Author Topic: Pluton  (Read 46489 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Pluton
« Reply #30 on: January 06, 2015, 03:22:11 PM »
No vidiš, jaz imam te zadeve čist drugače obarvano. Čist Uransko  :)

Uran kot vladar karte je kvadriran z luno in še v opoziciji s kironom, uf nič ti ne zavidam ???
Tukaj se verjetno kaže tudi problematika odnosa z mamo, ki vpliva na tvojo persono, masko...navadno sem opazila, da tale kiron v 1. hiši deluje tako, da se ljudje počutijo precej drugačni od drugih, da jih nekaj močno razlikuje od ostalih, kot bi bili izobčenci, pohabljenci...dokler te svoje drugačnosti ne sprejmejo oz. ravno z  njo postanejo lahko zdravitelji drugim...
Pluton pa je v sekstilu s soncem, čigar vladar je, verjetno res lažje prenašaš transformacije svoje identitete,svojega ega.
Kaj pa v partnerstvu, glede na to, da je v 7. hiši. So bile smrti del plutonske dinamike ali uranske?

V bistvu imam veliki fiksni križ: Kiron, Uran /kot vladar karte/, Luna in Merkur /vladar IC/
Če ne bi šla v to energijo, najbrž ne bi preživela - ali drugače povedano, če Pluton ne bi delal sekstil Sonce in Merkur in Neptun /ki je sovladar karte/ in trigon Jupiter in trigon Saturn /ki je tradic. vladar karte/ mi je dal moč in spoznanje, da vem kaj je moj smisel /sonce sektil pluton/
Šla sem v dinamiko - ranjenost sem zamenjala z zdravljenjem najprej sebe in potem drugih /Kiron/
Uran se je lepo odrazil na astrološkem delu
Luna in Merkur pa v smislu sporočanja, komunikacije itd.....
Moj poklic je v bistvu tisti, ki je nastal iz najbolj občutljive teme, ki je postala najmočnejši segment.

7 hiša - ja odnosi so pri meni pomembni

Začne se v Levu  :)  Sonce v Škorpijonu na koncu 8 in sekstil s Plutonom  - tole sem opazila, da na nek način vedno dajem sonce svojim partnerjem, čeprav se na prvi pogled zdi, da so oni sončne osebe.
Pluton poskrbi za globino
Uran za to, da so to neobičajni odnosi, kot prvi v 7 hiši - zveze sklenjene precej na hitro
Uran - prvi mož Vodnar - ločitev
Pluton - drugi mož smrt

Imam pa tudi karmični vozel in VX v 7 - tako da tole področje res deluje pri meni dinamično in spremenljivo.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #31 on: January 06, 2015, 04:04:46 PM »
Tea, kaksna  lepa ura ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #32 on: January 07, 2015, 03:15:27 PM »

Lisa to je tvoja Luna v škorpijonu in slabše aspektirana - Pluton kot dispozitor te rešuje
Se mi je zdelo, da je  :Lu.
Nekaj me pa res mora reševati, ker če me ne bi, bi bilo že zdavnaj po meni... ;) obsedena kot znam biti!
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #33 on: January 07, 2015, 03:21:29 PM »

Nikjer ni bilo napisano, da so opevani. Povsod piše, da je plutonska tematika težka ravno zaradi transformacij, umiranja in novega rojevanja, da so to naše najbolj potlačene zadeve, emocije, nekaj kar je najbolj skrito in zakrito, da se težko podamo v to temo in se soočimo sami s sabo, s svojimi negativnimi čustvi, ki nas obdajajo....
Je pa res, da vsakič, ko se uspeš transformirati, pridobiš na notranji moči, si močnejši v smislu notranje trdnosti...spoznaš svoje močvirje, spoznaš svoje skrite, temačne dele duše in jih sprejmeš za svoje in jih nehaš projicirati na druge, takrat pridobiš ljubezen oz. moč...
Ni lahko plutonskim osebam, niti škorpijonom, tako da o tem nismo govorili... ;)

Sanjalka, res nikjer ne piše, da so opevani. Ampak tako nasplošno se o :Sk vedno govori z samimi super relativi. Pa potem še berem tukaj o tem božanskem  :PL sexu in polna  :Lu me daje na polno. Prav mogla sem napisati, kar sem napisala.. Ker meni je včasih res na BAD zaradi te  :Lu in si želim, da bi bila kjerkoli drugje, samo v   :Sk ne... Ampak najbrž je z razlogom tam.
Pa še fajn sta se s Teo razpisali in mi dali veliko novega znanja. ;)
« Last Edit: January 07, 2015, 03:29:13 PM by Lisa »
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #34 on: January 12, 2015, 11:36:06 AM »
No sam upam, da mojega  :PL končno štekam... Menda da ga
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #35 on: January 12, 2015, 11:37:04 AM »
No sam upam, da mojega  :PL končno štekam... Menda da ga

Jaz ga spoznavam v postelji.  :laugh:
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #36 on: June 12, 2018, 04:22:16 PM »
Premikam iz sosednje teme.

Sama imam  :Ve :kon :PL in bi res rekla, da je to vir mnogih "težav", ki me doletijo v odnosih oz. si jih nakopljem sama.

Kakšen nasvet, kako najbolje čistiti pri tem aspektu?

Moje izkušnje, res pa je, da je to moška karta, ne vem, če velja isto za žensko.
Pluton hoče dominirat, na vse ali nič. Res je predan, ampak preko meje. Kontrolirat hoče vse in vsakogar, Venera je pri njem zatrta. Tudi žalitev svoje ljubljene osebe pride na površje, v kolikor ni možna dominantnost.
Pa še to moram zapisat, da v zgodnjih in srednjih letih ta aspekt sploh ni bil tako opazen oz. se ni čutil, bolj ko prihajajo leta iz tretjega življenjskega obdobja, bolj se ta aspekt bohoti in dobiva vedno bolj surove oblike.
Je treba s tem aspektom res čistit pri sebi še takrat, ko je to možno, s starostjo ne gre več.

Maja, pa te prosim, da ta zapis prestaviš v Plutona ali Venero, meni ne gre.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #37 on: June 12, 2018, 06:27:23 PM »
Cvetka tako kot si zapisala.
Pri plutonu gre za dominiranje na vse ali nic, gre za absolutno moc.
V kolikor oseba z mocno izrazenim plutonom (kotni, vladarji, aspekti), nima obcutka absolutne moci in je se v nezavednem stanju, se lahko polasti tistih najbolj nizkih energij in z njimi manipulira. Ne smemo pozabiti mitologije, ki govori, da je Had potegnil “ta kratko”, med vsemi treni brati je povlekel najkrajso slamico in tako dobil pidzemlje, Zeus nebo in Pozejdon morje. Od tu se torej na podrocju, kjer imamo plutona pojavlja ta obcutek nemoci, obcutek, da smo v zivljenju potegnili ta kratko. A po drugi strani se v podzemlju pravzaprav skrivajo najvecja bogastva, najvecji zakladi, a jih moramo znati pravilno predelati in uporabiti. Vemo, da so najbogatejse dezele tiste, ki imajo nafto, zlato, da so diamanti pod zemljo... Da vse to pridobimo in postanemo bogati, mocni, moramo kopati, vrtati, da najdemo te zaklade. Prav tako moramo tam, kjer imamo plutona kopati, vrtati po sebi in odstraniti ves nepomemben balast, da pridemo do zlata, do vseh vrednih kamnin, do nafte...na ta nacin pridemo do lastnega notranjega bogastva, ki nam na koncu daje moc, notranjo moc... a s to mocjo se moramo nauciti upravljati, sicer lahko hitro zapademo v obcutek absolutne moci in potem s to mocjo upravljamo, izkoriscamo druge...
Tam, kjer je pluton,  je vprasanje nemoci in moci.
Ce znamo to moc pravilno upoeabljati, se ljudje, ki so ob plutoncih, spreminjajo.

« Last Edit: June 12, 2018, 06:29:18 PM by sanjalka »
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #38 on: August 15, 2018, 11:05:23 AM »
Tisti, ki ste že doživeli Venero konjunkcija Pluton, kako je šlo?

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #39 on: August 16, 2018, 09:14:09 AM »
Tega pa jaz ne bom doživela.  ;D
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #40 on: August 16, 2018, 10:57:53 AM »

Meni bo p venera prišla na n plutona v 1. hiši, čez točno 2 leti :)
Sem pa pred kratkim imela prehod t plutona čez cel moj n stelij v raku, vključno z venero, res, da je šlo za opozicijo, a je bilo intenzivno.
Kolegica je imela konjunkcijo t plutona čez n venero v 1. hiši-to je res obdobje velike notranje nemoči, občutka, da ti drugi delajo krivico, da se je vse zarotilo proti tebi, občutek, da nič ne gre....potrebno sprejeti, da življenje ni vedno samo pravično, potrebno spustiti česar se najbolj oklepamo, potrebno prevrednotiti vrednote, spsutiti kar je za spustiti..in na koncu nam to da notranjo moč...to je nagrada, da med vsem drekom, ki se nam dogaja, znamo izluščiti kaj je zlato in kaj je drek...
kot bi kopala po podzemlju, iskala zlato, veš koliko balasta je potrebno dati stran, da nam ostane gram zlata ;) no, tako nekako je pri plutonskem tranzitu-če hočemo imeti zlato-notranjo moč, moramo ogromno balasta pustiti za sabo, ga odvreči, seveda pa prej prepoznati kaj je tisto česar se oklepamo in nam več ne služi...
pluton tako zelo težko spusti...

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #41 on: August 16, 2018, 11:18:54 AM »

Meni bo p venera prišla na n plutona v 1. hiši, čez točno 2 leti :)
Sem pa pred kratkim imela prehod t plutona čez cel moj n stelij v raku, vključno z venero, res, da je šlo za opozicijo, a je bilo intenzivno.
Kolegica je imela konjunkcijo t plutona čez n venero v 1. hiši-to je res obdobje velike notranje nemoči, občutka, da ti drugi delajo krivico, da se je vse zarotilo proti tebi, občutek, da nič ne gre....potrebno sprejeti, da življenje ni vedno samo pravično, potrebno spustiti česar se najbolj oklepamo, potrebno prevrednotiti vrednote, spsutiti kar je za spustiti..in na koncu nam to da notranjo moč...to je nagrada, da med vsem drekom, ki se nam dogaja, znamo izluščiti kaj je zlato in kaj je drek...
kot bi kopala po podzemlju, iskala zlato, veš koliko balasta je potrebno dati stran, da nam ostane gram zlata ;) no, tako nekako je pri plutonskem tranzitu-če hočemo imeti zlato-notranjo moč, moramo ogromno balasta pustiti za sabo, ga odvreči, seveda pa prej prepoznati kaj je tisto česar se oklepamo in nam več ne služi...
pluton tako zelo težko spusti...

Sanjalka, glede na to, da bo istočasno na Venero pritiskal tudi Saturn (ja, če že gremo, gremo na 'oreng'), bi res lahko šlo za kaj takega. Pa Plutona imam tudi močno v karti postavljenega, tako, da slutim, da 'nežno' v vsakem primeru ne bo. Se mi zdi, da znajo kake travme iz otroštva na plano prilesti (sem veliko preživela v inštitucijah, bolnišnicah), te rane ponovno odpirat me je, če priznam, kar strah. Jih nisem rada naslavljala.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #42 on: August 16, 2018, 11:25:06 AM »
No, ko pa je bil Pluton EKSAKTNO na Luni, sem pa obudila in predvsem poglobila (po letu in nekaj mrka), eno res globoko prijateljstvo, ki traja še danes in verjetno izhaja še iz prejšnjega življenja. Čustveno intenzivno, kot je že bilo napisano, kup zlata in kup dreka hkrati, včasih še danes uide izpod nadzora, ampak mi je pa ta človek vedno, kot nek angel varuh, stal ob strani in me vlekel iz vsake kočljive situacije. No, imam Luno v 11. v Kozorogu  ;D Spoznala sem ga pa celo točno v mesecu, ko je Pluton prestopil znamenje.
« Last Edit: August 16, 2018, 11:32:30 AM by Vesta »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #43 on: August 22, 2018, 11:48:23 PM »
hm konjunkcije ne, sem mela opozicijo leta 2006. Je toliko časa nazaj to, da sem morala prav premislit. V bistvu vem, da sem bila malo pred tem v neki totalno blesavi službi, kjer je bila sodelavka manipulativna bitch. Druge besede zato res ni bilo. če ta ni imela neke motnje, potem je nihče ni imel  :blank:  Dala sem odpoved v službi in v 2007 začela z drugo službo. Pluton je bil tudi obdobje psihoterapije - odkrila super terapevta, ki mi je pomagal iti čez to obdobje, ker doma so tudi starši bili v tistem času izjemno plutonski. V tem času sva tudi z možem nekako kupovala stanovanje oziroma se selila skupaj.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #44 on: October 24, 2018, 11:09:54 AM »
Prosim za kakšno izkušnjo z ljudmi, ki imajo v rojstni karti  :Lu :kv :PL.

V zadnjem času sem sem postala pozorna na ljudi s to postavitvijo in opažam skupne točke. Gre za zelo manipulativne osebe, za katere bi lahko s precejšnjo gotovostjo trdili, da njihove manipulacije izvirajo iz čiste zlobe. Saj ljudje včasih naredijo/naredimo komu kaj žalega, a ni namerno in podlo, pri teh osebah pa ne bi rekla, da je vse tako pomotoma in naključno, kot znajo prikazati in se tudi kasneje, ko so razkrinkani, želijo preleviti v vlogo žrtve.
Bi pa rekla, da se ta kvadrat pri ženskah manifestira drugače, kot pri moških ... Seveda odvisno tudi od znamenj/hiš.
« Last Edit: October 24, 2018, 11:19:26 AM by Maja »
9ZK 656