A so taki zato kej manj moški?
Odgovor na to vprašanje je pa spet pogojen z osebnimi prepričanji in željami.
Jaz vem kaj hočem pri ženski, ko to razjasniš, lahko začneš iskat kar rabiš in ignoriraš ostalo.
Bojan, se strinjam s teboj, vse je pogojeno z osebnimi prepričanji in željami. Za nekoga je pravi desc tak, za drugega drugačen. Ali pa ženska.
Moje mnenje je pa tudi, da se trend spreminja v to smer, da danes večina mladih, tako žensk kot moških ne sprejema več stališča, da naj bo moški edini prehranjevalec družine(V raziskavi iz leta 2002 je bilo ugotovljeno, da okoli 85% študentov zavrača tradicionalno delitev družinskih vlog). Moški zagovarjajo ta del ženske emancipacije, da naj tudi ženska hodi v službo in naj ima svoje prihodke. Ko pa pridemo do neplačanega dela, torej do vsega tistega, kar se dogaja znotraj družine, pa se izkaže, da moški podpirajo tradicionalno vlogo žensk. Žal. Iz tega, pomoje, prihaja do toliko konfliktov med spoloma, ki bodo najverjetneje še narašali. Iz tega toliko razvez, iz tega toliko novih družinskih vlog. Danes gre za družino dogovorov, sprememb, mnogoterosti. Za družino, ki lahko izhaja iz ločitve, ponovne poroke, ponovne ločitve, v katero konec koncev sodijo otroci tvojih, mojih, najinih družinskih preteklosti in sedanjosti.
In te družine ne bo zamenjala nobena druga. Čas, ko so bile ženska za štedilnikom je minil. To stanje bi lahko dosegli le, če bi zavrteli kazalce časa nazaj, ali ženske izgnali iz izobrazbe. Kar pa je nemoče in bi s tem kršili Zakon o eneakosti moških in žensk...
Še nekaj, danes ne gre za krizo družine, gre za zapoznelo prilagajanje moških ženski emancipaciji. Gre tudi za žensko dvojno/trojno preobremenjenost. Moški dela tisto, kar je delal 100 let nazaj, služba, ženska pa poleg službe skrbi še za otroke in gospodinjstvo.
T