Author Topic: poklic v astrološki karti  (Read 85839 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Re: poklic v astrološki karti
« Reply #75 on: January 10, 2008, 09:11:59 PM »
Jaz sem tudi na začetku učenja, zato si upam nekaj vprašat.  ;D
A lahko ta retrogradni Jupiter in vsi položaji, ki jih je naštela Iza, govori tudi o tem, da Katja podcenjuje svoje sposobnosti, v resnici je pa zelo pridna, natančna in iznajdljiva, da bi se lahko usmerila v duhovno "bogatejši" poklic z izvirnim načinom izražanja, kjer bi se lahko v resnici "dokazala" (Asc konj. Uran)?
Ej, samo vprašam.  ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Katja999

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #76 on: January 10, 2008, 10:37:54 PM »
Ja,Tea,jasno,maš prav(sem "prelistala"osnove astrologije  ;D  )!
Kapirala sem,da je Jupiter res vladar 9.hiše,poleg tega pa tudi znamenju...tu mi sedaj spet ni jasno...a se upošteva,če si rojen podnevi(strelec) ali ponoči(ribi)?

Odkrivanje novih razsežnosti pa pride na vrsto daleč po spoznavanju osnov(ki mi niti približno še niso jasne  ??? )
Iza...razen tega,da nimam blage veze kako ti je uspelo to zaštrikati,sem brez komentarja!
Si me pa nasmejala...HVALA!  :D !

Offline Katja999

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #77 on: January 10, 2008, 10:50:57 PM »
Če pa vaju lahko preverjam   ::) ::) :P potem imata obe prav.  ;)

Sem vedela  ;D ,da nimaš boljšega dela ;) :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #78 on: January 11, 2008, 07:52:16 AM »
Če pa vaju lahko preverjam   ::) ::) :P potem imata obe prav.  ;)

Katja, dajva, odkrijva kaj novega.  ;D ;D ;D. Jaz sem še na začetku učenja in sem odlična v izumljanju novih razlag...  ;D

Da pletem dalje, Tea ti me pa kar ustavi  ;):
Res je Jupiter vladar Katjine 2. hiše  ;D, in ker je sam še 9. hiši (v svoji), se vse skupaj še pojača.
Kaj?  ;D Ja, ta božji prestol, ki bi ga Katja rada  ;D (se pravi religija, filozofija). Ima poplno podporo Jupitra, čeprav obrnjeno navznoter (kar pomeni, naj ne hiti za slavo in bogastvom  ;D) kar pomeni, da ni nujno da se izraža ravno v pretiranem materialnem bogastvu, čeprav se ga Katja najbrž nebi branila  ;D.
Ker je Jupiter v disjunkciji (čeprav disharmoničen aspekt, vpliva pozitivno, ker je Jupiter benefik) z Venero, ki je naravna vladarica 2. hiše, v Katjini karti pa je v 4. hiši, vladar 4. hiše Neptun pa spet skoraj v 2. hiši in naravna vladarica 4. hiše v 6. hiši, ki je hiša službe, upam napisat, da bi bil to lahko nek filozofsko - religiozni - gurujski (Katja, prestol  ;D ;D, mogoče pa res - v duhovnem smislu) poklic, kateremu bo lahko temelj dom.
Če se vrnemo na tega R Jupitra: če ne bi bil R, bi prinašal res velike denarje, ker je R, predvidevam, da pomeni to notranje bogastvo, notranja rast, ki omogoča "gurujstvo". Gre pa Katji Jupiter iz retrogradnosti okoli 90ega leta - mogoče pa obogati na starost  ;D ;D.
10. hiše sploh ne upam gledat, ker se mi vse še bolj zaplete  :D.

Tea, a boš prosim razvozljala sedaj ta gordijski vozel?  ;) Hvala.

Lep dan!

Iza

Iza te moram pohvalit in tukaj napisat, da si najboljša moja učenka. Zelo hitro si dojela astro-logiko in me seveda zelo veseli, da greš s polno paro naprej.

Zanimivo je, da si povezala najprej aspekt Venere in Jupitra. Res sta oba benefika, kar zmanjšuje dejstvo opozicije, tudi glede na vse ostale aspekte, ki bi to potrdili.
Ne smemo pozabiti, da nam morajo ugotovitev, ki jo izrečemo potrditi še drugi dejavniki. Bravo!
Druga stvar ki je zanimiva je ta, da je Jupiter tudi tradicionalni vladar Venere, le-ta pa gre v 4 hišo in je obenem vladarica 6 in 11 hiše.

Kaj nam ta podatek pove? .... namig bi bil, da bi Katja svoje delo /službo/ lahko opravljala doma, npr.

In če smo ugotovili, že za Jupitra kakšno bi bilo lahko to delo, kaj bi rekli, da bi lahko delala Venera v Ribah - na svojem domu?

Potem gremo dalje ....

MC ima Katja v Devici ....
Upam, da bom prebrala kaj je povezano z Devico .....

Potem gremo k vladarju device, ki je Merkur /ki je seveda tudi naravni vladar 6 hiše/

Torej pomembno je, da zdaj pogledamo kako so aspektirani ti trije planeti.

No, probamo zdaj napraviti tole, potem gremo naprej, kajti samo pozicija retrogradnega Jupitra še ne bo povedala vsega o pritoku denarja oz. koliko denarja bo Katja lahko imela.

Hiše bodo govorile le o najustreznejšem načinu, potem bomo pogledali pa še planete. Iza se spomniš kaj sva rekli za denar, o katerem govorijo planeti.

Komaj čakam na vaše naloge  ;D

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #79 on: January 11, 2008, 08:05:48 AM »
Jaz sem tudi na začetku učenja, zato si upam nekaj vprašat.  ;D
A lahko ta retrogradni Jupiter in vsi položaji, ki jih je naštela Iza, govori tudi o tem, da Katja podcenjuje svoje sposobnosti, v resnici je pa zelo pridna, natančna in iznajdljiva, da bi se lahko usmerila v duhovno "bogatejši" poklic z izvirnim načinom izražanja, kjer bi se lahko v resnici "dokazala" (Asc konj. Uran)?
Ej, samo vprašam.  ;)

Tvoje razmišljanje je pravilno Regina .... upam, da se boš vključila v nadaljno analizo. Če se Katja strinja je lahko lep šolski primer.

Lahko nanizamo še cel kup ugotovitev.
Jupiter je npr. v Devici /majhno, skromno itd..../
Jupiter je retrograden ....

kaj retrogradnost v resnici pomeni. Če bi rekli besedo podcenjuje: potem bi Jupiter moral imeti negativne aspekte. Ali jih ima?
Nekaj že .... osredotočimo se v nadaljevanju nanje.

Zdaj pa pozitivna stran retrogradnega Jupitra
Jupiter /beri tudi mitologijo/ je planet, ki označuje kar ste že napisali. Je pa retrogradni Jupiter seveda tudi tisti, ki človeku omogoči, da pride do svojega notranjega zadovoljstva.

Zdaj pa vprašanje za vas: Kdaj pri Katji deluje retrogradni Jupiter? Ali drugače .... kdaj je zadovoljna sama s sabo?
www.Astro-Star.net

Offline Princes

• Mojster
« Reply #80 on: January 11, 2008, 09:13:07 AM »
Ko je tranzitni jupiter v retro gibanju.
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #81 on: January 11, 2008, 09:40:27 AM »

Tvoja ugotovitev je pravilna Princes. Res je pospešeno v času tranzita retrogradnega Jupitra. Toda tule sem se želela smeriti bolj na natalno pozicijo.

Jupiter je spodbujen z aspekti, oz. on daje spodbudo tudi drugim planetom, s katerimi je povezan.

Je v BQ s Soncem ......... kar pomeni, da moramo preveriti kaj mu sonce dodaja.
Je v petšestinu z Merkurjem .....
Je v trigonu z Luno .....
Je v konjunkciji z Marsom! Zdaj se lahko vprašamo kakšna je ta konjunkcija itd.....

In glede na to, da je Jupiter vladar 2 hiše .... se bomo spraševali zdaj izključno po:

- kakšne so Katjine vrednote /odnos do vsega materialnega/
- kakšen je najbolj ustrezen način s katerim si Katja pridobiva denarna /materialna/ sredstva
- kako skrbi za svoje fizično telo oz. za svojo vrednost

gremo punce ...  :D

www.Astro-Star.net

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #82 on: January 11, 2008, 10:26:59 AM »
Tvoje razmišljanje je pravilno Regina .... upam, da se boš vključila v nadaljno analizo. Če se Katja strinja je lahko lep šolski primer.

Z veseljem se pridružim, če se le Katja strinja.  ;)
Sicer bo pri meni šlo bolj počasi, ker vas večinoma spremljam v službi, ampak takoj ko bo možnost, od doma spet kaj dodam.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #83 on: January 11, 2008, 10:32:45 AM »

Z veseljem se pridružim, če se le Katja strinja.  ;)
Sicer bo pri meni šlo bolj počasi, ker vas večinoma spremljam v službi, ampak takoj ko bo možnost, od doma spet kaj dodam.  ;D

No, počakajmo, da še Katja doda svoje.
www.Astro-Star.net

Offline Princes

• Mojster
« Reply #84 on: January 11, 2008, 12:53:45 PM »

Tvoja ugotovitev je pravilna Princes. Res je pospešeno v času tranzita retrogradnega Jupitra. Toda tule sem se želela smeriti bolj na natalno pozicijo.

Jupiter je spodbujen z aspekti, oz. on daje spodbudo tudi drugim planetom, s katerimi je povezan.

Je v BQ s Soncem ......... kar pomeni, da moramo preveriti kaj mu sonce dodaja.
[color=pink] bikvintil  -  na ta svet prišla z  znanjem po očetovi strani  in se mora do tega znanja dokopati, ker je skrito nekje, vendar s soncem v vodnarju ne bi smelo biti težav, pa čeprav je merkur ožgan  (premagati moč ega nad znanjem)[/color]Je v petšestinu z Merkurjem ..... - vendar ne ve, po kateri poti naj pride do njega
Je v trigonu z Luno ..... - pridobivanje znanja jo osrečuje, dopolnjuje, izpolnjuje, vendar je tu problem, ker ji Kiron - bolečina zavira in obstaja stalna borba med delati in se učiti
Je v konjunkciji z Marsom! Zdaj se lahko vprašamo kakšna je ta konjunkcija itd..... mars v devici ne daje dovolj moči jupitru, ni dovolj podpore, ker je retrograden pa še devica - malo, kratki koraki, pedantnost in natančnost pri izražanju moči, mislim da ne daje dovolj podpore zasanjani veneri (ribe), katera uživa v domu in le tu se počuti ugodno - sekstil z ranjeno luno
In glede na to, da je Jupiter vladar 2 hiše .... se bomo spraševali zdaj izključno po:

- kakšne so Katjine vrednote /odnos do vsega materialnega/ široko zastavljene, povezane z religioznostjo oz. poreklom (tujina), vendar zadržano, nezaupljivo (neptun konj.2.h) včasih že naivno dobrosrčno- kakšen je najbolj ustrezen način, s katerim si Katja pridobiva denarna /materialna/ sredstva - rekla bi, da se bo šele v kasnejših letih pri Katji realizirala želja po nečem višjem, trdnem, sigurnem statusu (saturn trigon sonce in merkur) ko bo razrešila konflikt med ustarjalnostjo in ranjenim čustvom in takrat bo lahko postala dober terapevt  (asc.škorpijon konj.uran) s predčasnimi metodami, ki jih bo izvajala na lastnem domu, do takrat pa bi lahko izdelovala nekaj - recimo nakit (venera v ribah), modne dodatke.- kako skrbi za svoje fizično telo oz. za svojo vrednost  - s športom (mars konj.jupiter) - hiter šport, kolo, rolkanje, plavanje

Toliko sem naumila ???
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #85 on: January 11, 2008, 01:24:23 PM »
Bravo Princes ... odlično. Mi je všeč tvoj način videnja stvari.

Zdaj pa seveda dodatek in dodatna vprašanja:

mars ji torej ne daje dovolj moči .... poleg tega se v devici osredotoča preveč na podrobnosti in se izgubi v sanjah /kvadrat neptun/, smeri .... v kateri bi morala vztrajati. Seveda se luna v biku prepušča tudi lagodju  ;D itd., kajti Katji tisto vsakdanje povzroča bolečino, ona bi kaj drugačnega, izvirnega - luna kvadrat Sonce, Merkur ... itd...

Zelo lepo si zaključila vso zadevo Princes. Kasnejša leta si omenjala tudi zaradi Saturna v 10 hiši .... ki dodaja status v zrelih letih in seveda tudi modrost ... pot do tega pa ni lahka.

No, novo vprašanje pa se glasi:

katera ve, zakaj je Princes omenila Katjinega očeta ... in ne npr. brata. Konec koncev ta konjunkcija v 3 hiši bi lahko pomenila tudi to, če ne bi bili pozorni?
www.Astro-Star.net

Offline Katja999

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #86 on: January 11, 2008, 07:30:42 PM »
Prav fajn vas je brati  :)
Seveda nimam nič proti,ravno obratno!
Komaj čakam,da pridem do tega,da bom vedela tudi sama aktivno sodelovati.
Glede na to,da sta napisali,da sta(kao  ;))začetnici,vama precej gre :).
Fino ! :D Lezem za vami...bolj počasi...a sigurno ;D
V čast mi je,če me uporabite za šolski primer ;D

Me prav zanima,kaj boste odkrile v moji temni plati  ;)/color]

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #87 on: January 11, 2008, 09:39:48 PM »
katera ve, zakaj je Princes omenila Katjinega očeta ... in ne npr. brata. Konec koncev ta konjunkcija v 3 hiši bi lahko pomenila tudi to, če ne bi bili pozorni?

Jaz ne vidim nič drugega kot to, da Sonce predstavlja očeta.
 ???

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #88 on: January 11, 2008, 10:15:27 PM »
No, novo vprašanje pa se glasi:

Mislim, da je Katja očeta že zelo zgodaj (pri starosti 2-3 let ločitev staršev) izgubila /Uran na 25 stopinj, AC 23 stopinj/, njegovo podobo pa si je v fantaziji "nadomestila" z neko drugo moško osebo, ki bi lahko bil njen očim, učitelj, stric... Ker je Merkur od Sonca ožgan,  je to oviralo njen razvoj /pogoste bolezni, predvsem vročina, iznajdljivost/Uran, AC in v kvadratu na Pluton/ v želji, da bi šokirala, po drugi strani pa jo je aspekt silil v ospredje in krepil njenega tekmovalnega duha.
Kriza, kaj je iz te moje analize nastalo. Samo lepo vas prosim, ne me zdaj fentat, če sem zgrešila.  :(
www.sepet-sanj.com

Offline Katja999

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #89 on: January 12, 2008, 02:14:52 PM »
Še imam oči v jamicah  :o
LOčila sta se,ko sem imela 6 ali 7 let.
Očim,ja...Bravo! /color]