Author Topic: sanje  (Read 78687 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: sanje
« Reply #75 on: February 22, 2014, 08:53:34 AM »
Ostala je cela.

No, vidiš, se premikaš proti sreči, super, sem vesela zate :-*

Potrjeno...kot splošno ljudsko mnenje, da prinaša sreča, je tako tudi s sanjskim simbolom  :D

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #76 on: February 22, 2014, 08:56:00 AM »
Meni se je to začelo dogajat zdaj.
Po eni strani sem navdušena, ker je zanimiv pojav ...
Ker sem skeptik, razmišljam, kaj to povzroča in če so samo naključja.
Če je kaj več na tem - od kod pridejo te informacije?

Ne boj se te sposobnosti, ampak se ji prepusti... Prihodnost bo pokazala, ali boš to še nadgrajevala. Glede izplačila dediščine pa si lahko imela kljub temu, da nisi več zavestno mislila na to, v svoji podzavesti zapisan čas, ko se naj bi razpletlo. S tem pričakovanjem se je povezala še energija misli - namena plačila. I think  8)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #77 on: February 22, 2014, 09:01:21 AM »
Če ne bom jaz nehala sanjat takih sanj, no...

Sem sanjala, da smo bili v hiši in da se je ta hiša začela rušit. K sreči smo bili vsi sicer clei, vendar pa vseeno. Hiša se je čisto sesula, potem smo se pa pogovarjali, kako bova midva z dragim še enkrat pričela obnavljati skupaj s taščo in tastom ter da bomo sedaj drugače porazdelili hišo in prostore.

Samo vseeno, vseskozi imam neko rušenje  ???

Jaaa, Saša, rušiš kar je staro in zgradila boš novo Sašo, to ti govorijo sanje.
Hiša smo mi sami, naša osebnost in očitno rušiš neko staro Sašo...
Tudi sanje o mucki ti govorijo o tem, da je nekaj umrlo, čas je za novo rojstvo oz. novo gradnjo hiše, gradnjo nove Saše... ;)
Pri tem ti bo očitno pomagal tvoj dragi in njegovi bližnji....

Nimam kaj dodat...hiša je res dom naše osebnosti, naše duše. Spreminjanje...sicer je klet kao podzavest, podstrešje um...ti pa prerazporejaš prostore...skupaj z novo družino...še vedno stara...pa tudi drugačna, nova.  :-*

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #78 on: February 22, 2014, 09:31:55 AM »
Da, Rena, res je.

Preurejam na polno.

Ko bo čas, povem, kaj več.  :-*
9ZK 674

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #79 on: February 23, 2014, 08:14:28 AM »
Da, Rena, res je.

Preurejam na polno.

No le povej, ker sem proti jutru sanjala o rušenju in obnovi hiši še jaz.  :P Hiša je bila v našem mestu, takšna, kot se v mestnem trgu držijo skupaj, dvorišča pa so zadaj. In naj bi se vselila kot podnajemnika. Dnevno sobo sva si ogledovala, pod starim toplim podom je bil čudovit leseni pod in sva rekla, da bova kar tega pustila. Na steni so bile tapete in sem razmišljala, a spet!!!!!! Sva ja v sedanjem stanovanju dva dneva čistila dve plasti tapet samo z ene stene (še od prejšnjih lastnikov). V glavnem, hiša je bila v celotni prenovi, tudi rušenju. Motilo me je, da bi lastnica čisto zravn naju še imela svojo kuhinjo, čeprav je bila prijazna in mi je dala poskusit že skuhane njoke oz. torteline. Midva sva pa hotla čisto spodaj v hiši podreti staro zazidano okno z betonom, da bo pes lahko hodil skozi. Šele kasneje, v pogovoru s stanovalci, sva rekla, ni treba, saj ga boste vi pustili, da hodi skozi klet. In sploh, saj psa še nimava ?!? Najpomembnejši podatek: hiša, čeprav drugačna oz. druga, je stala na mestu, kjer sta nazadnje stanovala moja pokojna starša  :blank:

Ja ni kej, klet...preboj skozi klet...odpiranje okna, preboj v podzavest... Pes: zvestoba, pomoč, opora... Rušenje - preurejanje (tudi samega sebe).... Dnevna soba, prostor, kjer se družimo s prijatelji - naš odnos s soljudmi. Kuhinja - domačnost, družina, hrana..moji najbližji....

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #80 on: February 23, 2014, 09:05:41 PM »
Em...kdaj sem jz sanjala?  ;D

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #81 on: February 23, 2014, 09:08:27 PM »
Yutri!  :P

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #82 on: February 23, 2014, 10:15:43 PM »
Kozica  :P ;D

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #83 on: February 23, 2014, 10:31:15 PM »
Meeee.  :P

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #84 on: February 23, 2014, 10:35:40 PM »
Nalila kozje mleko v kozico.  :D

Če že obstajajo mlečni izdelki z univerzalnim imenom "MU". Bi lahko obstajala tudi linija jogurtov "ME". In siri "BE".
In jajca "KO". In bedra "GA". In salame KRUL. In klobase IHAHA.  :blank:
« Last Edit: February 23, 2014, 10:37:22 PM by Pika »

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #85 on: February 24, 2014, 08:49:41 AM »
Pa RIG, če bi kaj oslovega proizvajali.  :laugh:
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #86 on: February 24, 2014, 09:08:55 AM »
Da, Rena, res je.

Preurejam na polno.

No le povej, ker sem proti jutru sanjala o rušenju in obnovi hiši še jaz.  :P Hiša je bila v našem mestu, takšna, kot se v mestnem trgu držijo skupaj, dvorišča pa so zadaj. In naj bi se vselila kot podnajemnika. Dnevno sobo sva si ogledovala, pod starim toplim podom je bil čudovit leseni pod in sva rekla, da bova kar tega pustila. Na steni so bile tapete in sem razmišljala, a spet!!!!!! Sva ja v sedanjem stanovanju dva dneva čistila dve plasti tapet samo z ene stene (še od prejšnjih lastnikov). V glavnem, hiša je bila v celotni prenovi, tudi rušenju. Motilo me je, da bi lastnica čisto zravn naju še imela svojo kuhinjo, čeprav je bila prijazna in mi je dala poskusit že skuhane njoke oz. torteline. Midva sva pa hotla čisto spodaj v hiši podreti staro zazidano okno z betonom, da bo pes lahko hodil skozi. Šele kasneje, v pogovoru s stanovalci, sva rekla, ni treba, saj ga boste vi pustili, da hodi skozi klet. In sploh, saj psa še nimava ?!? Najpomembnejši podatek: hiša, čeprav drugačna oz. druga, je stala na mestu, kjer sta nazadnje stanovala moja pokojna starša  :blank:

Ja ni kej, klet...preboj skozi klet...odpiranje okna, preboj v podzavest... Pes: zvestoba, pomoč, opora... Rušenje - preurejanje (tudi samega sebe).... Dnevna soba, prostor, kjer se družimo s prijatelji - naš odnos s soljudmi. Kuhinja - domačnost, družina, hrana..moji najbližji....

Ja, vse napisano lahko potrdim.
Drugače pa: se ruši oz. spreminja nekaj, kar si dobila od staršev, kakšna tradicija, si spremenila smer, pogled...Nek del tebe se je spremenil, vendar tvoje korenine so močne, hiša stoji tam, kjer je stala hiša staršev, čeprav si sedaj drugačna (hiša je drugačna), si drugačna od staršev, ampak še vedno na istem mestu kot tvoji starši....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #87 on: February 24, 2014, 09:11:02 AM »
Imela res zanimive sanje:
sem sanjala, da sem jahala konja (lahko je bila tudi kamela, se ne spomnim več) in sem se ustavila na koncu sence, pred mano se je razprostirala sončna pokrajina arabskega sveta. Ustavila sem se, prav razločno je bila vidna ta meja med senco in to sončno pokrajino, kot bi se ustavila pred črto, ki ločuje ta dva dela. No in tako sem si rekla, no sedaj pa le pogumno naprej, to je sedaj tvoja pot. Imela sem občutek, da moram rešiti neko žensko, ki je tukaj v arabskem svetu ali pa samo neko situacijo, ne spomnim se več točno, samo vem, da sem morala iti, da je bila to moja naloga, da sem bila polna energije, zanosa, da mi je zaupana tako pomembna naloga in vedela sem, da jo bom uspešno zaključila. Vedela sem, da se bom znašla v tem arabskem svetu, da to vsaka ženksa ne zmore, da imam to moč in znanje, da bom obvladala to situacijo. Tako sem se za trenutek ustavila pred to sončno pokrajino, si dala še nekrat sama sebi pogum in nato zajahala v to sončno pokrajino. Prevevali so me lepi občutki, pokrajina je bila najprej pusta, kot bi bile same vasi, nato se je začelo mesto, bila sem navdušena, želela sem si priti v mesto. Ko tako jaham po mestu, me ustavi nek moški (arabec), lahko da je bil tudi policaj in me povpraša kaj delam tam. Vedela sem, da je to ena prvih nalog, ki jo moram opraviti dobro, saj drugače me lahko tudi zaprejo, ni me bilo strah, bilo mi je v izziv. Ta moški me je nekaj spraševal,nato pa ukazal, da moram peti in sem pela slovensko Kekčevo pesem: kaj mi pje ptičica, ptičica senička, dobra volja je najbolja...:) To se spomnim v živo, prepevala sem tako z navdušenjem, ni me bilo za ustaviti...Mimo se pripelje nek moški v mercedesu in pove, da me pozna in naj me spusti naprej.
In tako sem lahko nadaljevala pot.
To so bile res take lepe sanje, polne entuziazma, pozitivnih občutkov, novih izzivov, poguma, srčnosti, veselja, modrosti...
Sem jih morala prav sem zapisati, da si jih še kdaj preberem :)
Rena, če boš imela kakšno idejo, pa bom tvoje razlage, tako kot vedno, zelo vesela :-*

Prehod iz sence v svetlobo...iz podzavesti v zavest...s poglabljanjem vase...opremljena s pravo dozo poguma in dobre volje...ostalo pa tako že veš  ;D

Ja, ostalo pa že vem, si me že razsvetlila ;)
Hvala Rena :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #88 on: February 24, 2014, 09:20:54 AM »
Pa saj to je neverjetno, zadnje 14 dni konstantno nekaj sanjam...

V soboto sem sanjala nekaj, kar se je v nedeljo potem res uresničilo...

To se mi pa še ni zgodilo, da toliko dni zaporedoma vseskozi sanjam.
9ZK 674

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #89 on: February 24, 2014, 05:00:17 PM »
Ja, vse napisano lahko potrdim.
Drugače pa: se ruši oz. spreminja nekaj, kar si dobila od staršev, kakšna tradicija, si spremenila smer, pogled...Nek del tebe se je spremenil, vendar tvoje korenine so močne, hiša stoji tam, kjer je stala hiša staršev, čeprav si sedaj drugačna (hiša je drugačna), si drugačna od staršev, ampak še vedno na istem mestu kot tvoji starši....

Res res...dobra razlaga. Hvala  :-* Ponoči je "prišel" k meni pred kratkim umrli stric. Na mestu, kjer je njihova hiša, nekdaj tudi hiša moje mame in mene do dveh mesecev starosti, je bila sedaj steklena soba, s sivimi rešetkami. Bratranec je bil zraven, pa jaz. Stric ni nič govoril, samo sedel in gledal skozi stekleno steno proti gozdu. Kot da gleda tja, ker ga tam nekaj čaka...recimo pot... Moram it k teti na obisk.