Author Topic: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči?  (Read 107842 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči?
« Reply #45 on: February 20, 2008, 03:33:11 PM »
Jaz sem se itak že včeraj z Neno strinjal, torej se tudi s Princes in Teo. 
Kljub vsemu menim, da je malo prepozno za predramljanja. Ženske ste po večini izgubile zaupanje moških kar pomeni, da vas je zavozila manjšina ki je za seboj potegnila še druge, od temeljnega duha biti ženska pa tako ni več ostalo veliko.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #46 on: February 20, 2008, 03:42:45 PM »
Hehehe, Andres...Nikoli ni prepozno, ženska energija se zelo bliskovito prebuja in dok rečeš keks bo preplavila cel naš planetek...sam še mal, da pride do kritične mase in preobrazba je tu ;)
Treba kdaj na svet pogledat tudi skozi rožnata očala, Andres in z malce več vere in zaupanja v ljudi, pa čeprav so to ženske ;) :o
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #47 on: February 20, 2008, 03:53:24 PM »
Ajssss, it's getiing hot here  ;D ;D ;D
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #48 on: February 20, 2008, 03:56:23 PM »
Oh Andres, prebujajo se Ceres, Pallas-Atena, Juno in Vesta ..... vse iz dobe Velike matere oz. Raka.  ;D
Ni nenavadno, da jih vključujemo že v astrološke interpretacije  ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #49 on: February 20, 2008, 04:04:03 PM »
Točno tako, Tea...Kali sicer res ruši, vse kar je za zrušit...ampak potem nastopijo druge dame..Isis z vsemi tremi aspekti ženske, Quan Yin s prebujanjem sočutja, Marija Magdalena s svojo brezpogojno ljubeznijo deluje z višje plasti zavesti,...in pa Afrodita tudi prispeva svoje s svojo ženskostjo in zapeljivostjo...To so vse boginje, ki so zelo prisotne v tem našem času in prostoru in tudi zelo dostopne za stopit v komunikacijo z njimi ;)

Tako da Andres dragi...bo še pestro in zabavno :P
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #50 on: February 20, 2008, 04:09:17 PM »
Tako je Nena ...

Zdajle grem kuhat kosilo za dragega, ki prihaja ......

In Andres, da nas na koncu še ne boš sit v svej naši materinskosti, nežnosti in ženskosti.  :)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #51 on: February 21, 2008, 01:20:13 PM »
Nema ništa. Pri meni so si ženske v velikem delu točke zapravile.  Kaj čem! Preveč nekega nasuvanja, izpostavljanja, preveč vsega skupaj je, da bi sploh lahko pridobil  kakršno koli zaupanje do polovice svetovne populacije .
Znano je namreč, da toliko svinjarije, ljubosumja, posesivnosti, nevoščljivosti, obrekovanja, ++ kot jo stori ženska, moški ni zmožen narediti.  In če kdo mora biti previden pri izboru, je to brez dvoma moški.  Sicer pa zaslepljenost moškega lahko privede do tragične prihodnosti, ne le njega samega, temveč tudi naslednjih generacij.  In seveda. Za to so po večini krive ženske.  Naslov kot vidite je kar pravi. Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči.

Cerkev to ve že dolgo in zato nič čudnega, če ženske služijo kot nune in kuharice tam.  Od tam ste ženske hotele višje, prišle tudi do dobrih položajev, kar je načeloma dobro, če gre za žensko, ki ne manipulira s svojo poslovno okolico, kot to dela doma z možem ini celo z otroki.. Hočete iste plače za ista delovna mesta, kar je tudi prav. Seveda pa se nikoli ne obravnava dejstva, da ženske niste začele od začetka. Torej niste začele pri lovu divjadi za preživljanje svoje družine, niste se še lotile raznih težaških del, kot je recimo gradbeništvo, vidimo pa torej ženske na riti v domala vseh uradih.  Hmm. Naj bo stokrat tista Vesta in vse našteto, vse to nam ne prinaša nič dobrega. Če ženske menite drugače vas nosi ego.

Andres
« Last Edit: February 21, 2008, 01:40:48 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #52 on: February 21, 2008, 01:58:20 PM »
Andres...ne bom ti oporekala sploh..Vsak ima pravico do svojega mišljenja in pogleda...Pustimo se presenetit ;)..Tvoje izkušnje so pač takšne in prav je tako...spoštujem tudi tvoje mnenje, čeprav se ne strinjam z njim popolnoma..je res kar pišeš,ma zadeve se spreminjajo...
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #53 on: February 21, 2008, 02:10:34 PM »
Hvala ker mi pustiš vsaj to pravico do osebnega mišljenja Nena. Vendar ne vidim, da bi se zadeve kaj spreminjale.
Sicer pa je res, da ima vsak od nas svojo izkušnjo, ki je pretekla, ali ki še traja. S tem v zvezi so določeni tudi življenjski pečati in konkretno moj so nanaša izključno na ženske. Iz tega razloga sem bolj pozoren in pa seveda posledično tudi večji kritik.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Princes

• Mojster
« Reply #54 on: February 21, 2008, 02:22:01 PM »
Andres, moram priznati, da si napisal čisto resnico. Res je tako. Ampak stvari se spreminjajo. Če pogledaš samo na delček ženske populacije foruma boš videl, da poskušamo biti tisto kar smo, čeprav nas je v življenju neslo točno v tisto smer, ki jo opisuješ - saj za sebe lahko potrdim.

Z leti nastopi čas za modrost, čas, da spoznaš kdo si, kaj je namen tvojega bivanja. Kot je Nena napisala spoznati moč resnične ljubezni, spoznati boginjo v sebi in pokazati sebi in partnerju ter celemu svetu, da sem ženska, ki premore milino, ljubezen, toplino, sočutje, razumevanje, sposobnost odpuščanja sebi in drugim, pa čeprav je to zelo težko vsakodnevno uresničevati. Nikoli ni prepozno začeti.  :)

"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #55 on: February 21, 2008, 02:50:34 PM »
Princes, to si pa res lepo napisala :)
Se popolnoma strinjam s tabo....in mislim, da bo tudi Andres počasi videl, da nismo ženske več takšni "zmaji" kot smo bile nekoč.. ;)
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #56 on: February 21, 2008, 03:15:32 PM »
Andres, moram priznati, da si napisal čisto resnico. Res je tako. Ampak stvari se spreminjajo. Če pogledaš samo na delček ženske populacije foruma boš videl, da poskušamo biti tisto kar smo, čeprav nas je v življenju neslo točno v tisto smer, ki jo opisuješ - saj za sebe lahko potrdim.

Z leti nastopi čas za modrost, čas, da spoznaš kdo si, kaj je namen tvojega bivanja. Kot je Nena napisala spoznati moč resnične ljubezni, spoznati boginjo v sebi in pokazati sebi in partnerju ter celemu svetu, da sem ženska, ki premore milino, ljubezen, toplino, sočutje, razumevanje, sposobnost odpuščanja sebi in drugim, pa čeprav je to zelo težko vsakodnevno uresničevati. Nikoli ni prepozno začeti.  :)

Veš Princes z nekaj posti se celotno moško populacijo ne da kupiti. In kot praviš z leti nastopi modrost ter spoznanje bivanja. To se mi zdi smešno napisano, saj vendarle vsaka ženska nosi svoja leta in torej vsaka bo iskala svoja leta modrosti, vmes pa za seboj pustila toliko in več trupel. 
Glede ženske miline in ljubezni. Te ni več v obsegu kot nekoč. Je šla v istem trenutku, ko ste šle v fabrike delat. Do takrat ste bile doma in otroci so bili vsaj normalno vzgojeni, nadalje pa tudi boljši možje, očetje, moški.  Izrodki se seveda rojevajo še danes, ni pa izključeno, da so takšni spet zaradi matere ki ne premore biti ženska, ne premore tiste miline in materinske ljubezni, temveč je to gad, ki je vendarle tudi moškega spola.

In Nena. Napisala si da bom videl, da niste več takšni zmaji kot nekoč.  Glede na moje okolje vidim da ta glavni val v Slovenijo šele pride. V teh letih, kar sem zdoma se je proces ženskosti odvijal točno po severnem principu tudi v Slovenijo. Za primer dam tisto spolno nadlegovanje v službi in na javnem mestu, ki je bilo zelo opevano pred nekaj meseci. To je bilo v mojem krogu moderno pred desetimi leti. Na to se je obesila vsaka ženska, pa če je bila nadlegovana ali ne.  Sem pa bil pred nekaj meseci v enem baru s prijateljem. Po polnoči, ko se glavna masa žensk notri nasuje sta dve tudi pristopile k nama, predvsem druga pa je mojega prijatelja zagrabila za jajca in mu rekla: "Dober ud je tule notri."  In to se seveda gleda kot spolno nadlegovanje, vendar ženska kot vem za kaj takega še ni bila obsojena.
Sodišča. Ženski se verjame, moškemu ne, in v obravnavah vedno ali skoraj vedno zmaga ženska. Spet v mojem okolju kroži primer ko je ženska tepla moškega, fizično in psihično, šel je k zdravniku in dobil potrdilo, da je bil tepen. Ko ji je rekel, da jo bo tožil mu je lepo povedala. "Kdo pa ti bo verjel? Jaz sem ženska."  In imeti luknjo več kot moški očitno pomeni tudi privilegij ne samo v službi, tudi na sodišču, zato ne čutim nikakršnih sprememb na bolje.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #57 on: February 21, 2008, 03:22:08 PM »
Andres, verjamem tvojim zgodbam in izkušnjam...Vem, da so ženske tudi takšne in včasih celo hujše kot moški...ampak verjamem pa tudi v spremembe, ki se dogajajo in vem, da je dosti žensk, ki jim to ni več všeč in delajo na tem, da najdejo tisto zgubljeno žensko v sebi,  ki  je točno takšna kot jo je opisala Princes...Tudi sama delam precej na sebi in se spreminjam..in ja, takoj zamenjam službo in ostanem doma kot ženska, ki je vredna vsega spoštovanja, samo zato, ker je ženska in živi svojo sveto misijo... :)
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #58 on: February 21, 2008, 03:46:03 PM »
Nena.  Ti in še ene tule, kot še nekatere, ki jih poznam osebno in neosebno res nekaj delate. Vendar to ne odtehta poravnave vsega dreka, ki ste si ga nakopale z leti.
In to pot si upam objaviti odstavek maila, ki sem ga prejel pred časom, saj navezuje se tudi na tole temo. Preprosto gre za žensko, podobno vsem vam, ki jo nadvse cenim.  Poredko ne najdeva skupnega jezika, kot med drugim ne pri manipulacijah in to je točno del njenega maila, ki zadeva ženske. Ne pozabimo, da je manipulacija tudi črna magija.  No, kako ženska manipulira je napisala kar sama in kot rečeno bom dal izrez iz maila sem spodaj.

Naj ti se to povem, moski veste samo toliko, kot vam zenske dovoljujemo. Kot
vemo so najbolj sposobne, mocne in vidovite in carovnice ­ zenske iin vse kar
moski vedo, vso to znanje je prislo iz zenske, saj moc se nahajaj tam, kjer se
rojeva novo zivljenje ­ v vesolju ­ v maternici,
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #59 on: February 21, 2008, 03:57:27 PM »
Andres...je pa še ena stvar v katero zelo verjamem in to je zakon vzroka in posledice..ter zakon privlačnosti... 8) Mislim, da to ne rabi komentarja... :)
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115