Ne morem si kaj, da ne bi o Neptunu nekaj napisala. Komaj mi je prilezel čez As, pa iz kvadrature na Merkur, kamor se bo še vrnil, že mi dela i kvadrat na Luno, ki bo natančen drugo leto.
Nekje sem ujela misel o Neptunu v horoskopu, da lebdi visoko nad nami in je nezavedno naše spodaj in naše zgoraj, ki je potisnjeno v nas v globinah morja. MI NJEGA NE VIDIMO, ON VIDI NAS.
Kako ga prepoznati? Kako se z njim soočati v realnem življenju. Kako se pripraviti na težavni Neptunov aspekt.
Seveda je najprej treba Neptuna spoloh razumeti. Toda kako ga razumeti. Kako dešifrirati človeka in njegove psihološke potrebe, to nezavedno, ki je napravljeno od megle, molitve, vere, nevidljivosti, čudežov.
Ponavadi pod tranzitom Neptuna predamo vse skrbi, strahove, sumičenja, torej vse tisto, kar ne moremo rešiti Neptunu, pa če smo tega sposobni se zavesti ali ne. Sebe preprosto zameglimo, na problem preprosto pogledamo z rožnatimi očali, molimo k Bogu /vesolju, ali karsižebodi/, da reši naše probleme, ker jih mi ne moremo rešiti. Pravzaprav pred Neptunom molimo vsak dan, pred njim klečimo in ga prosimo.