Author Topic: SOLARNI IN LUNARNI POVRATEK  (Read 134168 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline klarus

• Mojster
Re: SOLARNI IN LUNARNI POVRATEK
« Reply #60 on: October 01, 2008, 03:06:22 PM »
V solarnem letu je seveda v solarnem horoskopu najpomembnejše sonce.

Torej bomo gledali v katero hišo pade in kakšne aspekte tvori z drugimi planeti.
sonce mi pade v 8. hišo.....torej lahka pričakujem preobrazbo..predvsem notranje...še eno leto čistke ::)

sonce ima naslednje aspekte
kon z marsom...
sekstil s saturnom in jupitrom...tu lahka pričakujem kombinacijo srečnih dogodkov in postavljanja stvari na svoja mesta

trigon z uranom in asc...velika potreba po svobodi......uranovske odločitve.... ;D

kvadraz z neptunom in s.zanko in kironom.....očitno bom še bol sanjava oz z največjim veseljem nekje bluzila....

asc je v ribih....kot da že nisem dovolj ribja ::) ;D
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #61 on: October 01, 2008, 05:26:19 PM »
Sonce v 8 hiši je zelo pomembno, tako je Klarus. Torej gre za globalne spremembe, odločitve, ki bodo imele dolgoročne posledice. Torej v tem letu, čloek doseže cilj, ki je zanj življenjskega značaja. Lahko bi rekli gre za življenje in smrt.

Še posebno, če je zraven Mars, potem itak da akcije bodo in to če ne drugač kar z glavo skozi zid, lep trigon na Urana pa bo seveda pomagal, da boš odločno in nepopustljivo osvajala. S tem seveda pridobivaš tudi na svojem samozaupanju in zelo težko boš v tem letu sprejemala kakšne kompromise. To je belo ali črno, vse ali nič. Sicer pa v tem letu lahko pridobiš izjemno moč, ki te bo spremljala še vse življenje. To je notranji potencial.

Kvadrat Neptun ti lahko nosi samo to, da boš opuščala predsodke, prepričanja .... Pa naučiti se boš morala, da vse kar se vidi trdno ni rečeno, da tudi je. Zato ne boš mogla živeti plansko, pač pa po navdihu, če ne bo zapel zraven svojo pesem Kiron. Hm, včasih tudi skozi poškodbo, da malo premislimo ... o vsem.
Sicer pa lahko s tem aspektom uresničuješ svoje sanje.
Predvsem ta aspekt kaže, da se niti ne zavedaš kako velike korake delaš v tem letu....

Moram še tvojga solarca videt, kaj če bi ga prilepila gor, da mi prihraniš delo? Ne vem kakšne orbise si vzela.
Malo več bom napisala kasneje, zdaj imam stranko

ang:
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline tia13

• Uporabnik
  • **
  • tia13
« Reply #62 on: October 01, 2008, 06:01:36 PM »
ok gremo še enkrat probat????? ;) sonce mam v deseti hiši v dvojčkih,povezano je z samo mojo kariero....mogoče bo trdo delo poplačano,hm upam
aspekti so sledeči :(
trigon z lunco v 2.hiši,po moje malo problemov z dinarčki,bodo kar uhajali,ampak se bom zvlekla
opozicija z merkurjem ter venero v 10.hiši,hm definitivno se mi bo nekaj to leto, oz. mi se že dogajajo spremembe v službi,ki jih ne dohajam
sekstil z marsom v 12.hiši v levu,no clue nekaj povezano z mojo podzavestjo
kvintil z saturnom v 12.hiši device,spet jaz,možno še nekaj povezanega z mojo družino ker mi aspektira na 4.hišo v natalu,maybe
kvadrat z uranom v 7.hiši rib,hm i need help :o
trigon z neptunom,true node,kironom v 6.hiši v vodnarju,vau nekaj v povezavi z mojim zdravjem,načinom življenja,mogoče sprememba starih vzorcev povezanih na to hišo....
opozicija z plutonom v 4.hiši vkozorogu,hm moj dom,neka nasprotja se bodo pojavljala,če se že ne....
kvadrat z asc v devici,hm ja no malo se bom mučila tukaj ampak po moje bom morala določene stvari,v svojem življenju odvreči,ker so odslužile namen...
tea vem da ta analiza,še zdaleč ni to kar bi ti rada videla,ampak se trudim,rabim pa še kar nekaj časa,volje ter izkušenj pa bo
pozzz od zelene :-\ ang:

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #63 on: October 01, 2008, 07:41:56 PM »
tudi pri meni je v novem solarcu sonce v 8. hiši, ki pa je v konjunkciji s Saturnom ( previdno, poičasi, trdno ). Sonce tvori trigon z Jupitrom, ki pa je v 1. hiši ( malce sreče ne škodi ).

Saturn, ki je v konj. s soncem je v opoziciji z Uranom ( v 3. hiši ); Pluton je v konjunkciji z ASC ( transformacija, globinsko čiščenje ), najbolj pa mi seka v oči polna 9. hiša ( Luna, Mars, Merkur, Venera )- ( povezava s tujino?).

ASC v strelcu, Jupiter v 1. hiši., polna 9. hiša.... ::)

Se mi zdi, da je nanizanih kar nekaj pokazateljev za temeiljite osebnostne spremembe in posledično načina življenja, ki me bo zaznamovalo v dolgoročnem smislu ( čiščenje, odpiranje, širjenje )( decembra mi tudi progresivna luna preide iz vage v škorpijona ). Čiščenje se nadaljuje  ;)

http://shrani.si/f/44/zW/lmNmqZF/astro32gw29taja200810163.gif

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
« Reply #64 on: October 01, 2008, 10:26:05 PM »
ok gremo še enkrat probat????? ;) sonce mam v deseti hiši v dvojčkih,povezano je z samo mojo kariero....mogoče bo trdo delo poplačano,hm upam
trigon z lunco v 2.hiši,po moje malo problemov z dinarčki,bodo kar uhajali,ampak se bom zvlekla
opozicija z merkurjem ter venero v 10.hiši,hm definitivno se mi bo nekaj to leto, oz. mi se že dogajajo spremembe v službi,ki jih ne dohajam
kvintil z saturnom v 12.hiši device,spet jaz,možno še nekaj povezanega z mojo družino ker mi aspektira na 4.hišo v natalu,maybe
trigon z neptunom,true node,kironom v 6.hiši v vodnarju,vau nekaj v povezavi z mojim zdravjem,načinom življenja,mogoče sprememba starih vzorcev povezanih na to hišo....
opozicija z plutonom v 4.hiši vkozorogu,hm moj dom,neka nasprotja se bodo pojavljala,če se že ne....
kvadrat z asc v devici,hm ja no malo se bom mučila tukaj ampak po moje bom morala določene stvari,v svojem življenju odvreči,ker so odslužile namen...
tea vem da ta analiza,še zdaleč ni to kar bi ti rada videla,ampak se trudim,rabim pa še kar nekaj časa,volje ter izkušenj pa bo

Ja pa jade...zelena pa taka ???
Jaz sem zelena, ker ne razumem niti besede napisanega :'(
opozicije ??? trigoni ??? kvadrati ???

Huh, tale bo pa huda, bova medve z mojo metlo, kar pred vrati ostale ;D
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline tia13

• Uporabnik
  • **
  • tia13
« Reply #65 on: October 01, 2008, 11:08:06 PM »
jah jaz sebe imam za zeleno v teh stvareh ker določene stvari oz kar precej stvari se moram še glede astrologije naučit potem šele probat analizirat i nato lahko rečem da mi ta stvar leži.... polic:do takrat pa sem in še bom vfazi učenja in zbiranja informacij,ki bi mi lahko malo bolj pomagale vse to malo bolje razumeti...itak se pa cel lajf učimooo,vsak ima svoje mnenje,pozzz pa nočko bejbe :) :)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #66 on: October 02, 2008, 07:08:42 AM »

No pa poglejva še tvojo karto

Sonce je res v 10 hiši solarni hiši. To je leto, ko se bo izoblikovala tvoja nova identiteta napram družbi in zunanjemu svetu. Začela se boš zavedati, kakšno vlogo pri tem igraš in kakšno želiš igrati. Tvoj družbeni status bo pomemben, prav tako vprašanja kariere .... v spremembo 10 hiše pa vključujemo tudi spremembe, ki se tičejo statusa, kot je poroka, ločitev itd....

Vsekakor je to leto, ko na poklicnem področju in v karieri dosežemo nek pomemben status.

Sonce je v tesni konjunkciji z solarno Venero, ki sicer v življenje nosi več vprašanj glede odnosov. Tudi osebni odnosi doživjo neko spremembo, lahko gre za preoblikovanje ali pa novo zvezo, ki doživi spremembo.
Glede na to, da v natalnem horoskopu Venera in Sonce nimata aspektov, potem tudi tema v solarcu ne bo tako hudo intenzivna.
Bi pa rekla, da boš z tem aspektov na novo ovrednotila svojo vlogo v družbi.

Sonce je tudi v konjunkciji z R Merkurjem. Tole pa bo že malo bolj pomemben aspekt.
1. Merkur je tudi v tvoji karti R
2. V solarcu je ponovil in bo ponovil neko pot v tvojo zgodovino, prinesel na plano nekaj stvari, ki jih boš morala še postoriti, če boš hotela tisto, kar sem zgoraj napisala.
3. Ta merkur je tudi vzhajajoči planet na MC v Dvojčku /kar pomeni, da je kotni/ in tak planet bo skupaj s soncem ne glede na druge aspekte povedal največ o tvojem solarnem letu.

Torej R Merkur v Dvojčkih, katerih že itak dispozitor tudi je - je zelo pomembna tema. Zdaj da ne pišem vsega, boš že prebrala po zapiskih.  ;D

Vsekakor bo šlo za potrebo po globalnem razmišljanju kam tvoje življenje pelje in kje si želiš biti. Postala boš občutljiva na besede, dogodke, okolico, sodelavce, vedno znova boš sebe spraševala in izpraševala in iskala določene motive, zakaj se nekaj dogaja.
Lahko pride do popolnoma drugačnih stališč in pogledov, kot si jih imela do sedaj v svojem življenju. Gre za izziv, tako da bodo teorije, s katerimi si do sedaj furala, doživele preobrazbo in navade in razmišljanja bodo postale in ostale samo tiste iz tvojega jedra.
Torej greš nazaj, da boš odkrila svojo identiteto.

Merkur je v natalu v 12 hiši in dela opozicijo na Urana v 6 oz. T kvadrat z tvojo natalno luno na MC
Ta tema se bo intenzivno sprožala, torej nova služba, nov status, novi odnosi, nov vsakdan ......
In zanimivo tudi kvadrat na MC v natalu - no pa smo pri temi, ki jo letošnji solarc opisuje kot najpomembnejšo.

Solarno sonce, venera in v tvojem primeru bomo še šteli tudi Merkur je v trigonu tudi na Neptuna, lep apekt, ki ti lahko prinese uresničitev tvojih sanj. To je lahko zelo kreativno leto, ki bo v tvoj vsakdan prinesel sanjsko počutje, delovanje .... Tvoje sanje se bodo drugim mogoče zdele nerealne, vendar je to tista prelomnica, ko jih ti zase lahko izživiš. Ne boj se punca ...  ;D

Potem imava še to solarno konjunkcijo v trigonih z Saturnom in Plutonom v tvoji natalni 5 ..... in v tvojo solarno 2 hišo .....

tole se itak že navezuje tudi na solarno konjunkcijo sonca venere ... /5 hiša-otroci, ljubezen, hobi, kreativnost/
Ne pozabi, da je 2 hiša hiša Venere !!! torej sprememba vrednot - kako vidiš sebe, kako se ceniš, spoštuješ, kaj lahko daš, kaj lahko pričakujše v odnosih. Temeljita sprememba te teme ....

Solarno sonce trigon natalni Saturn - daje protiutež trigonu na Neptuna. Torej sanje, ki bodo imele neko realno osnovo, da se bodo lahko manifestirale
Solarno sonce in Pluton - Itak da sva pri malih smrti, transformacijah in spremembah

Resnično lahko rečeš, da po tem letu ne bo nič več tako, kot je bilo.

Boš še pogledala po literaturi, če ne bom predolga...... sem ti dala samo izhodišča. Zdaj tole dobro naštudiraj, potem gremo pa naprej.

Opozorila bi samo še to.... tale solarc velja šele od tvojega RD 2009 naprej.  ;D ;D ;D

www.Astro-Star.net

Offline klarus

• Mojster
« Reply #67 on: October 02, 2008, 07:30:56 AM »
Sonce v 8 hiši je zelo pomembno, tako je Klarus. Torej gre za globalne spremembe, odločitve, ki bodo imele dolgoročne posledice. Torej v tem letu, čloek doseže cilj, ki je zanj življenjskega značaja. Lahko bi rekli gre za življenje in smrt.

Še posebno, če je zraven Mars, potem itak da akcije bodo in to če ne drugač kar z glavo skozi zid, lep trigon na Urana pa bo seveda pomagal, da boš odločno in nepopustljivo osvajala. S tem seveda pridobivaš tudi na svojem samozaupanju in zelo težko boš v tem letu sprejemala kakšne kompromise. To je belo ali črno, vse ali nič. Sicer pa v tem letu lahko pridobiš izjemno moč, ki te bo spremljala še vse življenje. To je notranji potencial.

Kvadrat Neptun ti lahko nosi samo to, da boš opuščala predsodke, prepričanja .... Pa naučiti se boš morala, da vse kar se vidi trdno ni rečeno, da tudi je. Zato ne boš mogla živeti plansko, pač pa po navdihu, če ne bo zapel zraven svojo pesem Kiron. Hm, včasih tudi skozi poškodbo, da malo premislimo ... o vsem.
Predvsem ta aspekt kaže, da se niti ne zavedaš kako velike korake delaš v tem letu....

Moram še tvojga solarca videt, kaj če bi ga prilepila gor, da mi prihraniš delo? Ne vem kakšne orbise si vzela.

ang:
se pravi to bo leto, ko bom dokončno zaključila nek obdobje :D

zanimivo, kako se vse sklada..ker po numerologiji mi to leto pride leto puščavnika

še solarna karta http://shrani.si/f/34/L0/4g5tJqn4/astro32gw01klara20081021.gif
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #68 on: October 02, 2008, 07:42:01 AM »

ang:
se pravi to bo leto, ko bom dokončno zaključila nek obdobje :D

zanimivo, kako se vse sklada..ker po numerologiji mi to leto pride leto puščavnika

še solarna karta http://shrani.si/f/34/L0/4g5tJqn4/astro32gw01klara20081021.gif

Klarus, hvala

ampak jaz solarca vedno gledam skupaj z natalnim.

ang:
www.Astro-Star.net

Offline klarus

• Mojster
« Reply #69 on: October 02, 2008, 07:58:45 AM »
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #70 on: October 02, 2008, 08:26:26 AM »
popravljam :D

http://shrani.si/f/u/B0/cowniQI/astro31gw01klara20081022.gif

Hvala

No, vidiš, to je pa čist druga slika. Veliko bolj pregledno je, če narediš solarca na natalnega, ker imaš takoj jasen pogled kaj se dogaja.

No, zdaj še malo lahko pokomentirava tvoje solarno Sonce.
Torej gre v 8 ......... meni je najbolj všeč sektil na Jupitra v tvoji solarni 11. Torej ta aspekt vseeno dodaja, da boš kar precej med ljudmi in prijatelji ti bodo v iskreno pomoč pri premagovanju tvojega novega live-stila  ;)
Mars ima že kar malo večji orbis ... sem gledala, da sta tudi v natalu v široki konjunkciji in glede na to, da je tradicionalni dispozitor ... bi rekla ajdi, naj bo!

Naslednje pomembno .. kvadrat z Neptunom /sem že pisala/ ...pa trigon z Uranom  - tale je pa najpomembnejši sončev solarni aspekt.
Kajti Uran je tudi kotni na solarnem AS

Glede na že ugotovljen sektil med solarnim soncem in jupitrom, bi rekla, da bo tole pomembno vplivalo na tebe in tvoje odnose z ljudmi, prijatelji ... na pomembne odnose v tvojem življenju. Vsekakor bodo okoliščine vedno nekoliko presenetljive, mogoče se vključiš celo v neko skupino, začneš resno študirati astro itd...ali katero podobno Uransko temo. Vsekakor pa bo Uran poskrbel, da boš nekoliko čudaška ... hehe

Zdaj lahko pogledava še MC, ki ti pade v Strelca ... torej bodo teme, ki zadevajo znamenje Strelca še posebno aktualne. Povrhu je to še tvoja natalna 9 hiša .... učenje, študij ... kar seveda napoveduje tudi Uran na AS ... tako boš vedela kje ....

Kotna Venera je v tem primeru pomembna. Pade tudi v sektil na tvojega natalnega Merkurja, kar nama govori o učenju drugačnih vrednot, drugačnih odnosov, drugačni življenjski filozofiji in vrednotenju življenja ki ga živiš.

Ta solarni aspekt bo sprožil vprašanje tvojega T kvadrata Uran Merkur ......v natalcu /torej bo šlo tudi za vprašanje ljubezni, erotike itd./

No ... zdaj pa se loti še lunce, pa bova skupaj dokončali .....

www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #71 on: October 02, 2008, 08:35:49 AM »
tudi pri meni je v novem solarcu sonce v 8. hiši, ki pa je v konjunkciji s Saturnom ( previdno, poičasi, trdno ). Sonce tvori trigon z Jupitrom, ki pa je v 1. hiši ( malce sreče ne škodi ).

Saturn, ki je v konj. s soncem je v opoziciji z Uranom ( v 3. hiši ); Pluton je v konjunkciji z ASC ( transformacija, globinsko čiščenje ), najbolj pa mi seka v oči polna 9. hiša ( Luna, Mars, Merkur, Venera )- ( povezava s tujino?).

ASC v strelcu, Jupiter v 1. hiši., polna 9. hiša.... ::)

Se mi zdi, da je nanizanih kar nekaj pokazateljev za temeiljite osebnostne spremembe in posledično načina življenja, ki me bo zaznamovalo v dolgoročnem smislu ( čiščenje, odpiranje, širjenje )( decembra mi tudi progresivna luna preide iz vage v škorpijona ). Čiščenje se nadaljuje  ;)

http://shrani.si/f/44/zW/lmNmqZF/astro32gw29taja200810163.gif

Taja, tudi tebe prosim, če lahko prilepiš solarca na natalni horoskop. Tako je slika bolj pregledna. Hvala

ang:
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #72 on: October 02, 2008, 09:32:23 AM »
tudi jaz popravljam  :D

ja, tale karta je definitivno bolj pregledna...joj kakšna gneča v natalni 2. hiši in v solarcu v 9. hiši  ::)

http://shrani.si/f/2e/8u/1hlB5wM1/solarinnatal.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #73 on: October 02, 2008, 09:56:12 AM »

ja, tale karta je definitivno bolj pregledna...joj kakšna gneča v natalni 2. hiši in v solarcu v 9. hiši  ::)

Hehe, se te "lotim" takoj, ko bom imela kakšno minutko spet prosto. Ob 10h  začenjam z tečajem astro .....

Objemček  ang:
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #74 on: October 02, 2008, 10:27:38 AM »

Hehe, se te "lotim" takoj, ko bom imela kakšno minutko spet prosto. Ob 10h  začenjam z tečajem astro .....

Objemček  ang:

:D tole pa je prava škorpijonska terminologija ( " se te lotim " )  :D

objemček nazaj  ;)