Če pa vaju lahko preverjam
potem imata obe prav. 
Katja, dajva, odkrijva kaj novega.
. Jaz sem še na začetku učenja in sem odlična v izumljanju novih razlag... 
Da pletem dalje, Tea ti me pa kar ustavi
:
Res je Jupiter vladar Katjine 2. hiše
, in ker je sam še 9. hiši (v svoji), se vse skupaj še pojača.
Kaj?
Ja, ta božji prestol, ki bi ga Katja rada
(se pravi religija, filozofija). Ima poplno podporo Jupitra, čeprav obrnjeno navznoter (kar pomeni, naj ne hiti za slavo in bogastvom
) kar pomeni, da ni nujno da se izraža ravno v pretiranem materialnem bogastvu, čeprav se ga Katja najbrž nebi branila
.
Ker je Jupiter v disjunkciji (čeprav disharmoničen aspekt, vpliva pozitivno, ker je Jupiter benefik) z Venero, ki je naravna vladarica 2. hiše, v Katjini karti pa je v 4. hiši, vladar 4. hiše Neptun pa spet skoraj v 2. hiši in naravna vladarica 4. hiše v 6. hiši, ki je hiša službe, upam napisat, da bi bil to lahko nek filozofsko - religiozni - gurujski (Katja, prestol
, mogoče pa res - v duhovnem smislu) poklic, kateremu bo lahko temelj dom.
Če se vrnemo na tega R Jupitra: če ne bi bil R, bi prinašal res velike denarje, ker je R, predvidevam, da pomeni to notranje bogastvo, notranja rast, ki omogoča "gurujstvo". Gre pa Katji Jupiter iz retrogradnosti okoli 90ega leta - mogoče pa obogati na starost
.
10. hiše sploh ne upam gledat, ker se mi vse še bolj zaplete
.
Tea, a boš prosim razvozljala sedaj ta gordijski vozel?
Hvala.
Lep dan!
Iza
Iza te moram pohvalit in tukaj napisat, da si najboljša moja učenka. Zelo hitro si dojela astro-logiko in me seveda zelo veseli, da greš s polno paro naprej.
Zanimivo je, da si povezala najprej aspekt Venere in Jupitra. Res sta oba benefika, kar zmanjšuje dejstvo opozicije, tudi glede na vse ostale aspekte, ki bi to potrdili.
Ne smemo pozabiti, da nam morajo ugotovitev, ki jo izrečemo potrditi še drugi dejavniki. Bravo!
Druga stvar ki je zanimiva je ta, da je Jupiter tudi tradicionalni vladar Venere, le-ta pa gre v 4 hišo in je obenem vladarica 6 in 11 hiše.
Kaj nam ta podatek pove? .... namig bi bil, da bi Katja svoje delo /službo/ lahko opravljala doma, npr.
In če smo ugotovili, že za Jupitra kakšno bi bilo lahko to delo, kaj bi rekli, da bi lahko delala Venera v Ribah - na svojem domu?
Potem gremo dalje ....
MC ima Katja v Devici ....
Upam, da bom prebrala kaj je povezano z Devico .....
Potem gremo k vladarju device, ki je Merkur /ki je seveda tudi naravni vladar 6 hiše/
Torej pomembno je, da zdaj pogledamo kako so aspektirani ti trije planeti.
No, probamo zdaj napraviti tole, potem gremo naprej, kajti samo pozicija retrogradnega Jupitra še ne bo povedala vsega o pritoku denarja oz. koliko denarja bo Katja lahko imela.
Hiše bodo govorile le o najustreznejšem načinu, potem bomo pogledali pa še planete. Iza se spomniš kaj sva rekli za denar, o katerem govorijo planeti.
Komaj čakam na vaše naloge