Draga Apemaya
to rubriko odpiram z mislijo najprej nate, ki boš tu na forumu v kratkem prva nova mamica in potem seveda še vse ostale mamice tega foruma.
Veliko je znanja med nami, še več v naši tradiciji in običajih, več ko vemo o tem, lažje in lepše nam bo to potovanje vsem skupaj.
Za začetek bi povedala, kaj mi je o starem indijanskem običaju ob rojstvu otroka povedala prijateljica, ki je bila sama tudi prisotna na njem in ker se mi zdi zelo lep in smiseln, se mi ga zdi vredno deliti z drugimi:
Indijanci pravijo, da prvih 6 mesecev po rojstvu otrok sploh ne bi smel imeti stika s tlemi oziroma čim manj, ker v tem obdobju duša še prehaja med obema svetovoma in ureja še zadnje podrobnosti in bi ga morala še posebej mati in tudi oče čimveč imeti v naročju, toplem objemu, da je prehod zanj varen in čim manj stresen.
Družina bi morala biti v tem obdobju v varnem zavetju svojega doma, obiskovalcev minimalno - najožji sorodniki in to kratek čas, zato da se imajo čas v miru posvetiti sebi in se energetsko uskladiti.
Ko mine pol leta šaman, vrač naredi obred vstopa otroka v ta svet, zbere se družina in prijatelji, vsak od njig otroku prinese darilo (storž, kamen, kaj iz narave...) nekaj kar zanj izbere s srcem in namenom.
Vsa darila se takrat posvetijo otroku z namenom, da mu kot talismani pomagajo v ključnih obdobjih njegovega življenja in težkih trenutkih, saj nosijo posebno energijo in dober namen zanj in njegovo življenje.
Ta darila se shranijo v posebno vrečko ali posodo in se otroku izročijo ob njegovi polnoletnosti, ko se spet izvede poseben obred.
Saj če pomislimo imamo že od pravljic ven tudi mi take stvari v izročilu, samo pozabljamo nanje, ko neumorno z bogimi malčki drvimo dan in noč po raznih nakupovalnih in ostalih središčih in jih že tako majhne izpostavljamo vseh vrst energijam in vibracijam ki so tam prisotne.
Vse lepo dojenčicam in dojenčkom, ki se nam bodo pridružili.