Author Topic: Vsi govorijo o simbolih  (Read 213032 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline apemaya

• Veteran
Re: Vsi govorijo o simbolih
« Reply #105 on: February 24, 2007, 10:12:44 AM »
sem ze pred casom prebrala :) Tale gospod pa ima pestro zivljenje :-[

meni se je edino zgodilo, da sem imela deja vu-je, ki so mi ostali v spominu iz sanj.

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #106 on: February 25, 2007, 09:53:35 AM »
sem ze pred casom prebrala :) Tale gospod pa ima pestro zivljenje :-[

meni se je edino zgodilo, da sem imela deja vu-je, ki so mi ostali v spominu iz sanj.
ko že govoriš o deja vu-jih.... se mi poraja vprašanje... deja vu iz sanj sem mislim da na nek način že opisala v mojem prejšnjem postu, ko sem ugotovila, da so se mi sanje izpred nekaj let ponovile pred kratkim, le da sem tokrat osebo v sanjah (pre)poznala... (to se je pravzaprav zgodilo že večkrat). kaj pa deja vu v budnem svetu... ? tudi te sem že nekajkrat doživela, čeprav priznam, da so mi tisti iz sanj bolj jasni in prepoznavni. ampak med "sanjskim deja vu -jem in budnim deja vu-jem pa je očitna razlika, predvsem v mojih občutkih, ki jih zaznavam od znotraj. ne znam pa jih ubesedit....

morda kdo s kakšnimi podobnimi izkušnjami?

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #107 on: February 25, 2007, 10:49:39 AM »
Preberita si knjigo Pomen naključij, tu je pa še nekaj namigov, ki sem jih našla na spletu.

Nekateri nevrologi so prepričani, da do pojava deja vu pride, ko se možgani "osredotočijo" na eno samo podrobnost, oziroma detajl - vonj, pogled ali zvok - in močan stik z njim povzroči, da za kratek, bežen hip, tisočinko sekunde, pomešajo preteklost s sedanjostjo.
Zdravniki poudarjajo, da mnogi bolniki z motnjami senčnega (možganskega) režnja pogosto doživljajo fenomen deja vu, zatorej je najbrž posledica nepričakovanega draženja tega dela možganov.
Nekateri psihoanalitiki trdijo, da je deja vu oblika "izpolnitve močne želje" - s katero globoko v človeku zasidrano psihološko hrepenenje prodre v ospredje, kar se običajno zgodi v sanjah, tokrat pa v budnem stanju.
Tisti, ki so vneti pristaši teorije reinkaranacije, verjamejo, da so posamezni prizori, dogodki ali doživetja v zvezi s fenomenom deja vu dokazi o spominih na naše prejšnje življenje.
Znanstveniki mejnih znanosti in odkritij na področju kvantne fizike poudarjajo, da bi pojavi deja vu lahko bili posledica vzporednih svetov (vesolij), ki se slučajno križajo, kadar se struktura prostora in časa zmaliči, podre, razbije.

Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #108 on: February 25, 2007, 07:17:23 PM »

Znanstveniki mejnih znanosti in odkritij na področju kvantne fizike poudarjajo, da bi pojavi deja vu lahko bili posledica vzporednih svetov (vesolij), ki se slučajno križajo, kadar se struktura prostora in časa zmaliči, podre, razbije.

tale razlaga mi je kar vsec, ceprav malo srhljiva po eni strani 8) To knjigo pa cakam, da bo na voljo za izposojo.

Regina, spet en simbol- cigareta

Jaz sicer ne kadim, sem v zivljenju poskusila samo dvakrat, pa mi ni bilo vsec.
Sem pa v petek ponoci sanjala, da sem si prizgala eno cigareto in v bistvu vsakic samo malo vdihnila in takoj izdihnila dim. Vsakic ko sem potegnila se je cigareta kar precej skrajsala. V sanjah pa je nisem pokadila do konca. Pri kajenju pa me je presenetilo, da oseba, ki je bila z mano, ni moje pocetje nic komentirala, bi pa to od nje/njega pricakovala.

Zame cigareta ne predstavlja nic pozitivnega, se pa tudi ne krizam, ce kdo kadi. Res pa je, da sem v rani mladosti bila toliko proti, da so se mi prijatelji bali priznati, da kadijo. :D Zato pa sem morala poskusit, da sem vedela cemu nasprotujem :D Kaj bi te moje sanje predstavljale?

hvala!!!

Offline Nika

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #109 on: February 25, 2007, 08:18:09 PM »
Sicer nisi povedala, s kom si se skregala, ampak ta ista oseba ali več ljudi te usmerjajo na področje, kjer si nezadovoljna in negotova, ker ne upoštevajo tvojih argumentov.
Očitno se nekaj kuha, le na dan še ni prišlo.
Hm. Zanimivo. Tole glede neupoštevanja mojih argumentov je definitivno res. Sicer pa mislim, da sem se tudi dejansko distancirala od te osebe. Bomo videli, kaj se bo ''skuhalo''. Sporočim.

Regina in ostali..živjo! Tri tedne minilo od teh sanj..zdaj se je situacija obrnila na bolje, v normalo, ampak v treh tednih je blo pa res vse na glavo.. res so nakazovale sanje čas enega čudnega premlevanja in nataknjenosti...

Danes sem sanjala, da sem brala nek listek (kot ga napišeš za v trgovino ;D), kjer je bilo po vrsti po mesecih napisano, kaj se bo zgodilo. V glavnem, zanima me, kaj pomeni, če v sanjah nekaj vidiš napisano in to bereš. Ali pa, če se nekam podpišeš in razločno vidiš svoj podpis.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #110 on: February 26, 2007, 09:48:59 AM »
Zame cigareta ne predstavlja nic pozitivnega, se pa tudi ne krizam, ce kdo kadi. Res pa je, da sem v rani mladosti bila toliko proti, da so se mi prijatelji bali priznati, da kadijo. :D Zato pa sem morala poskusit, da sem vedela cemu nasprotujem :D Kaj bi te moje sanje predstavljale?
Dobro, da si opisala svoj odnos do kajenja, ker se tudi sanje razlagajo glede na to mnenje. V glavnem pa velja,  da so cigareti v sanjah nadomestilo za druga ugodja in užitke.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #111 on: February 26, 2007, 10:18:10 AM »
Sicer nisi povedala, s kom si se skregala, ampak ta ista oseba ali več ljudi te usmerjajo na področje, kjer si nezadovoljna in negotova, ker ne upoštevajo tvojih argumentov.
Očitno se nekaj kuha, le na dan še ni prišlo.
Hm. Zanimivo. Tole glede neupoštevanja mojih argumentov je definitivno res. Sicer pa mislim, da sem se tudi dejansko distancirala od te osebe. Bomo videli, kaj se bo ''skuhalo''. Sporočim.

Regina in ostali..živjo! Tri tedne minilo od teh sanj..zdaj se je situacija obrnila na bolje, v normalo, ampak v treh tednih je blo pa res vse na glavo.. res so nakazovale sanje čas enega čudnega premlevanja in nataknjenosti...

Danes sem sanjala, da sem brala nek listek (kot ga napišeš za v trgovino ;D), kjer je bilo po vrsti po mesecih napisano, kaj se bo zgodilo. V glavnem, zanima me, kaj pomeni, če v sanjah nekaj vidiš napisano in to bereš. Ali pa, če se nekam podpišeš in razločno vidiš svoj podpis.

Takih povratnih informacij sem najbolj vesela, čeprav mi je po drugi strani kar žal, ko se neprijetne napovedi uresničijo. Ampak upam, da si se kljub vsemu toliko lažje z zadevo spopadla.
Branje napisanega in podpisovanje v sanjah sta povsem različna sanjska svetova, vsak zase s svojim pomenom in vsak zase dokaj pomembnim  sporočilom, ampak s tako kratkim opisom ga je skoraj nemogoče razbrat. Nika, spomni se čim več podrobnosti ali pa vsaj tega, kaj je bilo na listku napisano, kako so izgledale številke in črke, če je kaj posebej izstopalo, zakaj teksta nisi mogla prebrat itd.
www.sepet-sanj.com

Offline Nika

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #112 on: February 26, 2007, 11:46:42 AM »
Ma veš da je blo ful lažje, k sem vedela, da me zgleda čaka čas premlevanja, konfliktov,... pa sem se tudi dejansko bolj poglobila vase, v to kaj hočem...dobro je zadaj. Hvala ti.

Napisano je bilo z velikim tiskanim črkam, ful razločno, našteto kaj bo v posameznem mesecu pomembno, blo pa je od januarja do junija, samo se spomnim samo od aprila naprej. Take ključne besede, v enem vem da je bilo napisano služba, ostale so bile manj pomembne..

Zaradi podpisa sprašujem, ker sem se nekam podpisala, v ful lepih sanjah (to so ble druge sanje), dvem ženskam, ki sta bili zraven, pa ni bilo to prav, podpisala pa sem se s priimkom mojega fanta... ;)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #113 on: February 26, 2007, 05:29:03 PM »
Od januarja do junija, torej prva polovica leta bi lahko pomenila neko časovno lestvico stagnacije, od aprila naprej pa se že postavlja neki okvir, kjer bi morala začet z določenimi akcijami. Lahko gre za spodbuden dogodek, odvisno pač od tega kaj pričakuješ in če kaj načrtuješ.
Ena od ključnih besed je bila služba, torej kaj se na tem področju dogaja? Jo, imaš, jo iščeš, bi jo zamenjala, itd... do ostalih ključnih bi morala prit sama. Vzemi listek in nanj napiši, kar ti pride na pamet, predvsem pa tisto, kar te v danem trenutku bremeni.

S podpisom si se zavezala sama sebi, da greš "naprej", nisi pa trdno prepričana, če si sploh želiš bit vključena. Govoriva seveda o vključenosti v veliko spremembo, ki se je zgodila v glavi in konkretno zamajala tvoj dosedanji način razmišljanja, s tem pa posledično o nekem novem življenjskem začetku.
www.sepet-sanj.com

Offline Nika

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #114 on: February 26, 2007, 11:00:28 PM »
Ful si lepo tole napisala. Hvala. Glede na to, da v mesecu, kjer je pisalo služba, res pričakujemo največ dela, pomeni, da bo to takrat prevladovalo in mi bo prioriteta časovno, psihično... Načrtujem in pričakujem spremembe na vseh področjih mojega življenja, tako da mi je očitno listek v sanjah to povedal.

Prijetno noč in lepe sanje vsem!

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #115 on: February 26, 2007, 11:15:53 PM »
Napisala si ti, jaz pa sem samo "prevedla".  ;D

Srečno torej v nove čase. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #116 on: March 01, 2007, 09:34:02 AM »
No ker je ravno govora o pisanju v sanjah:
v zadnjih dneh sem dvakrat sanjala, da nisem bila sposobna necesa napisat.

V prvih sanjah sem skupaj s prijateljico doma resevala test iz matematike, ki naj bi imel 10 nalog. Nekako sem prisla do 3. naloge, za katero nisem znala postavit enacbe, pa tudi ta testna pola je bila tako nerazlocno sestavljena, da nisem nasla navodila za to nalogo. Spomnim se, da ko sem iskala sem videla navodila za 5. in 8. nalogo. Postajala sem kar malo zivcna, prijateljica pa mi je polo pustila, ker je sla kuhat, in rekla, da naj kar prepisem od nje. Tak nacin mi ni bil vsec, zato sem vse pustila in tako oddala test, ceprav sem vedela, da ne bom naredila izpita.

Danes v drugih sanjah, pa sem sanjala, da bi morala na tecaju se nekaj razlozit, pa sem vedela kaj hocem povedat, nisem pa uspela napisat nobenega primera. Pisala sem na tablo in kar naprej brisala, ker ni bilo prav. Tako da sem slisala se eno tecajnico, ki je narekovala drugi, da naj vse zbrise, ker sem tudi jaz zbrisala. Sem se pocutila prav nesposobno. Na koncu smo sle ven, sedet na eno ploscato skalo, ki je gledala iz jezera.

A imam tezave z izrazanjem? A je ta test iz matematike predstavljal mojo glavo v kateri je vse pomesano? Pri tej tretji nalogi sem se zelo dolgo zadrzevala, tako da ostalih verjetno sploh nisem resevala. Se prevec zadrzujem pri kaksnem problemu?

Hvala

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #117 on: March 01, 2007, 04:28:22 PM »
A imam tezave z izrazanjem? A je ta test iz matematike predstavljal mojo glavo v kateri je vse pomesano? Pri tej tretji nalogi sem se zelo dolgo zadrzevala, tako da ostalih verjetno sploh nisem resevala. Se prevec zadrzujem pri kaksnem problemu?

Ne bi rekla, da imaš težave z izražanjem, niti kakšne posebne zmede v glavi, lahko bi pa šlo za zadrževanje pri nekem problemu. Takšne sanje so sicer značilne za vse starosti, pri študentih pa nekoliko bolj pogoste, ko gre za vprašanje dokazovanja lastne vrednosti. Kolikor se spomnim, ti nad glavo stoji še diploma, pa mislim, da so sanje povezane prav s tem zastojem in slabo vestjo.
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #118 on: March 01, 2007, 06:22:23 PM »

Ne bi rekla, da imaš težave z izražanjem, niti kakšne posebne zmede v glavi, lahko bi pa šlo za zadrževanje pri nekem problemu. Takšne sanje so sicer značilne za vse starosti, pri študentih pa nekoliko bolj pogoste, ko gre za vprašanje dokazovanja lastne vrednosti. Kolikor se spomnim, ti nad glavo stoji še diploma, pa mislim, da so sanje povezane prav s tem zastojem in slabo vestjo.

ja, bo kar drzalo >:( Pa smo spet pri faksu :D

najlepsa hvala.

Ps: sedaj cakam na knjigo Junga, ki jo je tezko dobiti v nasi knjiznici :)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #119 on: March 01, 2007, 10:23:43 PM »
Si se skozi Freuda že preglodala?
www.sepet-sanj.com