Author Topic: Vsi govorijo o simbolih  (Read 213183 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Vsi govorijo o simbolih
« on: September 23, 2006, 06:20:26 PM »
Nekaj milijonov ljudi na svetu govori fancosko, drugi angleško, rusko ali nemško. Vsi pa govorimo v "simbolih", saj je simbol univerzalni jezik, ki ga razumemo z otipom in nagonom, bolj kakor z besedami in edini, ki zmore preseči razredne, kulturne in rasne omejitve.

V spanju sanje izničijo pregrade "jaza".
Nepismeni kmet ali izobraženec z več diplomami, tisti, ki nima ničesar in tisti, ki ima preveč, vsi vsaj enkrat občutimo enako, imamo v mislih isto stvar, enako trpimo in se enako veselimo, ko si simbol razložimo in ga postavimo na svoje mesto. Podzavest se poveže s kolektivno podzavestjo, zbiralnikom vseh arhetipov, mitov, svetovnih verovanj, tako razložljivo podobnih, kot če bi jih neznana roka raztresla na vse strani Zemlje. Iz tega čudovitega sanjskega sveta znamenj in podob črpamo vse, kar potrebujemo za svoj osebni razvoj, spoznanja, tolažbo, predvidevanja, samozdravljenje in zavarovanje.

Poskusimo opredeliti simbole, ki so ključni za razumevanje sanj in si izmenjajmo svoje izkušnje.
« Last Edit: September 23, 2006, 06:52:54 PM by Regina »
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Anima

• Uporabnik
  • **
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Vsi govorijo o simbolih
« Reply #1 on: September 26, 2006, 05:44:12 PM »
Regina živjo,

samo mimogrede:Pred kratkim sem,mislim da v reviji' Ona',brala mnenje nekega psihiatra,ki fantu ko mu skuša razložiti svoja sanjska videnja prihodnosti,zagotavlja
da to ne obstaja,naj poizkusi vsak dan zapisovati sanje vendar naj konec
vedno zapiše po svoje.Žalostni dogodek,recimo smrt, naj spremeni v srečnega...zdravje.Ugotovil l bo kako mu bodo sanje sledile, oz.jih sčasoma ne bo več.
Naj pripomnim,da se je,kar je fant videl preko sanj,v resnici dogodilo-dogajalo.

Da jih 'ne bo več' zelo verjamem,saj je napotek popolnoma nedopusten .

Kaj meniš o tem ti?Si morda članek prebrala?

LP

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #2 on: September 26, 2006, 06:19:13 PM »
Članka sicer nisem brala, a ga ne bom pogrešala, če je bil odgovor takšen, kot ga opisuješ.
Res pa je, da večina psiholov zanika sanjsko videnje prihodnosti, sploh ko gre za razglabljanja v javnosti, čeprav vsi vemo, da so o njih pisali in govorili znani in verodostojni ljudje, izumitelji, pisatelji, pesniki, politiki... že zdavnaj v preteklosti.

Sama sem mnenja, da človeka, ki je v sanjah doživel kakršnokoli videnje, ne bo nihče prepričal, da tega ni, pa naj gre še za takega strokovnjaka.  ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Anima

• Uporabnik
  • **
« Reply #3 on: September 26, 2006, 07:45:13 PM »
Sama sem mnenja, da človeka, ki je v sanjah doživel kakršnokoli videnje, ne bo nihče prepričal, da tega ni, pa naj gre še za takega strokovnjaka.  ;)

Točno to. Sama se,do potankosti,spomnim videnj izpred 20 let,ki so se kasneje uresničila.
Nihče me ne bi mogel prepričati oz.prepričevati,da tega ni oz.,da je vse plod domišljije moje podzavesti.

Srečno!

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #4 on: September 26, 2006, 07:55:03 PM »
Mislim, da je večina nekaj od tega v svojem življenju že doživela. Eni tega niti ne "opazijo", drugim, ki razumejo, pa je dovolj, da "vedo".
Srečno tudi tebi, Anima. :)
www.sepet-sanj.com

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #5 on: October 12, 2006, 12:00:22 PM »
zbrisano.... sem zgresila temo :)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #6 on: November 01, 2006, 02:15:17 AM »
Regina.

Kaj pa pomeni, če večkrat sanjaš učiteljico?  Mislim, da sem mi je učiteljica v sanjah zadnji mesec pokazala kar dvakrat ali trikrat. In med drugim je bila to učiteljica, ki me niti ni veliko učila, samo biologijo in še to dolgo nazaj, v osnovni šoli. Seveda pa imam prav poseben spomin na njo in njeno hčerko, :)  ki ni sanjski temveč resničen. 

Andres 
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #7 on: November 01, 2006, 11:01:43 AM »
Učiteljica je lik, ki v sanjah pomeni avtoriteto. Včasih simbolično zamenja enega od staršev, lahko tudi delodajalca, oziroma kogarkoli, ki nas usmerja na pravo pot, vodi, uči, nagrajuje ali kaznuje.... Če smo v sebi dovolj močni, lahko predstavlja tudi silo osebnosti, ki skuša disciplinirati razdiralne vzgibe v nezavednem.
www.sepet-sanj.com

Offline Anima

• Uporabnik
  • **
« Reply #8 on: November 24, 2006, 06:25:33 PM »
Kaj pa pomeni puliti lep,zdrav korenček, iz zemlje? :'(

Še tole bi me zanimalo: poslušati,popolnoma realne, nasvete sanj ali ne oz.
iskati simboliko ?

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #9 on: November 24, 2006, 07:53:13 PM »
Korenček je hrana, torej v sanjah duhovna hrana, ki se največkrat pojavi takrat, ko nas skrbi za družino ali pa nakazuje, kako smo ali kako bi morali zanjo poskrbeti. Pač odvisno od celotne sanjske vsebine in v kakšnem kontekstu se pojavi. Če si torej pulila lepo, zdravo in debelo korenje, boš temu primerno za svojo skrb "nagrajena".
Korenček je tudi eden izmed redkih simbolov, ki ima preroški pomen, tako da če se ti obeta kakšen denar, bo dvomov konec in ga boš res kmalu štela. ;)

Ko gre za direktne nasvete, ki jih razumeš, simbolike nima smisla iskat. Z njo si pomagamo samo takrat, ko jih ne razumemo, da z njimi poiščemo ključ do rešitve, oziroma tisto področje, ki smo se mu zavestno izognili in se pred problemom potuhnili. 
www.sepet-sanj.com

Offline Anima

• Uporabnik
  • **
« Reply #10 on: November 24, 2006, 10:54:52 PM »

Hvala Regina in pričakujem DENAR  :P :o 8) ;D

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #11 on: November 24, 2006, 11:45:05 PM »
Torej ti želim čim več korenčkov, Anima  ;D
www.sepet-sanj.com

Offline Anima

• Uporabnik
  • **
« Reply #12 on: November 27, 2006, 06:50:25 PM »
Torej ti želim čim več korenčkov, Anima  ;D

Ooooooo, hvala Regina. ;D

Offline -MODEL-

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #13 on: December 18, 2006, 01:34:40 PM »
Pozdravljeni!

Ne vem,če sem na pravem mestu,pač me nekaj zanim.
Vedno,ko pišem izpit naslednji večer sanjam kakšno oceno bom dobil,in se mi res uresničijo.
Če sanjam ena dobim 1,če sanjam 3-dobim 3...
Zaj pa sem na trnih zaradi Kemije in sem sanjal,da sem dobil 4.
Prosim povejte,kaj pomenijo te številke v mojih sanjah?

Lep pozdrav!

Offline duan

• Novinec
  • *
  • nothing here is required
« Reply #14 on: December 18, 2006, 01:49:15 PM »
Model tudi meni se je to dogajalo od osnovne šole naprej,tudi na faxu se mi je dogajalo. A ni to fajn obcutek ko ze ves,kolko bos dobil. Meni se je celo enkrat  eno noc še predno sem pisala izpit sanjalo koliko bom dobila, pa sem resno toliko dobilo. Tako da kemijo bos dobil 4 :D

lep dan ;)