Author Topic: Vsi govorijo o simbolih  (Read 213057 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Re: Vsi govorijo o simbolih
« Reply #45 on: February 01, 2007, 08:34:03 PM »
Držimo. :D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Nika

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #46 on: February 04, 2007, 09:42:02 PM »
Sanjala sem kreganje, brez vzroka, zbežala sem stran, vzela ključe iz vrat, pa čeprav sem vedela da sem za brez veze začela prepir, nisem odnehala. Ne gre mi iz glave. Pokvarilo mi je dan. Tako slabih sanj pa že dolgooo ne.

Lep večer

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #47 on: February 04, 2007, 11:00:41 PM »
Sicer nisi povedala, s kom si se skregala, ampak ta ista oseba ali več ljudi te usmerjajo na področje, kjer si nezadovoljna in negotova, ker ne upoštevajo tvojih argumentov.
Očitno se nekaj kuha, le na dan še ni prišlo.

Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Nika

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #48 on: February 05, 2007, 05:23:28 PM »
Sicer nisi povedala, s kom si se skregala, ampak ta ista oseba ali več ljudi te usmerjajo na področje, kjer si nezadovoljna in negotova, ker ne upoštevajo tvojih argumentov.
Očitno se nekaj kuha, le na dan še ni prišlo.

Hm. Zanimivo. Tole glede neupoštevanja mojih argumentov je definitivno res. Sicer pa mislim, da sem se tudi dejansko distancirala od te osebe. Bomo videli, kaj se bo ''skuhalo''. Sporočim.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #49 on: February 05, 2007, 05:26:08 PM »
Zmenjeno. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #50 on: February 06, 2007, 03:03:22 PM »
Zivijo, Regina!

Vceraj sem prebirala tvojo spletno stran in prebrala veliko zanimivih analiz in tem. Pohvalno!

Me pa nekaj zanima. Ena gospa je napisala, da je sanjala, kako se je ljubila z moskim/mozem in pri tem dozivela orgazem. Tvoj odgovor je bil, da se to zelo redko dogaja. Pa sem razmisljala, zakaj? V koncni fazi med spanjem kasljamo, kihamo, govorimo, se praskamo, "tecemo"... Zakaj bi to bilo tako cudno, ce se zgodi?

Pa se tole: en clanek govori o barvah v sanjah, pa po pravici povedano, ne pove veliko o tem. Recimo jaz sem zadnjic sanjala v taki sivi-rdeci barvi. Vse je delovalo strainsko. Ali to kaj pomeni? Ali so barve predmetov tudi pomembne? Npr. ce sanjam, da ima nekdo florestencne lase (kar v resnici ni res) ali tudi to kaj pomeni?

Hvala!

Lp Apemaya

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #51 on: February 06, 2007, 08:49:27 PM »
Hvala za te pohvalne besede, apemaya. ;)

Pri analizah, ki so objavljene na spletni strani, je treba upoštevat, da je marsikaj izpuščenega, saj si nihče ne želi biti javno izpostavljen tako, da bi bil med drugimi prepoznaven. Ker v glavnem gre za izrezke, temu primerno tudi včasih deluje nepopolna sanjska vsebina ali pa interprecija sama. Ampak, naj te to ne moti. Vsak izmed teh ljudi, ki je na objavo pristal, je dobil interpretacijo v celoti, v predstavitvi pa gre le za pristop in način, kako se sanj lotit in kje iskati "rdečo nit" za vse tiste, ki bi si jih radi razlagali sami.

Da ženska v primerjavi z moškimi (govorimo o odraslih ljudeh) v sanjah zelo redko doživi orgazem, so pokazale raziskave, ki so jih delali v svetu. Razlog ni v tem, da ženska ne bi imela erotičnih sanj ali da je intimnosti ne zanimajo. Le druga področja so ji pomembnejša in temu primerno se v sanjah odziva. Kateri interesi so to, pa  lahko prebereš v članku http://www.sepet-sanj.com/splosno1/Clanek_ona.htm
Res je, da v sanjah tudi kihamo, se pogovarjamo, praskamo...vprašanje pa je, koliko bi vsi ti gibi in raznorazne grimase znesle procentualno, če bi jih raziskovalci obdelali.  Vsaj jaz ne vem, da bi jih, medtem ko za erotične sanje obstajajo podatki, da te znašajo le 10% v primerjavi z drugimi sanjskimi vsebinami. Če pri tem upoštevamo, da v večini primerov gre le za falične simbole, ne pa za "pravi seks", se mi zdi kar logično, da je orgazmov tako malo.

V članku lahko najdeš tudi odgovor na vprašanje o barvah. Če jih v sanjah ne vidiš kot "rdečo nit" in če jih podzavest ne išče kot način, da bi preko njih komucirala s sanjalcem, niso tako pomembne kot sicer, ko te z njimi hočejo na nekaj opozorit. Včasih je to edini način, včasih le stranski učinek, tako kot je pač vsak človek osebnost zase. 

Ti si čisto dovolj radovedna Apemaya, da bi bila zrela za mojo delavnico  ;D
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #52 on: February 07, 2007, 11:36:21 AM »
Hvala, Regina!

Po clankih sodec, mi je bilo jasno, da si izbirala take sanje, ki so imele v sebi razlicne simbole in sporocila, da pokazes, kako se jih analizira. In tudi razumem, da je ljudem nerodno govorit, da v sanjah ne morejo na WC ( ;D-samo meni ni), jim je pa se toliko bolj nerodno govorit o orgazmih. ;)

Torej, ce se orgazem zgodi, to v koncni fazi ni nic nenavadnega/nenormalnega. Samo manjkrat se zgodi. Ok, to mi je jasno.

Barve pa moram se malo prebrat in nastudirat.

Sedaj imam vec casa in vneto berem Freuda. Tvoja delavnica, pa me tudi mika. Najprej pa bi rada se kaj prebrala. Stricek Freud je zelo zanimiv, ampak ko analizira sanje, privlece na dan spomine, razmisljanja, obcutke iz vseh obdobij svojega zivljenja. Jaz pa izgledam tako- ???  :D

Upam, da te ne gnjavim prevec, ampak bi iz sanj rada izvedela cimvec o sebi  :)

Lp Apemaya

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #53 on: February 07, 2007, 03:11:16 PM »

Upam, da te ne gnjavim prevec, ampak bi iz sanj rada izvedela cimvec o sebi  :)

Sploh ne gnjaviš, apemaya. Upam samo, da si s temi kratkimi odgovori zadovoljna, čeprav bi se dalo o vsakem posebej pošteno razpravljat. ;)

Lep dan tebi in strička Freuda pozdravi. ;D
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #54 on: February 07, 2007, 08:01:10 PM »
seveda bi rada izvedela vec, ampak saj poznas: No money no honey.  :-\

Bom videla koliko dela bom imela ta semester, potem pa upam, da bo HONEY :D

Zaenkrat pa se bom morala zadovoljit s tvojimi kratkimi odgovori in s prebiranjem knjigic, ki me bodo vsaj malo razsvetlile, potem pa cakam pravo razsvetljenje ;)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #55 on: February 07, 2007, 09:07:23 PM »
Tako pač je. Vse ne gre naenkrat.
Je pa tudi res, da se tukaj ne smem preveč na dolgo razpisat, da lahko ohranim še kaj zanimivega za svojo knjigo. ;)
« Last Edit: February 07, 2007, 09:10:19 PM by Regina »
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #56 on: February 08, 2007, 06:44:48 PM »
Se strinjam s tabo, da mora ostati se kaj za odkrit, in te podpiram, zato pa ne vrtam vec kot toliko vate.

Ali je knjiga ze izsla?

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #57 on: February 08, 2007, 09:23:02 PM »
Ufff, kje pa. Še napisana ni. ;D
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #58 on: February 09, 2007, 04:52:55 PM »
Ja, Regina, potem pa lahko iz mojih vprasanj razvijes se kaksno misel za knjigo ;D Pa v posvetilu napises: Hvala, Apemaya, ker si mi toliko tezila z vprasanji :D ;)

No, ker je forum o....vsi govorijo o simbolih, me zanima: Gobe (bolj natancno marele)
Sem v knjigi, ki jo imamo doma prebrala neko razlago, kar pa ne ustreza mojim sanjam.

Bili smo na travniku. Mimo je tekla cesta, ki se je vila iz gozdicka (ali pa so bila samo drevesa ob cesti). Ob tej cesti pa se je dvigoval hrib (spodnji del zemlja, zgoraj pa trava). Na tem hribu pa sem kar naenkrat zagledala marele, vecina se jih se sploh ni odprlo. Nekaj sem jih nabrala in si mislila, da bodo ravno dovolj za nas 4. Eno pa sem dala v steklen kozarcek, da se bo kao odprla.
No in potem sem sanjala, da sem doma in da je majhna bela mucka mjavkala. In mi smo se najprej obotavljali, ali bi jo obdrzali ali ne. Ker pa macke obouzjemo, smo jo vzeli. In na koncu je ta mucka jedla tisto gobo, ki sem jo dala v kozarcek.

Upam, da je kaj dobrega :)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #59 on: February 09, 2007, 09:06:34 PM »
Gobe so vedno dobrega pomena, razen seveda, če ne gre za kakšne strupene ali gnile. Po starih razlagah so to najbolj prepričljivi simboli trdnega zdravja, ker kot hrana predstavljajo del rastlinstva jin in so kot takšne zelo hranljive, po sodobnejši razlagi pa pomenijo vir osebnostne rasti.
No zdaj pa ti, kot že dobra znanka strička Freuda, poskusi sama razložit kaj ti skušajo sanje povedat s tem prepletanjem ostale simbolike.  ;)
Za posvetilo v knjigi se je pač treba malo potrudit in se še kaj naučit. ;D
www.sepet-sanj.com