Author Topic: PLANETARNI VPLIVI 2011 ( retrogradnosti, mrki....)  (Read 80264 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: PLANETARNI VPLIVI 2011 ( retrogradnosti, mrki....)
« Reply #255 on: December 23, 2011, 09:45:56 AM »
Uf potem šele v 2013 ali potem po septembru?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #256 on: December 23, 2011, 09:52:23 AM »
Uf potem šele v 2013 ali potem po septembru?

Loviti moraš datum v septemru - potem v oktobru je že Jupiter R - Jupiter pa so višja sodišča in pravosodje na splošno
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #257 on: December 23, 2011, 09:53:42 AM »
hahaha jao kakšno leto  :o Te bom spomnila še pred poletjem, za datum, bova pogledali, se ne bom hecala, hočem svoje dinarčke  :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #258 on: December 23, 2011, 11:20:40 AM »
Zanimivo mi je tole leto 2012-kot je že Tea napisala, vsaj prva polovica leta ni primerna za nove začetke, kar še bolj poudarja, da bo prihodnje leto, leto intenzivnega dela na sebi, opuščanja starih vzorcev, pregledovanja svoje notranjosti, samega sebe, da se malo prerodimo, očistimo in gremo prečiščeni naprej...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #259 on: December 23, 2011, 05:04:48 PM »
...
Se spomnim, ko je od Ljubota nečak kupoval avto. Povedala sem mu, da je R merkur, pa se mi je režal.
...

Retorično vprašanje zgolj za razmislek, ker nimamo podatkov : koliko avtomobilov, kupljenih v istem obdobju pa je ostalo celih?

Slovenski avtomobilski trg novih vozil je v prvi polovici leta 2011 obsegal cca 27000 na novo registriranih avtomobilov (vir: AvtoFotoMarket, št. 258, julij-avgust 2011). Rabljeni niso všteti, verjetno jih je še pol toliko zraven. A bo v primeru, da je začetek 2011 slabo obdobje za nakup vozila, 27000 (oz. ustrezno spremenjena številka) defektov oz. nesreč? A ni bolje gledat sinastrije človeka in datuma registracije avta, pa potem povedat, koliko "sreče" bo imel z njim.

« Last Edit: December 23, 2011, 05:09:35 PM by Jernej »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #260 on: December 24, 2011, 07:44:00 AM »
...
Se spomnim, ko je od Ljubota nečak kupoval avto. Povedala sem mu, da je R merkur, pa se mi je režal.
...

Retorično vprašanje zgolj za razmislek, ker nimamo podatkov : koliko avtomobilov, kupljenih v istem obdobju pa je ostalo celih?

Slovenski avtomobilski trg novih vozil je v prvi polovici leta 2011 obsegal cca 27000 na novo registriranih avtomobilov (vir: AvtoFotoMarket, št. 258, julij-avgust 2011). Rabljeni niso všteti, verjetno jih je še pol toliko zraven. A bo v primeru, da je začetek 2011 slabo obdobje za nakup vozila, 27000 (oz. ustrezno spremenjena številka) defektov oz. nesreč? A ni bolje gledat sinastrije človeka in datuma registracije avta, pa potem povedat, koliko "sreče" bo imel z njim.

Najbrž te statistike nihče nima. Bi bile pa zanimive, vendar pa tudi dolgotrajne za ugotavljanje.

Vsekakor je fajn gledat sinastrijo človeka in datum nakupa, ki je ponavadi skladen tudi z datumom registracije.

Je seveda pomembno tudi kako ima človek v natalni karti vse skupaj zapisano. Izbira elektivnega datuma vedno pomeni, da se poglobimo najprej v tranzite in progresije človeka in šele nato računamo datum, ki ga spet damo na natalno karto.

Če ima nekdo v rojstni karti obremenjenega Merkurja in bo zadeve počel v občutljivih njegovih prehodih ni šanse, da bi delovale stvari, nad katerimi Merkur vlada.

Če ima nekdo dobro postavljenega Merkurja, potem sem ugotovila, da bo instinktivno izbiral dobre Merkurjeve dni in da ga tudi R gibanja ne bodo bistveno prizadela.

Se strinjam s tabo Jernej, da ima elektivna astrologija včasih nekoliko čudna pravila. Vsak mora nekako sam pri sebi na svojih primerih ugotoviti kako in kaj.

Kolikor sem gledala pri sebi, sem tudi sama večkrat kaj kupila v R - zadeva pa mi je vedno potrdila, da sem s tistim imela težave. Seveda ne morem dokazat, da bi bilo drugače, če bi izbrala za taisto drug ustrezen datum. Menim, da je vse pogojeno z rojstno karto in posledičnimi izbirami in lekcijami. Torej se tudi strinjam, da je včasih fajn kakšno lekcijo tud skoz dat. Po drugi strani pa si mislim, zakaj pa se ne bi izognil, če se lahko.

Jaz imam kar nekaj statistike primerov iz moje prakse, nekaj tudi iz svojega življenja, ko se je ali ni upošteval datum, zato bom vedno verjela v to, da zadeva z mrki in retro deluje.
Je pa seveda to nedokazljivo iz vidika, kako bi bilo, če tega ne bi vedeli.

www.Astro-Star.net

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #261 on: December 26, 2011, 04:12:12 PM »
Hvala Tea.

Pri meni sicer nakup avtomobila ni nuja zaenkrat. Ampak se pa že dlje časa spogledujem z enim avtom,  ;). Lahko bi bil tudi rabljen, je cenejši.

Torej bi lahko nekje 6.januarja načrtovala - finančno plan, dejanski nakup pa izvedla aprila. Itak avta ne dobiš takoj.
Ali pa potem po septembru.

Če bi bil torej nakup izveden v neugodnem času, bi se lahko potem avto kvaril ali nekaj podobnega? Si prav razlagam?

Torej če želiš, da ti zadeva služi, je treba izbrati optimalen datum.

Tea, tudi jaz se odločam o nakupu avtomobila.novega.
v bistvu imam v planu drugo polovico leta 2012 ali prvo polovico 2013.
kaj ti misliš?
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #262 on: December 27, 2011, 08:27:31 AM »
Hvala Tea.

Pri meni sicer nakup avtomobila ni nuja zaenkrat. Ampak se pa že dlje časa spogledujem z enim avtom,  ;). Lahko bi bil tudi rabljen, je cenejši.

Torej bi lahko nekje 6.januarja načrtovala - finančno plan, dejanski nakup pa izvedla aprila. Itak avta ne dobiš takoj.
Ali pa potem po septembru.

Če bi bil torej nakup izveden v neugodnem času, bi se lahko potem avto kvaril ali nekaj podobnega? Si prav razlagam?

Torej če želiš, da ti zadeva služi, je treba izbrati optimalen datum.

Tea, tudi jaz se odločam o nakupu avtomobila.novega.
v bistvu imam v planu drugo polovico leta 2012 ali prvo polovico 2013.
kaj ti misliš?

Mislim, da moraš najprej pogledat, kako je v tvoji natalki trenutno položaj z avtom, potem pa izbereš datum, ki mora pasti na tvojo karto v smislu vladavine, ki jo avto označuje.
www.Astro-Star.net

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #263 on: December 27, 2011, 10:12:31 AM »
a moram pogledati merkurja? mogoče tudi 3.hišo?
vladar 3.hiše je venera.
prosim za kakšen namig  :)
drugače pa hvala za odgovor.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #264 on: December 27, 2011, 02:43:56 PM »
Ko sem jaz nazadnje avto menjal je bil datum pomemben, vendar nisem gledal  v natalno karto. Posledica tega je, da imam načeloma avto, ki me ni izdal, torej mi dobro služi. Je višji, dobro pregleden na ven, novejši, manj vožen in kajpak veliko novejši od prejšnjega.  Toda prejšnji avto mi je ostal hudo v spominu. Na tega sedanjega se po treh letih nekako ne morem navezati, preprosto mi je na dušo legel prejšnji, po kvaliteti nič slabši, niti boljši,  a vendarle.  Pred nekaj dnevi sem videl žensko, ki ima enak model kot je bil moj prejšnji, in mogoče celo zamenjava, če jo najdem to žensko.   Morda pa le ni bilo v moji natalni karti tistikrat tako zapisano in se zato ne morem navezati na zdajšnji avto.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #265 on: December 28, 2011, 09:03:04 AM »
meni moj trenutni avto še dobro služi, ampak ker je star že 12 let, ga v bistvu moram menjati v roku 2 let - najkasneje.Sem tudi jaz zelo navezana nanj, ampak kar je treba, je pač treba.

to bo zame kar velik dogodek in zato bom kupovala zelo premišljeno in seveda ne bo šlo brez astrologije...

bi res zelo rada spoznala način, kako v astrologiji ugotoviti kdaj je primeren čas za nakup novega avtomobila.
upam, da dobim še kakšen nasvet od teje ali koga drugega :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #266 on: December 28, 2011, 10:02:22 AM »
meni moj trenutni avto še dobro služi, ampak ker je star že 12 let, ga v bistvu moram menjati v roku 2 let - najkasneje.Sem tudi jaz zelo navezana nanj, ampak kar je treba, je pač treba.

to bo zame kar velik dogodek in zato bom kupovala zelo premišljeno in seveda ne bo šlo brez astrologije...

bi res zelo rada spoznala način, kako v astrologiji ugotoviti kdaj je primeren čas za nakup novega avtomobila.
upam, da dobim še kakšen nasvet od teje ali koga drugega :-*

Imaš več možnosti Lisa
1. daš astrologu izračunat elektivni datum, potem pa se iz primera greš skozi literaturo učit, zakaj je določil ravno tistega  ;)
2. si izračunaš sama datum, na podlagi literature, ki obstaja o elektivni astrologiji, vendar je fajn, da če se lotiš, poznaš vso astrosimboliko - potem pa ugotavljaš skozi svoj primer, če si kje falila.
3. učiš se na prijateljih hehe, če ti dovolijo in ugotavljaš vplive
4. greš na tečaj

Tole je bilo malo za šalo, malo pa zares. Lisa, jaz ti tukaj na forumu teh lekcij, ki bi se jih sicer naučila na tečaju elektivne ne morem dajati. Elektivni datum zahteva kar nekaj ur študiranja. Vedeti moramo, da redko dobimo optimalnega. Potem se srečujemo z dilemami, kaj je za tisto stvar, ki jo želimo doseči pomembno, kaj manj pomembno in s čim se bomo srečevali, kar nam bo dalo nekaj dela.

Lahko pa se potrudiš sama in izbereš nekaj datumov, nalepiš karte in potem  ti lahko popravim domačo nalogo ali te opozorim na kakšno stvar.

www.Astro-Star.net

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #267 on: December 29, 2011, 08:35:05 AM »
uffff.to pa ni kar tako.zelo zahtevno delo.elektivna astrologija?prvič slišim...

v bistvu jaz ne bi šla v podrobnosti.pač iščem ugodno obdobje za nakup avtomobila.lažje je, ker ne bom kupovala novega avtomobila.
s tem se bom že v štartu izognila marsikateri nevšečnosti.

defenitivno se bom izogibala R  :Me.
če gledam 3. hišo in vladarja venero, potem vidim, da bo v prvi polovici leta v njej T  :J, v drugi polovici leta bo T  :J v moji 4.hiši v  :dv, ki mu vlada  :Me, ki je povezan z trasportom..
potem N :Ve bo celo leto 2012 v  :kon s P  :So...

:U v 2.hiši..hmmm???

ne vem, ampak meni se leto 2012 ne zdi tako zelo slabo.... ::)

je leto 2012 sploh primerno za nakup avtomobilov, neprimičnin in podobnega?

hvala :-*
« Last Edit: December 29, 2011, 08:36:55 AM by Lisa »

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #268 on: December 29, 2011, 08:58:51 AM »
Lisa, ravno vceraj sem se pogovarjala na temo astrologije. Meni je usec tudi zato, ker ponuja tako sirok spekter razlage. Moras pa upostevati, tako kot je rekla Tea, tudi svojo karto in aspekte. Lahko da je nakup ugoden tudi v R Merkurju zate, ker imas tak polozaj v karti ;)
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #269 on: December 29, 2011, 09:10:14 AM »
V vsakem primeru je treba upoštevat T Saturna preko 8 hiše /v 2011 še dela določene aspekte/, sicer pa sam zase tam ne podpira nakupov, še posebno pa ne kreditov?!
Tukaj pa so tudi določene izjemne in pravila v katerih primerih pa to gre skoz.
Poleg tega je v septembru, ko bi nekako popustili R - Saturn v opoziciji na Kirona
V oktobru pa imamo že Jupitra R

Torej tudi jesenski datum bi bil pogojni

Druga pesem je, če je treba avto pač kupiti, ker se ta kvari ali kaj podobnega. Lisa tudi midva imava 12 let star avto in sva veliko na cesti. Ima skoraj 400.000 km in mi še na misel ne pride, da bi ga menjala samo zato, ker je pač že toliko star.

www.Astro-Star.net