Spet moje sanje z vodo 
Tokrat sem sanjala, da stoji nek tujec (japonec,kitajec,ne vem točno) pred obalo in videla sem grozeč visok val ter v hipu vedela, da ga bo odnesel, ne spomnim se ali sem samo hotela zavpiti ali sem v resnici zavpila naj se umakne ampak vedela sem, da sem prepozna. No, val je zajel tega tujca, mislila sem si, da je konec z njim, vendar ko se je val umaknil, je ta tujec še vedno stal tam in nič mu ni bilo, samo nasmehnil se mi je in mi nekako dal vedeti, da je to samo igra
Tukaj pa vpliv dogajanja ob tsunamiju na Japonskem

Grozeč visok val simbolizira čustvene spremembe, ki ti grozijo s tem, da te spodnesejo. Grozijo, tako si se ti počutila (se počutiš) ob tem.... In vendar, četudi bodo spremembe, ne boj se, še vedno boš stala na obali, še vedno boš na svojih nogah, še vedno boš to ti. Kljub resnosti je življenje vendarle tudi igra. Pogosto tako resno jemljemo stvari... Življenje je igra, mi pa smo figure, ki ga igramo... (vtisi ob današnjem opazovanju igranja šaha, z velikimi figurami, na prostem...). Ni treba, da vedno tako dokončno in preresno jemljemo vse...
Drugi del sanj pa jaz, moj dragi in še en par(moja prijatelja) ležimo na neki skali, pod nami pa je tolmun, lep prekrasen tolmun,. vse je zelo lepo in uživamo, nakar jaz kar naenkrat ugotovim, da je ta skala nagnjena (najprej ni bila nič nagnjena) in bi lahko vsi skupaj zgrmeli v ta tolmun. Povem priajtelju, da je najbolje, da gremo dol s te skale, da ne bomo vsi skupaj zgrmeli v vodo in je rekel, da naj neham komplicirati, da nam nič ne bo. Jaz sem vztrajala, saj sem vedela, da sploh ni opazil, da se je skala nagnila. Ko je dojel, da imam prav, smo se vsi umaknili in tudi rešili.
Hm, ja pravzaprav bi se že prej lahko sama umaknila, pa se nisem mogla, ker sem bila zadnja v vrsti, tako da so vsi trije ob meni se morali umakniti pred mano, šele potem sem se lahko jaz.
Hm, tu pa nekako v ozadju vidim kar tvojo družino... Mislim, da ste štirje...Občutek imam, da nekaj govoriš, pa te ne poslušajo, rečejo celo, da kompliciraš... Ne samo, da ne upoštevajo tega, kar jim govoriš, na koncu si celo onemogočena, da bi se rešila sama. Občutek imaš, da si "zadnja", torej četrta v vrsti, . Situacija te drži na nekem mestu, kjer nimaš izhoda...Izhod pa je samo s skupno odločitvijo, vendar se počutiš, da nimaš dovolj vpliva na to skupno odločanje...Nemočna, skala tik pred tem, da se utrga...ne poslušajo...kot ne poslušajo sicer... tako nekako