...
Se spomnim, ko je od Ljubota nečak kupoval avto. Povedala sem mu, da je R merkur, pa se mi je režal.
...
Retorično vprašanje zgolj za razmislek, ker nimamo podatkov : koliko avtomobilov, kupljenih v istem obdobju pa je ostalo celih?
Slovenski avtomobilski trg novih vozil je v prvi polovici leta 2011 obsegal cca 27000 na novo registriranih avtomobilov (vir: AvtoFotoMarket, št. 258, julij-avgust 2011). Rabljeni niso všteti, verjetno jih je še pol toliko zraven. A bo v primeru, da je začetek 2011 slabo obdobje za nakup vozila, 27000 (oz. ustrezno spremenjena številka) defektov oz. nesreč? A ni bolje gledat sinastrije človeka in datuma registracije avta, pa potem povedat, koliko "sreče" bo imel z njim.
Najbrž te statistike nihče nima. Bi bile pa zanimive, vendar pa tudi dolgotrajne za ugotavljanje.
Vsekakor je fajn gledat sinastrijo človeka in datum nakupa, ki je ponavadi skladen tudi z datumom registracije.
Je seveda pomembno tudi kako ima človek v natalni karti vse skupaj zapisano. Izbira elektivnega datuma vedno pomeni, da se poglobimo najprej v tranzite in progresije človeka in šele nato računamo datum, ki ga spet damo na natalno karto.
Če ima nekdo v rojstni karti obremenjenega Merkurja in bo zadeve počel v občutljivih njegovih prehodih ni šanse, da bi delovale stvari, nad katerimi Merkur vlada.
Če ima nekdo dobro postavljenega Merkurja, potem sem ugotovila, da bo instinktivno izbiral dobre Merkurjeve dni in da ga tudi R gibanja ne bodo bistveno prizadela.
Se strinjam s tabo Jernej, da ima elektivna astrologija včasih nekoliko čudna pravila. Vsak mora nekako sam pri sebi na svojih primerih ugotoviti kako in kaj.
Kolikor sem gledala pri sebi, sem tudi sama večkrat kaj kupila v R - zadeva pa mi je vedno potrdila, da sem s tistim imela težave. Seveda ne morem dokazat, da bi bilo drugače, če bi izbrala za taisto drug ustrezen datum. Menim, da je vse pogojeno z rojstno karto in posledičnimi izbirami in lekcijami. Torej se tudi strinjam, da je včasih fajn kakšno lekcijo tud skoz dat. Po drugi strani pa si mislim, zakaj pa se ne bi izognil, če se lahko.
Jaz imam kar nekaj statistike primerov iz moje prakse, nekaj tudi iz svojega življenja, ko se je ali ni upošteval datum, zato bom vedno verjela v to, da zadeva z mrki in retro deluje.
Je pa seveda to nedokazljivo iz vidika, kako bi bilo, če tega ne bi vedeli.