Author Topic: SOLARNI IN LUNARNI POVRATEK  (Read 137144 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
SOLARNI IN LUNARNI POVRATEK
« on: March 20, 2007, 01:37:32 PM »
Danes sem malo študirala moj lunarni cikel in sem naredila tudi lunarni povratek.

Me zanima, koliko orbisa upoštevate pri tej tehniki. Glede na hitre prehode lune, bi rekla, da najbrž da manj kot v solarcu.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: SOLARNI IN LUNARNI POVRATEK
« Reply #1 on: April 25, 2007, 10:50:19 PM »
Tea,

kolikor vem gre pri solarnem povratku za dogajanje v enem letu - od roj. dneva enega leta do roj. dneva drugega leta in se uporablja kot " dopolnitev" k progresivni, tranzitni karti. Za kaj pa gre pri lunarnem povratku - oz. čemu služi in kakšna je razlika pri uporabi karte solarnega in lunarnega povratka?

Lepo se ti zahvaljujem za odgovor,

Taja :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2 on: April 27, 2007, 05:09:59 PM »
Prav tako kot solarni povratek govori o temi enega leta, lunarni povratek govori o temi 1 meseca.
Logično je, ker imamo lunin cikel z mlajem, krajci in polno luno v enem mesecu, prav tako ženski cikel itd......

Če hočemo torej ujeti dinamiko meseca podrobno, naredimo lunarni povratek.
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #3 on: May 02, 2007, 11:20:21 AM »
Tea, zahvaljujem se ti za odgovor! :D

Taja

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #4 on: May 22, 2007, 09:38:26 PM »
Tea,

ali daješ večji pomeni tranzitom ali solarnemu provratku, mogoče progresijam ali se ti zdi oboje enako pomembno oz. vplivno na dogajanje v posameznikovem posameznem letu?Zahvaljujem se ti za odgovor,

Taja :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #5 on: May 22, 2007, 09:46:18 PM »
Sama uporabljam sekundarne progresije in tranzite. Solarca le redko naredim, zase, družino in moje stalne dolgoletne stranke, če ugotovim, da bi morala z njim potrditi kakšen predvid, ali če je situacija komplicirana.

Moje mnenje je, da je bolje uporabljati eno tehtniko, skozi katero se čimbolj izuriš in ti daje tudi odlične povratne informacije. Kajti od vseh tehnik, ki bi jih uporabljal, morajo dati enake odgovore na vprašanje.

Sekundarne progresije in dogajanje okrog njih mi vedno povedo notranji razvoj človeka skozi dogodke. Tranziti mi določajo časovni okvir in dogodke, ravno tako zelo upoštevam povratke, tranziti skozi hiše, pa mi tudi nakazujejo daljše obdobje razvoja človeka, torej njegove notranje potenciale, ki bi jih lahko izkoristil.

Pri tem je težko reči kater pristop je dober, ali celo meriti boljši ali slabši. Vsak astrolog ima pač nek svoj pristop in seveda tudi temu ustrezne rezultate.

Važen je rezultat. Seveda pa naj vsak ugotovi pri sebi, kaj mu bolj leži  :)
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #6 on: May 22, 2007, 09:59:26 PM »
Tea, hvala ti za izčrpen odgovor :D Gre torej za to, da se je potrebno poglobiti, izpopolniti v eni tehniki, določeno dogajanje, razvijanje posameznika npr. pa potem lahko "preveris  oz. dopolnjujes s studijem drugih ,druge karte, ki ti lahko dolocen uvid potrdijo.

Sama sem namrec pri sebi gledala / za nazaj seveda kako so bili zunanji dogodki nekaksni sprozilci mojih notranjih sprememb, za katere je bil ze cas in sem bila nanje pripravljena. In to mi nakazujejo tranziti in progresivna karta. Kot si dejala, da gre za notranji razvoj osebe skozi dogodke. Res je fantasticna in zanimiva ta astrologija ;) :D

Hvala ti Tea, :D

Taja

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #7 on: May 23, 2007, 06:43:35 AM »
Sem vesela taja, da se končno pogovarjamo tudi o samem razvoju osebe.

Sami tranziti in progresije sicer res kažejo na dogajanje, ki ga sprožijo skozi zapise v rojstnem horoskopu. Zelo pomembno pa je, kako pripravljen /razvoj, zavedanje/ je človek na posamezen tranzit oz. prehod planeta preko občutljive točke.

Že velikokrat sem v moji praksi prišla do tega, da je bistvena priprava na situacije, ki nas čakajo. Potem v samem tranzitu itak ne vemo točno kaj bi sami s sabo. Nekaj se dogaja, čutimo, dogodki se lahko vrtijo okrog nas, spremembe nastajajo, vendar šele po končanem zadnjem prehodu, lahko ocenimo kje pravzaprav smo in kaj nam je vse skupaj prineslo.
No, potem pa se lahko že spet pripravljamo na nov izziv  ;D

Opaziti je tudi, da ljudje z zelo dinamično karto, pa tudi tisti, ki so jim zunanji planeti pomembni /kot vladarji itd./ veliko lažje prenašajo spremembe.
Ker prav dinamične karte dajejo človeku vseskozi nek potencial premikanja.

Ja, astrologija je zelo zanimiva, če jo enkrat začneš razumeti na pravi način in seveda z njo živeti. Edinstvena je v tem, da prepoznaš sebe, razumeš svojo dušo. Potem lahko razumeš kaj se dogaja, zakaj se dogaja, kako izkoristiti vse vplive najbolje in kar je zame najpomembnejše, kako razumeti druge in sprejeti danosti.
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #8 on: May 23, 2007, 10:43:04 AM »
Tea,

kot si rekla občutno lažje je, če veš, se zavedaš, da se ti nekaj dogaja z nekim namenom " višjim ciljem", da prideš bližje k sebi...pravemu, resničnemu sebi. Razumeš, da se ti je moralo nekaj zgoditi, da moraš čez določeno fazo z namenom učenja, rasti, da boš potem bolj " moder" in pripravljen na nove lekcije ;D. In če še veš vsaj približni časovni okvir, toliko boljše ;) Lažje zguraš tiste hude dni, trenutke, ker veš da bo bolje in da mora biti tako, da bo potem bolje. Seveda, če si pripravljen trdo delati in pogledati realnosti v oči.

Kako lepo in točno si opisala dogajanje, občutenje pod vplivom tranzitov 
- "Potem v samem tranzitu itak ne vemo točno kaj bi sami s sabo. Nekaj se dogaja, čutimo, dogodki se lahko vrtijo okrog nas, spremembe nastajajo, vendar šele po končanem zadnjem prehodu, lahko ocenimo kje pravzaprav smo in kaj nam je vse skupaj prineslo."
 - točno tako - tudi jaz že kar nekaj mesecev vrtim oz. bom rekla, da je bolj pravi izraz niham; upam pa in računam na to ;), da mi bo po avgustu ( 15.8 mi pride T Saturn na ASC ) še kaj več jasno.  ;D

Napisala si da, dinamične karte dajejo človeku vseskozi nek potencial premikanja - tu verjetno misliš na karte, kjer ima človek zapisanih kar nekaj izzivov v obliki težjih, izzivalnih aspektov ..npr. kvadratov, opozicij itd... in ne karte polne trigonov, ki verjetno človeka "polenijo", da teži k uživanju in mirovanju, stagniranju.

Lepo te pozdravljava ( jaz in moj veliki učitelj Saturn  ;D) in ti želim lep sončen dan  :D
Taja
« Last Edit: May 23, 2007, 10:54:00 AM by taja6 »

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #9 on: May 23, 2007, 01:34:45 PM »
Par dni nazaj je kresnil mojega Merkurja. Ja, ni da ni. Dogodki so se sprožali točno na njegov prihod.

Helena, si dobila kakšen genialni preblisk ;)? Gre za konjunkcijo, če sem prav videla ;)

Helena, a ne velja ravno za Urana, da te preseneti - da začne aspekt delovati oz. njegov vpliv prične čutiti že prej kot pravijo "astrološka pravila"?
« Last Edit: May 23, 2007, 01:41:23 PM by taja6 »

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #10 on: May 23, 2007, 04:46:17 PM »
ooo, madonca...še sreča, da si oborožena z znanjem Helena.

Meni pa 3.6. stopita v kvadrat T Uran in Mars, kateraga imam v 4. hiši. Se že veselim :o V računalnik pa mi je strela že udarila pred pribl. dvema tednoma, tako da bom sedaj pazila glede elektrike in ognja, kolikor je mogoče.

Vse lepo Helena :D

Taja

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #11 on: May 24, 2007, 05:37:03 AM »
Tema je zanimiva, pa naj tudi jaz malo skrenem

Moj vladar karte URAN se v tranzitu sproža predvsem nepričakovano. Ugotavljam pa da se dogodki vrstijo že v vsaj 4˘prej ko se aspekt dovrši.
Sicer pa se pri meni kar naprej nekaj dogaja, tko da itak ......  :o ;D :P
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #12 on: May 24, 2007, 09:06:07 AM »
Tok vas je lepo brat  ;) Sem si rekla, da ko nardim faks začnem z astrologijo, ker drugače ne bom nikoli faksa končala. Do takrat pa uživam v branju... tko da vi kar skrenjujte s teme  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #13 on: May 24, 2007, 09:04:44 PM »
Jane,

si me kar spomnila, ko sem bila pred leti študentka v Lj. - sem imela v študentu eno mizo s študijskim gradivom, drugo mizo pa polno astrološkega gradiva. Dvakrat lahko ugibaš za katero mizo sem bolj pridno sedela ;D

p.s. faks sem pa tudi v roku končala ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #14 on: May 24, 2007, 09:07:29 PM »
Za tole Taja, sedi - pet - odlično /ali bi morala reči 10/  ;D
www.Astro-Star.net