Author Topic: Olajšaj se malo. Drugi del.  (Read 265042 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Olajšaj se malo. Drugi del.
« Reply #630 on: September 06, 2012, 12:18:51 PM »
Pika, jaz se ne bi obremenjevala s sodelavko. Delaš zaradi sebe in za sebe in to je tvoja odločitev, nihče te v to ne sli, najmanj pa ona. Kakšna je odločitev tvoje sodelavke pa je njena stvar. Če si zaradi nje za karkoli prikrajšana, poskrbi, da ne bo tako, vse ostalo NI tvoja stvar ;)

Se strinjam, Sanjalka. Hvala!
Je šla debata tudi v smer porazdelitve "pridelka". Ker je praktično 80% dela mojega in to je priznala. In tudi to, da več kot toliko ni pripravljena delat/prispevat oz. niti ne zmore in ne zna.
Vse lepo in prav, vse razumem, samo ne morem in niti ne mislim je pa več "živet".

Olajšanje.  ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #631 on: September 06, 2012, 12:32:42 PM »
Pika, jaz se ne bi obremenjevala s sodelavko. Delaš zaradi sebe in za sebe in to je tvoja odločitev, nihče te v to ne sli, najmanj pa ona. Kakšna je odločitev tvoje sodelavke pa je njena stvar. Če si zaradi nje za karkoli prikrajšana, poskrbi, da ne bo tako, vse ostalo NI tvoja stvar ;)

Je šla debata tudi v smer porazdelitve "pridelka". Ker je praktično 80% dela mojega in to je priznala. In tudi to, da več kot toliko ni pripravljena delat/prispevat oz. niti ne zmore in ne zna.
Vse lepo in prav, vse razumem, samo ne morem in niti ne mislim je pa več "živet".

Olajšanje.  ;)

Potem se zmeni to s šefi in poskrbi, da boš plačana za svoje delo ali pač delaj toliko kot ona, skratka poskrbi za to, da ne boš imela občutka, da si za kaj prikrajšana, ker posledično boš jezna na to sodelavko, ki ni odgovorna za tvoje odločitve koliko delaš in koliko bremena si nalagaš in koliko se "žrtvuješ" za to službo. Ne bodi žrtev!Akcija ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #632 on: September 06, 2012, 12:39:17 PM »

Olajšanje.  ;)

Potem se zmeni to s šefi in poskrbi, da boš plačana za svoje delo ali pač delaj toliko kot ona, skratka poskrbi za to, da ne boš imela občutka, da si za kaj prikrajšana, ker posledično boš jezna na to sodelavko, ki ni odgovorna za tvoje odločitve koliko delaš in koliko bremena si nalagaš in koliko se "žrtvuješ" za to službo. Ne bodi žrtev!Akcija ;)
Onedve sta same svoje šefice imata skupi firmo, zato Piko čisto razumem.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #633 on: September 06, 2012, 12:42:22 PM »
Jaz sem šefica.  8) Z malo retrogradnimi šefovskimi kapacitetami občasno, ampak suma sumarum znese.
Mencanja se moram odvadit. In kompliciranja pri reševanju konfliktov.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #634 on: September 06, 2012, 12:45:48 PM »
Hvala Jane za pojasnilo, nisem vedela.
Pika potem pa bi jaz sploh razmislila, če bi si še želela delati oz. imeti skupno firmo z osebo, ki ji ta firma ne bi pomenila toliko kot meni. Saj to je tvoje, tvoj projekt, tvoj "otrok". Vidve naj bi bili enakovredni partnerki, če nista, potem adijo.
Pika, saj če te prav razumem, si zdaj naredila red ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #635 on: September 06, 2012, 12:48:03 PM »
Pika potem pa bi jaz sploh razmislila, če bi si še želela delati oz. imeti skupno firmo z osebo, ki ji ta firma ne bi pomenila toliko kot meni. Saj to je tvoje, tvoj projekt, tvoj "otrok". Vidve naj bi bili enakovredni partnerki, če nista, potem adijo.

Ah, še celo ti si šefica, ja Pika, potem pa sploh, kot si napisala, nič mencanja, jasna navodila kaj zahtevaš, kaj pričakuješ in od tega ne odstopaj. Meni se zdi to čisto enostavno, ti si šef in ne ona in to mora biti jasno obema.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #636 on: September 06, 2012, 12:58:22 PM »

Ah, še celo ti si šefica, ja Pika, potem pa sploh, kot si napisala, nič mencanja, jasna navodila kaj zahtevaš, kaj pričakuješ in od tega ne odstopaj. Meni se zdi to čisto enostavno, ti si šef in ne ona in to mora biti jasno obema.

"Šef" sem postala čisto po naravnem odvijanju dogodkov. Nič nisem na papirju šef, tako avtomatično funkcioniram v tem duetu, imam prvo in zadnjo in še vmesnih kar nekaj, čez kar se je kolegica malo pritožila prejle po telefonu, ampak istočasno tudi priznala, da brez tega znamka ne bi postajala to, kar postaja, ker je pač razlika v znanju in predznanju precejšnja.
No, danes je bilo 5 + 5 = 10 dokaj brez težav razloženih, vetrc je pihal v ugodno smer.  ;)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #637 on: September 06, 2012, 12:59:39 PM »
Najbrž mi  :Sa na MC tudi nagaja.  ::)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #638 on: September 06, 2012, 01:09:22 PM »

Ne, ta ti pomaga,da narediš red in psotaviš stvari na svoje mesto ;)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #639 on: September 06, 2012, 01:23:49 PM »

Ja, ampak počaaaaaas in z zamuuuuudo.  :D

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #640 on: September 06, 2012, 04:59:46 PM »
Bentiš vse mikro in makrofage, osteocite, osteoblaste, pretine, prekate, pljučne in telesne krvne obtoke... Mi bo bučo razneslo in vse sem pomiksala :-X
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #641 on: September 06, 2012, 05:06:38 PM »
Bentiš vse mikro in makrofage, osteocite, osteoblaste, pretine, prekate, pljučne in telesne krvne obtoke... Mi bo bučo razneslo in vse sem pomiksala :-X

:laugh:

Podpora poslana!  :-* Da se vse pretoči tja, kamor je treba.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #642 on: September 06, 2012, 05:13:10 PM »

Ma ne no, sej bo ok. Pa je ja fajn, če to znaš, da veš, kako delujemo  ;)

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #643 on: September 06, 2012, 06:43:25 PM »

kako  :ov  :P

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #644 on: September 06, 2012, 06:51:45 PM »

kako  :ov  :P

Bik mi marsa šepa.  ::)