Da, Rena, res je.
Preurejam na polno.
Ko bo čas, povem, kaj več. 
No le povej, ker sem proti jutru sanjala o rušenju in obnovi hiši še jaz.

Hiša je bila v našem mestu, takšna, kot se v mestnem trgu držijo skupaj, dvorišča pa so zadaj. In naj bi se vselila kot podnajemnika. Dnevno sobo sva si ogledovala, pod starim toplim podom je bil čudovit leseni pod in sva rekla, da bova kar tega pustila. Na steni so bile tapete in sem razmišljala, a spet!!!!!! Sva ja v sedanjem stanovanju dva dneva čistila dve plasti tapet samo z ene stene (še od prejšnjih lastnikov). V glavnem, hiša je bila v celotni prenovi, tudi rušenju. Motilo me je, da bi lastnica čisto zravn naju še imela svojo kuhinjo, čeprav je bila prijazna in mi je dala poskusit že skuhane njoke oz. torteline. Midva sva pa hotla čisto spodaj v hiši podreti staro zazidano okno z betonom, da bo pes lahko hodil skozi. Šele kasneje, v pogovoru s stanovalci, sva rekla, ni treba, saj ga boste vi pustili, da hodi skozi klet. In sploh, saj psa še nimava ?!? Najpomembnejši podatek: hiša, čeprav drugačna oz. druga, je stala na mestu, kjer sta nazadnje stanovala moja pokojna starša

Ja ni kej, klet...preboj skozi klet...odpiranje okna, preboj v podzavest... Pes: zvestoba, pomoč, opora... Rušenje - preurejanje (tudi samega sebe).... Dnevna soba, prostor, kjer se družimo s prijatelji - naš odnos s soljudmi. Kuhinja - domačnost, družina, hrana..moji najbližji....