spet sem sanjala visoke stavbe, le da tokrat ni imela vec kot ene 9 nadstropij.
Bila sem v pokrajini podobni Istri. Bilo je blizu morja in sem se zazrla v neko na novo zgrajeno blokovsko naselje. Stavbe so bile rumene in oranzne. Zelo lepe in vsako nadstropje je imelo balkone. Ko sem jih gledala sem si mislila, da bi bilo lepo ziveti v takem bloku, saj ima pogled na morje. Istocasno pa sem razmisljala (spet, kot ze v prejsnjih sanjah), da je sigurno z najvisjega nadstropja lepsi razgled. In kar naenkrat se znajdem v stanovanju para- dveh mojih tecajnikov, ki se sicer sploh ne poznata. Kje drugje kot v zadnjem nadstropju. Sla sem na balkon, kljub strahu. Razgled je bil cudovit- na morje z malo meglice: res pomirjujoce. In sem razmisljala, kako lepo mora biti zvecer prinesti lezalnike na balkon (tak umaknjen notri balkon, ne tisti ki strli ven) in gledati morje in uzivati v pogledu. Nekdo se je stegoval po scipalkah na vrveh za obesanje in jaz sem si mislila, to je pa ena slabost stanovanja (me je malo strah visine). Potem pa sem sla v njuno spalnico, kjer je fant lezal v postelji. Soba je imela dve beli okni in je delovala zelo sveze (mislim, da je bilo jutro, ko se komaj zacne svitati). Ko sem gledala skozi eno okno, ki je gledalo na "zadnjo" stran, sem videla travnate povrsine in nekaj dreves. V tem sem si rekla- Ja, v takem stanovanju bi z lahkoto stanovala.
V glavnem so se sanje nato koncale tako, da sem jaz sla po stopnicah navzdol in ko sem prisla, do stopnic, ki vodijo do pritlicja, jih je kar naenkrat zmanjkalo. Nekdo, ki je bil z mano, mi je rekel, da lahko skocim, ker ni tako visoko. Vsedla sem se na zadnjo stopnico in skocila. Res ni bilo visje od 1,5m. In sem sla.
Spet zadnje nadstropje

Jaz ne razumem vec. Vsakic ko v sanjah mislim, v zadnjem nadstropju je sigurno lepse, se potem tam tudi znajdem. Morda sem se zansla v kaksnem nizjem nadstropju in pogledujem za visjim? In mi potem sanje kazejo, da je tam tocno tako, kot si predstavljam?
Pa razgled na umirjeno morje obdano z rahlo meglico. So to lahko custva, ki so v nekaterih pogledih zamegljena? Oz. mi nekaj zakriva pogled na realno stanje, ki je precej mirujoce? Jih zanemarjam? Pa pogled na zadnjo stran stavbe, ko naj bi bilo jutro, ko se je svitalo. Gledam v drugo smer, kjer se kazejo nove stvari, izkusnje, nekaj kar se sele rojeva? Ali morda zanemarjam nekaj, ker se prevec posvecam drugim, novim stvarem? Morda bi to lahko bilo celo res. V zadnjih dveh tednih, sem se lotila ogromno stvari.
Stopnice po Freudu predstavljajo seksualni akt. Morda bi v mojem primeru lahko bilo povezano z morjem. Samo stopnic kar naenkrat zmanjka. ???
Ali lahko te sanje predstavljajo moj vzvisen pogled na celotno situacijo? Se mi zdi, da morda razumem, kaj mi hocejo povedati sanje, nisem pa sigurna, ali prav razumem in na kaj se namigujejo.