Author Topic: Vsi govorijo o simbolih  (Read 213035 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline apemaya

• Veteran
Re: Vsi govorijo o simbolih
« Reply #30 on: January 18, 2007, 01:24:55 PM »
Ja, Regina, imas prav, saj so se mi vedno smejali, ko sem opisovala te sanje ;D

Imam eno vprasanje.
Sem na tvoji spletni strani videla seznam knjig o sanjah. Bi si eno sposodila v knjiznici, pa me zanima katero priporocas. Me ne zanima toliko o simbolih, saj je njihova interpretacija bolj odvisna od odnosa, ki ga ima clovek s tem predmetom, ampak bolj analiza, kako spoznati sporocila sanj. Ali pa o preroskih sanjah.

Hvala

Lp apemaya

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #31 on: January 18, 2007, 05:13:06 PM »
Prav vesela sem tvojega vprašanja, še bolj pa tvojega razmišljanja o simbolih, apemaya. Žal pa dvomim, da te bo katera knjiga zadovoljila v tej smeri in te popeljala do željenega rezultata. Do tega, kako se lotit analiz in kako spoznat govorico simbolov, obstaja samo ena pot in sicer ta, da jo človek najde sam. Sanjske knjige so (razen redkih izjem) preveč splošne,  vse ostalo pa je psihologija in filozofija, da ne rečem sposobnost posameznika, kako to področje, sebe in  svet okoli sebe, dojema. Jaz se s sanjami ukvarjam že več kot 20 let, pa si ne bi upala trdit, da jih razumem.  ;)
Ampak ni za obupat. Če imaš veselje do tega, bi ti za začetek svetovala Freudovo knjigo Interpretacija sanj ali Človek in njegovi simboli od Junga. Če te bosta navdušili, se pa kar v knjižnici postavi pred police in vzemi karkoli ti po občutku s tega področja pade v roke. Lahko pa narediš tudi obratno.
Uživaj pri branju in poročaj. :)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #32 on: January 19, 2007, 09:47:09 AM »
upam, da nasa knjiznica premore take knjige. Majhen kraj, majhna knjiznica :D

Ce ne, pa bom naredila, kot si svetovala in pregledala knjige, ki so na policah.

hvala

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #33 on: January 19, 2007, 10:48:13 AM »
No, poskusi. ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #34 on: January 22, 2007, 05:11:10 PM »
Delam krivico nasi knjiznici!! Sem nasla obe knigi in se mnoge druge s tega podrocja. Sem si uspela izposodit samo Freuda.

sedaj pa berem.......

Pa sem do prvih 100 strani ze v dvomu, kdaj sploh lahko recem, da sanjam. Toliko je virov, ki lahko sprozijo sanje (custveni, fizicni...), pa ce se nas je kaksen dogodek res dotaknil, ga potem premlevamo v sanjah. Sem ze malo zmedena :o

Je pa zanimiva knjiga!

Lp apemaya

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #35 on: January 22, 2007, 05:52:03 PM »
Hehe, zato pa ne obstaja zastonj rek, da so sanje pravzaprav celo naše življenje, nočne sanje pa le nadaljevanje tega ali pa malo drugače povedano, sanje v sanjah. :D
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #36 on: January 23, 2007, 12:00:22 PM »
Zivijo Regina,
vcerajsnje in danasnje sanje- mislim, da se nek proces zakljucuje ???.

Vceraj sem sanjala, da sem koncno sla na wc :D. Sicer sem spet iskala primeren wc, potem pa sem ga nasla nezasedenega, cistega, z vrati, ki so se zaklepala in (se ne spomnim tocno) sem opravila, kar sem morala opravit.
Danes pa sem sanjala, da sem pakirala avto, ki je bil bolj kombi. Ne vem ali sem sla na dopust ali pa se vracala, dejstvo je, da je bil coln napihnjen, blazina napihnjena, jaz pa sem morala spustit zrak in stvari zlozit, potem pa vse stlacit v kombi, ki je bil ze precej nabasan.

to pospravljanje in pakiranje, me je spomnilo na zakljucek/zacetek dopusta, torej se morda tudi v mojem zivljenju nekaj zakljucuje/zacenja.
Imas kaksen nasvet, v katero smer naj se razmisljam?

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #37 on: January 23, 2007, 03:04:56 PM »
Lahko gre za proces, lahko pa tudi gre za neke manjše, pa vendar nujne korekturne spremembe, na katere te sanje opozarjajo, da bi se predhodno morale zgoditi. Te so pogojene z načinom tvojega življenja, torej ali je to preveč ali premalo aktivno. Orientiraj se na obliko avtomobila in se vprašaj, če bi si takšen kombi lahko v resnici privoščila in na stvari, ki jih pakiraš.
Zelo zanimiv je stavek: "coln napihnjen, blazina napihnjena, jaz pa sem morala spustit zrak in stvari zlozit, potem pa vse stlacit v kombi, ki je bil ze precej nabasan" in njegova besedna igra. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #38 on: January 23, 2007, 03:45:08 PM »
 ;D sem pa res smesno napisala, ampak ko sem obnavljala potek sanj, sem to tako videla in tako napisala. A tebi se je zdel pa zanimiv stavek? zanimivo!

Definitivno je moje zivljenje trenutno zelo neaktivno, se pa tudi pocutim, da sem obticala na neki tocki, in ne morem ne nazaj, ne naprej. In to mi jemlje vso energijo. In ceprav se mi vcasih zdi najbolj pametno, da vse pustim in zacnem na novo, mi je skoda pustiti za sabo kar sem do sedaj naredila, in to bi si stela za najvecji neuspeh. Zato meljem in meljem, kaj naj naredim.

V sanjah, ko sem spuscala zrak, sem prav vsak ventil odprla in kar naenkrat je bil coln ze izraznjen, tudi blazina je bila cisto prazna. V sanjah sem bila tudi malo zivcna, ker nisem vedela, kam naj vse to dam, saj sem potem se kar nosila stvari, spomnim se treh sencnikov, te sem z vrvico zvezala skupaj in sem sprasevala, kaj smo rabili 3 sencnike.
Financno mi pa trenutno ne gre najbolje, tako da si tega ne bi mogla privoscit.

:'( ah bo ze enkrat! ;)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #39 on: January 23, 2007, 06:16:36 PM »
;D sem pa res smesno napisala, ampak ko sem obnavljala potek sanj, sem to tako videla in tako napisala. A tebi se je zdel pa zanimiv stavek? zanimivo!
Ja meni se zdi, kot da si z njim opisala, koliko nepotrebne energije gre "v zrak", preden nekaj postaviš, spraviš v red, sestaviš, ustvariš... Pravzaprav to, kar si zdaj sama razmišljala.
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #40 on: January 23, 2007, 06:59:38 PM »
v glavnem, kompliciram kjer ni treba >:(

lp apemaya

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #41 on: January 23, 2007, 08:30:00 PM »
Ne bi rekla, da kompliciraš. Morda bolj begaš med enim in drugim, iščeš in vrtaš, kaj bi ti najbolj ustrezalo in v katero smer bi se obrnila, potem pa kar naenkrat spoznaš, da kljub vsej energiji, volji in času, ki si jih v zadevo vložila, to ni to, kar si hotela. Možno je, da bi ti prav krasno šlo, če bi naredila ožji izbor.
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #42 on: January 28, 2007, 06:02:26 PM »
Po kratkem premoru spet pisem.

No, to o zapravljanju energije, sem ne vem zakaj povezala z vajami, ki jih delam za izpit tolmacenja. In cim sem si rekla: vzemi vse bolj sprosceno, se mi zdi, da mi gre lazje. No in sedaj drzim pesti, da bo izpit tudi v resnici uspesen.

Je pa se nekaj. Od takrat(tistih sanj z napihnjenim colnom) se sanj sploh ne morem spomniti, oz se spomnim samo nekih delckov, pa se teh se ne prav dobro.

Kaj naj pa sedaj analiziram ;D?? Hocem nazaj sanje! >:(

Lp apemaya

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #43 on: January 28, 2007, 07:29:22 PM »
Kaj naj pa sedaj analiziram ;D?? Hocem nazaj sanje! >:(
;D ;D ;D
Za izpit držim tudi jaz pesti. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #44 on: February 01, 2007, 06:55:23 PM »
Bungi jumping (saj sploh ne vem kako se napise- katastrofa :D)

Jaz sem bila na zemlji, kot v ameriskih puscavah ala Grand kanjon, ker taki adrenalinski sporti niso zame, ne ne :'(. In kar naenkrat prileti ena gospa privezana na vrv(mislim, da ni bila elastika) in na nogah je imela kot eno veliko gmoto, da jo je obtezila, ko je letela dol( ???). Ta gmota se je malo odlomila in ugotavljali smo, da je to kot nek led, bolj podoben skupku kristalov. In gospa je rekla, da si je vedno zelela skocit z bungijem iz visine 10km in ji je sedaj uspelo. Jaz pa sem ob tem razmisljala, kje je dobila tako dolgo vrv in iz kje je sploh skakala, saj je to ze nad oblaki.

Vprasanje je bilo za moj izpit. Jutri drzite pesti ;D