Author Topic: Vsi govorijo o simbolih  (Read 213025 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline apemaya

• Veteran
Re: Vsi govorijo o simbolih
« Reply #225 on: August 01, 2007, 07:54:38 PM »
Ojla!!

kako kaj moj priljubljeni kotiček?  :)

Jaz sem malo odsotna, ker se sanj zjutraj preposto ne morem spomniti, če pa se jih že, pa takoj najdem povezavo z dogodki prejšnjega dne. Sicer pa se trenutno v mojem zivljenju ne dogaja nic razburljivega, kar bi lahko premlevala se v sanjah.

zelim vam prijetne sanje!! ;)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #226 on: August 01, 2007, 10:51:16 PM »
Meljemo apemaya, meljemo. Vsakemu po svoje se nekaj dogaja  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #227 on: August 07, 2007, 11:00:10 AM »
Koncno se spomnim sanj- pa se tebe sem sanjala, Regina ;D

prvi del sanj, se ne spomnim prav dobro, vendar nit je bila v tej smeri:

Bila sem na terasi z eno druzbo, ko sta prisla dva fanta, ker sta se mi zelela zahvalit, ker sem sodelovala v neki predstavi- s podganami ( ???). Potem se videla eno izmed "glavnih igralk" kako je skakala po sobi in plezala po steni (kljub temu, da imam zelo rada zivali, me je to navdalo malo z gravzem). To je bil ta nejasni del.
Potem pa sta prisla ta dva fanta in me peljala na zmenek. Vsakega sem pograbila pod rokami in smo sli.Ko smo hodili po nasem mestu, sta hotela v trgovino, ker naj bi mi vsak nekaj kupil, jaz pa sem se vsedla na klopco pred trgovino in cakala, da se vrneta. Med cakanjem, je prislo pred trgovino se par oseb in so se posedli na klopce. Zraven moje klopce je stala punca, ki je delovala, kot da se ne pocuti nabolje. Kar na bruhanje jo je sililo. Malo sem pogledala okoli in opazila se enega fanta, ki se je zaradi slabosti vsedel na klopco (nekako imam v spominu, da je bilo se vec ljudi, ki so se slabo pocutili).
Ta punca se je vsedla zraven mene in vprasala sem jo, ce ji prinesem vodo, ceprav sem se zavedala, da bom morala v trgovino ponjo. Privolila je. Sem ji rekla, skoda da nimam sabo vode in kar naenkrat na klopci pred sabo zagledam dve steklenici vode. Ponudim ji jih, ona pa se zahvali, ampak rece, da ji ne pase ta voda, ker je topla. In sem sla v trgovino po vodo. Norti sta bili dve blagajni z dolgima vrstama in mene je ze kar minevalo, da bi kupila vodo in nato dolgo stala v vrsti. Koncno najdem hladilnik s pijacami in se postavim v vrsto, pravzaprav me je en fant spustil. Spomnila sem se, da se nekaj rabim in recem temu fantu, naj mi drzi prostor v vrsti, ker se bom takoj vrnila. Ko se vrnem nazaj, je bil ze pred blagajno, vendar je spustil dve gospe-mamo in hcerko, ki sta ze zlagali svoj nakup na tekoci trak. V tistem pa recem- evo me, in svoje stvari postavim pred njune na trak. Tukaj je konec ta resnih sanj.

In sedaj sanje kjer si ti :)
Hodim po nasem mestu, ko se mimo pripelje cuden dolg avto, kot limuzina. Cuden je bil, ker je bila barva kot les (si predstavljas ameriske karavane, ki imajo en del, kot bi bili obiti z lesom). Upam, da si predstavljas. Ko sem gledala od zadaj avto je na tabilici pisalo: Regina- neka beseda, morda sanje- Regina. Na zadnjem oknu pa so visele plisaste igracke.

sanje, kjer sem sanjala tvoj avto, upam, da ne pomenijo nic slabega, ker imam o tebi  kot o vseh tukaj zelo dobro mnenje. Kaj pa vem, morda pa so pomenile: povej Regini za te sanje. 8)

Glede resnejsih sanj pa imam tak cuden obcutek: kakor vidim, se je stevilka 2 ponavljala- dva fanta, dve steklenici vode, dve blagajni, dve zenski, vsaj dva sta se slabo pocutila.
Pa to, da se je tista punca slabo pocutila, mi tudi ni najbolj vsec. 

kaj menis ti?

Hvala

apemaya
« Last Edit: August 07, 2007, 11:02:54 AM by apemaya »

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #228 on: August 07, 2007, 09:52:26 PM »
Vsega po malem je v teh tvojih sanjah, apemaya. Za eno konkretno interpretacijo, ampak vprašanje si si kar dobro zastavila. Število dve te usmerja v konflikt, nasprotovanja, spore, dvoličnost, kontrast... po drugi strani pa te sili v izbiro, gibanje, napredek, ravnovesje...  Rdeča nit je v podganah. Ta po svoje inteligentna žival, je simbol (med drugim) zahrbtnih ljudi in tako kot se je zgodba razpletala, kaže na nekoga v tvoji bližini. Tista "moja" limuzina"  ;) nakazuje le to, da se boš znala prilagodit tej situaciji. Zato samo malo pazi, kaj komu obljubljaš, pa čeprav bi šlo dejansko za to, da bi komu precej pomagala. Enostavno, preko svojih sposobnosti ne idi, pa naj gre za denar ali čustva, občutek krivde ali slabo vest.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #229 on: August 07, 2007, 10:16:09 PM »
Hvala, Regina!

Sele ko sem se zbudila sem se zavedla, da je stevilka 2 prav izstopala. Pa tudi na izbiro sem pomislila, glede na to da sta bila dva fanta in dve vrsti v trgovini, ki bi ju lahko izbrala.

Je pa res nekaj v zraku, zaradi cesar bi sla zelo verjetno preko svojih sposobnosti, kar bi se na koncu izkazalo deloma v mojo korist deloma v mojo skodo. Vendar nima toliko veze z nekom kot bolj z mojo grabezljivostjo. Bom premislila, kaj narediti. Bom pa tudi malo bolj preucila ljudi, ki me obdajajo.

hvala in lep pozdrav
apemaya

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #230 on: August 08, 2007, 08:41:00 AM »
Saj boš obvladala. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #231 on: August 09, 2007, 09:54:46 AM »
hvala za spodbudne besede. :)

Offline Remeny

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #232 on: September 23, 2007, 03:11:40 PM »
Ojla :)

Neko noč v tem tednu sem sanjala na pol zamrznjen ribnik, v nekakšnem čudnem temačnem ozračju sicer, bil je kot nek požiralnik, ki je vase posrkal vse kar je padlo vanj oz. kar je padlo bolj proti sredini ribnika. Tako se spomnim, da sem bila v sanjah zelo previdna, da nisem stopila v vodo, ko sem reševala iz tega ribnika razne predmete in predvsem ljudi. Ne vem sicer kako so se znašli v vodi ampak tam je bila skupina ljudi, ki so vedno padali notri in skupina ljudi, ki smo vedno te "padalce" spravljali ven iz tega ribnika. Uglavnem čudne sanje res. Se mi pa dostikrat dogaja, da sanjam vodo ampak zelo poredkoma v prijetnih sanjah, večinoma sanjam da se nekdo utaplja, da ga po možnosti gledam naravnost v obraz in čutim kako se utaplja pa čeprav stojim daleč stran od mesta kjer se on nahaja, ali pa da koga rešujem ipd... uglavnem z vodo večkrat bolj nič prijetnih sanj.

Kar pa se tiče moje "fobije", ki je tudi nekako povezana z vodo - velikokrat se znajdem sredi ladjedelnice, predvsem ponoči, zaprta sem ali plavam sredi vode med ogromnimi železnimi konstrukcijami kar je naravnost grozljivo in me psihično pa tudi fizično izčrpa tako da sem zjutraj kot izžeta cunja, utrujena :-\

Skratka :) voda naj bi v sanjah baje pomenila nekaj lepega, kaj pravite kakšen pomen prinese v takšnih negativnih sanjah?

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #233 on: September 24, 2007, 10:03:37 AM »
Voda je glavni simbol nezavednega, ki jo kot vir življenja povezujemo z duhovnostjo, v njeni obliki, barvi, čistosti in pretočnosti, pa lahko prepoznamo svoje čustveno, psihično in zdravstveno stanje. Dobro sanjsko počutje v vodi in na njej je zrcalna slika usklajene narave, zadovoljstva v medsebojnih odosih, harmonije in trdnega zdravja tudi v resnici. Torej, Remeny... kje te čevelj žuli?  ;)
www.sepet-sanj.com

Offline Remeny

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #234 on: September 24, 2007, 05:38:07 PM »
O... ježeš, to bo treba pa malo bolj v debato s samo s sabo stopit, da bi vedela, kje točno me čevelj žuli. V zadnjih mesecih se mi je zdelo, da precej dobro opravljam s svojimi notranjimi razprtijami ali tistimi, ki so mi pihale čez dušo od lanskega Božiča. Kaj bi lahko bil zdaj vzrok za takšne sanje zdaj pa ??? mogoče je odgovor celo na dlani samo uvidet ga bi bilo treba ::)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #235 on: September 24, 2007, 10:56:32 PM »
O... ježeš, to bo treba pa malo bolj v debato s samo s sabo stopit, da bi vedela, kje točno me čevelj žuli.

Saj si že vse povedala. Zamrznjeno jezero potrjuje, da je siituacija povezana z lanskim Božičem, kot sama omenjaš. Kaj se je takrat zgodilo? So zamrznila", oziroma otrpnila tvoja čustva?  Verjetno si od tistega časa še nisi opomogla, zato se sanje ponavljajo in se bodo tako dolgo, dokler preteklosti ne boš v sebi razčistila.
« Last Edit: September 24, 2007, 10:59:00 PM by Regina »
www.sepet-sanj.com

Offline Remeny

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #236 on: September 29, 2007, 09:02:08 PM »
Saj si že vse povedala. Zamrznjeno jezero potrjuje, da je siituacija povezana z lanskim Božičem, kot sama omenjaš. Kaj se je takrat zgodilo? So zamrznila", oziroma otrpnila tvoja čustva?  Verjetno si od tistega časa še nisi opomogla, zato se sanje ponavljajo in se bodo tako dolgo, dokler preteklosti ne boš v sebi razčistila.

No malo sem še razmišljala o teh sanjah in prišla še do enega zaključka; gre za odnos med mano in neko osebo. Lanskega Božiča sem izgubila eno z zelo močno čustveno podlago in ena nova je prišla v moje življenje, v tem primeru govorim o tej drugi. Med nama je nek odnos zelo podoben temu jezeru, jaz sem tista ki se vedno znova trudi dopreti do te osebe čeprav je iz njene strani odnos "leden" ali prej nedostopen. Vedno znova lovim in grabim in riskiram in se trudim, pazim da ne naredim nečesa narobe, v želji da bi jo pritegnila k sebi in vedno znova mi da neko lažno upanje, nato pa se spretno umakne. In kar je najbolj zanimivo je to, da mene takšen odnos čustveno izčrpava, v povezavi s tistim požiralnikom bi celo rekla da je zrcalo tega, kako ta oseba pričakuje, da bom jaz vedno na voljo, ji vedno dajala vso toplino in se trudila da bo njej kar se da prijetno, kot malo za samoumevno, medtem ko jaz dobivam zelo malo v zameno, čisto iz duševnega vidika jaz od takšnega odnosa ne dobivam nič. In tako sem kot nekakšen "rešitelj" in kadar se odločim ne igrat po pravilih te osebe, nastane prepad dokler spet ne popustim in se spet ne začne vrteti v začaranem krogu.

Sem čisto preveč zafilozofirala ane :) kot sem rekla, bo potrebno stopiti v debato s samim sabo!

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #237 on: September 29, 2007, 11:31:44 PM »
Sploh nisi zafilozofirala, Remeny. Celo nasprotno. Zelo dobro si potegnila vzporednico s svojimi čustvi in občutki, in nihče tega ne bi mogel narediti bolje, kot si to naredila sama. Iz takega začaranega kroga se je težko rešiti, ampak sanje so tudi za to, da se lažje poglobimo vase, razumemo sebe in druge. S tem svojim razmišljanjem si že naredila pomemben korak. Neredko se namreč zgodi, da se sanje z razumevanjem več ne ponovijo, saj jim je uspelo potisnili problem iz podzavesti v zavest, spet drugič se nadaljujejo, da bi pokazale tudi rešitev, zato jih spremljaj še naprej. Potem je samo vprašanje časa, kdaj ti bo prekipelo in morda ne bo treba več, kot ena sama kapljica čez rob.
Želiim ti, da na tvoje čustveno jezero posije sonček in v tebi čim prej sprosti vse tisto, kar te obremenjuje. :-*
www.sepet-sanj.com

Offline Remeny

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #238 on: September 30, 2007, 12:00:12 AM »
 :) če sem iskrena, sem še sama sebe presenetila s tem, ko se mi je kar naenkrat posvetilo in to verjetno tudi zato, ker je ta oseba zdaj odsotna, nimava stikov in ugotavljam da čutim prav poseben mir ob tem.

Moram pa povedat, da sem že imela izkušnjo, ko so mi neke sanje po tem ko sem jih analizirala z znanko, ponudile "rešitev" kako se odrešit bremena v povezavi z neko osebo :) spet - sem pač človek, ki zelo čustveno doživlja, bodisi prijateljske ali romantične, odnose. In res sem po tistem našla zaključek in to v sebi (!) čeprav sem ga prej iskala (očitno) na napačnem mestu, to je pri bivšem fantu, ker sem mislila da on nima razčiščeno, da midva nimava razčiščeno, ves čas pa nisem imela razčiščeno sama pri sebi. V tistih sanjah pa mogoče začuda, so se pojavljale osebe iz dejanskega življenja, ker v prej opisanih oseb nisem poznala. Pojavilo se je tudi en kup simbolov kot so vožnja, ta fant, goreče krošnje dreves, neznanka ki je imela karakteristike moje dobre prijateljice in sem tudi v sanjah čutila njeno zavezo in na koncu dež, ki je vse opral in olajšanje.

Ane, da si moramo včasih samo prisluhnit, čeprav si velikokrat niti ne vzamemo časa ali pa mislimo da ne bomo prišli do rešitve čeprav imamo ves čas na temu svetu da rešitev pride sama ;)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #239 on: September 30, 2007, 10:23:36 PM »
Zelo zanimiva izkušnja, Remeny. Se strinjam s teboj, res se "splača" sanjam prisluhnit.
www.sepet-sanj.com