Author Topic: Razlike med spoloma  (Read 121907 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Razlike med spoloma
« Reply #75 on: August 30, 2010, 04:06:29 AM »
Kriva je emancipacija, saj ženske z otroci ne govorijo več ali le po deset minut na dan. Posledično si torej vzamejo več časa za ličenje in nakupe, kar vidimo tudi po prostoru ki je v veleblagovnicah namenjen ženskam.  Tako otroci postanejo mevže, zlasti fantki, prisiljeni so odraščati brez prave mame, sledi pa upor in so tako na koncu takšni kakršne jih poznamo.  Seveda se jim je predvsem v zadnjem času nudil denar in materialne dobrine, zato ne enega ne drugega ne cenijo nič, čemur sledi da nastopajo zahteve višje sorte, torej nekaj kar ni prisluženo niti z bontonom v družini.  Takšni otroci kot vemo so produkt emancipiranih žensk, neskrbnih očetov, posledično pa je primeren tudi šolski uspeh, ugovarjanje ne le staršem tudi ostali okolic, pa naj si bo učitelju, šefu ali policaju. 

Ker družba niti ne ve kako se da drugače živeti kot po kopitu trenda tačas, ti isti otroci krojijo usodo naslednjim generacijam zato pač razlika med spoloma bo vedno večja, saj očitno poti nazaj ni več. In pot nazaj je takšna da bi ženska ostala ženska, moški pa moški.  To seveda v dobesednem pomenu, zato naj ženska vsaj svoje otroke zna vzgojiti za kar niti ličil, niti lepih oblek ne rabi in darilo se ji bo povrnilo samo po sebi.  Moški seveda naj ostane moški, oboje kovač in direktor, saj ženski torej njegovi ženi je nekako prirejeno, da ji ta isti kovač oziroma direktor pred sezono počisti motiko za obdelovanje vrta. Pa kolikor ga je že.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #76 on: August 30, 2010, 08:32:01 AM »
Kriva je emancipacija, saj ženske z otroci ne govorijo več ali le po deset minut na dan. Posledično si torej vzamejo več časa za ličenje in nakupe, kar vidimo tudi po prostoru ki je v veleblagovnicah namenjen ženskam.  Tako otroci postanejo mevže, zlasti fantki, prisiljeni so odraščati brez prave mame, sledi pa upor in so tako na koncu takšni kakršne jih poznamo.  Seveda se jim je predvsem v zadnjem času nudil denar in materialne dobrine, zato ne enega ne drugega ne cenijo nič, čemur sledi da nastopajo zahteve višje sorte, torej nekaj kar ni prisluženo niti z bontonom v družini.  Takšni otroci kot vemo so produkt emancipiranih žensk, neskrbnih očetov, posledično pa je primeren tudi šolski uspeh, ugovarjanje ne le staršem tudi ostali okolic, pa naj si bo učitelju, šefu ali policaju. 

Ker družba niti ne ve kako se da drugače živeti kot po kopitu trenda tačas, ti isti otroci krojijo usodo naslednjim generacijam zato pač razlika med spoloma bo vedno večja, saj očitno poti nazaj ni več. In pot nazaj je takšna da bi ženska ostala ženska, moški pa moški.  To seveda v dobesednem pomenu, zato naj ženska vsaj svoje otroke zna vzgojiti za kar niti ličil, niti lepih oblek ne rabi in darilo se ji bo povrnilo samo po sebi.  Moški seveda naj ostane moški, oboje kovač in direktor, saj ženski torej njegovi ženi je nekako prirejeno, da ji ta isti kovač oziroma direktor pred sezono počisti motiko za obdelovanje vrta. Pa kolikor ga je že.

Andres

se podpišem pod tole
9ZK 674

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #77 on: August 30, 2010, 08:36:27 AM »
Uf Andres težka tema, pa ne vem če imaš povsem tem napisanem, le eno in edino resnico.
No ja ti veš, moje mnenje: temu ne boš nikoli prišel na konec, ti vidiš svojo sliko, drugi svojo. Torej vsak svojo resnico, iz preprostega razloga kakor pravi rek; vsake oči imajo svojega malarja. Verjemi, tudi ko se ti zdi oseba še tako zablojena, premazana s kramami in nič ne ve postoriti, tudi za tem se nekaj skriva, vse ima globlji pomen, ne samo tisti naš trenutni vzgib.
Pred dnevi sem prebrala zanimiv citat:
Preden nekoga kritiziraš, prehodi kilometer v njegovih čevljih. Na ta način boš v njihovih čevljih kilometer oddaljen, ko boš razglašal kritiko.

P.s. pa oprosti če sem se ustavila tu, ni moj namen smeti trosit po temah kjer nisem doma, pri obsojanju pa že dolgo odvrgla vse možnosti tega...

by   ;)  :D
Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #78 on: August 30, 2010, 08:41:52 AM »
In kaj je definicija pravega moškega.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Zarja

• Uporabnik
  • **
« Reply #79 on: August 30, 2010, 09:26:10 AM »
Andres, pa najdeš vedno ene čudne primerke, pa tko kt je napisala luana, da se je dobr prvo v tuje čevlje postavit se strinjam. Še posebej ker določene situacije dvominutnemu opazovalcu včasih čist narobe izpadejo.
Mene so pač vzgojili po sistemu da moreš met za vsak del roke. Sploh stara mama, ko je po vojni ostala mati samohranilka s štirimi malimi otroki, pa je vse po zdravi pamet h kruhu spravla. Doma pa tud nikol nismo delil opravil na moška pa ženska, ker če sem mogla jst drva žagat, je tud bratec pomivov posodo, po sistemu, če je vojna, je vojna za vse, pa kar se mora, ni težko.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #80 on: August 30, 2010, 10:38:42 AM »
Kriva je emancipacija, saj ženske z otroci ne govorijo več ali le po deset minut na dan. Posledično si torej vzamejo več časa za ličenje in nakupe, kar vidimo tudi po prostoru ki je v veleblagovnicah namenjen ženskam.  Tako otroci postanejo mevže, zlasti fantki, prisiljeni so odraščati brez prave mame, sledi pa upor in so tako na koncu takšni kakršne jih poznamo.  Seveda se jim je predvsem v zadnjem času nudil denar in materialne dobrine, zato ne enega ne drugega ne cenijo nič, čemur sledi da nastopajo zahteve višje sorte, torej nekaj kar ni prisluženo niti z bontonom v družini.  Takšni otroci kot vemo so produkt emancipiranih žensk, neskrbnih očetov, posledično pa je primeren tudi šolski uspeh, ugovarjanje ne le staršem tudi ostali okolic, pa naj si bo učitelju, šefu ali policaju.  

Ker družba niti ne ve kako se da drugače živeti kot po kopitu trenda tačas, ti isti otroci krojijo usodo naslednjim generacijam zato pač razlika med spoloma bo vedno večja, saj očitno poti nazaj ni več. In pot nazaj je takšna da bi ženska ostala ženska, moški pa moški.  To seveda v dobesednem pomenu, zato naj ženska vsaj svoje otroke zna vzgojiti za kar niti ličil, niti lepih oblek ne rabi in darilo se ji bo povrnilo samo po sebi.  Moški seveda naj ostane moški, oboje kovač in direktor, saj ženski torej njegovi ženi je nekako prirejeno, da ji ta isti kovač oziroma direktor pred sezono počisti motiko za obdelovanje vrta. Pa kolikor ga je že.

Andres

se podpišem pod tole

Sama sem svoja direktorica in moj partner je svoj direktor. Ko sva se odločila za skupno pot, sva se dogovorila, da sva partnerja, ki bosta enakopravno sodelovala. Ni vedno vse lahko in enostavno, a vse se da s pogovorom, dogovorom, ljubeznijo in s spoštovanjem.

Nihče mi ne bo določal, kaj bom delala ( se ličila, kuhala, žagala, ljubkovala, negovala ali disciplinirala otroka...), ker zmorem vse. In ne bom določala partnerju, kaj naj dela. Ker zmore vse. Sva odrasli osebi, ki se svobodno odločata in se dogovarjata. V mojo roko paše žaga in kladivo, ravno tako kot v moževo. In v njegovo roko paše kuhalnica in metla, ravno tako kot v mojo. On vnaša v najin in starševski odnos moško energijo, jaz žensko. In to bova spoštovala, dopolnjevala, se učila drug od drugega. Kjer bom jaz odpovedala ali bom " premehka", bo dopolnil on in obratno. Vendar je pomembno, da se ne izključujeta, izpodbijata, ampak da nastopata skladno. Zato je to tudi vedno tako težko. A to nikakor ne pomeni, da je discipliniranje, zunanje aktivnosti z otrokom, razvedrilo moževo opravilo, moje pa zagovarjanje, negovanje, spodbujanje k obveznostim. Oba imava vse odgovornosti, delovanje pa je odvisno od počutja, situacije....

Podpisujem se pa samo pod svoje menje. In pod svoje izkušnje. Ker te občutim, jih razumem, zato jih lahko tudi razlagam.

Ženska ni stroj za oplojevanje, rojevanje in zadovoljevanje moškega. Ženska ni stroj. Je živo bitje s svojimi čustvi, občutji, potrebami, zadregami. Kot tudi moški. To moški razume, ampak samo tisti moški, ki vidi in občuti v sebi kaj več kot to, da je poslan na to zemljo, da čim več semen čim bolj široko raztrosi. Enako velja za moškega.

Jaz vidim glavno težavo celotnih odnosov med spoloma v tem, da se ljudje premalo poznajo preden se odločajo za pomembne življenjske korake kot so zveza, poroka, otrok.. Sami sebe. Posledično ne vedo, kaj želijo, kaj potrebujejo, kaj jih žene v nekaj. Kar zgodi se. Po mojem se otrok " ne bi smel kar tako zgoditi ", isto zveza. Nekdo ti piha na dušo in ker ti je dolgčas ali se počutiš zaželjena ali lepa ob njem, se pač greš odnosa z njim. Moški pa pade na ženskino zunanjost, kar mu godi, ker se lahko seksualno zadovolji in še postavlja pred moškimi kolegi. Seveda sedaj govorim o stereotipih.

In se zgodi otrok. Potem se pa začne obtoževanje, če se seveda že ni prej.... Pa nimata časa za to in ono..... v stilu pritoževanja... vedno sem si želela potovati....grem na košarko... grem na pivo s kolegi....bla bla bla  , ko so odgovornosti tu, je med polizan. Klasična zgodba. Se odtujita. Otroke zaposlita s polno obveznosti, da sta čim manj z njimi. Skupne vikende že nekako zgurajo. Onadva oba emocionalno, spolno nepotešena iščeta zadovoljstvo drugje. In življenje mineva.... In kaj sta prenesla naslednji generaciji, svojim otrokom. " Prekrasen " vzorec.

Zato vse te obtožbe, pritoževanja, negativizem ni rešitev, ker samo širi negativno energijo in zbuja odpor. Vsak naj razčisti pri sebi in naredi spremembo v svojem življenju.

Tu se kar nekaj poslpošuje na osnovih lastnih negativnih izkušenj, kot da so sedaj vse ženske hladne, nedostopne matere, ker pač ne živijo samo zato, da spečejo najbolj dober štrudel v vasi. Življenje se pač spreminja in odnosi se psoledično spreminjajo. In moški in ženske moramo svoje vloge v odnosih redefinirati. In prenehati sanjati o preživelih vzorcih.

Ker ženske nismo več odrezane iz izobraževanja in nismo več nepismene kot včasih, zato tudi moški za nas ni več alfa in omega. NAŠ BOG. Sociologi so preko znanstvenega raziskovanja spoznali, da imajo s spreminjanjem sveta in to redefinicijo ravno moški največ težav, ker se počutijo odveč, se bojijo, da bodo postali nepotrebni. Ne bojte se. To se verjetno ne bo zgodilo.  Verjetno ;D In prosim vas, kateri KRALJ se pa še ni pritoževal, upiram, koval maščevanje, ko so mu krono in prestol odvzeli.  ;D

p.s. zakaj toilko odnosov, ki so se začeli v srednji šoli, fakulteti, razpade že pri prvem Saturnovem povratku? Zakaj ima toliko ljudi težave sami s  seboj ob tem povratku?

« Last Edit: August 30, 2010, 10:54:07 AM by taja6 »

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #81 on: August 30, 2010, 10:48:51 AM »
Andres, pa najdeš vedno ene čudne primerke, pa tko kt je napisala luana, da se je dobr prvo v tuje čevlje postavit se strinjam. Še posebej ker določene situacije dvominutnemu opazovalcu včasih čist narobe izpadejo.
Mene so pač vzgojili po sistemu da moreš met za vsak del roke. Sploh stara mama, ko je po vojni ostala mati samohranilka s štirimi malimi otroki, pa je vse po zdravi pamet h kruhu spravla. Doma pa tud nikol nismo delil opravil na moška pa ženska, ker če sem mogla jst drva žagat, je tud bratec pomivov posodo, po sistemu, če je vojna, je vojna za vse, pa kar se mora, ni težko.

Naj povem svoj primer. V starosti tam okrog 20 do 22 let, sva šla z možem na morje, k njegovim sorodnikom. Sorodniki seveda naveličani vseh obiskov, ki jih izkoriščajo za bivanje na morju, ampak NE pa tudi ne rekli, kar bi mi bilo veliko bolje, naju niso preveč prijazno sprejeli. Zato nisem niti želela povedat, da imam težave, da sem po poti bruhala in sva se raje umaknila nekam v naravo v senčko. Zvečer, še vsa "scotana", sem prosila moža (sva vzela minimalno prtljage in sva rekla, si bova kar malo splahnila kakšno majčko, če bo treba), če mi prosim na hitro splahne majčko z naramnicami (prisežem, da se ni pretegnil  ;D). Saj drugače bi pa jaz to naredila za oba,pa bi bilo vse vredu, ane  :D. No skratka, sorodniki so slišali, kaj sem prosila moža in raztrobili celi žlahti, da se punca rihta, dedc ji mora pa prat. Haloooo, to je bilo daleč od resnice. In  lahko rečem, da sva oba dala od sebe veliko. Morda ne vedno vsega najbolj optimalno, a s srcem.

Škoda, ko nisem shranila enega forwarda, o še enem primeru, ko na svoj pogled, ko ne poznaš ozadja, izpade čisto drugačna slika. Bilo je nekaj o potnici na letalu, ki je bila slepa.

Skratka, nek par si lahko zelo različno deli delo, odvisno je lahko tudi od dneva, drugih obveznosti. Na dolgi rok verjetno oba naredita za družino vse, da družina kar najbolje funkcionira. Če pa ne, je pač stvar tolerance, popuščanj oz. razgovorov, organizacije...

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #82 on: August 30, 2010, 10:50:55 AM »
Uf Taja, si pisala medtem kot jaz. BRAVOOOOOOOOOO. Se podpišem pod tvoj post!!!!!!!!!!

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #83 on: August 30, 2010, 10:54:23 AM »
Taja, se popolnoma strinjam s tvojim mnenjem.

Kar sem mislila za Andresa, je bilo točno to, kar si ti povedala. Sem za enakopravnost, seveda, treba se je zmeniti, jaz mislim, da so moški predvsem zgubili del sebe, ker je čedalje več ženske energije v njih, v ženskah pa moške energije. Marsikatera ženska svojemu moškemu enostavno ne pusti bit več moški, v tem je glanvi problem.

Andres to res napiše na zelo moški način, sem pa vse skupaj pritrdila ravno na ta način, kot si ga ti sedaj podpisala. Tudi meni ni problem prijeti za kosilnico, zamenjati žarnice doma, ko očeta ni itd. Definitivno pa se meje med tako imenovanimi ženskimi in moškimi opravili brišejo.

In vsekakor ženska ni stroj za rojevanje otrok, še vseeno mora biti enakovreden odnos med partnerjema in ja, se strinjam, zveza ni kar nekaj takega. Potrebno je premisliti, predno se podaš v kaj takega, še posebej pa preden se odločiš za otroka.
9ZK 674

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #84 on: August 30, 2010, 11:02:46 AM »

Naj povem svoj primer. V starosti tam okrog 20 do 22 let, sva šla z možem na morje, k njegovim sorodnikom. Sorodniki seveda naveličani vseh obiskov, ki jih izkoriščajo za bivanje na morju, ampak NE pa tudi ne rekli, kar bi mi bilo veliko bolje, naju niso preveč prijazno sprejeli. Zato nisem niti želela povedat, da imam težave, da sem po poti bruhala in sva se raje umaknila nekam v naravo v senčko. Zvečer, še vsa "scotana", sem prosila moža (sva vzela minimalno prtljage in sva rekla, si bova kar malo splahnila kakšno majčko, če bo treba), če mi prosim na hitro splahne majčko z naramnicami (prisežem, da se ni pretegnil  ;D). Saj drugače bi pa jaz to naredila za oba,pa bi bilo vse vredu, ane  :D. No skratka, sorodniki so slišali, kaj sem prosila moža in raztrobili celi žlahti, da se punca rihta, dedc ji mora pa prat. Haloooo, to je bilo daleč od resnice. In  lahko rečem, da sva oba dala od sebe veliko. Morda ne vedno vsega najbolj optimalno, a s srcem.

Škoda, ko nisem shranila enega forwarda, o še enem primeru, ko na svoj pogled, ko ne poznaš ozadja, izpade čisto drugačna slika. Bilo je nekaj o potnici na letalu, ki je bila slepa.

Skratka, nek par si lahko zelo različno deli delo, odvisno je lahko tudi od dneva, drugih obveznosti. Na dolgi rok verjetno oba naredita za družino vse, da družina kar najbolje funkcionira. Če pa ne, je pač stvar tolerance, popuščanj oz. razgovorov, organizacije...

Zakaj tvoje sporočilo meni deluje kot " opravičilo " ali upravičevanje..Komu si se dolžna opravičevati za svoje življenje? Koga briga, kako imata vidva z možem narejeno?

Vem, opisala si situacijo, ki se vama je zgodila kot primer, kako je v praksi.  ;)

Večina ljudi itak samo zjali druge in kritizira, doma pri njih pa da ne govorimo. Vtikajo se v življenje drugih ljudi, ker se panično hočejo zaposliti, da ne bi slučajno za minutko " brez preokupacije " ostali..ker takrat bi se jim mogoče iz notranjosti duša oglasila. In jim povedala kaj takšnega, kar nočejo slišati. Kar v bistvu že vedo, a skušajo pozabiti vsak dan,vsako minuto. Da lažje preživijo. Da jim ni treba kaj nerediti, sprememeniti. Ker je lažje tako.

Tudi, če bi vidva z možem imela dogovorjeno tako, da on vsak dan kuha, pospravlja, čisti, ti pa kaj jaz vem, skrbiš za vse dugo ali pa za nič npr...kaj zato, če je to vajin dogovo in sta oba srečna takor?

Komu sta dolžna odgovarjati za svoje življenje?

Samo sebi pred ogledalom.  ;)
« Last Edit: August 30, 2010, 11:06:29 AM by taja6 »

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #85 on: August 30, 2010, 11:13:00 AM »
Meni se zdi, da se ženske v večji meri že v štartu ne zavedajo, v kako moški, mačistični družbi ( še vedno ) živimo. Marsikomu so to brezvezni, nepomembni detajli  ali pa ekstremno feministično napihovanje. WHO CARES  ;D

Naj navedem primer - jaz osebno sem alergična, ko vidim da se npr. pišejo pogodbe, nazivi itd... za del. mesto kot npr. strokovni delavec, referent.

Jaz NISEM strokovni delavec, referent, ampak sem strokovna delavka, referentka. Za moške se pogodbe npr prilagodijo in moški ni čistilka , ampak je čistilec. Si predstavljate moškega, ki bi dobil pogodbo o zaposlitvi, na kateri bi pisalo čistilka. Znorel bi ali pa bi vsaj protestiral. Ne za žensko pa je vse ok, ker moški spol je itak predviden za oba spola. Pa kaj še. Jaz uporabljam zase striktno ženski spol.

Da ne govorimo o tem, da za določene besede v slovenskem jeziku sploh nimamo oblike za ženski spol, ali pa je ta tako čudna, da je nihče ne uporablja.

To tudi veliko pove o naši družbi, kjer se ženske samo šminkajo, manikirajo, hodijo v solarije...
« Last Edit: August 30, 2010, 11:14:31 AM by taja6 »

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #86 on: August 30, 2010, 11:33:26 AM »

Zakaj tvoje sporočilo meni deluje kot " opravičilo " ali upravičevanje..Komu si se dolžna opravičevati za svoje življenje? Koga briga, kako imata vidva z možem narejeno?

Ja v bistvu res. Obrazloženo, da ja ne bi kdo mislil, da mi je moral res majce prat kdaj  :D. Še vedno privzgojen oz. vsajen občutek, kako naj bi bilo prav  :-\. Imaš prav, tega se  zavedam in glede tega sem že precej napredovala.

Hkrati pa je "slika dogodka" primer, kako zgleda, ko vidiš nek prizor in sklepaš samo po njem.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #87 on: August 30, 2010, 11:58:18 AM »

Ja v bistvu res. Obrazloženo, da ja ne bi kdo mislil, da mi je moral res majce prat kdaj  :D. Še vedno privzgojen oz. vsajen občutek, kako naj bi bilo prav  :-\. Imaš prav, tega se  zavedam in glede tega sem že precej napredovala.

Hkrati pa je "slika dogodka" primer, kako zgleda, ko vidiš nek prizor in sklepaš samo po njem.

ma tko fajn si napisala odgovor, ki se ga meni ni dalo, pa sem še jst dodala, kako sem jaz zastopila  ;D

drugače pa z možem nism še nič dogovorjena, ker ga še nimam  :P
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #88 on: August 30, 2010, 01:04:07 PM »
Kriva je emancipacija, saj ženske z otroci ne govorijo več ali le po deset minut na dan. Posledično si torej vzamejo več časa za ličenje in nakupe, kar vidimo tudi po prostoru ki je v veleblagovnicah namenjen ženskam.  Tako otroci postanejo mevže, zlasti fantki, prisiljeni so odraščati brez prave mame, sledi pa upor in so tako na koncu takšni kakršne jih poznamo.  Seveda se jim je predvsem v zadnjem času nudil denar in materialne dobrine, zato ne enega ne drugega ne cenijo nič, čemur sledi da nastopajo zahteve višje sorte, torej nekaj kar ni prisluženo niti z bontonom v družini.  Takšni otroci kot vemo so produkt emancipiranih žensk, neskrbnih očetov, posledično pa je primeren tudi šolski uspeh, ugovarjanje ne le staršem tudi ostali okolic, pa naj si bo učitelju, šefu ali policaju.  

Ker družba niti ne ve kako se da drugače živeti kot po kopitu trenda tačas, ti isti otroci krojijo usodo naslednjim generacijam zato pač razlika med spoloma bo vedno večja, saj očitno poti nazaj ni več. In pot nazaj je takšna da bi ženska ostala ženska, moški pa moški.  To seveda v dobesednem pomenu, zato naj ženska vsaj svoje otroke zna vzgojiti za kar niti ličil, niti lepih oblek ne rabi in darilo se ji bo povrnilo samo po sebi.  Moški seveda naj ostane moški, oboje kovač in direktor, saj ženski torej njegovi ženi je nekako prirejeno, da ji ta isti kovač oziroma direktor pred sezono počisti motiko za obdelovanje vrta. Pa kolikor ga je že.

Andres

se podpišem pod tole

Sama sem svoja direktorica in moj partner je svoj direktor. Ko sva se odločila za skupno pot, sva se dogovorila, da sva partnerja, ki bosta enakopravno sodelovala. Ni vedno vse lahko in enostavno, a vse se da s pogovorom, dogovorom, ljubeznijo in s spoštovanjem.

Nihče mi ne bo določal, kaj bom delala ( se ličila, kuhala, žagala, ljubkovala, negovala ali disciplinirala otroka...), ker zmorem vse. In ne bom določala partnerju, kaj naj dela. Ker zmore vse. Sva odrasli osebi, ki se svobodno odločata in se dogovarjata. V mojo roko paše žaga in kladivo, ravno tako kot v moževo. In v njegovo roko paše kuhalnica in metla, ravno tako kot v mojo. On vnaša v najin in starševski odnos moško energijo, jaz žensko. In to bova spoštovala, dopolnjevala, se učila drug od drugega. Kjer bom jaz odpovedala ali bom " premehka", bo dopolnil on in obratno. Vendar je pomembno, da se ne izključujeta, izpodbijata, ampak da nastopata skladno. Zato je to tudi vedno tako težko. A to nikakor ne pomeni, da je discipliniranje, zunanje aktivnosti z otrokom, razvedrilo moževo opravilo, moje pa zagovarjanje, negovanje, spodbujanje k obveznostim. Oba imava vse odgovornosti, delovanje pa je odvisno od počutja, situacije....

Podpisujem se pa samo pod svoje menje. In pod svoje izkušnje. Ker te občutim, jih razumem, zato jih lahko tudi razlagam.

Ženska ni stroj za oplojevanje, rojevanje in zadovoljevanje moškega. Ženska ni stroj. Je živo bitje s svojimi čustvi, občutji, potrebami, zadregami. Kot tudi moški. To moški razume, ampak samo tisti moški, ki vidi in občuti v sebi kaj več kot to, da je poslan na to zemljo, da čim več semen čim bolj široko raztrosi. Enako velja za moškega.

Jaz vidim glavno težavo celotnih odnosov med spoloma v tem, da se ljudje premalo poznajo preden se odločajo za pomembne življenjske korake kot so zveza, poroka, otrok.. Sami sebe. Posledično ne vedo, kaj želijo, kaj potrebujejo, kaj jih žene v nekaj. Kar zgodi se. Po mojem se otrok " ne bi smel kar tako zgoditi ", isto zveza. Nekdo ti piha na dušo in ker ti je dolgčas ali se počutiš zaželjena ali lepa ob njem, se pač greš odnosa z njim. Moški pa pade na ženskino zunanjost, kar mu godi, ker se lahko seksualno zadovolji in še postavlja pred moškimi kolegi. Seveda sedaj govorim o stereotipih.

In se zgodi otrok. Potem se pa začne obtoževanje, če se seveda že ni prej.... Pa nimata časa za to in ono..... v stilu pritoževanja... vedno sem si želela potovati....grem na košarko... grem na pivo s kolegi....bla bla bla  , ko so odgovornosti tu, je med polizan. Klasična zgodba. Se odtujita. Otroke zaposlita s polno obveznosti, da sta čim manj z njimi. Skupne vikende že nekako zgurajo. Onadva oba emocionalno, spolno nepotešena iščeta zadovoljstvo drugje. In življenje mineva.... In kaj sta prenesla naslednji generaciji, svojim otrokom. " Prekrasen " vzorec.

Zato vse te obtožbe, pritoževanja, negativizem ni rešitev, ker samo širi negativno energijo in zbuja odpor. Vsak naj razčisti pri sebi in naredi spremembo v svojem življenju.

Tu se kar nekaj poslpošuje na osnovih lastnih negativnih izkušenj, kot da so sedaj vse ženske hladne, nedostopne matere, ker pač ne živijo samo zato, da spečejo najbolj dober štrudel v vasi. Življenje se pač spreminja in odnosi se psoledično spreminjajo. In moški in ženske moramo svoje vloge v odnosih redefinirati. In prenehati sanjati o preživelih vzorcih.

Ker ženske nismo več odrezane iz izobraževanja in nismo več nepismene kot včasih, zato tudi moški za nas ni več alfa in omega. NAŠ BOG. Sociologi so preko znanstvenega raziskovanja spoznali, da imajo s spreminjanjem sveta in to redefinicijo ravno moški največ težav, ker se počutijo odveč, se bojijo, da bodo postali nepotrebni. Ne bojte se. To se verjetno ne bo zgodilo.  Verjetno ;D In prosim vas, kateri KRALJ se pa še ni pritoževal, upiram, koval maščevanje, ko so mu krono in prestol odvzeli.  ;D

p.s. zakaj toilko odnosov, ki so se začeli v srednji šoli, fakulteti, razpade že pri prvem Saturnovem povratku? Zakaj ima toliko ljudi težave sami s  seboj ob tem povratku?

Se podpišem pod tvoje razmišljanje,kot bi pisala mojega.

Sem ravno v teh dneh razmišljala kako se pravzaprav moški bojijo teh sprememb na ženski.
NE bojte se moški, saj ste prekrasna bitja, začnite cenite sami sebe in boste posledično cenili tudi nas, začnite se spoštovati, premaknite se že naprej,saj ni težko in ne bojte nas prositi za pomoč, za podano roko, saj to ni sramotno, to je pogum in zapomnite si že, da vas imamo zelo rade, da vas cenimo, spoštujemo, saj imamo tudi same sinove,da pa doumite že enkrat, da smo začele imete rade tudi same sebe, da smo se začele spoštovati, se zavedati same sebe in veseli bodite tega. Verjetno bi bili vsega tega tudi zelo veseli za svoje mame in tudi za svoje hčere. Saj smo vendar vsi na tem istem planetu, planetu Zemlja, vsi enaki, vsi enakovredni, pa vendar tudi vsi različni (ne samo po spolu) in tako zelo lepo se lahko dopolnjujemo,se učimo en od drugega, te razlike nas tako zelo lahko bogatijo, samo malce ljubezni in spoštovanja najprej vsak sam pri sebi, da bo lahko dajal še drugim...

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #89 on: August 30, 2010, 02:48:42 PM »

Evo Rena ker se spominjam tega, bom kar tu napisala.
Dogajalo se je na letalu, zraven tudi slepa potnica s seboj je imela psa vodnika, baje so imeli postanek pred nadaljnim letom. Ker se gospa ni želala sprehoditi med odmorom, menda  znanka pilota, je le ta odpeljal njenega psa na zrak.
 Ko je vse to videla okolica, potniki in ne vem kdo še,  to sliko: Pilot s psem vodnikom, so se zgražali nad dogotkom, beri bolj kakor nad dogodkom, nad tem da jih je vozil slepi pilot.
Kaj je bilo v resnici, pilot je le odpeljal psa na zrak-potrebo.
Zaključek pa si itak ti dodala, če ne poznaš ozadja ne moreš....s...
S tem da je ta pilot potem izgubil tudi službo.
Nauk sledi,
brez mojega komentarja.

By  :-* :-*
« Last Edit: August 30, 2010, 02:50:59 PM by luana »
Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI