Author Topic: Vsi govorijo o simbolih  (Read 213033 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline apemaya

• Veteran
Re: Vsi govorijo o simbolih
« Reply #60 on: February 09, 2007, 09:49:39 PM »
 :o Z mami sva brale tudi tisto malo knigico nasih babic in je tocno to pisalo, pa sva mislili, da morda ta razlaga ne velja vec.

uf, si me pa dobila sedaj s to Freudovo razlago. Nisem se koncala knjige.
Ce naj bi gobe pomenile osebnostni razvoj in moje gobe so bile vecinoma se zaprte, bi sklepala, da ko se bodo odprle, se bo tudi razvoj zgodil. Sem morda zacela gledat v pravo smer? Ce naprej razmisljam, sem do gob prisla tako, da sem preckala cesto. Lahko cesta predstavlja se eno oviro?
Mi v resnici imamo belo macko, ampak v sanjah smo imeli eno drugo, ta mala mucka pa bi lahko bila v bistvu ta muc, ki ga imamo sedaj. Mi obozujemo macke, tako, da nam ni bil problem se eno posvojit. Ampak v sanjah je bila bela in majhna. Ne vem, bela je barva cistoce, nedolznosti, ce pa je bila majhna, bo pa enkrat zrasla. :-\
Ampak zakaj je jedla tisto gobo iz kozarcka?   ??? 

Ne vem :'( 
Res se moram se velikoooo naucit ;) A sem sploh kaj pribl. prav povedala?

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #61 on: February 10, 2007, 09:45:51 AM »
Seveda si povedala, kako da ne.  :)
Če torej povzamem, ne gre samo za tisti "normalni" razvoj, ki se itak nenehno dogaja in se nikoli ne konča, ampak za osebnostno rast, ki je v danem trenutku prestopila meje. Ta prehod, oziroma preskok kakovosti se je zgodil zaradi nekih visokoletečih zamisli ali nove ideje, s katero si boš razširila obzorje in se duhovno obogatila. Zakaj si torej ta tvoja muca ne bi privoščila še malo dodatne energije? V kozarcu so vse tvoje ženske kvalitete, duhovna ljubezen in čustvena raven, modrost, poštenost, načelnost.... skratka vrline, ki si jih človek lahko samo želi. Na tebi pa je, kako jih boš izkoristila in jih spravila v življenje. :)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #62 on: February 10, 2007, 02:58:43 PM »
Zanimivo!

Po tem ko si rekla, da sedaj, ko prebiram Freuda, pa lahko sama poskusim analizirat, sem zacela razmisljat nekako tako:

Ce je bila tista cesta ovira, sem jo res preckala, saj sem do gob dejansko prisla in jih nabrala, ne pa jih samo gledala. Zakaj sem rekla, da bodo dovolj za nas 4, ne vem.
Za tisto belo mucko, pa sem razmisljala v tej smeri: Ker je bila bela in majhna, sem razmisljala, da je to nekaj dobrega, in da ko bom to sprejela v svojo hiso (torej vase, v sebi) se bo nekaj tudi zgodilo.

Samo koga ali kaj predstavlja mucka? Komu bom dajala svojo energijo?

Aha, torej, ce sem dala eno gobo v kozarec, to lahko pomeni, da cakam ali se bo odprla ( torej ce bom to lahko izkoristila). In mucka je jedla odprto gobo.

hmmmm, zanimivo!

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #63 on: February 10, 2007, 06:29:52 PM »
Samo koga ali kaj predstavlja mucka? Komu bom dajala svojo energijo?
Koga le, kaj?  ;D
Mucka si ti in komu lahko daš največ energije, če ne sama sebi?
Poanta razlage sanj je prav v tem, da zanemariš svojo vidno in resnično pojavo in v enem samem simbolu prepoznaš svoj drugi "jaz", vse drugo pa je le rdeča nit, ki ti pomaga sestavljat kamenčke v mozaiku želja, predstav, potreb, čustev, sposobnosti, lastnosti,... ki se jih ne zavedaš, ne vidiš, ne priznaš, itd. To je pogosto težko, ker v glavnem gre za igro besed in si lahko enkrat res "ti" kot ti, spet drugič, pa naj se še tko bedasto sliši, si lahko vaza na mizi. Razlika je v tem, če podzavest melje zgolj neko vsakdanjo situacijo in ravnanje v njej, ker tekom dneva informacij nismo predelali ali pa opisuje značaj. Zato pa je tako pomembna vsaka podrobnost, pa naj se nam zdi v resnici še tako zanemarljiva.

Freuda in Junga sem ti pač predlagala, ker si začutila, da je v sanjah nekaj več kot le simbolika, ki jo čisto na splošno in za vse ljudi enako razlagajo sanjske knjige. Itak, da sta oba tata mata na področju psihoanalize, ampak če bi si te svoje sanje razlagala po njunih teorijah, bi to lahko bilo približno takole: V Freudu bi našla največjo povezavo z ženskim principom in ko bi simbole povezala s svojo mladostjo in ugodnim obdobjem plodnosti, bi na koncu ugotovila, da gre za uresničitev seksualnih želja, če ne že zavrtosti na tem področju ali celo strahu pred nezaželjeno nosečnostjo. Jung bi te res bolj usmeril v značaj, ker sanje razlaga kot sporočila našega "jaza",ampak še vedno ta sporočila največkrat utemeljuje z arhetipi. V tvojem primeru bi lahko te iste sanje razumela kot željo po varnem materinem naročju,  nesamostojnost, nezrelost itd., ker je v sanjah še vse nekje na začetku razvoja, majhno in nerazvito, odvisno od okoliščin in zunanjih pogojev. 
Sicer je to zdaj povedano bolj tako-tako, pa upam, da s to razlago ne bom povzročila kakšnaga potresa, še najmanj pa si želim, da bi se kdo v grobu obračal. Ampak, recimo... ;)

Apemaya, vaja dela mojstra, pa si boš sanje najlažje razložila, če boš nanje gledala s "ptičje perspektive"  kot neka druga oseba, neprizadeto in brez čustvenega naboja. Torej ne tako kot jih sprejema tvoja zavest, ampak tako kot jih razume in obdeluje "cenzor" v možganih, ker jih boš samo na taki način lahko prepletla s svojim vsakdanjim življenjem in usmeritvami.
Aloha, konec za danes. :D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #64 on: February 11, 2007, 10:27:22 AM »
Najlepsa hvala, da tole obsirno razlago!!!

Sedaj razumem malo vec. Ce je reziser mojih sanj moja podzavest, bo seveda govorila o meni :), ne pa o xy, o katerem vem samo, tisto kar sem o njem spoznala.
In gledati moram, kot da je to film. Ko gledamo film v njem ne igramo, vendar pa lahko nek lik predstavlja nas. In ker je ta "film" o meni, bo nekdo ali nekaj sigurno predstavljal mene.

Stekam!! ;D

Ja, Freud pa si rad natakne "seks ocala", ker sanje lahko izgledajo se tako nedolzne, pa vedno najde kaksno razlago v zvezi s spolnostjo. ;D Vem pa, da je razmnozevanje eden od prvinskih nagonov, zato verjetno podzavest o tem toliko premisljuje.

Regina, hvala, hvala, hvala, da si mi odprla oci!!

:-*

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #65 on: February 11, 2007, 11:33:21 AM »
Uživaj. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #66 on: February 11, 2007, 07:50:51 PM »
da vidim, ce sem se kaj naucila ;D

sla sem v stavbo, kjer delam. Morala sem nadomescat kolegico, zato sem sla v razred in tam odlozila neke stvari, med katerimi tudi denarnico. Ljudje so me gledali, kot bi se sprasevali ali ne bo moje kolegice. Sem rekla, da bo, samo jaz moram nekaj iskat. Sla sem cez velik osrednji prostor, kjer je bila dolga in siroka miza in kar naenkrat je prisla ena druga sodelavka, ki je pred kratkim rodila, z otrokom in pripeljala en kup zensk z otroci v vozickih, da bodo malo debatirale. Sem si mislila, kam se bodo vse dale. Ko sem se vracala nazaj sem namesto, da bi sla med te mamice, sla po drugi strani mize, po levi, ki je bila prehodna. Potem pa sem tej kolegici, ki sem jo morala nadomescat nekaj govorila in ji rekla, da bom takoj, samo denarnico poiscem. In sem sla v razred in panicno iskala svojo denarnico in jo koncno tudi nasla.

Kolegico sem res nadomescala ze dvakrat in ji moram povedat, da mi ta skupina sploh ni vsec. So pa tudi sprasevali, zakaj je ni.

Sedaj vem, da sem ta stavba jaz. Ta kolegica, ki je rodila, bi spet lahko bila jaz. Otroci pomenijo nekaj novega, nove ideje. Torej bi lahko sklepala, da bo ena nova ideja, sprozila se mnoge nove o katerih bom veliko razmisljala. Vendar, ko sem se vracala, sem bila v bistvu na razpotju, ali desno od mize med mamice, ali levo. Prebrala sem, da je leva slaba stran. Po moje bi lahko to bilo, da imam moznost razvit idejo, ampak obstaja nevarnost, da bom nekaj spet naredila po liniji minimalnega odpora. >:(
Če o moji beli denarnici razmisljam po Freudu ( :D- mi bo nerodno), spet: cista, nedolzna. Ce sem jo kar pustila v razredu, bi lahko bilo, da ji  ne posvecam dovolj pozornosti, vendar pa ji jo bom.

Ali sem zacela malo bolje razumevat tele moje sanje?

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #67 on: February 11, 2007, 08:13:53 PM »
Kje si prebrala, da je leva stran slaba?
Leva je intuitivno, torej podzavestno, desna pa umsko, torej zavestno. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #68 on: February 12, 2007, 10:28:36 AM »
v knjigi sem prebrala :( Oz. do 400. strani sta dva primera, kjer naj bi bila leva slaba stran, ceprav se tudi meni zdi, da je privleceno za lase, saj vsak sam doloca kaj je slabo in kaj dobro.

Ce je pa leva intuicija, potem pa super, ker se zelo zanasam nanjo. :)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #69 on: February 12, 2007, 10:54:23 AM »
Ni panike, v kakšni drugi knjigi boš našla pa kaj drugega. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #70 on: February 12, 2007, 03:20:11 PM »
joj, mene so te sanje cisto obsedle. Zvecer ko grem spat, komaj cakam, kaj bom sanjala in upam, da se jih bom zjutraj spomnila 8)

Prebrala sem, da se sanje lahko navezujejo ena na drugo in tako ustvarjajo neko nadaljevanje.
Po mojih zadnjih dveh sanjah, sem danes sanjala, da sem obiskala prijateljico ( na katero se ze dolgo nisem spomnila in ki zivi v slabsih razmerah kot jaz). Opazila sem da imajo nova bela okna in da so precej spremenili notranjost in zunanjost hise. Prisel je odpret oce in na moje vprasanje ali je prijateljica doma, mi je odgovoril, da prijateljica ne more ven, ker se mora ucit in zaprl vrata. No, ampak je potem vseeno prisla ven.

Ta nova bela okna- nov pogled na stvari? Pa kaj je bil ta oce tako strog? Ceprav po drugi strani, sem do sebe v nekaterih pogledih res stroga :-[ Pa kaj bi se morala ucit? Ok, faks bo treba enkrat koncat, to mi tudi vset in zavest govorita. :-[ Uciti drugace gledat na svet?
Pa vse kar je pritegnilo mojo pozornost v sanjah je bilo belo ::)

Ce noces prevec povedat, lahko namignes tako: ce pokimas= v redu, ce odkimas=ni v redu  ;D ;D 8)

;)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #71 on: February 13, 2007, 05:22:51 PM »
Ce noces prevec povedat, lahko namignes tako: ce pokimas= v redu, ce odkimas=ni v redu  ;D ;D 8)

;)

Faca si, saj še prejšnjih sanj nisva dokončali, ti pa kar v nadaljevanje ;D
Kako je zdaj s tem preskokom? Smo kaj novega doživeli, spoznali, začutili... ali ne? Če boš prehitra, boš nekaj pomembnega "spregledala". ;)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #72 on: February 13, 2007, 06:57:22 PM »
No, danasnjih sanj se ne spomnim dobro, je bila ena velika zmesnjava v prizorih, tako da jih ne znam niti obnoviti :D Tako, da lahko zakljuciva prejsnje tri. ;D

[/quote]

Faca si, saj še prejšnjih sanj nisva dokončali, ti pa kar v nadaljevanje ;D
Kako je zdaj s tem preskokom? Smo kaj novega doživeli, spoznali, začutili... ali ne? Če boš prehitra, boš nekaj pomembnega "spregledala". ;)
[/quote]

Ce se pa meni zdi nadaljevanje prejsnjih sanj. V zadnjem casu je bil najvecji preskok, da se posvecam svojim sanjam 8) A to ni dovolj pomemben dogodek? Drugega pa ...mislim da ni.  ???

Spregledala?? Ne me strasit, ker sem si za novo leto obljubila, da vzamem stvari v svoje roke in koncam ta faks, itd. Nic ne smem spregledat >:(

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #73 on: February 13, 2007, 07:23:10 PM »
V zadnjem casu je bil najvecji preskok, da se posvecam svojim sanjam 8) A to ni dovolj pomemben dogodek? Drugega pa ...mislim da ni.  ???

Spregledala?? Ne me strasit, ker sem si za novo leto obljubila, da vzamem stvari v svoje roke in koncam ta faks, itd. Nic ne smem spregledat >:(

To bi lahko bil preskok, se strinjam. Ampak treba je stat tudi z nogami trdno na tleh in če se je treba postavit za fax, ga ne gre spregledat in sanjarit, ampak enostavno zagrabit in delat. Sošolkin oče je imel kar prav. ;D
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #74 on: February 13, 2007, 07:33:33 PM »
V zadnjem casu je bil najvecji preskok, da se posvecam svojim sanjam 8) A to ni dovolj pomemben dogodek? Drugega pa ...mislim da ni.  ???

To bi lahko bil preskok, se strinjam. Ampak treba je stat tudi z nogami trdno na tleh in če se je treba postavit za fax, ga ne gre spregledat in sanjarit, ampak enostavno zagrabit in delat. Sošolkin oče je imel kar prav. ;D

To vem, ja ;D
Faks imam na vesti ze nekaj casa( >:() in sem odlocena, da ga bom koncala, cimprej!

Smo kaj novega doživeli, spoznali, začutili... ali ne?  
 Samo zakaj si me to vprasala? A se to lahko nanasa tudi na nekaj kar sem dozivela pred kratkim? Ker jaz sem bila vesela, da gredo pri njih stvari na boljse.