Author Topic: Angeli - kdo je kdo  (Read 102226 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Re: ANGELI - KDO JE KDO
« Reply #120 on: December 19, 2007, 12:17:07 PM »
Tretji red
Dominations (Oblasti)
Virtues (Vrline)
Powers (Moči)

Skupne lastnosti tretjega reda so naslednje:
- so kozmični ageli, zadolženi za zaščito posameznih planetov
- zadolženi za usmerjanje in prenos nalog angelskim nivojem pod njimi
- izvajajo naloge, ki jih jim dodelijo angeli višjega reda
- so kanali milosti, redko se direktno povezujejo z ljudmi
- so vez med materialnim in spiritualnim svetom

Oblasti

So kanali milosti med vsemi bitji in stvaritvami v vseh kraljestvih. Skrbijo za božanski, kozmični red. Redko se pokažejo smrtnikom. Povezujejo materialni in duhovni svet, skrbijo za ravnovesje med njima, delujejo v ozadju.

Včasih se pojavljajo kot popotniki v času in prostoru. Odeti so v zeleno in zlato.  Pokličemo jih lahko za vsa področja, povezana z vodenjem.

Ko jih kličemo prižgemo belo svečko v čast Božanskemu principu in roza svečko za Oblasti.
Sem spadajo med drugim Hashmal, Zadkiel, Muriel, Zacharael.

Vrline

Se manifestirajo kot astronomsko velika bitja, ki izžarevajo velike snope svetlobe. So zaščitniki astroloških pojavov. Njihova naloga je prenos masovnih količin duhovne energije na zemljo, ter s tem dvig kolektivne zavesti.

So zaščitniki vseh, ki stremijo za doseganjem harmonije, razsvetlitve in ozaveščanja.
Skrbijo za red nebesnih teles in galaksij. Na Zemlji so varuhi narave in vremenskih pojavov. Zadolženi so za pojav čudežev.

Na osebni ravni pomagajo posameznikom na poti k doseganju dobrega, osebne moči pri raznih naporih, v težavnih situacijah. So tesno povezani s svetniki.

Ko jih kličemo prižgemo belo svečko v čast Božanskemu principu in oranžno za Vrline.

Sem spadajo: Chamuel, Uriel, Gabriel, Mihael, Tarshish, Peliel, Barbiel, Sabriel, Haniel, Hamaliel

Moči

So angeli varuhi zakonitosti, angeli rojstva in smrti. Angel, ki nas objame v trenutku rojstva ali pa, ki nam pomaga pri prehodu iz fizičnega telesa v svetlobo med procesom »umiranja« je Moč. Moči skrbijo za varen prehod, tudi pomagajo voditi ljudi, ki so izgubljeni na astralnem nivoju, ko so zapustili fizično telo. Ti angeli so gospodarji karme (osebne, skupinske, nacionalne, svetovne, univerzalne) in kot taki zadolženi za karmične spomine.

So varuhi pred demoni, čuvarji človeške zgodovine. Z ljudmi komunicirajo preko šestega čuta in so angeli, ki svarijo pred nevarnostjo. Njihov obstoj je povezan z uporom Luciferja, ko so bili poklicani kot nebeška vojska.

Njihova naloga je preprečiti demonskim, negativnim silam škodovati svetu. Zadolženi so za harmonizacijo in humanost.

Njihove barve so zelena in zlata, simbol pa žareč meč. So angeli vojščaki, pokličemo jih lahko kadar smo v težavah, so varuhi našega doma, otrok, lastnine.
Ko jih kličemo prižgemo belo svečko v čast Božanskemu principu in rumeno za Moči.

Predstavniki so: Gabriel, Raphael, Camael, Verchiel.

Offline nensi

• Sple. Simbol
Re: Angeli - kdo je kdo
« Reply #121 on: December 25, 2007, 05:23:47 PM »
Sveti čas - čas energij

V času od 12/21.12 naprej so energije ki se skozi odprte portale zlivajo na Zemljo še posebej močne. Ta čas je dobro izkoristiti za čiščenje, meditacijo, zdravljenje, načrte za naprej.

Na kratko par besed o tem, kaj je dobro kateri dan početi.

21.12. je zimski solsticij, odpro se angelska vrata, čas nove svetlbe, novega upanja za naprej, po starih običajih so ta dan ugasnili star ogenj in prižgali novega, novo svečo ki odganja zle duhove

22.12. dan, ko lahko delamo inventuro v smislu, kaj želim pustiti za seboj, kaj si želim za naprej

23.12. meditacija, komunikacija z našim notranjim jaz-om

od tu naprej so dnevi zelo primerni za zdravljenje, vsak dan določeni deli telesa, notranji organi - najmočnejše energije so od 15h do 3 ure zjutraj

24.12. sveti večer
energije povezane z ozvezdjem Ovna - glava, oči, nos
osredotočimo se na glavo, naše misli, kar mislimo se dvojno manifestira
ne smemo se jeziti, jeza vpliva na jetra, ki so povezana z očmi

25.12. ozvezdje Bika - grlo, vrat, žrelo, ušesa, govorni organi, čeljust, zobje
ta dan se sladkajmo, uživajmo dobro hrano, saj je to povezano z Bikom
prepoznajmo svoje strahove in jih v meditaciji transformirajmo

26.12. ozvezdje dvojčka - pljuča, dlani, ramena, roke
ta dan je pomembno dihanje, čimveč gibanja v naravi in globoko dihanje in s tem čiščenje, biti moramo veseli, žalost izčrpava pljuča
meditirajmo kaj nas je prizadelo, kdo in odpustimo te zamere

27.12. ozvezdje Raka - želodec, žolč, prsi, pljuča
dan povezan z energijami družine, čimveč aktivnosti naredimo v krogu naših najbližjih
to je dan ko s pitjem limonade razstrupljajmo telo, brez alkohola in kajenja bo najbolj koristno
meditirajmo o tem, kaj si želimo za svojo družino in izdihajmo vse, kar nam gre na živce

28.12. ozvezdje Leva - srce, hrbtenica, trebušna prepona, arterije
dan primeren za razkošno zabavo, masaža z vročimi oblogami, kamni (lev=ogenj)
v meditaciji si povejmo vse, kar nam leži na srcu

29.12. ozvezdje Device - živčni sistem, želodec, vranica, črevesje
ta dan jejmo lahko hrano, dan brez razburjanja, brez alkohola, saj so ta dan jetra najbolj občutljiva, primeren je post ali sadni dan, saj se ta dan intenzivno obnavlja prebavni trakt
veliko nežnosti, ker je ta dan občutljiv živčni sistem
energije device pa primerne, da zavržete vse česar ne potrebujete

30.12. in 31.12. ozvezdje Tehtnice - se pojavi dva dni - uravnotežanje jin in jang
delitev med zgornjim in spodnjim delom telesa
ledvice, mehur, kolki, križ, ledveni del, povezava z maternico in jajčniki
pomembno je veliko pitja, ker se v teh dneh telo čisti skozi ledvice in mehur
V teh dneh se ne ubadajmo preveč s športom.

Izkoristiti je dobro energijo tik pred polnočjo in v zadnji minuti v mislih izreči vse kar opuščamo, odpuščamo, puščamo za sabo, prvo minuto po polnoči pa vse, kar si v novem letu želimo

1.1. ozvezdje Škorpijona - sečevod, reproduktivno organi
v meditaciji si postavimo cilje za naslednje leto in se obenem zahvalimo za vse, kar že imamo, posvetimo se partnerju, dan primeren za nežnosti v dvoje ali pa le blag sprehod v dvoje, veliko pijmo, najbolje kar vodo

2.1. ozvezdje Strelca - vene, boki, stegna, jetra
uživanje čimbolj lahke hrane, pitje čimveč vode
na ta dan so učinkovite anticelulitne terapije, dan primeren za izlet, ustvarjalnost
meditirajmo o tem, kaj si želimo, kaj podarjamo sami sebi

3.1. ozvezdje Kozoroga - sklepi, kosti, zobje, kolena, koža
smučanje, drsanje, zobozdravnik po 15h ta dan res niso najboljša izbira, če se da se jim izognite
koristno ta dan je čimveč sadja in zelenjave, blatne obloge, savna, parne kopeli

4.1. ozvezdje Vodnarja - vene, kri, gležnji, meča
pitje čaja, sprehod na svežem zraku, ta dan se obdajte s čimveč barvami, v meditaciji načrtujmo spremembe za naprej
tudi ta dan zimski športi niso najbolj primerni

5.1. ozvezdje Rib - limfni sistem, stopala, prsti na nogah, podplat
to je dan, primeren za umetnost (glasba, gledališče, ples...)
ta dan koristi refleksoterapija, kopanje nog v slani vodi

6.1. trije kralji
ta dan se zaključuje cikel intenzivnih energij za zdravljenje

Angelska vrata se zaprejo 12.1.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #122 on: December 26, 2007, 01:41:37 PM »
Uf tole si bom pa kar sprintala in dala pred nos. Super Nensi, škoda samo, da nisem prej pogledala...
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #123 on: December 26, 2007, 03:24:57 PM »
Tole je pa res lep zapis Nensi.  Hvala, ker se trudiš za takšno množico.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #124 on: December 26, 2007, 05:30:48 PM »
Hvala Nensi, tudi jaz sem si sprintala in shranila  ;)  :D

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #125 on: December 26, 2007, 05:58:55 PM »
Za dneve, ki so že mimo, se mi zdi, da se je res dogajalo nekako v tem smislu. Za tiste, ki so pred nami, pa jih je vredno izkoristiti in se jih zavestno držati.
Hvala, nensi. Tudi jaz že printam.  ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #126 on: December 26, 2007, 11:16:14 PM »
Hvala vam, lepo da je vsaj nekaterim všeč. Pa ob priliki še kaj.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #127 on: December 29, 2007, 02:19:10 PM »
28.12. ozvezdje Leva - srce, hrbtenica, trebušna prepona, arterije
dan primeren za razkošno zabavo, masaža z vročimi oblogami, kamni (lev=ogenj)
v meditaciji si povejmo vse, kar nam leži na srcu

Mene je včeraj zvečer poklicala k sebi soseda. Čeprav še tega nikoli ni naredila, pa sem tukaj že devet let, me je želela razveselit za te praznične dni. Skuhala mi je čaj in na mizo postavila pecivo. Prijetna stara gospa, sicer še vedno zelo vitalna in aktivna, ampak z njo se je zelo težko pogovarjat. Naglušna je in četudi se zapletem z njo v pogovor, me zelo slabo razume. Včeraj je bila čisto drugačna. Ne samo, da me je slišala, tudi pogovarjala se je. Tema pogovora: angelčki. Na tako prijeten, mehki in nevsiljivi način, da sva bili obe čisto prevzeti. O svojem angelčku, ki ga videva v sanjah, je napisala pesem. Saj jih ves čas piše, tudi nekaj zbirk je že izdala. Vse sem prebrala, ampak ta, ki mi jo je včeraj kar zrecitirala, je bila dobesedno angelska.
Prijeten dan vam želim.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Natasa

• Uporabnik
  • **
« Reply #128 on: December 29, 2007, 02:46:17 PM »
To je bil pa prijeten obisk, Regina.
Bi človek rekel, da je bil kar angelček poleg in je komunikacija gladko tekla.
Kje je naša nensi, da malo pokomentira?

Pozdravček :)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #129 on: December 29, 2007, 04:17:37 PM »
Zelo prijeten obisk, Nataša in zelo prijetna izkušnja. Verjetno še pod včerajšnjimi vtisi, je danes spet pozvonila in mi kar na vratih potisnila v roke angelčka. "Za spomin", je rekla, jaz pa sem dodala, da ga bom obesila na smrekco. Ko sem zaprla vrata, se mi je pogled kar sam ustavil na uri. Kazala je 16:16,  ::) ampak to je ura, ki je nikoli ne premikam. Torej kaže eno uro več, kot bi morala.   :'(
www.sepet-sanj.com

Offline Natasa

• Uporabnik
  • **
« Reply #130 on: December 29, 2007, 08:25:44 PM »
Regina, a veš, da meni tudi ena ura kaže več kot bi morala -  eno uro naprej? ??? :D

Angelčka pa kar shrani...ti bo še večkrat v roke prišel. :)

Pozdravček :)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #131 on: December 29, 2007, 09:00:02 PM »
Je že obešen, Nataša. Na vidnem mestu.  ;)
www.sepet-sanj.com

Offline Natasa

• Uporabnik
  • **
« Reply #132 on: December 29, 2007, 09:09:40 PM »
Lepo, uživaj Regina. :)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #133 on: December 29, 2007, 09:15:45 PM »
Hvala, enako.  ;)
www.sepet-sanj.com

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #134 on: December 31, 2007, 09:22:16 AM »
Zelo lepa izkušnja Regina, jaz sem bila pa 29.12. na božičnem koncertu v cerkvi, same lepe božične pesmi, med njimi tudi ena z naslovom Angel's carol (angelska pesem). Ob tej so me prevevali še posebno močni občutki in "tresavica". Po koncertu pa se je vame naselil tak globok mir, pravi balzam za dušo.