« se pogosto ne misli samo na otroka, temveč običajno nase. S svojo odprto prihodnostjo otroci svoje starše soočajo z njihovo lastno zgodovino otroštva, ter z ambicijami in lastnimi sanjami. Problem nastane, ko otrok teh visokoletečih pričakovanj ne uresniči. Potem se na kocko postavi vprašanje o ljubezni do otroka. Ugotovljeno je namreč tudi vse večje nasilje staršev nad otroki in mladostniki. Prvotno najboljši nameni staršev so tisti, ki se pogosto sprevržejo v svoje lastno nasprotje. Razočarana upanja se namreč spremenijo v udarce.