Author Topic: Vsi govorijo o simbolih  (Read 213015 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Re: Vsi govorijo o simbolih
« Reply #135 on: March 14, 2007, 07:03:21 PM »
Moski iz kombija me je gledal, jaz pa njega nazaj ala "kaj hoces? Kaj buljis?". Moski pa odpre drsna vrata kombija in hoce prijet kljuko mojih vrat, da jih bo odprl. Jaz pa njemu: "Da si ne bi drznil!" in pritisnem na gas
;D ;D ;D
Kdo je pa tukaj komu kaj hotel?

Levo je vedno intuitivna stran in velja v vseh primerih, le vsebinsko je različnega pomena. Pač odvisno od celotnega sanjskega spročila. Isto velja za belo barvo. Tudi ta ima več kot ogromno pomenov, vse od pozitivnih do negativnih, kar pomeni, da včasih spodbuja, včasih umirja, itd.

Sicer si se pa dobro vživela v te svoje sanje, jih nazorno opisala, pa tudi zanimivo interpretirala. V bistvu ni kaj veliko dodat, le vzporednico bi jaz nekoliko drugače potegnila. Če te povzamem:  avtomobil dobro obvladaš in v trenutku odreagiraš, torej nadzor nad svojo življenjsko situacijo imaš. Vsakdanjik je dinamičen, deluješ pod nekimi pritiski, a ti v danem trenutku ne pomenijo nikakršne krize, v sebi si celo sproščena in zadovoljna. Videti je, da dobro komuniciraš sama s seboj. Kje je torej kakšna ovira? Bega te moški, ki ti v bistvu nič noče. Če je bil kdo v tej sanjski situaciji energičen, se mi zdi, da si bila to samo ti.  ;D

Torej ti sanje nočejo nakazat nobene ovire, težave, problema, stiske... ampak opisujejo le tvoj način ravnanja. Pa niti ne toliko nekega dejanskega ravnanja v določeni situaciji, kot nekih odločitev, ki so zelo hitre in energične, ni pa nujno, da so kot takšne tudi dobre, saj so zaradi tega lahko tudi nepretehtane. To krasno ponazori pogled nazaj, ki vedno pomeni pogled v preteklost. V kontekstu tvoje celotne zgodbe bi torej sporočilo sanj bilo, da je zate pomembno, kako se odločaš. Zdaj pomisli, če se je v teh zadnjih dneh kaj pomembnega dogajalo. Če si se že odločila, je sanjska šola mimo, ker zadeva še ni zaključena, oziroma ravnala si bolj po pameti kot po svoji intuiciji, tako da ni več kaj popravit. Če pa imaš kaj v načrtu, ne bodi prehitra in ne potegni črte pod to zadevo, dokler je ne boš dobro pretehtala.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #136 on: March 15, 2007, 03:47:29 PM »
Ja, imas popooooolnoma prav.

Kot sem rekla, sedaj imam dela vrh glave, pa se se mi odpirajo vrata, jaz imam pa toliko energije. Kot da bi se zadevala, res!!! ;D
In vse se odvija tako hitro! Npr. meni se zdi, da je bil vceraj ponedeljek :D

Kaksnih pomembnejsih odlocitev se nisem sprejemala.
Za eno stvar sem bila takoj za, potem pa ko sem razmisljala, me bo kar nekaj stala. Ampak sem se s tem sprijaznila. Pri eni drugi pa sem najprej bila za, potem sem razmisljala, ali je izvedljivo, pa ugotovila da ni; danes pa mi sodelavka pove da je izvedljivo- jaz pa se se ne morem odlocit. :(

Mogoce sta pa ti dve stvari, to kar so sanje opisovale. Vcasih dobivam namrec obcutek, da ene stavri podcenjujem, ko bi jih drugi ravno obratno precenjevali. ???

No, hvala, Regina!

a bi lahko tale odlomek, bil povezan z vcerajsnjimi sanjami ali so sanje povezane samo z vcerajsnjimi dogodki?
Imam 100l akvarij in sem sanjala, da so bile neke cudne vibracije in gledam v akvarij in nekako se mi je zdelo, da bo grelec za vodo pocil. In se skrijem in zatisnim usesa, kot da bo fajn pocilo. Akvarij res poci, ribe pa splavajo ven. Ampak voda ni stekla na tla, ampak je kar lebdela v zraku, ribice pa tudi. Pa sem razmisljala, da sicer en majhen akvarij imam, samo kako naj ujamem vse ribe, ki se "letijo" vse povsod.

Voda naj bi bila custva, ce se ne motim. Ali lahko akvarij predstavlja kako so moja custva ujeta. Predstavlja mene in custva znotraj mene? Vceraj se je nekaj dogajalo in sem telefonirala prijateljici in se sploh nisem uspela zadrzat, bila sem navdusena, smejalo se mi je 100 na uro, da je prijateljica mislila, da se mi trga ;D A so sanje predstavljale samo dogajanje prejsnjega dne?

pozdravcek

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #137 on: March 15, 2007, 10:31:44 PM »
Vceraj se je nekaj dogajalo in sem telefonirala prijateljici in se sploh nisem uspela zadrzat, bila sem navdusena, smejalo se mi je 100 na uro, da je prijateljica mislila, da se mi trga ;D A so sanje predstavljale samo dogajanje prejsnjega dne?

Mislim, da gre za ta intenzivna čustva prejšnjega dne. Akvarij se namreč v sanjah razume kot čustveni "rezervoar" in ko se takšna posoda napolni z viškom energije, ga res lahko raznese. ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #138 on: March 16, 2007, 11:58:50 AM »
"rezervoar" ja! se nisem znala izrazit ;D

Ko si napisala, da je zame pomembno kako se odlocam- nisem razumela: sem clovek, ki mu je pomembno kako se odloca, ali je v tem obdobju pomembno kako se odlocam?

No, te dve sanje ni bilo prevec tezko razumeti- se mi zdi, da sta bili kar jasni. Je pa res, da je treba fajn pobrskat po podstresju in premislit ali se lahko metaforicno nanasajo na dogodke prejsnjega dne. Ce se izloci vsakrsen sum ( 8)) o premlevanju dogodkov, se lahko skoncentriram na sirse casovno obdobje :D

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #139 on: March 19, 2007, 08:33:52 PM »
Ko si napisala, da je zame pomembno kako se odlocam- nisem razumela: sem clovek, ki mu je pomembno kako se odloca, ali je v tem obdobju pomembno kako se odlocam?

Itak je za vsakega pomembno, kako se odloča, to pa nikdar ni vedno enako in je odvisno od situacije do situacije. Pri tebi je pač ta intuitivni pristop nekoliko bolj poudarjen.
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #140 on: March 20, 2007, 01:01:37 PM »
ja, pri meni je intuicija zelo pomembna. Ce cutim, da moram kaj narediti, pac moram to tudi narediti, mi ne da miru.

Najlepsa hvala Regina!

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #141 on: March 22, 2007, 12:09:56 PM »
spet sem sanjala visoke stavbe, le da tokrat ni imela vec kot ene 9 nadstropij.

Bila sem v pokrajini podobni Istri. Bilo je blizu morja in sem se zazrla v neko na novo zgrajeno blokovsko naselje. Stavbe so bile rumene in oranzne. Zelo lepe in vsako nadstropje je imelo balkone. Ko sem jih gledala sem si mislila, da bi bilo lepo ziveti v takem bloku, saj ima pogled na morje. Istocasno pa sem razmisljala (spet, kot ze v prejsnjih sanjah), da je sigurno z najvisjega nadstropja lepsi razgled. In kar naenkrat se znajdem v stanovanju para- dveh mojih tecajnikov, ki se sicer sploh ne poznata. Kje drugje kot v zadnjem nadstropju. Sla sem na balkon, kljub strahu. Razgled je bil cudovit- na morje z malo meglice: res pomirjujoce. In sem razmisljala, kako lepo mora biti zvecer prinesti lezalnike na balkon (tak umaknjen notri balkon, ne tisti ki strli ven) in gledati morje in uzivati v pogledu. Nekdo se je stegoval po scipalkah na vrveh za obesanje in jaz sem si mislila, to je pa ena slabost stanovanja (me je malo strah visine). Potem pa sem sla v njuno spalnico, kjer je fant lezal v postelji. Soba je imela dve beli okni in je delovala zelo sveze (mislim, da je bilo jutro, ko se komaj zacne svitati). Ko sem gledala skozi eno okno, ki je gledalo na "zadnjo" stran, sem videla travnate povrsine in nekaj dreves. V tem sem si rekla- Ja, v takem stanovanju bi z lahkoto stanovala.
V glavnem so se sanje nato koncale tako, da sem jaz sla po stopnicah navzdol in ko sem prisla, do stopnic, ki vodijo do pritlicja, jih je kar naenkrat zmanjkalo. Nekdo, ki je bil z mano, mi je rekel, da lahko skocim, ker ni tako visoko. Vsedla sem se na zadnjo stopnico in skocila. Res ni bilo visje od 1,5m. In sem sla.

Spet zadnje nadstropje >:( Jaz ne razumem vec. Vsakic ko v sanjah mislim, v zadnjem nadstropju je sigurno lepse, se potem tam tudi znajdem. Morda sem se zansla v kaksnem nizjem nadstropju in pogledujem za visjim? In mi potem sanje kazejo, da je tam tocno tako, kot si predstavljam?
Pa razgled na umirjeno morje obdano z rahlo meglico. So to lahko custva, ki so v nekaterih pogledih zamegljena? Oz. mi nekaj zakriva pogled na realno stanje, ki je precej mirujoce? Jih zanemarjam? Pa pogled na zadnjo stran stavbe, ko naj bi bilo jutro, ko se je svitalo. Gledam v drugo smer, kjer se kazejo nove stvari, izkusnje, nekaj kar se sele rojeva? Ali morda zanemarjam nekaj, ker se prevec posvecam drugim, novim stvarem? Morda bi to lahko bilo celo res. V zadnjih dveh tednih, sem se lotila ogromno stvari.
Stopnice po Freudu predstavljajo seksualni akt. Morda bi v mojem primeru lahko bilo povezano z morjem. Samo stopnic kar naenkrat zmanjka.  ???

Ali lahko te sanje predstavljajo moj vzvisen pogled na celotno situacijo? Se mi zdi, da morda razumem, kaj mi hocejo povedati sanje, nisem pa sigurna, ali prav razumem in na kaj se namigujejo.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #142 on: March 22, 2007, 03:14:12 PM »
Vse te sanje s stavbami, višjimi in nižjimi nadstropji, enkrat takimi in drugič drugačnimi stopnicami, vzponi in sestopanjem, se ti ponavljajo že lep čas. Tema torej ostaja nedokončana in se spreminja le v toliko, kot se pač spreminja dogajanje v budnem življenju, ampak predolgo že traja. Mislim, da ne gre za nič drugega kot za notranjo negotovost. Enkrat ti nikakor ne uspe iz začaranega kroga, drugič jo premagaš, tretjič si nekje vmes, znebit pa se je nikakor ne moreš.
www.sepet-sanj.com

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #143 on: March 22, 2007, 03:17:20 PM »
Stopnice po Freudu predstavljajo seksualni akt.

Samo v primeru ritmičnega tavanja gor in dol.
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #144 on: March 22, 2007, 10:38:55 PM »
ufffffffa, pa tako lepa stavba je bila, stanovanje pa se lepse- pomen pa tak :-[

Zanimivo se mi zdi pa to, da morda to negotovost res stlacim v kaksen oddaljen kot svoje osebnosti, in tudi ce me kaj zamaje, si ne dovolim, da me podre, sanje pa takole hinavsko, privlecejo na dan, tisti prahec negotovosti :D
Jim bom ze pokazala- naslednjic bom sanjala ena A brezhibno palaco :D

Vse to :), da ti povem, da se res tole ze vlece. Se bom vzela v roke >:(

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #145 on: March 22, 2007, 10:52:18 PM »
Stavbe so lahko lepe apemaya, saj si tudi ti lepa. Saj veš, da ne govorijo o zunanji lepoti? Pokažejo vso duhovno bogastvo, pa tudi ves tisti droben prahec,  ki se skriva po kotih. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #146 on: March 24, 2007, 12:19:45 PM »
ja, Regina, vem :)
Misljeno je bilo, da bo naslednjic vse v redu s stavbo, torej da se bom potrudila in delala na samozavesti :) Ceprav sem vedno imela obcutek, da sem kar mocna osebnost. No, ja, imam tudi jaz trenutke slabosti, pa malo jokcam ;D

Imam eno vprasanje: Vceraj smo sli na pijaco in sem razmisljala o sanjah. Ko clovek spije malo vec alkohola in ni vec trezen, ali so lahko tudi sanje popacene? Pac si predstavljam, da ko nisi trezen, vecina normalnih funkcij odpove: ne razmisljas "trezno", slika, ki se ti prikaze pred ocmi, je popacena, izgubis ravnotezje in koordinacijo gibov, tudi prag bolecine se povisa....zato se mi zdi logicno, da bodo tudi sanje popacene. A se motim?

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #147 on: March 24, 2007, 01:43:46 PM »
Kdaj pa kdaj malo pojokcat... no ja, tudi to je del ženske narave. Potem imaš lepše oči. ;) :D

Pojma nimam, kako bi izgledale popačene sanje pod vplivom alkohola. Jaz bi jim rekla kar halucinacije.
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #148 on: March 25, 2007, 09:25:40 PM »
lepe oci, pa se koza na obrazu se za kratek cas malo zategne, tako da ni gubic ;D

V bistvu so sanje itak "popacene", tako da je vcasih tezko razumeti kaj nam sporocajo.

Imam pa tudi zelo pametna vprasanja ;D

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #149 on: March 26, 2007, 09:12:06 AM »

Imam pa tudi zelo pametna vprasanja ;D

Ah, te si pusti kar za konec. ;D
www.sepet-sanj.com